Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

ShoeGoo - Shoe repair

Δεν είναι ακριβώς "μαστόρεμα" αλλα ως μέλος, είπα να το μοιραστώ μαζί σας

Σε πολλά αγαπημένα παπούτσια (πχ τα Salomon ULTRA GTX της φωτό), η φθορά της σόλας είναι "πρόωρη" και αδικαιολόγητη,
ειδικά αν το υπόλοιπο παπούτσι είναι πλήρως λειτουργικό
Θυμόμουνα πολλά χρόνια οτι υπήρχε ένα υλικό BISON, με το οποίο γινόταν "ανασύσταση" της σόλας.
Ψάχνοντας λοιπόν για κάτι φρέσκο, βρήκα το ShoeGoo, ένα Αμερικάνικο προϊόν, γι αυτή την χρήση.
Παραγγέλθηκε μέσω ebay, ενα σετ σωληνάρια (Μαύρο και Διάφανο, περίπου 25 with shipping) και δοκιμάστηκε σήμερα -
φαίνεται να έγινε ικανοποιητική εργασία (αναμένω να στεγνώσει για να το γυαλίσω λίγο με γυαλόχαρτο - οχι κάτι απαραίτητο - και να το δοκιμάσω),
ομως οι μαρτυρίες στο Youtube μιλάνε για εξαιρετικά αποτελέσματα...!
Χρησιμοποίησα το μαύρο για την (μαύρη) σόλα και λίγο διάφανο σε επιλεγμένα σημεία στα πλάγια
Οι Skateboarders πάντως το χρησιμοποιούν κατα κόρο, για να αυξήσουν την αντοχή των (ακριβών) παπουτσιών τους!

Φωτό

Rebuild your worn-out soles overnight
Seal rubber boots, galoshes, and waders
Coat and protect shoes to avoid premature wear
Repair damaged heels
Secure loose insoles
Reinforce skate shoes
Coat skateboards for extra traction

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολυ ενδιαφερον υλικο Αντωνη!

Παρεμπιμπτοντως, ποσταρες ιδανικα σε αυτο το νημα. Μαστορευω σημαινει και επι-σκευαζω/διορθωνω!!

Last edited:

Πολυ ενδιαφερον υλικο Κωστα!

Παρεμπιμπτοντως, ποσταρες ιδανικα σε αυτο το νημα. Μαστορευω σημαινει και επι-σκευαζω/διορθωνω!!

Μιχάλη άν αναφέρεσε στόν Asot είναι Αντώνης τό όνομα

Οντως πολύ ενδιαφέρων υλικό Αντώνη,καί παρεπιπτώντος έχω τό ίδιο πρόβλημα καί μού έδωσες ιδέα.

Παραγγελιά...

Κώστα "σειρά" ωραίος ,αλλά σέ βλέπω νά παίρνεις δουλειά οχι στό σπίτι,αλλά στήν δουλειά σου στό γραφείο γιά να προλαβαίνεις τίς παραγγελιές χαχαχα.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δημήτρη έχω γεμίσει την Ρ. Φεραίου (ο πιο κεντρικός πεζόδρομος της Πάτρας) με industrial φωτιστικά λέμε. -bye-

Μιχάλη άν αναφέρεσε στόν Asot είναι Αντώνης τό όνομα

Ναι Αντωνης, και να σκεφτεις οτι τον γνωριζω τον ανθρωπο και απο κοντα -λογω φακων led!!
Τον μπερδεψα με τον kospap απο το φορουμ των φακων που ποσταρει πιο συχνα εδω.

Ωραίος ο Κώστας!!!

Αντώνη ταιριάζει και στο Returned from the dead βέβαια.
Τα Solomon είναι κορυφαία παπυτσια-μποτες απαράμιλλης αντοχής σε σκληρές συνθήκες. Για την ώρα δεν μου ανοίγουν οι φώτο πάντως.
Θα τις δω από το γραφείο το πρωί.

Ωραίος ο Κώστας!!!

Αντώνη ταιριάζει και στο Returned from the dead βέβαια.
Τα Solomon είναι κορυφαία παπυτσια-μποτες απαράμιλλης αντοχής σε σκληρές συνθήκες. Για την ώρα δεν μου ανοίγουν οι φώτο πάντως.
Θα τις δω από το γραφείο το πρωί.

Δυστυχώς ήτανε. Έχω πάρει 4 ζευγαρια τους για καθημερινή χρήση αλλα και χρήση βουνού. Το ένα με χρήση 90 πολη και 10 βουνό τα έφτυσε μέσα σε λιγοτερο απο 1 χρονο. Τα ίδια και το speedcross 3, σχεδόν σε ένα χρονο και με ελάχιστη χρηση μονο εντος πολης τα εφτυσε.
Με τα αλλα 2 ιδωμεν.

Και άντε να πεις οτι αυτο συμβαινει μονο σε εμενα. Εχω αρκετους φιλους που τρεχουν στο βουνο και φορανε ακριβα παπουτσια. Όλοι πλεον φορανε αλλες μαρκες και καθολου salomon. Ο λογος ειναι οτι δεν βγαζουν ουτε τα μισα χιλιομετρα σε σχεση με αλλα παπουτσια ακομα και με φθηνοτερα. Ανοιγουν οι ραφες τους στα πρωτα χιλιομετρα και ξεκολλανε οι σολες...

Καλές εναλλακτικες ειναι η mizuno και η innovate σε αυτους που ζοριζουν τα παπουτσια τους.
Εγω στο βουνο και εντος πολης προτιμω τα timberland που ειναι αθανατα και αν ξερεις απο που να τα παρεις ειναι πιο φθηνα και απο nike.

Re: ShoeGoo - Shoe repair

Δεν είναι ακριβώς "μαστόρεμα" αλλα ως μέλος, είπα να το μοιραστώ μαζί σας

Σε πολλά αγαπημένα παπούτσια (πχ τα Salomon ULTRA GTX της φωτό), η φθορά της σόλας είναι "πρόωρη" και αδικαιολόγητη,
ειδικά αν το υπόλοιπο παπούτσι είναι πλήρως λειτουργικό
Θυμόμουνα πολλά χρόνια οτι υπήρχε ένα υλικό BISON, με το οποίο γινόταν "ανασύσταση" της σόλας.
Ψάχνοντας λοιπόν για κάτι φρέσκο, βρήκα το ShoeGoo, ένα Αμερικάνικο προϊόν, γι αυτή την χρήση.
Παραγγέλθηκε μέσω ebay, ενα σετ σωληνάρια (Μαύρο και Διάφανο, περίπου 25 with shipping) και δοκιμάστηκε σήμερα -
φαίνεται να έγινε ικανοποιητική εργασία (αναμένω να στεγνώσει για να το γυαλίσω λίγο με γυαλόχαρτο - οχι κάτι απαραίτητο - και να το δοκιμάσω),
ομως οι μαρτυρίες στο Youtube μιλάνε για εξαιρετικά αποτελέσματα...!
Χρησιμοποίησα το μαύρο για την (μαύρη) σόλα και λίγο διάφανο σε επιλεγμένα σημεία στα πλάγια
Οι Skateboarders πάντως το χρησιμοποιούν κατα κόρο, για να αυξήσουν την αντοχή των (ακριβών) παπουτσιών τους!

Φωτό[/URL

Φιλε αν εχει εκει κανα τσαγκαρη ψαγμενο, απλα θα περασεις ενα ζευγαρι σολες καινουργιες και θα ναι οντως σα καινουρια... εγω δουλευω και οικονομικα λαστικα αλλα και vibram , και υπαρχουν διαφορες λυσεις ποιο σωστες.. :-)

Υποψιν τα τελευταια 3 χρονια εχουν εμφανιστει αρκετα β διαλογης η "ισως" μαιμουδες Salomon... ειδικα σε ιντερνετικα μαγαζια..

Νίκο μήπως έπεσες σε μαϊμού Solomon????
Ένα ζευγάρι X-scream τα οποία φοράω καθημερινά εδώ και 2 χρόνια.
Τόσο δε με έχουν αντέξει κανένα άλλο παπούτσι.

Αγορασμένα από intersport, mybrand.shoes και sportsfactory.gr. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι μούφες...

Νικο ποτε δεν ξερεις.
Ξερεις ποσα Nike official πουλουσαν μαιμου?
Αστο καλυτερα.

Καλα δεν διαφωνώ αλλά το θεωρώ κομματάκι δύσκολο.
Μάπα δεν είναι σε καμία περίπτωση τα παπούτσια και τα 2 τελευταία που πήρα τώρα άρχισα να τα φοράω, απλά ειδικά για τις αρχικές τιμές που τα δίνουν δεν τα αξίζουν καθόλου τα χρήματα τους.

Απλά το speedcross το φόρεσα ελάχιστα και άρχισε ήδη να τρώγεται πολύ... Βέβαια είναι και ο τύπος του παπουτσιού τέτοιος αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πολύ καλύτερο πλαστικό!

Εχει φτιαξει κανεις τραπεζακι η σκαμπο απο τσιμεντο (+ ξυλο) ? Και αν ναι , κανα tip αισθητικης και ασφαλειας (περα απο ενα σιδερενιο πλεγμα μεσα.. ) ?

Μπράβο Κώστα... Εξαιρετική δουλειά. :SFGSFGSF:

Αυτό που σκέφτομαι όμως εγώ είναι οτι η σέγα, ό,τι και να κάνεις, σε.γα θα είναι, με ολτι συμβιβασμούς συνεπάγεται αυτό.
Αφού "το έχεις" το άθλημα, έχεις τα εργαλεία και το μυαλό και το χέρι σου πιάνουνε, γιατί δεν κάνεις ένα βηματάκι παραπάνω;
Φτιάξε μια πριονοκορδέλα ρε αδερφέ να δείς χαρά στα σκέλια σου... :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απλά το speedcross το φόρεσα ελάχιστα και άρχισε ήδη να τρώγεται πολύ... Βέβαια είναι και ο τύπος του παπουτσιού τέτοιος αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πολύ καλύτερο πλαστικό!

απο την εμρια μου το ιδιο ειδα για την φθορα της σολας και το ιδιο ακουσα απο στρατιωτικους. γενικα το υλικο ειναι πολυ μαλακο!

Μπράβο Κώστα... Εξαιρετική δουλειά. :SFGSFGSF:

Αυτό που σκέφτομαι όμως εγώ είναι οτι η σέγα, ό,τι και να κάνεις, σε.γα θα είναι, με ολτι συμβιβασμούς συνεπάγεται αυτό.
Αφού "το έχεις" το άθλημα, έχεις τα εργαλεία και το μυαλό και το χέρι σου πιάνουνε, γιατί δεν κάνεις ένα βηματάκι παραπάνω;
Φτιάξε μια πριονοκορδέλα ρε αδερφέ να δείς χαρά στα σκέλια σου... :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Μωρέ έτοιμος είμαι να ........φτιάξω μία από τις παρακάτω.

... Πριονοκορδέλες ξύλου διαφόρων διαστάσεων και σε όλα τα μεγέθη.
Κατάλληλες για ξυλουργούς και ερασιτέχνες επιπλοποιούς.

http://www.e-unicut.com/site/search/...=0704&extLang=

Γνωρίζει κανείς τι "μερος του λόγου" είναι αυτές?

Η μικρούλα SBH 260 μου κλείνει το μάτι σιγά - σιγά.
http://www.e-unicut.com/site/product...-4001&extLang=

Δέν παίζεται ο Παππούς Κώστας. :SFGSFGSF:

Κάτι ήξερε ο Μπουγάς πού έλεγε "ελα στόν παππού καί μήν κοιτάς αλλού" :flipout: