Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίος ο Κώστας (vrass) πολύ καλό καί έξυπνο,καλή αποπεράτωση καί καλές διακοπές εύχομαι
Μιά ερώτηση μέ τό φαλτσοπρίονο skil είσαι ευχαριστημένος,τό βλέπω πού έχει πλαστικό ABS γύρω από τήν στεφάνη στήν βάση,καί δέν ξέρω τό κατά πόσο είναι σταθερό καί μέ αντοχή στόν χρόνο ένεκα πλαστικού,επίσης έχει ρεγουλατόρους πού αλφαδιάζει γιά κοπές ακριβώς 90 μοίρες,είναι ακριβείας ?
Ο 24 άρης δίσκος αφήνει σκλήθρες στά άκρα από ότι είδα αλλά λογικό,γιά 24 δόντια.

Σας ευχαριστώ, είναι απλή κατασκευή και πολύ ωραία όταν τοποθετηθεί. Το έχω ξανακάνει μία φορά πειραματιζομενος, οπότε τώρα είπα να το δείξω αναλυτικά. Αν υπήρχε παγκοπριονο, θα γινόταν πολύ πιο εύκολα και καθαρά, αλλά δεν μου το επιτρέπει ο χώρος.
Όσον αφορά το skil, είναι το πιο οικονομικό μοντέλο, το είχα πάρει πέρσι το καλοκαίρι, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές ώστε να δω αντοχή σε βάθος χρόνου. Όσον αφορά την ακρίβεια και τη στιβαρότητα του είμαι ικανοποιημένος, οι γωνίες του είναι σωστές. Σκληθρες πετάει λίγες στο τελείωμα, αλλά ομολογώ ότι το περίμενα πολύ χειρότερα. Ο δίσκος βέβαια είναι πρακτικά καινούργιος οπότε ακόμα κοβει πολύ καθαρά. Αν μεταξύ δοκιμίου και φράκτη μπει ένα μικρό θυσιαζομενο ρεταλακι, δεν βγάζει την παραμικρή σκλήθρα.
Θα το αλλαζα για ένα συρόμενο, εκεί μονο με έχει περιορίσει. Κατά τ'αλλα όλα μία χαρά, δεν νομίζω να παίζει κάτι καλύτερο και πιο μαζεμένο στα λεφτά του.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραία λοιπόν, ας του φτιάξουμε μία ξύλινη βάση για να μπει εκεί ανάμεσα...

Είναι πολύ απλή, χρειάζεται μόνο ένα δοκαρακι 5x5. Το συνολικό μήκος το υπολόγισα στο 1,40m, οπότε εκοψα αρχικά το πιο ίσιο κομμάτι που βρηκα στο 1,55 (θα δείτε παρακάτω γιατι). Πριν αρχίσω οτιδήποτε, βρίσκω την πιο ίσια πλευρά του, αυτη είναι που θα εφάπτεται με τον τοίχο και την μαρκαρω με μία μολύβια.

Στη συνέχεια αρχίζω να κόβω με το ρουτερ ένα αυλάκι στην πρόσοψη. Έχω ρυθμίσει το κοπτικό σε μέγιστο βάθος 2,5cm, το ίδιο και τον οδηγό παράλληλων. Φυσικά ή κοπή γίνεται με πολλά διαδοχικά περάσματα μέχρι να φτάσω στο μέγιστο βάθος που ρύθμισα.

Στη συνέχεια στριβω το δοκάρι 90° και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία για την άνω πλευρά.

Όταν φτάσω στο μέγιστο βάθος τα δύο αυλάκια συναντούνται. Ως τώρα το δοκάρι είναι απόλυτα στιβαρό και το ρουτερ κάθεται και κινείται πάνω του με ασφάλεια. Σε αυτό το σημείο έχουμε τελειώσει με το ρουτερ.

Πάμε τώρα στο φαλτσοπριονο. Γίνεται και με φαλταοκουτι το ίδιο εύκολα. Τοποθετώ το δοκάρι με την πίσω (σημαδεμένη) πλευρά προς τα εμένα και το φαλτσοπριονο 30° προς τα αριστερά.

Κόβω εκεί που έχουν αρχίσει τα αυλάκια ώστε να απελευθερωθεί το ένα άκρο.

Γυρναω τωρα το δοκάρι με την σημαδεμένη πλευρά στον φράκτη του φαλτσοπριονου και ρυθμιζω τη γωνιά 30° προς τα δεξιά. Εδώ πρέπει να μετρησω που ακριβώς θα κόψω ώστε να πάρω το επιθυμητό μήκος (στην προκειμένη περίπτωση 1,40m.

Το δοκάρι είναι πλέον στο μήκος που θέλω, αλλά ταυτόχρονα πλέον έχει προφίλ αναποδο "Γ", όπου θα φωλιάζουν οι τροχοί του ποδηλάτου.

Μέτρα και βρίσκω το κέντρο και από εκεί κάνω συμμετρικά δύο τρύπες απ'οπου θα περάσουν οι βίδες που θα το στηρίξουν στον τοίχο. Χρησιμοποίησα φρεζακι για να μπουν χωνευτά. Ή απόσταση μεταξύ των τρυπών είναι όσο και το μεταξονιο του ποδηλάτου, ώστε οι τροχοί να κρύβουν τις βίδες όταν είναι τοποθετημένο.

Τέλος, με μία μικρή πλάνη τρώω κατά μήκος όλες τις ακμές για να είναι στρογγυλεμένες, περναω με το τριβειο και βερνικωνω. Χρησιμοποίησα άχρωμο βερνίκι νερού, δεν ήθελα να το κάνω πιο σκούρο.

Αυτό θα μπει με δυο ουπατ στον τοίχο και στο αυλάκι του θα φωλιάζουν οι τροχοί. Το ποδήλατο θα συγκρατείται δεμένο με κάποιο σπαγγο ή μεσινεζα από ένα γαντζακι που θα μπει επίσης με ουπατ στον τοίχο λίγο πιο ψηλά, περίπου στο ύψος του οριζόντιου του ποδηλάτου.
Τοποθετημένο θα το δείτε μετά από καμιά βδομάδα, γιατί φεύγω για διακοπες (τώρα που όλοι γύρισαν)...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραία βασουλα, ακόμα καλύτερες οι διακοπές όμως. Καλα να περάσετε.

Sent from my iPad using Tapatalk

Tα σεβη μου Vrass!! Μαστορας με τα ολα σου!! Ωραια και αποτελεσματικη δουλεια με σημασια στη λεπτομερεια!
Καλες διακοπες!!!

Σας ευχαριστω για τις ευχες, και για την κατασκευη. Ειναι πολυ απλη σε σχεση με αλλα που εχετε φτιαξει, και αν υπηρχε παγκοπριονο θα εβγαινε κυριολεκτικα με τρεις κινησεις.
Vrass εγώ θα ήθελα και μια παρουσίαση του τριβείου της Festool στο κατάλληλο νήμα αν μπορέσεις!
Προκειται για το καλυτερο απο καθε αποψη τριβειο-αλοιφαδορο που εχω πιασει στα χερια μου. Ειναι εργαλειο με παρα πολλες δυνατοτητες αναλογως των προσαρτηματων και αναλωσιμων που θα του βαλεις. Κανει απο γρηγορη αφαιρεση υλικου μεχρι στιλβωση, σε οποιοδηποτε υλικο.
Θεωρω πως οτι παρουσιαση και αν του εκανα θα ηταν τελειως επιφανειακη και θα το αδικουσε. Οσο το δουλευω τοσο το ανακαλυπτω. Υπαρχει πληθος απο βιντεακια τοσο της ιδιας της festool οσο και χρηστων που αναλυουν το εργαλειο σε διαφορες εφαρμογες ωστε να παιρνει καποιος ιδεες για το τι μπορει να κανει. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έτοιμο και το τρίτο φωτιστικό μου.
Αυτήν την φορά σε μεγάλη βερσιόν (ύψος περίπου 90 εκατοστά).

IMG_20160903_222246.jpg

Χρησιμοποιήθηκε δυνατή ταινία LED 14.4 W/m σε απόχρωση ζεστό λευκό.
Το σχέδιο βγήκε εντελώς τυχαία και για την δημιουργία του συνδυάστηκαν δισκοπρίονο χειρός και σκαρπέλο (2 ώρες + δουλειά) λόγω της καμπύλης που έκανε το κλαδί.

Αυτο μου αρεσει πολυ. Πιστευω οτι αυτου του τυπου τα φωτιστικα δειχνουν καλυτερα οταν ειναι πολυ ψηλα. Θα εψαχνα για καποιο μεγαλο κλαδι 2,5m+ το οποιο να μπει "φυτεμενο" σε μια απο εκεινες τις εξαγωνες ξυλινες γλαστρες στην οποια μπορει πολυ ευκολα να κρυφτει και ο μετασχηματιστης. Θα δειξει πολυ ωραια σε μια γωνια του σαλονιου η και καποιου υπνοδωματιου.

Αυτο μου αρεσει πολυ. Πιστευω οτι αυτου του τυπου τα φωτιστικα δειχνουν καλυτερα οταν ειναι πολυ ψηλα. Θα εψαχνα για καποιο μεγαλο κλαδι 2,5m+ το οποιο να μπει "φυτεμενο" σε μια απο εκεινες τις εξαγωνες ξυλινες γλαστρες στην οποια μπορει πολυ ευκολα να κρυφτει και ο μετασχηματιστης. Θα δειξει πολυ ωραια σε μια γωνια του σαλονιου η και καποιου υπνοδωματιου.

Μπορείς κάλιστα με ρούτερ να "χωνέψεις" τον μετασχηματιστή εντός του κλαδιού Βραστήρα!
Εγώ στην συγκεκριμένη περίπτωση και λόγω μεγέθους επέλεξα να μην τον χωνέψω καθόλου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτο νομιζω οτι φανταζει the best of all the rest!

Well done δαιμων!!!

Αύριο περισσότερες φωτό.

Ήταν αυθόρμητο εντελώς και ειδικά το εσωτερικό του που ενώ δεν είναι τελειωμένο είναι όμορφο... :p

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ ωραίο Νίκο. Αλλα πρέπει σιγά σιγά να ανακαλύψεις και το κρυφό φωτισμό. Δηλαδή να βλέπεις το φως αλλα οχι τη πηγή αυτου. Εκεί θα ολοκληρωθεις ως..ανδρας!

Πολύ ωραίο Νίκο. Αλλα πρέπει σιγά σιγά να ανακαλύψεις και το κρυφό φωτισμό. Δηλαδή να βλέπεις το φως αλλα οχι τη πηγή αυτου. Εκεί θα ολοκληρωθεις ως..ανδρας!

Σιγά σιγά θα γίνουν όλα αλλά με ταινία led δεν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές είναι η αλήθεια.

Υ.Γ Φιρί-φιρί το πας μωράκι...

Γιατι το απειλεις το παιδι;;
Καλα σου λεει, κρυψε τα λεντ να μην φαινονται.
Κανεις τοσο πολυ ωραια δουλεια με το ξυλο, και τη υποβιβαζουν τα λεντ.
Νεκταριε αμα σε πειραξει ο "διαβολεμενος" πες το μας να "καθαρισουμε" (με διπλασιο αμονιαζόλ).

Καλημέρα μάστορες...
Χθες και εγώ μιας και ήμουν σπίτι αξιώθηκα να κάτσω να φτιάξω τα γράμματα της μικρής μας για τα βαφτίσια της...
Ιδού το αποτέλεσμα...
40f99792b8046e0466890ef48c52fc84.jpg

243e0a5a4efd5484c5d15da31f07b62f.jpg

Διαστάσεις περίπου 14 Χ 14 ποντπυς με 28αρι ελατακι...
Το κόψιμο έγινε με σέγα, δεν θα το πρότεινα...αγκαρεψτε φίλο που έχει επιτραπέζια σέγα...μου έβγαλε την πίστη για να στραβοκοπει το Φ ειδικά...

Έχουν πολλές ατέλειες...μιας και πρώτη φορά κόβω γράμματα...μπορω να πω ότι σώθηκαν την τελευταία στιγμή μιας και με το τρίψιμο με το τρίβειο άρχισα να σπάω της γωνίες του ξύλου και έτσι άρχισε να περνάει ένα στυλ σαν επιτηδευμενο ατημέλητο ας πούμε (ή έτσι θέλω να φαντάζομαι εγώ :) ), επίσης απαραίτητο το βάψιμο μιας και άβάφα διεκρυνες περισσότερο τις ατέλειες...

Θα μπορούσα να τα πάρω έτοιμα αλλά η χαρά του να φτιάξεις κάτι από την αρχή για την πριγκήπισσα σου είναι άλλο πράγμα... (χαζομπαμπας λέμε...)

Μετά την χρήση τους στην βάφτιση θα προσπαθήσω να διορθώσω κάποιες ατέλειες...και να τριφτούν πολύ καλά και να βάφουν ξανά...τωρα έχουν μόνο ασταρι άσπρο που για την βάφτιση και το θέμα ντεκόρ είναι μια χαρά...
Αυτά μάστορες...μαστορευετε γιατι χανόμαστε...
Καλημέρα...

Sent from my 1+2

15ad8850bc153dbaf74681cfe727548b.jpg

Sent from my 1+2

Καλημέρα μάστορες...
Χθες και εγώ μιας και ήμουν σπίτι αξιώθηκα να κάτσω να φτιάξω τα γράμματα της μικρής μας για τα βαφτίσια της...
Ιδού το αποτέλεσμα...
40f99792b8046e0466890ef48c52fc84.jpg

243e0a5a4efd5484c5d15da31f07b62f.jpg

Διαστάσεις περίπου 14 Χ 14 ποντπυς με 28αρι ελατακι...
Το κόψιμο έγινε με σέγα, δεν θα το πρότεινα...αγκαρεψτε φίλο που έχει επιτραπέζια σέγα...μου έβγαλε την πίστη για να στραβοκοπει το Φ ειδικά...

Έχουν πολλές ατέλειες...μιας και πρώτη φορά κόβω γράμματα...μπορω να πω ότι σώθηκαν την τελευταία στιγμή μιας και με το τρίψιμο με το τρίβειο άρχισα να σπάω της γωνίες του ξύλου και έτσι άρχισε να περνάει ένα στυλ σαν επιτηδευμενο ατημέλητο ας πούμε (ή έτσι θέλω να φαντάζομαι εγώ :) ), επίσης απαραίτητο το βάψιμο μιας και άβάφα διεκρυνες περισσότερο τις ατέλειες...

Θα μπορούσα να τα πάρω έτοιμα αλλά η χαρά του να φτιάξεις κάτι από την αρχή για την πριγκήπισσα σου είναι άλλο πράγμα... (χαζομπαμπας λέμε...)

Μετά την χρήση τους στην βάφτιση θα προσπαθήσω να διορθώσω κάποιες ατέλειες...και να τριφτούν πολύ καλά και να βάφουν ξανά...τωρα έχουν μόνο ασταρι άσπρο που για την βάφτιση και το θέμα ντεκόρ είναι μια χαρά...
Αυτά μάστορες...μαστορευετε γιατι χανόμαστε...
Καλημέρα...

Sent from my 1+2

15ad8850bc153dbaf74681cfe727548b.jpg

Sent from my 1+2

Ωραιότατα. Να τη χαίρεστε, να ειναι υγειής και να τη δείτε οπως επιθυμείτε.

Sent from my iPad using Tapatalk

Mπραβο Ευγενιε, το μεγαλο μεγεθος τα κανει και φαινονται λιαν εντυπωσιακα! Αμα βαφτουν κιολας (διαφορετικα χρωματα το καθενα?) θα δειξουν αλλο πραμα!

Να σας ζησει η μικρουλα σας!!!

Γιατι το απειλεις το παιδι;;
Καλα σου λεει, κρυψε τα λεντ να μην φαινονται.
Κανεις τοσο πολυ ωραια δουλεια με το ξυλο, και τη υποβιβαζουν τα λεντ.
Νεκταριε αμα σε πειραξει ο "διαβολεμενος" πες το μας να "καθαρισουμε" (με διπλασιο αμονιαζόλ).

Χαχα. Δεν καταλαβαίνει αυτός από τέτοια!!! Ξέρει ότι τον αγαπάω οπότε...

Προσπαθώ να τα κρύψω αλλά αυτά φωτίζουν και φαίνονται!!! :p

Ευγένιε χαράς το κουράγιο σου.
Ίσιωσε λίγο το Φ και είσαι άρχοντας!

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Να είστε καλα παλικάρια...όπως είπα απο μακριά δείχνουν πολυ καλα...
Απο κοντά ειναι μέσα στις ατέλειες αλλα δεν πειράζει...(ειδικα να συγκρίνω με κάποια απο τα γράμματα που έχετε ποστάρει κατα καιρούς εδώ ειναι χιλιόμετρα μακριά..)
Σε δεύτερη φάση θα βαφτούν σε χρώματα (μαμά και κορη θα συναποφαςιςουν) για να μπουν σαν διακοσμητικά στο δωμάτιο της μικρούλας...ιςως σαν κάδρο ή κάπως τελος πάντων...

Send from my Moto Guzzi Breva 1100 :) πηγαίνοντας Tapa Tapa Tapa Talk

Γιά τά εργαλεία πού είχες καί τά έφτιαξες,τό βλέπω πολύ καλό τό αποτέλεσμα.

Νά σάς ζήσει Ευγένιε,υγεία καλότυχη νά είναι,καί νά τήν καμαρώσετε όπως εσείς επιθυμείτε.

Πρώτη επαφή μου με ξύλα. Τα σχόλια/συμβουλές/παρατηρήσεις είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτα.

Project: Μίνι προσωρινό κρεβατάκι Μ92 Χ Π56 Χ Υ75 για τον μικρο 3 μηνών, μέχρι να μετακομίσουμε και να πάρει την κούνια του (τώρα δεν χωράει στο δωμάτιο). Αντίγραφο ΙΚΕΑ
Εργαλεία: ένα φθηνό B&D ηλεκτρικό δράπανο, ένα φθηνό δανεικό τριβείο B&D, διάφορα τρυπάνια ξύλου και εργαλεία χειρός.

Υπαίθριο εργαστήρι, κάτω από την κερασιά.
Αφού αποφασίστηκε το σχέδιο και βγήκαν οι διαστάσεις, επιλέχθηκαν τα ξύλα από το διπλανό Leroy και κόπηκαν στις επιθυμητές διαστάσεις. Η ποιότητα των ξύλων επιεικώς μέτρια.

IMG_0401.jpg

IMG_0402.jpg

IMG_0405.jpg

Έτοιμα τα κάγκελα.
IMG_0403.jpg

IMG_0404.jpg

Μια πρώτη συναρμολόγηση
IMG_0407.jpg

Και μερικές λεπτομέρειες από τις βίδες που έβαλα.
IMG_0408.jpg

IMG_0409.jpg

IMG_0410.jpg

Τρίφτηκε με 180 και 240. Περάστηκε 2 χέρια με βερνίκι νερού. Δεν το έχω φωτογραφία τελειωμένο καθώς λύθηκε και περιμένω το στρώμα.