Ωραία λοιπόν, ας του φτιάξουμε μία ξύλινη βάση για να μπει εκεί ανάμεσα...
Είναι πολύ απλή, χρειάζεται μόνο ένα δοκαρακι 5x5. Το συνολικό μήκος το υπολόγισα στο 1,40m, οπότε εκοψα αρχικά το πιο ίσιο κομμάτι που βρηκα στο 1,55 (θα δείτε παρακάτω γιατι). Πριν αρχίσω οτιδήποτε, βρίσκω την πιο ίσια πλευρά του, αυτη είναι που θα εφάπτεται με τον τοίχο και την μαρκαρω με μία μολύβια.
Στη συνέχεια αρχίζω να κόβω με το ρουτερ ένα αυλάκι στην πρόσοψη. Έχω ρυθμίσει το κοπτικό σε μέγιστο βάθος 2,5cm, το ίδιο και τον οδηγό παράλληλων. Φυσικά ή κοπή γίνεται με πολλά διαδοχικά περάσματα μέχρι να φτάσω στο μέγιστο βάθος που ρύθμισα.
Στη συνέχεια στριβω το δοκάρι 90° και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία για την άνω πλευρά.
Όταν φτάσω στο μέγιστο βάθος τα δύο αυλάκια συναντούνται. Ως τώρα το δοκάρι είναι απόλυτα στιβαρό και το ρουτερ κάθεται και κινείται πάνω του με ασφάλεια. Σε αυτό το σημείο έχουμε τελειώσει με το ρουτερ.
Πάμε τώρα στο φαλτσοπριονο. Γίνεται και με φαλταοκουτι το ίδιο εύκολα. Τοποθετώ το δοκάρι με την πίσω (σημαδεμένη) πλευρά προς τα εμένα και το φαλτσοπριονο 30° προς τα αριστερά.
Κόβω εκεί που έχουν αρχίσει τα αυλάκια ώστε να απελευθερωθεί το ένα άκρο.
Γυρναω τωρα το δοκάρι με την σημαδεμένη πλευρά στον φράκτη του φαλτσοπριονου και ρυθμιζω τη γωνιά 30° προς τα δεξιά. Εδώ πρέπει να μετρησω που ακριβώς θα κόψω ώστε να πάρω το επιθυμητό μήκος (στην προκειμένη περίπτωση 1,40m.
Το δοκάρι είναι πλέον στο μήκος που θέλω, αλλά ταυτόχρονα πλέον έχει προφίλ αναποδο "Γ", όπου θα φωλιάζουν οι τροχοί του ποδηλάτου.
Μέτρα και βρίσκω το κέντρο και από εκεί κάνω συμμετρικά δύο τρύπες απ'οπου θα περάσουν οι βίδες που θα το στηρίξουν στον τοίχο. Χρησιμοποίησα φρεζακι για να μπουν χωνευτά. Ή απόσταση μεταξύ των τρυπών είναι όσο και το μεταξονιο του ποδηλάτου, ώστε οι τροχοί να κρύβουν τις βίδες όταν είναι τοποθετημένο.
Τέλος, με μία μικρή πλάνη τρώω κατά μήκος όλες τις ακμές για να είναι στρογγυλεμένες, περναω με το τριβειο και βερνικωνω. Χρησιμοποίησα άχρωμο βερνίκι νερού, δεν ήθελα να το κάνω πιο σκούρο.
Αυτό θα μπει με δυο ουπατ στον τοίχο και στο αυλάκι του θα φωλιάζουν οι τροχοί. Το ποδήλατο θα συγκρατείται δεμένο με κάποιο σπαγγο ή μεσινεζα από ένα γαντζακι που θα μπει επίσης με ουπατ στον τοίχο λίγο πιο ψηλά, περίπου στο ύψος του οριζόντιου του ποδηλάτου.
Τοποθετημένο θα το δείτε μετά από καμιά βδομάδα, γιατί φεύγω για διακοπες (τώρα που όλοι γύρισαν)...
Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk