Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πρωτη επαφη με το ξυλο..well done, εχεις λαμπρο μελλον νεε μου :))

Kαλη αντιγραφη. Που ειναι η βαση που θα παταει το στρωματακι? Την κουπαστη γυρω γυρω φανταζομαι να την στρογγυλεψες.

Είσαι ταλέντο μεγάλο,συγχαρητήρια!!
Ευχαριστώ, βγήκε ενέλπιστα καλό για πρώτη προσπάθεια.
Πρωτη επαφη με το ξυλο..well done, εχεις λαμπρο μελλον νεε μου :))

Kαλη αντιγραφη. Που ειναι η βαση που θα παταει το στρωματακι? Την κουπαστη γυρω γυρω φανταζομαι να την στρογγυλεψες.

Δεν φαίνεται η βάση σ' αυτές τις φωτογραφίες μπήκε στο τέλος γιατί ήθελα τα το φέρω ακριβώς στο ίδιο ύψος με το κρεβάτι το διπλό. Αααα έβαλα και ροδάκια κάτω από τα πόδια, για κανένα κούνημα μέσα στη νύχτα. Την κουπαστή όπως και όλα τα ξύλα τα στρογγύλεψα αρκετά. Τα κάγκελα είναι από καβίλιες Φ10 του 1 μέτρου που κόπηκαν στη μέση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπράβο πολύ ωραίο,καλή αποπεράτωση

Πολύ καλό.
Δυναμική αρχή!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Έχει πολλές ατέλειες άλλες διορθώθηκαν κι άλλες όχι. Με μερικά απαραίτητα εργαλεία το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο.

Πρώτη επαφή μου με ξύλα. Τα σχόλια/συμβουλές/παρατηρήσεις είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτα.

Project: Μίνι προσωρινό κρεβατάκι Μ92 Χ Π56 Χ Υ75 για τον μικρο 3 μηνών, μέχρι να μετακομίσουμε και να πάρει την κούνια του (τώρα δεν χωράει στο δωμάτιο). Αντίγραφο ΙΚΕΑ
Εργαλεία: ένα φθηνό B&D ηλεκτρικό δράπανο, ένα φθηνό δανεικό τριβείο B&D, διάφορα τρυπάνια ξύλου και εργαλεία χειρός.

Υπαίθριο εργαστήρι, κάτω από την κερασιά.
Αφού αποφασίστηκε το σχέδιο και βγήκαν οι διαστάσεις, επιλέχθηκαν τα ξύλα από το διπλανό Leroy και κόπηκαν στις επιθυμητές διαστάσεις. Η ποιότητα των ξύλων επιεικώς μέτρια.

[]

Έτοιμα τα κάγκελα.
[]

Μια πρώτη συναρμολόγηση

Και μερικές λεπτομέρειες από τις βίδες που έβαλα.

Τρίφτηκε με 180 και 240. Περάστηκε 2 χέρια με βερνίκι νερού. Δεν το έχω φωτογραφία τελειωμένο καθώς λύθηκε και περιμένω το στρώμα.[/QUOTE]

Καλημερα Γιώργο. Δυσκολάκι για πρωτο project, εξαιρετικά επιτυχημένο το αποτέλεσμα. Μπράβο. Περιμένουμε και φωτο τελειωμένο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια χαρά για πρώτο project πάρα πολύ το αποτέλεσμα, τηρουμένων των αναλογιών ως προς την διαθεσιμότητα των εργαλείων. :a0210:

Πρωτο προτζεκτ και πολυ πετυχημένο...
Μπραβο σου...!!!

Ευχαριστώ παιδιά. Το έχω περάσει δυο χέρια βερνίκι νερού. Περιμένω το στρώματα κι και θα βγάλω φωτό τελειωμένο

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστώ παιδιά. Το έχω περάσει δυο χέρια βερνίκι νερού. Περιμένω το στρώματα κι και θα βγάλω φωτό τελειωμένο

Γιώργο
Καλή αρχή & από εμένα.

Παππούς Κ.

Πρώτη επαφή μου με ξύλα. Τα σχόλια/συμβουλές/παρατηρήσεις είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτα.

Project: Μίνι προσωρινό κρεβατάκι Μ92 Χ Π56 Χ Υ75 για τον μικρο 3 μηνών, μέχρι να μετακομίσουμε και να πάρει την κούνια του (τώρα δεν χωράει στο δωμάτιο). Αντίγραφο ΙΚΕΑ
Εργαλεία: ένα φθηνό B&D ηλεκτρικό δράπανο, ένα φθηνό δανεικό τριβείο B&D, διάφορα τρυπάνια ξύλου και εργαλεία χειρός.
...

Εξαιρετική δουλειά! Καλή αρχή!

Πολυ ωραιο το κρεβατακι. Μπορεις να γραψεις το παχος των δοκαριων και των καβιλιων; το κοστος των ξυλων συνολικα σε σχεση με το ετοιμο του ικεα ποσο ηταν;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά.

Τα ξύλα για τα πόδια είναι 18Χ55, τα υπόλοιπα 18Χ33 και οι καβιλιες που έγιναν κάγκελα Φ10.
Κόστος ξύλων 10,50 και καβιλιων 11,90 . Μην ξεχάσω και τις κρυφές βίδες 6,50
Το κρεβατακι του ικεα έχει 99

Οπως το περιμενα, χαοτικη διαφορα στο κοστος.
Και παλι συγχαρητηρια, πολυ ωραιο το αποτελεσμα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο Γιώργο!

οι κρυφές βίδες είναι αυτές οι μαύρες? πως "λειτουργούν" ακριβώς?

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο Γιώργο!

οι κρυφές βίδες είναι αυτές οι μαύρες? πως "λειτουργούν" ακριβώς?

Κρυφές τις βάφτισα εγώ, δεν ξέρω πως τις λένε κανονικά. Είναι αυτές εδώ
Πιστεύω ότι φαίνεται ο τρόπος λειτουργίας τους, η μεγάλη μπαίνει κατά μήκος και η μικρή από την κάτω πλευρά παίζει το ρόλο του παξιμαδιου.

Η δική μου πρώτη επαφή με το ξύλο ήταν αυτό που έφαγα όταν χάλασα ένα δράπανο του πατέρα μου κατά τη διάρκεια κάποιας "παράνομης μόντας" χαχαχα! Μακάρι να ήταν όλες οι πρώτες επαφές σαν τη δική σου, εύγε και καλή συνέχεια!

Η δική μου πρώτη επαφή με το ξύλο ήταν αυτό που έφαγα όταν χάλασα ένα δράπανο του πατέρα μου κατά τη διάρκεια κάποιας "παράνομης μόντας" χαχαχα! Μακάρι να ήταν όλες οι πρώτες επαφές σαν τη δική σου, εύγε και καλή συνέχεια!

:worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy:

χαχαχα