Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Την ιδέα την ψιλοεκλεψα από εδώ.... https://gr.pinterest.com/pin/515099276113895373/
Αντί για λαστιχάκια βέβαια, εγώ λέω να το τυλίξω όλο με τριχιά ώστε να καλυφθουν τα κινέζικα κοντρα πλακέ.
Στο εσωτερικό θα κρέμονται 2 ή 3 λάμπες σε διάφορα ύψη, αφού το συνολικό ύψος της δικής μου κατασκευής είναι περίπου 1,20m,
οπότε με παίρνει να το γεμίσω και να γίνει πιο εντυπωσιακό. Σκέφτομαι γλόμπους led διάφανους με το ψεύτικο νήμα μέσα που
δίνουν ένα υποτίθεται πιο vintage look.
Κολλάω όμως στο αν και τι χρώμα να βάψω τον σκελετό.

Θα σου ελεγα να τον κανεις σε καποια σκουροτερη αποχρωση ξυλου. Ειναι ωραιο να δειχνει 'ξυλο'. Αν δεν σου αρεσει βαψε το μαυρο που ελεγες.
Αν ηταν πιο κοντο θα σου ελεγα να τυλιξεις γυρω απο τα 4 καθετα, σπαγγο η λεπτο σκοινακι για να καλυψεις τις ατελειες του σοκορου. Τα λαστιχα ειναι καλη ιδεα καθως μπορεις να τα διαμορφωσεις ανα πασα στιγμη.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

https://db.tt/YiI7qVtd
ενα γρηγορο παρτερη για τις τριανταφυλιες γιατι τις ξεθαβει ο σκυλος.ευκολη κατασκευουλα ολοι με καρφωτικο αερος και κολλα.

Ωραία και απλή κατασκευούλα Βασιλη.

Sent from my iPad using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κόψιμο, τρίψιμο και συναρμολόγηση του σκελετού για ένα φωτιστικό δαπέδου από κάποια ρεταλια κινεζικού κόντρα πλακέ που είχα στο σπίτι.
Είναι όλο κενά στα σοκορα ρε γμτ αυτά τα κινέζικα, αλλά έχει χάρη που ήταν τζάμπα και δεν ήμουν και σίγουρος πως θα βγει, οπότε του αφιέρωσα χρόνο. Λέω να το βαψω μαύρο και να το τυλιξω με τριχιά, θα κρέμονται 2 ή 3 λάμπες στο εσωτερικό του.
Τι λέτε;
View attachment 129594View attachment 129595

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραίο φωτιστικό Κωνσταντίνε. Λάστιχα δεν θα χρησιμοποιούσα γιατι ειναι μεγάλη η απόσταση μεταξύ των βάσεων και μπορει να σου κάνουν κοιλιά τα κάθετα.
Αντιθετα, με την τριχιά νομίζω τη σφίγγεις όσο θες.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστω χρηστο την περασα και ενα χερι καφε baufix για φραχτες του λιντλ και εδειξε καλα!

Τα λάστιχα τα έχω απορρίψει εξ'αρχής, τόσο επειδή θα κάνουν κοιλιά στις κολώνες, όσο και για το ότι αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να ξεραίνονται και να σπάνε.

Μία ακόμα απορία... Υπάρχει κάποιου είδους κλέμα ώστε από ένα ζευγάρι καλωδίου να συνδέσω τρία σε παράλληλη σύνδεση? Θα πρέπει να μπει εσωτερικά στο "ταβάνι",
δηλαδή στο κάτω μέρος της άνω πλάκας του φωτιστικού, απ'όπου θα κρέμονται οι τρεις λάμπες. Παίζει κάτι τέτοιο, ή απλώς παίρνω μια πιο χοντρή κλέμα και τα χώνω όλα μέσα?
Με τα ηλεκτολογικά & ηλεκτρονικά δεν το'χω ψάξει πολύ, γνωρίζω μόνο κάποια πολύ βασικά...

Βάλε μία μεγαλύτερη κλέμα όπως λες και βάλε την παροχή και μία λάμπα από την μία μεριά και τις άλλες δύο λάμπες από την άλλη.
Εγώ θα πέρναγα και την φάση της κάθε λάμπας από ένα διακοπτάκι πορτατίφ τοποθετημένα από μέσα στην οροφή με το μπουτόν απ´έξω για να τις ανάβω και χωριστά ανάλογα με την περίσταση. http://www.prowatt.gr/index.php?act=viewProd&productId=372

Νίκο αν το αφήνες να φαίνεται το ξύλο θα ήταν καλύτερα για εμένα.
Επίσης πάρε μια νέα γαρδενια στην θεία!

Ωραίο το φωτιστικό!!!

Θα κάνω και μία που θα φαίνεται... Μην σκας.
Από την στιγμή που άρεσε την Θεία τα λόγια είναι περιττά! :p

Αυτήν την γαρδένια την έχει χρόνια και την κουρεύει!

Το Σάββατο έβλεπα την εκπομπή Μαστορέματα στον ΣΚΑΪ μαζί με την εγγονή οπότε ......................... !!!

Την τραμπάλα την πέρασα ένα χέρι βερνίκι εμποτισμού " σκούρα καρυδιά", (την σκούπισα σε 3 λεπτά με ένα πανάκι) & αύριο θα την περάσω 2 χέρια άχρωμα βερνίκι νερού σατινέ της Βιβεχρώμ.

Συνολικό κόστος: 2,5 τα χερούλια του ποδηλάτου, από την Ideal Μαναιτόπουλος.

Το λάστιχο κόπηκε, αφού μετρήθηκε στην μέση του, με μικρό γωνιακό τροχό & δίσκο κοπής.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίο και οικονομικό!

http://www.skai.gr/tv/show/?showid=66056

Νικόλα σε ευχαριστώ.

Στο δεύτερο βιντεάκι είναι η τραμπάλα. Στο πρώτο μέρος έχει την κατασκευή καρέκλας (έξυπνη κατασκευη & αυτή), ρίξε την ματιά σου.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραιος ο Κωστας!!!!!

Σε λαστιχακι ισως επρεπε να βαλεις κατι καλυτερο για την μικρη αν "στριβει"...
Χεχεχεχε

Ζήτησα κάτι σε Μichelin Pilot, αλλά δεν είχε εύκαιρο το νούμερο ο φίλος μου ο Ζήσης.

Ο "φίλος" στην εκπομπή τα Μαστορέματα new Edition, δεν αναφέρει ποτέ για χρήση μάσκας σκόνης, προσωπίδας κλπ μέτρων προφύλαξης.
Εργάζεται πολλές φορές λίαν επικίνδυνα (= απαράδεκτα). Τους έχω πάρει 2 φορές τηλέφωνο & τους έχω κάνει παράπονα.

Στην εταιρεία μας (μιλάω σαν παλιός Τεχνικός Ασφαλείας για ένα φεγγάρι), θα είχε πάρει τουλάχιστον 3 ημέρες αργία.

Μπραβο παππου!
νομιζω μου εδωσες ιδεα για νεα κατασκευη!
ξυλα εχω, λαστιχο επισης.

Μπραβο παππου!
νομιζω μου εδωσες ιδεα για νεα κατασκευη!
ξυλα εχω, λαστιχο επισης.

Η ιδέα είναι "c(l)opy - paste" από την εκπομπή του Σκάϊ, καλή σου επιτυχία Nekt.

Κώστα ο τύπος εκεί δεν παίζεται.
Φοράει γυαλιά προστασίας, γάντια και ωτασπιδες για να τρυπησει ξύλο και κόβει με φαλτσοπριονο χωρίς τπτ.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Την τραμπάλα την πέρασα ένα χέρι βερνίκι εμποτισμού " σκούρα καρυδιά", (την σκούπισα σε 3 λεπτά με ένα πανάκι) & αύριο θα την περάσω 2 χέρια άχρωμα βερνίκι νερού σατινέ της Βιβεχρώμ.

Συνολικό κόστος: 2,5 τα χερούλια του ποδηλάτου, από την Ideal Μαναιτόπουλος.

Το λάστιχο κόπηκε, αφού μετρήθηκε στην μέση του, με μικρό γωνιακό τροχό & δίσκο κοπής.

Άξιος παππούς Κώστα. Να τη χαίρεσαι την εγγονή σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Άξιος παππούς Κώστα. Να τη χαίρεσαι την εγγονή σου.

Σε ευχαριστώ.

Όλους σας ευχαριστώ που στηρίζεται τις προσπάθειες μου.