Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Υλοποιησα μια ιδεα του Δημητρη weather 1967 για μετρητη ανυψωσης του κοπτικου στο ρουτερ,με τη χρηση του ψηφιακου παχυμετρου.

76f66d.jpg

b4b375.jpg

fe2820.jpg

Τα αποτελέσματα της χρησης,αξιοπρεπεστατα.

Μπραβο βρε Πανο μου αρεσουν πολυ αυτες οι πατεντες, γλυτωσες και τα 30 ευρω για το αντιστοιχο εργαλειο!

Με την παραπανω κατασκευη δεν μου φαινεται οτι εξασφαλιζεται η απολυτη καθετοτητα που χρειαζεται. Με την πιεση απο κατω, το παχυμετρο μπορει να αποσταθεροποιηθει.
Δεν ξερω επισης κατα ποσο ο ισχυρος μαγνητης που πρεπει να χρησιμοποιηθει, επηρρεαζει τα ηλεκτρονικα του παχυμετρου. Παντως σαν ιδεα ειναι καλη.

Η λυση του Πανου μου φαινεται πιο αξιοπιστη.

Σημερα περασα καινουργια καλωδια και ντουι, συναρμολογησα και τοποθετησα στο σαλονι κατι πολυ παλιες απλικες που ειχα σωσει εδω και καιρο απο το σπιτι του παππου και της γιαγιας (μας εχουν αφησει αμφοτεροι εδω και χρονια). Ηταν μπελας και δεν τους φαινοταν γιατι τα κενα για καλωδια και συνδεσεις απο πισω ηταν μηδαμινα και μου βγαλανε το λαδι μεχρι να συνδεθουν και να κατσουν ισια στον τοιχο. Τοτε μαλλον δεν πρεπει να χρησιμοποιουσε κανεις κλεμα, ολα με στριμενα καλωδια και ταινιες πρεπει να τα ειχανε... :-P
Τωρα πρεπει να αποφασισω τι θα βαλω αναμεσα τους. Σκεφτομαι ενα αναπαλαιωμενο mercier που εχω και δεν το κυκλοφορω, αλλιως πρεπει να βρω κανεναν μακροστενο πινακα. Η καμια διατρητη πλατη με ολα τα εργαλεια επανω της. :-P
(Το εμπριμε καλυμμα του καναπε ειναι υποψηφιο για αποχωρηση, το ξερω οτι δεν κολλαει, αλλα ετσι τον κληρονομησα και αυτον)
IMG_20160902_180449.jpg

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

το Mercier ήταν το πρώτο μου κουρσάκι...χεχε κάπου στα 12 εάν θυμάμαι καλά....χε χε και με αυτό έκανα την πρώτη μου μακρινή βόλτα μαζί με άλλα 2 αλάνια κάπου στην Λ. Σπατών στο παλιό drive in που είχε μήπως πάρει κάτι το μάτι μας...

εγώ θα σου πρότεινα πάντως να βάλεις κάτι από ξύλο εκεί ανάμεσα...

Ακόμα ένα κούτσουροφωτιστικό για δωράκι σε φίλο (ξύλο Δάφνης).

Η διαδικασία γνωστή.
Αυτήν την φορά χρησιμοποιήθηκαν LED με ζεστό λευκό για να μην βαράει στο μάτι (7 Watt/m).
Ηλεκτρολογικά by Nektarios2015.

IMG_20160902_183049.jpg

IMG_20160902_183121.jpg

IMG_20160902_183133.jpg

IMG_20160902_183221.jpg

Aυτα ειναι, ξεχωριστα και ιδιαιτερα! Μπραβο Νικο και Νεκταρινιε! :SFGSFGSF:

Το έκανα δωράκι το συγκεκριμένο και έπαθε την πλάκα του ο φίλος.
Κόντεψε να βάλει τα κλάμματα!!! :p

Τώρα ετοιμάζω πιο μεγάλη βερσιον για εμένα με άλλο design.
Λογικά μέσα στο ΣΚ θα την τελειώσω.

Νίκο πολύ όμορφο.
Να προτείνω κάτι; Γιατί δεν κόβεις το κούτσουρο σε φέτες, την πάνω και την κάτω τις αφήνεις ως έχουν, τις ενδιάμεσες τις κάνεις μια τρύπα όπου θα περάσεις τη λεντοταινία και τον driver/μετασχηματιστή. Θα ενώσεις τα στρώματα αφήνοντας μικρά κενά μεταξύ των φετών. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και ο φωτισμός πολύ ατμοσφαιρικός και ιδιαίτερος.

Νίκο πολύ όμορφο.
Να προτείνω κάτι; Γιατί δεν κόβεις το κούτσουρο σε φέτες, την πάνω και την κάτω τις αφήνεις ως έχουν, τις ενδιάμεσες τις κάνεις μια τρύπα όπου θα περάσεις τη λεντοταινία και τον driver/μετασχηματιστή. Θα ενώσεις τα στρώματα αφήνοντας μικρά κενά μεταξύ των φετών. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και ο φωτισμός πολύ ατμοσφαιρικός και ιδιαίτερος.

Είναι και αυτό μία ωραία ιδέα Γιώργο.
Σίγουρα θα το επιχειρήσω στο μέλλον :)

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το Mercier το Mercier!!!!!!!!!

Κι απο μένα ψηφο

Sent from my iPad using Tapatalk

το Mercier ήταν το πρώτο μου κουρσάκι...χεχε κάπου στα 12 εάν θυμάμαι καλά....χε χε και με αυτό έκανα την πρώτη μου μακρινή βόλτα μαζί με άλλα 2 αλάνια κάπου στην Λ. Σπατών στο παλιό drive in που είχε μήπως πάρει κάτι το μάτι μας...

εγώ θα σου πρότεινα πάντως να βάλεις κάτι από ξύλο εκεί ανάμεσα...
Ωραία λοιπόν, ας του φτιάξουμε μία ξύλινη βάση για να μπει εκεί ανάμεσα...😉

Είναι πολύ απλή, χρειάζεται μόνο ένα δοκαρακι 5x5. Το συνολικό μήκος το υπολόγισα στο 1,40m, οπότε εκοψα αρχικά το πιο ίσιο κομμάτι που βρηκα στο 1,55 (θα δείτε παρακάτω γιατι). Πριν αρχίσω οτιδήποτε, βρίσκω την πιο ίσια πλευρά του, αυτη είναι που θα εφάπτεται με τον τοίχο και την μαρκαρω με μία μολύβια.
IMG_20160903_134332182_HDR.jpg

Στη συνέχεια αρχίζω να κόβω με το ρουτερ ένα αυλάκι στην πρόσοψη. Έχω ρυθμίσει το κοπτικό σε μέγιστο βάθος 2,5cm, το ίδιο και τον οδηγό παράλληλων. Φυσικά ή κοπή γίνεται με πολλά διαδοχικά περάσματα μέχρι να φτάσω στο μέγιστο βάθος που ρύθμισα.
IMG_20160903_141905284_HDR.jpg

Στη συνέχεια στριβω το δοκάρι 90° και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία για την άνω πλευρά.
IMG_20160903_142554397_HDR.jpg

Όταν φτάσω στο μέγιστο βάθος τα δύο αυλάκια συναντούνται. Ως τώρα το δοκάρι είναι απόλυτα στιβαρό και το ρουτερ κάθεται και κινείται πάνω του με ασφάλεια. Σε αυτό το σημείο έχουμε τελειώσει με το ρουτερ.
IMG_20160903_143912886.jpg

Πάμε τώρα στο φαλτσοπριονο. Γίνεται και με φαλταοκουτι το ίδιο εύκολα. Τοποθετώ το δοκάρι με την πίσω (σημαδεμένη) πλευρά προς τα εμένα και το φαλτσοπριονο 30° προς τα αριστερά.
IMG_20160903_155058070_HDR.jpg

Κόβω εκεί που έχουν αρχίσει τα αυλάκια ώστε να απελευθερωθεί το ένα άκρο.
IMG_20160903_155231391.jpg

Γυρναω τωρα το δοκάρι με την σημαδεμένη πλευρά στον φράκτη του φαλτσοπριονου και ρυθμιζω τη γωνιά 30° προς τα δεξιά. Εδώ πρέπει να μετρησω που ακριβώς θα κόψω ώστε να πάρω το επιθυμητό μήκος (στην προκειμένη περίπτωση 1,40m.
IMG_20160903_155630163.jpg

Το δοκάρι είναι πλέον στο μήκος που θέλω, αλλά ταυτόχρονα πλέον έχει προφίλ αναποδο "Γ", όπου θα φωλιάζουν οι τροχοί του ποδηλάτου.
IMG_20160903_155656011_HDR.jpg

Μέτρα και βρίσκω το κέντρο και από εκεί κάνω συμμετρικά δύο τρύπες απ'οπου θα περάσουν οι βίδες που θα το στηρίξουν στον τοίχο. Χρησιμοποίησα φρεζακι για να μπουν χωνευτά. Ή απόσταση μεταξύ των τρυπών είναι όσο και το μεταξονιο του ποδηλάτου, ώστε οι τροχοί να κρύβουν τις βίδες όταν είναι τοποθετημένο.
IMG_20160903_161925830_HDR.jpg

Τέλος, με μία μικρή πλάνη τρώω κατά μήκος όλες τις ακμές για να είναι στρογγυλεμένες, περναω με το τριβειο και βερνικωνω. Χρησιμοποίησα άχρωμο βερνίκι νερού, δεν ήθελα να το κάνω πιο σκούρο.
IMG_20160903_163732166_HDR.jpg

Αυτό θα μπει με δυο ουπατ στον τοίχο και στο αυλάκι του θα φωλιάζουν οι τροχοί. Το ποδήλατο θα συγκρατείται δεμένο με κάποιο σπαγγο ή μεσινεζα από ένα γαντζακι που θα μπει επίσης με ουπατ στον τοίχο λίγο πιο ψηλά, περίπου στο ύψος του οριζόντιου του ποδηλάτου.
Τοποθετημένο θα το δείτε μετά από καμιά βδομάδα, γιατί φεύγω για διακοπες (τώρα που όλοι γύρισαν)... 😋

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk