Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πανέμορφη ΑΠΛΑ!!!!!!!!

Θα ήθελα να δω και μια περιγραφή απο τη διαδικασία για να ειμαι ειλικρινής :)

όπως έγραψα πιο πάνω είναι από ξύλο γάβρο, φτοιαγμένη σε τόρνο. Η σύνδεση της λαβής έγινε με τρύπες 35 χιλ. και 30 χιλ. και κόλλα, είναι περασμένη με παραφινέλαιο φαρμακευτικό και η λαβή θα περαστεί με βερνίκι άχρωμο ώστε να μην λερώνει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παυλο με Boston???

πολύ σωστά

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

δύο έργα έτοιμα. το ξύλο είναι φτελιά ( καραγάτσι το λέμε εμείς εδώ). το τραπεζάκι έιναι από παλαιότερη κατασκευή πριν μπλέξω με τον τόρνο.

Attachments

• IMG_20160221_152041.jpg
    IMG_20160221_152041.jpg
    109.7 KB · Views: 124

Κατι τετοια ανεβαζετε και λεω στον εαυτομου "που πας ρε Καραμητρο..".Συγχαρητηρια!

Νίκο με τον τόρνο φτοιάχνεις απίθανα πράγματα. ξεκίνησα εδώ και τρεις μήνες περίπου και μπορώ να πω ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μεράκι. τώρα είμαι 54 ετών και μέχρι πριν 5 χρόνια δεν είχα πιάσει κατσαβίδι στα χέρια μου. θέλω να πω ότι αυτοί που ασχολούνται πολλά περισσότερα χρόνια σίγουρα μπορούν να φτοιάξουν καλύτερα πράγματα.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μετά απ`αυτή τη ματσόλα (τη βάζεις άνετα και για διακοσμητικό στο σαλόνι σου),που πας ρε μαύρε να ποστάρεις τις προχειροδουλειές;;;;;
Anyway θα το κάνω.Ελλείψη χώρου (και σοβαρού πάγκου),ένα μινι φορητό "παγκάκι" για το ρούτερ:
IMG_20160301_143743.jpg
IMG_20160301_143857.jpg
Δεν τελείωσε ακόμα και άρα δεν δοκιμάστηκε,αλλά για τις μικροδουλειές που κάνω μάλλον θα μου την κάνει τη χάρη.

Και μερακλικι και εργαλεια Παυλο,δε φτανουν μονο τα υλικα μαστορα..

υπόψιν όλα μου τα εργαλεία έιναι αγορασμένα από τα λιντλ. βλέπω εσάς εδώ μέσα που αγοράζεται κατι μάρκες και επώνυμα και αισθάνομαι φουκαράς.:bigcry:

Παύλο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!!
είναι για να μπουν όλα σε μία βιτρίνα στο σαλόνι....

και μια τελευταία για σήμερα.
μπροστά: ένα μπολάκι για ξηρούς καρπούς από ελιά
αριστερά: σταχτοθήκη από φτελιά
δεξιά πίσω: σταχτοθήκη από ακακία
δεξιά μπροστά: κύπελο από φτελιά

Attachments

• IMG_20160225_192330.jpg
    IMG_20160225_192330.jpg
    225.7 KB · Views: 146

Respect Παυλο!!!!
Πανεμορφες δημιουργιες τις οποιες και εκτιμω ιδιαιτερα λογω τορνου -που λογω ελλειψης υπομονης και ταλεντου απο την μερια μου, τον ανταλλαξα με φαλτσοπριονο!! :)))

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

και μια τελευταία για σήμερα.
μπροστά: ένα μπολάκι για ξηρούς καρπούς από ελιά
αριστερά: σταχτοθήκη από φτελιά
δεξιά πίσω: σταχτοθήκη από ακακία
δεξιά μπροστά: κύπελο από φτελιά
Εξαιρετικές δημιουργίες. Μπράβο!
Ξύλα που βρίσκεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εξαιρετικές δημιουργίες. Μπράβο!
Ξύλα που βρίσκεις;

ζητιανεύω από αυτούς που καίνε καυσόξυλα σε τζάκια ή σόμπες. έχω κόψει δικά μου εγώ, όπως καρυδιά, ελιά, αμυγδαλιά, κερασιά κλπ. αλλά θέλουν πολύ χρόνο για να στεγνωσουν καλά.

Πολύ ωραία δουλειά μπράβο Παύλο.

Απλά για να μην έχεις σπασίματα να επιλέγεις πολύ ξερά ξύλα και με όσο το δυνατόν λιγότερους ρόζους γιατί σε ειδικές κατασκευές όπως πχ μπωλ για σαλάτα ή σούπα θα έχεις πρόβλημα.

Πέρασε τα και με ένα λινέλαιο και θα είσαι άρχοντας.

Τρία διαφορετικά πηχάκια είναι. Ρουτερ δεν εχει μπει πουθενά μιας και δε χρειάζεται για να βγει η συγκεκριμένη. Ειπαμε πάω να αντιγράψω τις άλλες τους σπιτιου.
Το πιο φαρδύ μπήκε σαν βάση και απο πάνω του κολλήθηκε το πιο στενό και έγινε το σκαλοπάτι, μετά κόπηκαν τα φάτσα και έδεσε η κορνίζα. Εχει όμως και συνέχεια που πρέπει να πάω και να κάνω τώρα

Μπράβο Παύλο πολύ καλό

Αγάπη καλή αποπεράτωση πολύ καλό δειχνη νά γίνεται,είδα στό praktiker έχει πηχάκια πού κάνουν τό σχέδιο στήν άκρη ,καί δέν χρειάζεται ρούτερ,ήθελα νά σέ ρωτήσω κατάλαβα πώς γίνεται τό τελάρο,από πίσω τώρα θά βάλεις ξύλο κόντρα-πλακέ ? εκεί δεν έχω καταλάβει πώς φτιάχνεται μιά κορνίζα στήν πίσω πλευρά της,όταν τήν τελειώσεις άν μπορείς δειξε μας μερικές αναλυτικές φωτός από τήν πίσω πλευρά τις κορνίζα,καί λίγα λόγια γιά τήν εργασία
Ευχαριστώ έκ τών προτέρων

Παύλο, τρομερά!

να σε ρωτήσω, το εσωτερικό το τρίβεις με κάποιο εργαλείο ή με το χέρι?

η γυαλάδα που έχουν την έχουν αποκτήσει με τι ?