Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστώ συνάδελφοι
Νεκτάριε επειδή είναι από κάτω μωσαικό σέ ένα σημείο,δέν μπορεί νά πάρει πολύ κόλλα γιά νά μήν σηκωθεί πιό ψηλά από τό υπόλοιπο πάτωμα,καί έτσι κατά καιρούς στά 12 χρόνια έχω ξανακολλήση 3-4 πλακάκια.

Eκανε φοβερη δουλεια το εξαρτημα! Σε τι κατασταση βρισκεται Δημητρη μετα την εργασια?
Ποσο κοστισε? Σε ρωταω γιατι τα αντιστοιχα Dremel ειναι ακριβα (αλλα σχεδον αφθαρτα).

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

upload gif from url
Ετοιμος ο σκελετος. Κολληθηκε και καβλιαριστηκε!

Θελω να βαλω δυο καδρονια ακομη, ενα κατω και ενα πανω στη μεση για υποστηριξη του παγκου και του κατω ραφιου.
Πως προτεινουν οι ειδημονες να γινει αυτο, με περιτεχνο ξυλουργικο τροπο :damnyou:
Επισης στο ημιση δεξι πλευρο θα φτιαξω συρταρια. Να τα κανω ανεξαρτητα σαν συρταριερα που θα τη κουμπωσω εκει ή να αρχισω να δενω πανω σε αυτο οτι χρειαζεται?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ξεχασα, να συμπληρωσω, πως ισως βαλω και στη μεση ενα ακομη ραφι. Καποια υποδειξη-ιδεα για ευκολη και ομορφη τοποθετηση?

Νεκτάριε άψογος,κάνεις πάντα ωραία δουλειά

Ευχαριστώ Θανάση
Μιχάλη σωστή ερώτηση καί εγώ ήμουν περίεργος νά δώ τόν βαθμό φθοράς μετά τήν εργασία,η ράσπα καρβιδίου δέν κατάλαβε τίποτα από αυτήν τήν μικρή εργασία,όπως ήταν πρίν τήν βγάλω από τήν ζελατίνα τό ίδιο είναι οι κόκκοι της καί μετά,στοίχισε 12,85 ευρώ piranha τής B&D είναι.
Τής Dremel πόσο έχει η αντίστοιχη ?

παιδιά καλησπέρα, αυτήν την κατασκευή την έκανα πριν περίπου 10 - 15 μέρες αλλά σήμερα αξιώθηκα να γράψω ....
Σχόλια, παρατηρήσεις και απόψεις, δέχομαι 20:00 με 21:00 μετά κλείνουν οι εγγραφές.....

https://thediyblogproject.wordpress.com/2016/02/19/τραπεζακι-απο-παλέτες/

παιδιά καλησπέρα, αυτήν την κατασκευή την έκανα πριν περίπου 10 - 15 μέρες αλλά σήμερα αξιώθηκα να γράψω ....
Σχόλια, παρατηρήσεις και απόψεις, δέχομαι 20:00 με 21:00 μετά κλείνουν οι εγγραφές.....

Αξιος!

Βαλε και το μαγαζι μηπως είναι καποιος κοντα!

Ειναι στην Βαρκιζα ... Και τα λάδια του φιλου ειναι εξαιρετικά αλλα σε τιμη ντελικατέσεν ... Περιπου 12 τα 500ml ... Έξτρα παρθένο, βιολογικό και τα σχετικά

Εξαιρετικη παρουσιαση!

λοιπον ο παγκος προχωραει.
μπηκαν οι εγκαρσιες δοκοι :lehrer: πανω και κατω, με τροπο μισοκοπης χρησιμοποιοντας κολλα και καβιλιες μονο.
Τριφτηκαν οι ατελειες με το ταινιολειαντηρα και εγινε λειανση με το πολυεργαλειο και γυαλοχαρτο 180αρι.
Στη συνεχεια κοπηκαν τα κοντρα πλακε, λιγο δυσκολα μεν, αλλα σχετικα ευκολα με το πολυ χρησιμο παγκοπριονο και βαφτηκε ενα χερι με βερνικι lidl ενισχυμενο με πολυουρεθανη.

Τα κοντρα πλακε σκεφτομαι να τα τοποθετησω μονο με καβιλιες και κολλα και να μην χρησιμοποιησω και εδω βιδες.

για το βαψιμο, περναει απο το μυαλο μου να του περασω ενα χερι λινελαιο, αφου τριφτει με ενα ψιλο γυαλοχαρτο.
Λετε αξιζει το κοπο, λινελαιο εχω αρκετο και θα ηθελα να του δωσω μια αρχοντια, οσο παιρνει δηλαδη:FSGSFGS4:.
Τα κοντρα πλακε θα τα περασω ενα διαφανο βερνικη για προστασια και λεια επιφανεια.

post img

Αν έχεις τον οδηγό για καβίλιες της Wolfcraft μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις άνετα για την δουλειά που θες.
Απλά φρόντισε να ρυθμίσεις το μήκος του τρυπανιού ελάχιστα παραπάνω για να μπει μέσα η καβίλια με άνεση και να μην σε ενοχλεί στις εργασίες.
Εγώ "βάφτισα" τις καβίλιες μέσα σε κόλλα (μόνο στις άκρες τους) και τις έβαλα στις τρύπες του σκελετού έτσι ώστε να μην βγαίνουν όταν θέλω να αφαιρώ την επιφάνεια.
Αν δεν θες να την αφαιρείς βέβαια μπορείς να βάλεις κόλλα στα δοκάρια που πατάει η επιφάνεια και να έχεις μόνιμο αποτέλεσμα.

Το λινέλαιο το σκέφτηκα και εγώ γιατί είχα και εγώ μπόλικο, αλλά στην ουσία δεν προσφέρει κάποια προστασία και συν τοις άλλοις αφού ο πάγκος είναι σε εσωτερικό χώρο δεν έχεις σοβαρό πρόβλημα με έντομα, υγρασία κλπ.
Επιπλέον αν χρησιμοποιήσεις κάποιο βερνίκι θα αγριέψεις τον πάγκο και τον σκελετό και ειδικά με το πρώτο θα έχεις θέμα...

Νίκο το λινέλαιο δεν προστατεύει ούτε από τα έντομα ούτε από την υγρασία. το αντίθετο μάλλον κάνει, τα έντομα το έχουν σαν τροφή και το νερό το διαπερνάει...το βερνίκι είναι αυτό που προστατεύει και από έντομα και από νερό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νεκτάριε αφού του πέρασες βερνίκι, δώστου και μία με το λινέλαιο να αναδείξει ότι έχει να αναδείξει τέλος πάντων.

Νεκτάριε μιά χαρά προχωράει τό έργο,καλή αποπεράτωση

Σήμερα είχα αθλοπαιδίες,εγερτήριο στίς 07:00 εργασία 07:15 γιά νά προλάβω σέ μιά μέρα νά τά κάνω όλα.
Στήσιμο τα καβαλέτα καί η επιφάνεια Ελάτης,τοποθέτηση τά τζαμιλίκια της αποθήκης - εργαστηρίου επάνω καί τρίψιμο μέ τό τριβείο,στοκάρισμα,τρίψιμο ξανά,πέρασμα πάνω από τόν στόκο κάσια γιά να σκουρύνει τό άσπρο τού στόκου,καί πέρασμα 3 χέρια βερνίκι νερού καρυδιά,ευτυχώς πού φύσαγε καί στέγνωνε γρήγορα τό βερνίκι,καλά μιλάμε αυτό τής vitex Diaxyl νερού τελευταία φωτό τό κάτω κουτί δέν μυρίζει καθόλου,μά καθολου,καί δουλεύεται πολύ εύκολα τό πινέλο,ενω τό επάνω της vitex Lussolac μέ διαλύτη πού έκανα τίς γρύλλιες πρίν 2 μήνες ήταν ανυπόφορο σε μυρωδιά

bapsim10.jpg

bapsim14.jpg

bapsim12.jpg

bapsim13.jpg