Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Mαγεια, σκετη τρελα ειναι αυτες οι μοντελιστικες κατασκευες. Πληρεστατο το κιτ οντως. Χρονο και ορεξη να εχεις!

Εχω αγορασει καποια πλανα με μικροτερα σκαρια (μονο τα σχεδια δηλαδη, χωρις ξυλα κλπ) αλλα λογω ελλειψης χωρου δεν τα προχωρησα καθολου.
Μιχάλη κανένα σχέδιο δε στέλνεις;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μιχάλη κανένα σχέδιο δε στέλνεις;

Δεν ειναι σε pdf δυστυχως Νικο, τα εχω εδω σε φυσικο χαρτι μεγαλο/σεντονι ολοκληρο.
Οταν με το καλο γυρισω, θα βρουμε τροπο. Θα αναφερω το θεμα ξανα στο νημα με τις μικροξυλοκατασκευες, οταν ερθει η ωρα.

29824658250_59788c7858_c.jpg

Δεν ειναι σε pdf δυστυχως Νικο, τα εχω εδω σε φυσικο χαρτι μεγαλο/σεντονι ολοκληρο.
Οταν με το καλο γυρισω, θα βρουμε τροπο. Θα αναφερω το θεμα ξανα στο νημα με τις μικροξυλοκατασκευες, οταν ερθει η ωρα.

29824658250_59788c7858_c.jpg
👍

Μπορείς να μου δείξεις κάποια φωτό? δεν έχω ιδέα τι είναι ο πλάγιος πλωτήρας...
Σαραντη να το κάνεις με πλαγιο πλωτηρα αν δε στέκεται όρθιο έτσι!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εννοείς απο κάτω να βάλω "φτερό" με μολύβι?

Καταπληκτικά τα καραβάκια σας... Μπράβο ρε παιδιά.. :SFGSFGSF:
Σαράντη μια χαρά θα πλέει αλλά σκελψου για κάποιο αντίβαρο απο μολύβι για να μην τουμπάρει.

Κατά τις 6,30´ γύρισα πολύ νταουνιασμένος από μια κηδεία φίλου και συνομήλικου, η δεύτερη μέσα σε δύο μήνες, κι αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι για να απασχολήσω το μυαλό μου.
Ο Κώστας μου είχε στείλει κάποια σχεδιάκια, και τον ευχαριστώ πολύ γί αυτό, κι έτσι αποφάσισα να φτιάξω μερικά Ρουντολφάκια για τα μικρά εγγονάκια φίλων μιας και πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα.
Αν και σουρούπωνε, ανέβηκα στη ταράτσα και σιγοσφυρίζοντας το γνωστό άσμα:
"Κώστα παππού Κώστα παππού
κι εγώ δουλεύω που και που"
έκοψα τον πρώτο Ρουντολφάκο σε διαστάσεις χαρτιού Α4. Από αύριο θα κοπούν άλλοι τρείς μικροί και 2 ή 3 μεγάλοι.
Μετά τρίψιμο βάψιμο κρέμασμα κουδουνάκια στο λαιμό κλπ
Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή, να φεύγει το μυαλό απ´ τα δύσκολα και τα δυσάρεστα, γιατι δυστυχώς μ´ όλα αυτά που περνάμε λιγοστεύουν και οι αντοχές μας.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπορείς να μου δείξεις κάποια φωτό? δεν έχω ιδέα τι είναι ο πλάγιος πλωτήρας...

Εννοείς απο κάτω να βάλω "φτερό" με μολύβι?

βλ. Φωτό από σκάφη τύπου Catamaran.

https://sites.google.com/site/greekboatplans/designs/multihulls

Διάβασε & επιμέρους άρθα του. Θα βρείς ωραία πραγματάκια εκεί μέσα για αρχή.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εσύ το έχεις φτιάξει αυτό? ΦΟΒΕΡΟ!!!

Εννοώ κάτι τέτοιο. Αν με το ξύλινο τουμπάρει βάλτου μολύβι.

DSCN3189.jpg

Σ' ευχαριστώ πολύ!
Μια εικονα 1000 λεξεις!
090_c.png

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εσύ το έχεις φτιάξει αυτό? ΦΟΒΕΡΟ!!!

Όχι Σαράντη, μακάρι να το έφτιαχνα εγώ, τυχαία το βρήκα ψάχνωντας στο internet να βρώ κάτι να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ.
Εγώ σήμερα έφτιαχνα τα ελαφάκια του παππού... (Σα συνταγή φαγητού μου ακούγετε...😜😜)!
Τελικά βρήκα το μπελά μου, θα φτιάξω πολύ περισσότερα απ´ ότι υπολόγιζα αρχικά. Μου ζητάνε όλοι. Κι όχι τίποτε άλλο αλλά βαριέμαι να φτιάχνω δέκα φορές τα ίδια και τα ίδια.
Εδώ δύο απ´ τη πρώτη φουρνιά, ετοιμάζονται για το δάσος... Μόλις ολοκληρωθούν οι λεπτομέρειες του βαψίματος, μπούν το κουδουνάκι κι ένα πρασινοκόκκινο κασκωλάκι, έφυγαν...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    139.9 KB · Views: 156
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Όχι Σαράντη, μακάρι να το έφτιαχνα εγώ, τυχαία το βρήκα ψάχνωντας στο internet να βρώ κάτι να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ.
Εγώ σήμερα έφτιαχνα τα ελαφάκια του παππού... (Σα συνταγή φαγητού μου ακούγετε...😜😜)!
Τελικά βρήκα το μπελά μου, θα φτιάξω πολύ περισσότερα απ´ ότι υπολόγιζα αρχικά. Μου ζητάνε όλοι. Κι όχι τίποτε άλλο αλλά βαριέμαι να φτιάχνω δέκα φορές τα ίδια και τα ίδια.
Εδώ δύο απ´ τη πρώτη φουρνιά, ετοιμάζονται για το δάσος... Μόλις ολοκληρωθούν οι λεπτομέρειες του βαψίματος, μπούν το κουδουνάκι κι ένα πρασινοκόκκινο κασκωλάκι, έφυγαν...

Με ενα κοντρα πλακε, ποσα ελαφακια φτιαχνεις?

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αυτά ειλναι μικρά, φαντάσου επιφάνεια 2 χαρτιών Α4.
Τα μεγάλα χρειάζονται επιφάνεια 18 χαρτιών Α4. Υπολόγισε....

Μπαμπη ειναι παρα πολυ εντυπωσιακα!!! Μα παρα πολυ εντυπωσιακα και ομορφα, ειδικα ετσι οπως τα εχεις φωτογραφισει με αυτο το background!!! Τι υψος εχουν?

Μπαμπη ειναι παρα πολυ εντυπωσιακα!!! Μα παρα πολυ εντυπωσιακα και ομορφα, ειδικα ετσι οπως τα εχεις φωτογραφισει με αυτο το background!!! Τι υψος εχουν?

Είναι μικρά Μιχάλη, 40 cm ύψος το κέρατο. Η ράχη τους είναι στα 20 cm.
Αυτά που με προβληματιλζουν λιλγο είναι τα μεγάλα. Σε πλήρη άνάπτυξη που τα τύπωσα εγώ φτάνουν σε ύψος σχεδόν 1 μέτρο και 30 εκατοστά. :speechless-smiley-0:speechless-smiley-0
Ένα πάντως θα φτιάξω σίγουρα, μου το ζητάνε για Χριστουγεννιάτικο στολισμό της εισόδου.

Κώστα το δικό σου σε τι διαστάσεις βγήκε;

Είναι μικρά Μιχάλη, 40 cm ύψος το κέρατο. Η ράχη τους είναι στα 20 cm.
Αυτά που με προβληματιλζουν λιλγο είναι τα μεγάλα. Σε πλήρη άνάπτυξη που τα τύπωσα εγώ φτάνουν σε ύψος σχεδόν 1 μέτρο και 30 εκατοστά. :speechless-smiley-0:speechless-smiley-0
Ένα πάντως θα φτιάξω σίγουρα, μου το ζητάνε για Χριστουγεννιάτικο στολισμό της εισόδου.

Κώστα το δικό σου σε τι διαστάσεις βγήκε;

Κύριε Μπάμπη καλησπέρα. Ότι ακριβώς βγήκε από την εκτύπωση.

max ύψος στην οστεοειδής έκφυση !!! (κέρατα) 1 m & 15 cm, max μήκος 86 cm &
max πλάτος πάλι στην οστεοειδής έκφυση 37,5 cm.

Έφτιαξα & εγώ άλλο ένα μεγάλο σήμερα (υλικό σημύδα 21 mm) για καφετέρια φίλου στο κέντρο της Πάτρας & πολύ το χάρηκα.
Εξασφάλισα κάνα 4άρι καφέδες τζάμπα !!!

Δυο από αυτά που καταπιάνομαι αυτό τον καιρό.
e80bc0006dc26751a1279c5390423129.jpg

Ο κινητήρας από το σκαπτικο που "μάστορας" τον ειδε κολλημένο.
4a4d79e89ad724e1a46489169ce01d26.jpg
δυο κομοδίνα που ξεκίνησα. Είναι ισοσκελη τραπέζια και θα τοποθετηθούν εναλλάξ το ένα με τη στενή βάση κάτω Κ το άλλο με αυτή στο πάνω μέρος. Ένας τόνος μου λείπει μόνο για τα πόδια. Θα δω πως θα το λύσω.

Τελικά σήμερα βρήκα λίγο χρόνο και αφού και ο καιρός το επέτρεψε προχώρησα στην κατασκευή των καβαλέτων. Ιδού μια φωτογραφία μετά το πέρας των συγκολλήσεων και των τροχισμάτων
IMG_20161008_131736.jpg

και μία μετά το απαραίτητο μινιάρισμα
IMG_20161008_141758.jpg

Έγιναν αρκετά στιβαρά κατά την γνώμη μου και όχι ιδιαίτερα βαριά ...
Οπότε είμαι έτοιμος για το επόμενο project ....