Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ αξιόλογη, προσεγμένη, και μελετημένη κατασκευή... :SFGSFGSF: :grinning-smiley-043. Ερώτηση: Τα στρογγυλά Ξύλινα ποδαράκια είναι φτιαχτά στο τόρνο, τα έβγαλες από κάποιο άλλο έπιπλο, ή τα αγόρασες από κάπου; Αν ισχύει το τελευταίο από από; (....αν είναι εύκολο, βάλε ένα link). Ευχαριστώ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλημέρα, είπε οτι είναι έτοιμα τα πόδια, άρα το 2ο
"Τα πόδια (ετοιματζίδικα)"

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλημέρα, είπε οτι είναι έτοιμα τα πόδια, άρα το 2ο
"Τα πόδια (ετοιματζίδικα)"

:bang: Ούπςςςςς. Σόρρυ δεν το έπιασα, που ξέφυγε...... :blush:

:grinning-smiley-043 σε ολους. Να μην επαναλαμβανουμε τα ιδια και τα ιδια!

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

:grinning-smiley-043 σε ολους. Να μην επαναλαμβανουμε τα ιδια και τα ιδια!

Μια καλη κουβεντα, πρωτον ειναι τσαμπα, δευτερον δινει χαρα και τριτο και σημαντικο, δειχνει χαρακτηρα! :))

Κατέφυγα τώρα το μεσημέρι σε μια "ιδιοκατασκευή" για να μπορώ να τοποθετώ το άκρο της ηλεκτρικής σκούπας όσο πιο κοντά το θέλω στην πηγή εκπομπής της σκόνης / πριονιδιού.
Θα με βοηθήσει ιδιαίτερα στο κολωνάτο δράπανο, το οποίο με βασάνιζε & λέρωνε παντού όταν εργαζόμουν σε αυτό.

Ρυθμίζει έως & 40 cm σε ύψος. Χρησιμοποιήθηκε μια ντίζα Μ8, δύο παξιμάδια Μ8, σφικτήρας κολάρων βαρέου τύπου, 1/2 ηλεκτρόδιο & ένα απλό, φθηνό & πολύ παλιό σφικτηράκι.

Όπου δεν προβλέπει ο κατασκευαστής... βλέπει (και φτιάχνει) ο μάστορας!

Μου αρέσει πολύ και αυτή η κατασκευή για το κολωνάτο, έχει και τρύπα για τη σκούπα και ρυθμιζόμενο φράκτη.
https://youtu.be/Tqu7m4BgPCA
Καποια στιγμη που θα εχω χρονο και δε θα βαριεμαι θα φτιαξω και για το δικο μου.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπραβο ρε παππου. Καινγω παντα παιδευομουν με πατεντες για το ακροστομιο. Ηθελα να φτιαξω κατι αξιοπιστο και σταθερο. Καλη η ιδεα σου με σφικτηρα και εξτρα σφικτηρα σωληνα.

Όλα είναι όμορφα κ χρήσιμα.
Η πατέντα του παππού έχει ενναλαξιμοτητα για πολλά μηχ/τα μας κ πάει τόσο κοντά που δεν της ξεφεύγει τίποτα.

Μούφα όπως ? Δεν το κατάλαβα.
Για πες μπας κ το φτιάξουμε :grandpa:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπραβο ρε παππου. Καινγω παντα παιδευομουν με πατεντες για το ακροστομιο. Ηθελα να φτιαξω κατι αξιοπιστο και σταθερο. Καλη η ιδεα σου με σφικτηρα και εξτρα σφικτηρα σωληνα.

Νεκ. είναι πολύ φθηνό κ εύκολο.

Μπράβο σειρά Κώστα,μάς έχεις βγάλει ασπροπρόσωπους εμάς τούς 50 άρηδες :flipout:

Πολύ καλή δουλειά με την σκούπα. Θα παίξει αντιγραφή με την άδεια σου. :2thumb22sup:

Παρεμπιπτόντως τους σφιγκτήρες του lidl μπορείς να τους κάνεις πολλά πράγματα :

https://youtu.be/2xa5bZ_Ek5M

Πολύ καλή δουλειά με την σκούπα. Θα παίξει αντιγραφή με την άδεια σου. :2thumb22sup:

Παρεμπιπτόντως τους σφιγκτήρες του lidl μπορείς να τους κάνεις πολλά πράγματα :

Τόσο απλό...?!
Και τόσο βολικό!
Θα το εφαρμόσω άμεσα.

Μπράβο Κυριάκο που το ξετρύπωσες

Βρε θηριο το εκανες κιολας, ευγε νεε μου!!!!

Xωρις πομολο το συρταρακι θα γινει χαλια μετα απο κανα μηνα απο το τραβα σπρωξε. Βαλε, εχεις χωρο για να πιασουν οι βιδες χωρις να φανουν απο πισω.
Αν ηθελες χωρις, επρεπε να κανεις ενα ημικυκλιο με ενα δρεμελακι πριν την βαφη στη μεση του συρταριου, στην πανω πλευρα.

Το συρταρακι ειναι χωρις καποιον οδηγο στα πλαινα?