Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίο Κώστα ...μπράβο ...αλλά είσαι σε λάθος νήμα ...εδώ μιλάμε για πατάτες τηγανιτές.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Και μια δικιά μου χθεσινή, "αντίγραφο" προγενέστερής της αλλά με βερνίκι.

oFVGCGB.jpg
G2Dk5UU.jpg

Καλό απόγευμα σε όλους.
Άλλη μια κατασκευούλα με χρήση της αυτή τη φορά σαν βιβλιοθήκη στο δωμάτιο του υιού.

Έχω την εντύπωση ότι η κλίση που έχουν τα ράφια είναι μεγάλη.

Εάν δεν κάνω λάθος η γωνία των ραφιών πρέπει να είναι 90 μοίρες.

Σπυρο, ιδιο σχεδιο μεν με το πρωτο σου, αλλο φινιρισμα ομως, αλλο πραμα τελικα!!
Το πρωτο το λευκο ηταν για παιδικο δωματιο, ειτε για ειδικο χωρο, το δευτερο για παντου! Εδειξε και το ξυλο και το επιπλο.

Κωστα, η βιβλιοθηκη ειναι καλοφτιαγμενη, χρησιμοτατη, πρωτοτυπη αλλα οι γωνιες δεν κανουν... Εκτος εαν εχεις σκεφτει αλλη χρηση.

Παντως παιδια τα σεβη μου, οτι δειτε και γουσταρετε, το κανετε. Χιλια μπραβο.

Ο γιός το φόρτωσε ήδη κ του αρέσει !

Η κουρτίνα είναι από το Praktiker.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Α ενταξει, βιβιλιοθηκη ειδικου σκοπου, μια χαρα!

"Δεχόμεθα" και παραγγελίες πλέον Μιχάλη από τον υιό, αλλά δεν έρχεται να βοηθήσει !!!

Άψογοι.
Το παν μιας κατασκευής είναι να είναι χρήστικη. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

Ο Γιαννης το ειπε ορμωμενος απο το βιβλιοθηκη, και πιστευω οτι εχει δικιο για το 90. Αυτο δεν μειωνει ομως σε τιποτα την κατασκευη του Κωστα που τελικα εχει χρηση σαν βιβλιοθηκοραφιερα.
Ασε την χαρα, και να φτιαχνεις κατι για το παιδι σου, αλλα και να μπαινεις στο δωματιο, και εκει που ηταν πραγματα σκορπια τριγυρω, να τα βλεπεις ταχτοποιημενα.
Και για να ειμαι μεσα στο θεμα (και μου την πει ο Νικος), κοφτε τα τηγανητα για να μην τρυπιωσαστε και εχετε τα "μη" καθε μερα, και μετα κοιτατε πολλα φαγητα και ποτα με το "κυαλι".

Σήμερα το πρόγραμμα είχε κλάδεμα bonsai.

Τα μικρά μαστιχοδεντρακια 3 ετών πλέον και ύψους περί τους 60 πόντους, χρειάζονται διαμόρφωση και καθοδήγηση στο πως θα αναπτυχθούν.
Έτσι από μια μπάλα όπως εδώ:

DSC_3021.jpg

Έγινε ένα μικρό δεντρακι.

DSC_3023.jpg

Το οποίο βέβαια θα παρακολουθειται και θα διαμορφωνεται και τα επόμενα χρόνια!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα το πρόγραμμα είχε κλάδεμα bonsai.

Τα μικρά μαστιχοδεντρακια 3 ετών πλέον και ύψους περί τους 60 πόντους, χρειάζονται διαμόρφωση και καθοδήγηση στο πως θα αναπτυχθούν.
Έτσι από μια μπάλα όπως εδώ:

DSC_3021.jpg

Έγινε ένα μικρό δεντρακι.

DSC_3023.jpg

Το οποίο βέβαια θα παρακολουθειται και θα διαμορφωνεται και τα επόμενα χρόνια!

Παραγωγή πότε θα έχει ?

To ευλογημενο χωμα της μυροβολου Χιου!!
Μπραβο πατριωτακι, σε χαιρομαι, τα μαστιχοδεντρακια και τα ματια σου, you made my day!!!

Να είσαι καλά πατριωτακι!
Σε χαίρομαι που αν και στα ξένα την πονας την πατρίδα!

Κώστα παραγωγή σε μικρή κλίμακα σε 6-7 χρόνια.

Καταλαβαίνει κάνεις λοιπόν πως όσοι ατυχοι είδαν τα δέντρα τους να καίγονται στις φωτιές των περασμένων ετών πρέπει για μια δεκαετία να αλλάξουν επάγγελμα.

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Παραγωγή πότε θα έχει ?

Καλα τώρα εσυ κανεις μήνα του μέλιτος ;
Δε λέω, πολυ ωραίο το δεντράκι κι εύχομαι καλή παραγωγή, αλλα να περιποιεισαι και το κορίτσι (πλέον γυναίκα σου)
Θέλουν κι αυτές τη φροντίδα τους.

Τα λέω εγω που γύρισα πριν λίγο απο τη δουλειά, έφαγα κι έκατσα κατ ευθείαν στο tablet.
Ωχ, με είδε !
Έρχομαι, έρχομαι...

Sent from my iPad using Tapatalk

Γλάστρα από OSB .

DSC_0661.jpg

DSC_0662.jpg

Δωράκι για την Θεία.
Λόγω βάρους χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές ρόδες (οι 2 με φρένο) και 2 χερούλια (δώρο από τον φίλο τον κουζινά).

Συνδέσεις με καρφάκια και κόλλα πολυουρεθάνης Titebond (και λίγες γωνίες στο εσωτερικό) .Βάψιμο με λαδομπογιά νερού Bondex Premium σε απόχρωση μπλε του περιστεριού.

Υ.Γ: Θαμπς απ από την Θεία!

Και μενα μου αρεσει. Σαν να ειναι φτιαγμενο απο τσιμεντοπλακες δειχνει!

https://db.tt/YiI7qVtd
ενα γρηγορο παρτερη για τις τριανταφυλιες γιατι τις ξεθαβει ο σκυλος.ευκολη κατασκευουλα ολοι με καρφωτικο αερος και κολλα.

Κόψιμο, τρίψιμο και συναρμολόγηση του σκελετού για ένα φωτιστικό δαπέδου από κάποια ρεταλια κινεζικού κόντρα πλακέ που είχα στο σπίτι.
Είναι όλο κενά στα σοκορα ρε γμτ αυτά τα κινέζικα, αλλά έχει χάρη που ήταν τζάμπα και δεν ήμουν και σίγουρος πως θα βγει, οπότε του αφιέρωσα χρόνο. Λέω να το βαψω μαύρο και να το τυλιξω με τριχιά, θα κρέμονται 2 ή 3 λάμπες στο εσωτερικό του.
Τι λέτε;
uploadfromtaptalk1468786683382.jpguploadfromtaptalk1468786691870.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νικο το γλαστρονι ειναι πολυ πολυ ωραιο ετσι οπως το φινιρισες!
Βασιλη, ο σκυλος σε εβαλε σε εξτρα εργασιες, μια χαρα το παρτερακι :))

Βρας μπραβο, ειμαι περιεργος πως θα το κανεις τελικα, πολυ ενδιαφερον φαινεται, δυστυχως δεν εχω καμμια ιδεα να σε βοηθησω. Τι λαμπες θα βαλεις?

Χα χα ναι μιχαλη και αυτο ειναι το καλο οτι μου βγαινουν εξτρα προτζεκτακια!