Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έσπασε το πεντάλ της ραπτομηχανής της γυναίκας μου και μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες συγκόλλησης με διάφορες κόλλες, θέλει μηχανική
αντοχή, έκανα μια επέμβαση αντικαθιστώντας το σπασμένο κομμάτι με μεταλλικό. Αυτό είχα, από μαγνήτη σκληρού δίσκου, και έκατσε μια χαρά.
Εντάξει, το ξέρω πως δεν είναι ακριβό από chinaland αλλά έτσι για την πλάκα

IMG_20161025_140619.jpg
IMG_20161025_140556.jpg

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

χαχαχα, Παναγιωτη εισαι φοβερος!!! Μπραβο!! Μα ποσο μου αρεσουν αυτες οι μικρες και εξυπνες πατεντουλες, δεν φανταζεσαι!!!

το ξέρω Μιχάλη, για αυτό και την έβαλα, χαχα. Από πατέντες άλλο τίποτα...Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αφού έφυγε η κουζίνα και έδιωξα χθες τα πλακάκια, σημερα ωρθε η ώρα του μερεμετιου. Sv10 3 τσουβάλια.

post images

14695304_10207768675190874_7419891588574589455_n.jpg

φιλε Διαβολικε...
σιγουρα η ποιοτητα των ξυλων, μηχανισμων κτλ κτλ παιζουν μεγαλο ρολο στην τελικη τιμη...
αλλα πχ και στις τρεις περιπτωσεις που εφτιαξα κουζινες σε φιλικα σπιτια το εκανα με καλυτερα υλικά απο της προσφορας (καμία δεν ειχε πολλους και ιδιαιτερους μηχανισμους οποτε ειναι αμεσα συγκρισημες οι τιμες) και στις 3 πριπτωσεις οι τιμες που εδιναν οι κουζιναδες ηταν σχεδον 3φορες και σε καποιες περιπτωσεις ακομα παραπανω απο τα υλικά...και στις τρεις περιπτωσεις δεν ηταν πιστευω περισσοτερο απο 2ημερες δουλεια για εναν επαγγελματια...

οποτε ΑΝ υποθεσουν η κουζινα που ποσταρα εκανε 1500ευρω σε ξυλα με το ΦΠΑ (γιατι τα πηρα σαν ιδιωτης και δεν πηρα και πιθανοτα εκπτωση που εχει ο επαγγελματιας) οποιοι εδωσαν προσφορα ήθελαν για 2ημερες δουλεια τουλαχιστον 1500ευρω στην τσεπη...υπηρχαν και οι αλλοι που ηθελαν ακομα περισσοτερα...το βρισκω προσωπικά υπερβολικο σαν ποσο...και ειδικά για δουλεια η οποία απαιτει μαστορια χαμηλουν επιπεδου (δεν αναφερομαι στα ταμπλαριστα κτλ μιλάω για τα πορτακια των φωτο που αναρτησα)...δεν θα μπω πχ στην λογική να κρινω επιπλα ή κουζινες με γνησιο ξυλο (βαψιματα κτλ) που ειναι κατι το οποιο δεν γνωριζω...

με οσους διατηρουν μαγαζια που εχει τυχει και εχω μπει και εχω μιλησει για προσφορα μαζι τους (περιοχη Ηρακλειο, Νεα Ιωνια, Μεταμορφωση κτλ κτλ)...ειναι κατι σαν αντιπροσωπειες δλδ πουλανε συγκεκριμενες μαρκες (ακριβες συνηθως και πολυ ντιζαινατες) και σχεδον το μονο που σου λενε ειναι οτι θα τα παραγγειλουμε στα μετρα που ειτε θα μας πειτε εσεις ειτε θα μετρησουμε οι ιδιοι και θα ερθει τοποθετητης να τα βαλει...δλδ δεν ειναι ουτε καν κουζιναδες ειναι εμποροι οι οποιοι παραγγελνουν κουτια και πορτακια σε ενα τυπου εργοστασιο τα οποια ερχονται και καποιος απλα τα τοποθετει...
απο εργαλεια...κρουστικο τρυπανι, παλμικη (πλεον) κατσαβιδιερα κτλ κτλ αντε στην καλυτερη και ενα φαλτσοπροιονο...

Τωρα υπαρχουν και οι αλλοι, οι οποιοι δεν εχουν καταστηματα αλλα ερχονται σου περνουν μετρα, κοβουν συνηθως στον Κουνουβελη ή αλλου στην περιοχη φορτωνουν στο τυπου ιχ που εχουν και συναρμολογουν και τοποθετουν...
εργαλεια τρυπανι, κατσαβιδιερα κτλ κτλ αντε στην καλυτερη ενα φαλτσοπροιονο...

Τωρα αυτοι που εχουν συνεργεια κτλ κτλ δεν ξερω ποιοι ειναι (δεν αμφισβητω οτι υπαρχουν απλα δεν εχει τυχει να μιλησω με καποιον) και κατα ποσο ΘΑ χρεωσουν 3φορες πανω απο τα υλικα, γιατι αυτοι για να επιβιωσουν και να εχουν τα συνεργεια να κανουν τοποθετησεις υποθετω οτι θα δινουν σχετικά καλες τιμες...

Μόνο τους φόρους να βάλεις συν ΤΕΒΕ είναι το 40% της τιμής... Δεν σου βάζω ούτε ενοίκια μαγαζιού ούτε τίποτα άλλο.

Το καταλαβαίνω αυτό που λες μιας και εγώ όταν βλέπω τι τιμές δίνουν σε κάποια πράγματα παθαίνω ΣΟΚ.
Φυσικά αναφέρομαι σε κουζίνες του κόστους που ανεφερε ο φίλος, για τις απλές έχεις δίκιο.

Τέλος έχω πετύχει μάστορες που δεν έχουν ούτε εργαστήριο και για κουζίνα που βγήκε στο σύνολο (έτοιμη - μόνο συναρμολόγηση που την έκανα εγώ, τοποθέτηση νιπτήρα κλπ) 400 ευρώ και κάτι, ο μάστορας ζητούσε ένα 1000άρικο το ελάχιστο και όχι για κάτι αισθητά καλύτερο.

Μόνο τους φόρους να βάλεις συν ΤΕΒΕ είναι το 40% της τιμής... Δεν σου βάζω ούτε ενοίκια μαγαζιού ούτε τίποτα άλλο.

Το καταλαβαίνω αυτό που λες μιας και εγώ όταν βλέπω τι τιμές δίνουν σε κάποια πράγματα παθαίνω ΣΟΚ.
Φυσικά αναφέρομαι σε κουζίνες του κόστους που ανεφερε ο φίλος, για τις απλές έχεις δίκιο.

Τέλος έχω πετύχει μάστορες που δεν έχουν ούτε εργαστήριο και για κουζίνα που βγήκε στο σύνολο (έτοιμη - μόνο συναρμολόγηση που την έκανα εγώ, τοποθέτηση νιπτήρα κλπ) 400 ευρώ και κάτι, ο μάστορας ζητούσε ένα 1000άρικο το ελάχιστο και όχι για κάτι αισθητά καλύτερο.

Μην ξεχναμε οτι τις περισσοτερες φορες οι τιμη που λεει ο εκαστωτε μαστορας ειναι πλεον ΦΠΑ...δλδ ειναι λεφτα στο χερι...

Κύριοι οι κουζίνες οι μελαμινικες με λευκό κουτι και έγχρωμα πορτακια και πλαϊνά κοστίζουν 150 ευρώ το μέτρο τοποθετημένες συν φπα. Όλοι οι γνωστοί και φίλοι ξυλουργοι τόσο τις δουλευουμε. Και μιλάμε για πάγκους μελαμινες egger και όλα blum. Όχι εγώ για να μην φανεί και Διαφήμιση αλλα Όλοι μου οι φίλοι ξυλουργοι με μαγαζιά τεβε και τα σχετικα

Έχει λογιών λογιών blum όμως. Των 50 λεπτών και των 20 ευρώ...
Επίσης η Egger είναι normal ποιότητα.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έσπασε το πεντάλ της ραπτομηχανής της γυναίκας μου και μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες συγκόλλησης με διάφορες κόλλες, θέλει μηχανική
αντοχή, έκανα μια επέμβαση αντικαθιστώντας το σπασμένο κομμάτι με μεταλλικό. Αυτό είχα, από μαγνήτη σκληρού δίσκου, και έκατσε μια χαρά.
Εντάξει, το ξέρω πως δεν είναι ακριβό από chinaland αλλά έτσι για την πλάκα

View attachment 133477
View attachment 133478

Like it,το "δοντάκι" όλα τα λεφτά,λες και φτιάχτηκε απο το εργοστάσιο για πατέντα!! ;)
προσωπικά θα το έβαφα με κάποιο μαύρο χρώμα!

Μπράβο Παναγιώτη μιά χαρά τό έφτιαξες,καλά ραψίματα
Νεκτάριε προχωράς καλά καί σταθερά,καλή αποπεράτωση εύχομαι

Νίκο blum cliptop μιλάμε. Τα άλλα είναι κινέζικες αηδιες. Ποιες μελαμινες είναι καλύτερες από egger και με ποιο κριτήριο. Νομίζω σχολιάζεις έναν τομέα που γνωρίζεις ρηχα

Κύριοι οι κουζίνες οι μελαμινικες με λευκό κουτι και έγχρωμα πορτακια και πλαϊνά κοστίζουν 150 ευρώ το μέτρο τοποθετημένες συν φπα. Όλοι οι γνωστοί και φίλοι ξυλουργοι τόσο τις δουλευουμε. Και μιλάμε για πάγκους μελαμινες egger και όλα blum. Όχι εγώ για να μην φανεί και Διαφήμιση αλλα Όλοι μου οι φίλοι ξυλουργοι με μαγαζιά τεβε και τα σχετικα

Εννοεις εγχρωμα μελαμινικα πορτακια και οχι βακελιτη που εχει 35 ευρω το πορτακι 50Χ72cm. Γιατι μελαμινες και βακελιτικα πορτακια για 1 μετρο περνας το κατοσταρικο χωρις μηχανισμους και παγκο.

Απέφευγα ΝΑ σχολιάσω γιατί θα έπεφτα στα είδη είδη σχολίων που ήδη έγιναν. Αφενός τον Νίκο που απλά θα κραξει και αφετέρου το μόνιμο κοροιδεμα πελατών περί βακελιτη. Βακελιτη είναι ένα υλικό που φτιάχνουν μπαταρίες στα καράβια. Όλα τα άλλα είναι ΝΟΒΟΠΑΝ με επένδυση με μελαμινες ή με φορμαικα. Με φορμαικα είναι ειδικές κατασκευές δεν πωλούνταν έτοιμα όλες οι άλλες εταιρείες πουλάνε μελαμινες και μόνο. Άλλες μούφα πιο λεπτή μελαμινη. Ακρίτας εγκερ και άλφα φουντ τοπ ποιότητα μελαμινης. Μετά υπάρχουν ΤΑ γυαλιστερά που είναι φιλμ σε mdf . Σε όλα το ίδιο pvc κολλιεται γύρω γυρω. Πληρώνεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πάρε ενα πορτάκι βακελιτη όπως το λες και ένα Τελευταία ποιότητα από τον γύφτο και Κάνε μια τιμή να δεις πως είναι μέσα. Το ίδιο και το αυτό νοβοπαν. Με τα ίδια και τα αυτά pvc η abs

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

*και κανε μια τομη όχι τιμη

Εκτος αν λες βακελιτη τα πορτακια τα post τα στρογγυλεμενα που κι αυτά έχουν λίγο πάνω από το φύλλο μελαμινη και τα πουλάνε τα ξυλεμπορικα χρυσάφι στους ιδιωτες

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μαστορα, απλα πληροφοριακα, τινπαχος μελαμινης ειναι τα ασπρα κουτια?
Στη δικια μου ολα ειναι εγχρωμα akritas 18mm με πλαστικο σοκορο στα πορτακια και 4mm νταμπλα απο πισω, εχρωμο επισης.
Οι μεντεσεδες εχω αναφερει τι ειναι και τα συρταρια, 6 στον αριθμο. Το μονο σπεσιαλ αν μπορω να πω ειναι το πορτακι κατω απο το φουρνο που ειναι με γονατο, καπως ετσι για ιδιαιτερο ανοιγμα. Α, και ενα set blum aventos hks. Τιμη ανα μετρο 160 καθαρα. Δυο μερες δεν εφαγε ο μαστορας για να τη στησει και δεν τελειωσε. Αν και παιδευτηκε σε ενα τοιχο, μεχρι στιγμης μετραω τεσσερεις μερες σπιτι και μειναν εκκρεμετοτητες. Δεν ξερω ποσο χρονο αφιερωσε στο κοψιμο/δεσιμο.

Κυριοι αδμιν, δεν θα ηταν καλο να μαζευτουν ολες οι πληροφοριες μεσα στη κουβεντα αυτη σχετικα με τη κουζινα, σε ενα νεο μοναδικο τοπικ?

Μιλάμε για 18 άρια κουτιά με 8άρα πλάτη με κινησια γιατί το τεσσάρι που μπαίνει καρφωτό από πίσω δεν έχει επένδυση από την έξω μεριά και τραβάει υγρασία από τους τοίχους. Ειδικά αν είναι εξωτερικοί τοιχοι κλαφτα

Έτσι γίνονται τα τέσσερις που ακουμπάνε στον τοιχο...

8c52097103a4ca10df8d5e47532afbd6.jpg

Γιατί από πίσω είναι χαρμπορντ...

Αυτό Τώρα είναι ένα αθάνατο κουτί με 8άρα πλάτη που δεν ακουμπάει στον τοιχο...

ec2a262ce6a6beea7594c478dcd99b71.jpg

Και ξαναλέω...Δεν το κάνω μονο εγώ και το διαφημιζω. Το κάνουν πολλοί σωστοί συνάδελφοι εργαστηριουχοι με τα ίδια χρήματα ακριβως

[/COLOR]Αυτό Τώρα είναι ένα αθάνατο κουτί με 8άρα πλάτη που δεν ακουμπάει στον τοιχο...

ec2a262ce6a6beea7594c478dcd99b71.jpg

Και ξαναλέω...Δεν το κάνω μονο εγώ και το διαφημιζω. Το κάνουν πολλοί σωστοί συνάδελφοι εργαστηριουχοι με τα ίδια χρήματα ακριβως

Τετοιο κουτι αλλα οχι με 8αρι ειχα φτιαξει...τις περασσιες μου τις ειχαν κανει απο εκει που πηρα τα ξυλα...
νομιζω οτι το βασικο ειναι να μην ακουμπαει τον τοιχο και οχι αποκλειστικα το 8αρι ή 4αρι...

η περασια βοηθαγε να φτιαξεις και ευκολοτερα τα κουτια...

Τωρα που ειδα το μαγαζι σου θυμηθηκα του νονου μου που το εκλεισε πριν μια πενταετια, τιγκα στα εργαλεια, φωτιστικα απομπανω και πυροσβεστηρες και πολλα ξυλα!
Εγω μια πλευρα εχω σε εξωτερικο τοιχο, μονωμενο αλλα επειδη υπηρχε θεμα ευθυγραμισσης τοιχου δεν ακουμπαει πισω :afro:
Τυχερος...:flipout:
Αυτο με την επενδυση δεν το ειχα ακουσει ουτε σκεφτει το λογο και οταν το ειχες αναφερει δεν το συγκρατησα.
Τωρα δεν προλαβαινω να τη κατεβασω, αυριο μπαινει το πλακακι...:violent-smiley-030:
Στη παλια κουζινα παντως, ηταν σε μεσα τοιχο δεν ειχε θεμα υγρασιας. Μονο σε ενα σημειο που ακουμπαγε εξωτερικα και εκανε θερμογεφυρα το μπαλκονι. Παντως αυτο με το χαρντμποαρντ και τη μουχλα το εχω σε ενα κομοδινο. Σε ενα κομοδινο διπλα μου που ειναι στη γωνια του δωματιου οπου χτυπαει ο βοριας εξωτερικα και ειναι το ψυχροτερο σημειο και εσωτερικα οπως μετραω. Καταλαβαινω και με τα λογια σου οτι δεν φταιει τοσο η θεση αλλα το υλικο που μαλλον ειναι απορροφητικο και με συνεπεια μουχλιαζει οταν πεσει η θερμοκρασια.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

[/COLOR]Κυριοι αδμιν, δεν θα ηταν καλο να μαζευτουν ολες οι πληροφοριες μεσα στη κουβεντα αυτη σχετικα με τη κουζινα, σε ενα νεο μοναδικο τοπικ?

Καθότι είναι πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα,
συν ότι δεν είναι ον τοπικ
συν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ξεπεραστούν τα όρια και να γίνει και e-καυγάς πάλι,

καλό θα ήταν να μπούν όλα σε ένα νέο τοπικ.

Απέφευγα ΝΑ σχολιάσω γιατί θα έπεφτα στα είδη είδη σχολίων που ήδη έγιναν. Αφενός τον Νίκο που απλά θα κραξει και αφετέρου το μόνιμο κοροιδεμα πελατών περί βακελιτη. Βακελιτη είναι ένα υλικό που φτιάχνουν μπαταρίες στα καράβια. Όλα τα άλλα είναι ΝΟΒΟΠΑΝ με επένδυση με μελαμινες ή με φορμαικα. Με φορμαικα είναι ειδικές κατασκευές δεν πωλούνταν έτοιμα όλες οι άλλες εταιρείες πουλάνε μελαμινες και μόνο. Άλλες μούφα πιο λεπτή μελαμινη. Ακρίτας εγκερ και άλφα φουντ τοπ ποιότητα μελαμινης. Μετά υπάρχουν ΤΑ γυαλιστερά που είναι φιλμ σε mdf . Σε όλα το ίδιο pvc κολλιεται γύρω γυρω. Πληρώνεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πάρε ενα πορτάκι βακελιτη όπως το λες και ένα Τελευταία ποιότητα από τον γύφτο και Κάνε μια τιμή να δεις πως είναι μέσα. Το ίδιο και το αυτό νοβοπαν. Με τα ίδια και τα αυτά pvc η abs

*και κανε μια τομη όχι τιμη

Εκτος αν λες βακελιτη τα πορτακια τα post τα στρογγυλεμενα που κι αυτά έχουν λίγο πάνω από το φύλλο μελαμινη και τα πουλάνε τα ξυλεμπορικα χρυσάφι στους ιδιωτες

Η Φορμαικα ειναι μαρκα δεν ειναι υλικο, και ηταν η εταιρια που πρωτη λανσαρισε τον λεγομενο βακελιτη. Η μελαμινη ειναι νοβοπαν με επικαλυψη ψεκασμενη σαν χρωμα. Ο βακελιτης ειναι αυτονομο υλικο που επικολλαται πρεσσαριστο πανω στο νοβοπαν.
Οταν μιλαμε για πορτακια δεν μιλαμε για μελαμινες, γιατι η στρωση που εχουν πανω ειναι τοσο λεπτη που χαραζεται-διαπερναται ευκολα και φθειρεται εξισου ευκολα. Μελαμινη παχους 0.8mm δεν υπαρχει, και αν υπαρχει παρακαλω να μας πεις ποια εταιρια την βγαζει και ποσο εχει.
Ο βακελιτης HPL βγαινει σε αυτα τα παχη και το PVC και ειναι τελειως αλλα υλικα απο την λεγομενη μελαμινη. Post ή soft forming ειναι ο τροπος με τον οποιο πρεσαρεται πανω στο νοβοπαν/Mdf το HPL. Στο σοφτ εχεις ραφη και στο ποστ εχεις κουρμπα συνεχη και μηδενικη εισροη υγρασιας.
Γι' αυτο και ενα HPL πορτακι 50χ72 (με pvc μονο πανω κατω, γιατι στο πλαινο ειναι συνεχες κλειστο) εχει 35 ευρω, ενα σοφτ 25 ευρω και ενα αντιστοιχο μελαμινικο κοστιζει 6 ευρω (3 ευρω η μελαμινη και 3 το pvc γυρω γυρω).
Εσενα τωρα τωρα το HPL και η μελαμινη που βαζεις στα κουτια σου φαινονται τα ιδια?
Το εσωτερικο στο πορτακι δεν μας ενδιαφερει. Για να φτασει να τραβηξει υγρασια το εσωτερικο θα πρεπει να τρυπησει το απ'εξω πρωτα.
Οι παγκοι που βαζεις στις κουζινες τι υλικου ειναι? HPL δεν ειναι? ποσο τον χρεωνεις τον παγκο? με τιμη μελαμινης μιας και ολα ειναι μελαμινες?