Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Για δώσε αν θες, πληροφορίες για το ιστιοφόρο.
Έχω λόγο που ρωτάω.
Χρήστος

Sent from my C6833 using Tapatalk

Εγω ξεκινησα περυσι τετοιον καιρο το HMS VISCTORY της CONSTRUCTO.

A1.jpg

Αλλα πλεον δεν μπορω να το δουλεψω στο γραφειο στη δουλεια και το εφερα σπιτι οπου και αποθηκευτηκε μιας και με 2 αγορια 3 και 5 ετων, μοντελο τετοιο δεν φτιαχνεις.

Τωρα ειναι ετσι.

DSC_0523.jpgDSC_0522.jpgDSC_0521.jpg

Kαταπληκτικο σκαρι και πολυ δουλεια να τελειωσει, να φινιριστει και να βαφτει αλλα το αποτελεσμα θα το χαιρεσαι every single day για παντα!!!

Μεσα στο κιτ εχει ολη την ξυλεια, σχοινια, πανια, μικρολεπτομερεις που αποτελουν το καραβι?

Kαταπληκτικο σκαρι και πολυ δουλεια να τελειωσει, να φινιριστει και να βαφτει αλλα το αποτελεσμα θα το χαιρεσαι every single day για παντα!!!

Μεσα στο κιτ εχει ολη την ξυλεια, σχοινια, πανια, μικρολεπτομερεις που αποτελουν το καραβι?

Εχει τα παντα. Ξυλεια απο 1mm μεχρι 5 για το deck και το πετσωμα και στρογγυλα για τα καταρτια. Κανονια, σχοινια, μπρουτζινα κ.α. Αυτα τα ξυλινα στρογγυλα που πιανουν τα σχοινια για να σφιγγουν ειναι ελαχιστα μεγαλυτερα απο φακη και εχεουν 3 τρυπες!!! Ετοιμο στο μηκος ξεπερνα το 1m και απο αλλους στ οεξωτερικο που το εχουν φτιαξει υπολογιζεται σε 1500-2000 ωρες κατασκευη.
π.χ. Στο καταστρωμα η σχαρα ειναι φτιαχτη και οχι ετοιμη.

DSC_0508.jpg

DSC_0491 (2).jpgDSC_0494 (2).jpg

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τι ΚΑΡΑΒΙ ειναι αυτο! Μακαρι να μπορουσα να φτιαξω και γω ενα τετοιο μοντελο!
:SFGSFGSF:

Αντιθετος, σημερα εβαλα τελικα σωστα, δυο αμορτισερ/κομπασα στο μπαουλο για τα ξυλα. Εβαλα και μονωτικο για να μην κανει θορυβο οταν κλεινει αλλα και να σφραγιζει.
Μονωτικο απο το λιντ £?$>#%?>\^ τη μανα του! Δεν κολλαγε με τιποτα. Ετσιντο καρφωσα με συραπτικο και ελπιζω να αντεξει.

image hosting more than 5mb

Επιπλεον μετακινησα και την αποχετευση της κουζινας γιατι "ηρθε ψηλα" με συνεπεια η εξοδος του σιφωνιου νεροχυτη να ειναι χαμηλοτερα. Φωτογραφια δεν εβγαλα, ξεχασα..

Mαγεια, σκετη τρελα ειναι αυτες οι μοντελιστικες κατασκευες. Πληρεστατο το κιτ οντως. Χρονο και ορεξη να εχεις!

Εχω αγορασει καποια πλανα με μικροτερα σκαρια (μονο τα σχεδια δηλαδη, χωρις ξυλα κλπ) αλλα λογω ελλειψης χωρου δεν τα προχωρησα καθολου.

δεν εννοούσα τέτοιο ιστιοφόρο βρε παιδιά.
Μία πολύ απλή κατασκευή με πανιά έλεγα για να παίζει ο μικρός στη θάλασσα. Απλά δεν ξέρω πως και αν θα επιπλεύσει...
Να και 2 φωτό από την κατασκευή (ακόμα έχει πολύυυυυ δρόμο)
Boat 001.jpg
Boat 005.jpg

Φυσικά αυτά που ανεβάσατε είναι πανέμορφα αλλα δεν υπάρχει χρόνος και τόση υπομονή πλέον...

Καταπληκτικά τα καραβάκια σας... Μπράβο ρε παιδιά.. :SFGSFGSF:
Σαράντη μια χαρά θα πλέει αλλά σκελψου για κάποιο αντίβαρο απο μολύβι για να μην τουμπάρει.

Κατά τις 6,30´ γύρισα πολύ νταουνιασμένος από μια κηδεία φίλου και συνομήλικου, η δεύτερη μέσα σε δύο μήνες, κι αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι για να απασχολήσω το μυαλό μου.
Ο Κώστας μου είχε στείλει κάποια σχεδιάκια, και τον ευχαριστώ πολύ γί αυτό, κι έτσι αποφάσισα να φτιάξω μερικά Ρουντολφάκια για τα μικρά εγγονάκια φίλων μιας και πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα.
Αν και σουρούπωνε, ανέβηκα στη ταράτσα και σιγοσφυρίζοντας το γνωστό άσμα:
"Κώστα παππού Κώστα παππού
κι εγώ δουλεύω που και που"
έκοψα τον πρώτο Ρουντολφάκο σε διαστάσεις χαρτιού Α4. Από αύριο θα κοπούν άλλοι τρείς μικροί και 2 ή 3 μεγάλοι.
Μετά τρίψιμο βάψιμο κρέμασμα κουδουνάκια στο λαιμό κλπ
Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή, να φεύγει το μυαλό απ´ τα δύσκολα και τα δυσάρεστα, γιατι δυστυχώς μ´ όλα αυτά που περνάμε λιγοστεύουν και οι αντοχές μας.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    116.3 KB · Views: 159
Last edited:

Σ´ ευχαριστώ ρε Κυριάκο... Μακάρι να είμαστε όλοι καλά... Πάνω απ´ όλα!

Ευτυχώς Μιχάλη που δεν είναι κανένα απ´ τα 6 τόσο μωρό γιατί αν τα βλέπανε θα ήθελαν κι απ´ αυτό... 😜

Όταν βρεις χρόνο ρίξε μια ματιά κ στο ηλεκτρονικό περιοδικό pdf που σου έχω στείλει (August 2016) k εκεί μέσα θα βρεις να φτιάξεις ότι τραβάει η ψυχή σου.
Όρεξη κ "γαργαλεία" να έχεις.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Θέλουμε και εμείς περιοδικό!!!!!

Ωραία ιδέα ρε Κώστα τα ελαφακια! Τι θα λέγατε να φτιαχναμε για το μπαζαρ της καλής πράξης????

Ότι θέλετε από εμένα για το bazaar.

Κυριάκο για το περιοδικό φοβήθηκα να το κάνω share σε όλους το link του Dropbox, μην έρθουμε σε δύσκολη θέση.