Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Παιδια δε χρειαζεται.
Με λιγο ψαξιμο υπαρχουν και εδω σε καλυτερες τιμες.
https://www.skroutz.gr/c/2389/Kremastres-Toixou.html?from=catspan&keyphrase=κρεμαστρα

Ή φτάχνεις (αντιγράφεις) μόνος σου ξύλινα τριγωνικά άγκιστρα σου έρχονται τζάμπα & η χαρά σου γίνεται x 2.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Συμφωνω και επαυξάνω, αλλα για καποιους αρχαριους/wanna be μαστορες σαν εμενα, που φευγουν το πρωι απο το σπιτι στις 7:00 και γυρνανε στις 19:00 και εχουν και 2 μικρα παιδια, ο χρονος δυστυχως ειναι πολυτέλεια :(. Τι να πρωτοκάνεις μεσα σε ενα ΣΚ?

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ καλή και πρωτότυπη κατασκευή ! ! ! Όμως νομίζω πως αμέλησες λίγο την πλευρική στήριξη, και το σχετικά ψηλό κέντρο βάρους ίσως...

Πολύ καλό. Με το κινητό πάνω δείχνει πιο ωραίο

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ωραιο σχεδιο Αντωνη, μπραβο!

Για το τελειο λιμαρισμα/διαμορφωση στενων χωρων (τα κενα τετραγωνα πχ) τιποτε δεν ειναι καλυτερο απο ενα σετακι μινι λιμες (needle files).

Έλαβα υπόψιν τις παρατηρήσεις σας κύριοι και τις προσάρμοσα, αργότερα και οι φωτός.

Χιώτη έχω κάτι μίνι λίμες am-tech (ΓΤΠ) οι οποίες δεν έκαναν καλή δουλειά.
Στο επόμενο κομμάτι θα είμαι πιο προσεκτικός κατά το κόψιμο.

Υ.Γ. όποιος θέλει αυτοκολλητάκια βινυλίου να μου πει και θα τον φροντίσω.

Όχι, για το σίδερο είναι πολύ πιο λεπτές και πυκνές οι ραβδώσεις. Όμως για λεπτοδουλειά σε ξύλο οι του σιδήρου κάνουν μια χαρά, όπως θα σου πιστοποιήσει κι ο Μιχάλης (μεταξύ άλλων).

Παιδιά λίμες για σίδερο και ξύλο είναι ίδιες;

Οπως τα ειπε ο Νικος παραπανω. Ουσιαστικα δεν υπαρχουν λιμες για ξυλο.
Οι περισσοτερες λιμες του εμποριου, αν οχι ολες, ειναι κυριως για μεταλλα και ισως πλαστικα. Για το ξυλο ειναι η ρασπες. Υπαρχουν και μινι ρασπες για μοντελισμο (needle rasps)

Ομως καποιες λιμες ειναι ιδανικες και για μοντελισμο, οπως τα needle files.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έλαβα υπόψιν τις παρατηρήσεις σας κύριοι και τις προσάρμοσα, αργότερα και οι φωτός.

Χιώτη έχω κάτι μίνι λίμες am-tech (ΓΤΠ) οι οποίες δεν έκαναν καλή δουλειά.
Στο επόμενο κομμάτι θα είμαι πιο προσεκτικός κατά το κόψιμο.

Οι Amtek και παρομοιες λιμες δεν ειναι ακριβως needle files, εχω και γω και τις χρησιμοποιω για να μορφοποιησω καποια χοντροκοπια, αλλα δεν θα ελεγα οτι ειναι για πεταμα στο ξυλο. Για μεταλλο μπορει.
Ενα τετοιο σετακι μου φαινεται καλο. https://www.amazon.co.uk/KS-Tools-1...id=1473874054&sr=1-5&keywords=needle+file+set

Ευχαριστώ,
Στα υπόψιν και αυτα

Ευχαριστώ επίσης όλους σας, αλλά αμελησα να πω ότι το σχέδιο δεν είναι δικό μου αλλά από το νετ.

Αντώνη ωραιότατη η βάση android!Δε φωτογραφίζεις και κανένα iphone πάνω να τρολάρουμε λίγο τη Μηλιά; :-))

Χαχαχαχαχα θα το φέρω στην συνάντηση να το βγάλουμε με κάποιου άλλου γιατί εγώ μόνο Android έχω.

1.2 στρέμματα μαζί με τα γύρω γύρω τα έφαγε για πλάκα το θηρίο!
Το χωράφι ήταν σπαρμένο (από πέρυσι) με ηλιόσπορο (κόπηκαν 10άδες βάσεις) και ήταν τίγκα στα χόρτα και στα ζιζάνια (με χυμώδη βλαστό).
Θερίστηκαν σε λιγότερο από 1 ώρα με την κεφαλή της φωτό και λίγα τεμάχια μεσινέζας!

IMG_20160914_194335.jpg

IMG_20160914_194405.jpg

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστώ,
Στα υπόψιν και αυτα

Ευχαριστώ επίσης όλους σας, αλλά αμελησα να πω ότι το σχέδιο δεν είναι δικό μου αλλά από το νετ.

Μια χαρά είναι το έργο σου.

Εγώ όταν κόβω κόντρα πλακέ του βάζω πρώτα χαρτοταινία κ μετά κολλάω το σχέδιο, έτσι ώστε να μην μου ξεφτίζει στις άκρες.

Τα περισσότερα σχέδια από το Internet τα βρίσκουμε οι περισσότεροι κ βάζουμε ανάλογα με τις ανάγκες κ την φαντασία μας την δική μας προσωπική "πινελιά".

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

με κάτι μαζέματα από τα πεταμένα των άλλων...έφτιαξα ένα παιχνιδότοπο για τα γατάκια και έναν χώρο να κοιμούνται το βράδυ....αν και την μέρα προτιμάνε να είναι στο τραπέζι που έχει οπτική κατευθείαν μέσα στην κουζίνα....

001.jpg

τα ξύλα ήταν στραβά, βρώμικα...και γενικά έχριζαν φροντίδας....πλύθηκαν και τρίφτηκαν...αφαιρέθηκαν οι πρόκες κλπ...και κόπηκαν τα πολύ στραβά και χαλασμένα τμήματα.
το δάπεδο είναι από κόντρα πλακέ, καθώς και ο ημιόροφος και ο δεύτερος
ο πρώτος είναι από μελαμίνη
το ρετιρέ από μασίφ
οι κολόνες από έλατο
αυτά τα ημικύκλια είναι από μασίφ πεύκο και πρέπει να ήταν ράφια.
002.jpg

η όλη διαδικασία από την αρχή μέχρι και το βάψιμο με βερνίκι καρυδιά του λίντλ, μου πήρε 3 ώρες....