Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Παίδες και να ήθελα τώρα βρίσκομαι στην Χιο!
Σταματα ποναει η ψυχη μας...για τον γολγοθα που περνας... χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Μεντεσεδες πλάκα για σήμερα πέραν όλων των άλλων

c7ae62a083000543a8d24d8e3794282c.jpg

Καλούπι για το ρουτερ με κοντυλι με πάνω ρουλεμάν

a3cb5d4a80a637d7d794e65fb5e29181.jpg

Το απαραίτητο σκαρπελο μετά το ρουτερ

9417a63acc4637630da76eedef71849f.jpg

Ταιριάζει...ΝΑΙΙΙΙ

b0f60527123eda52c0d1e90a69aec1a5.jpg

Αγαπάμε τρυπανια κεντραρισματος...

889692b3747adb205f1173ceb3b78d3a.jpg

τελικά , όσα εργαλεία σούπερ ντρούπερ να έχει ο άνθρωπος το ..........σκαρπέλο είναι αξεπέραστο και αναντικατάστατο.

τελικά , όσα εργαλεία σούπερ ντρούπερ να έχει ο άνθρωπος το ..........σκαρπέλο είναι αξεπέραστο και αναντικατάστατο.
Και το πριόνι εννιοτε. :-p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ πάντως έμαθα το καλούπι για το ρουτερ!!!
Ευχαριστώ μάστορα.
Ένα mdf απλό το οποίο σήκωσα το δίσκο τόσο όσο είναι ο μεντεσες και το πέρασα τόσες φορές ώστε να πάρω το πλάτος. Μετά με το ρουτερ είναι απλή η δουλεια

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ας ξεσκεβρωσουμε και τα πόδια του επιπλου

152aaff9b95824cbacd397ef6c6590e3.jpg

95a185625c3d04053168998fc8f2a0d2.jpg

Εγώ πάντως έμαθα το καλούπι για το ρουτερ!!!
Ευχαριστώ μάστορα.

Πάνο νομίζω οτι το ρουτερ δουλεύεται βασικα μονο με καλούπι/οδηγό.
Με ελεύθερο χέρι αποκλείεται να πετύχεις ευθείες, ακρίβεια κλπ.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ακριβώς Χρηστο.
Δεν ήξερα όμως ότι με αυτόν το τρόπο βάζεις την πατουρα του μεντεσέ.

Καλά αυτός είναι ένας τρόπος. Δεν είναι ιατρική τα ξυλα. Όσοι τρόποι είναι ακινδυνοι και αποτελεσματικοί τους δεχομαι

Να βαλω και εγω κατι που εφτιαξα πριν 1 χρονο για την βαφτιση του μικρου μου. Μπηκε ως κεντρικος στολισμος στα 15 τραπεζια.

Το κυριως σωμα (μπλε) ειναι απο ταβλες πευκο ή οξιας 20mm πανω στις οποιες κοπηκε με σεγα 45 φορες το σχημα. μετα 1 στα 3 κομματια ρουταριστηκε στο τελικο σχημα με πατρον που ειχε φτιαχτει με λιμαρισμα στο χερι. Υστερα συγκολληθηκαν δεξια και αριστερα τα αλλα 2 κομματια και ρουταριστηκαν με βαση το κεντρικο. Ετσι εγινε ενα συμπαγες κομματι 60Χ60mm.
Τα μεγαλα και μικρα φτερα (μπλε) και ελικας ειναι απο MDF 8mm που ολα βγηκαν με ρουτερ απο το 1ο πατρον που φινιριστηκε με το χερι.
Οι τροχοι mdf με ποτυροτρυπανο.
Η γκρι μυτη απο πευκο που μου τορνηρησε φιλος μου.
Βαφη με σπρει. Πρωτα 2 χερια ασταρι cosmoslack και υστερα τα αντιστοιχα χρωματα παλι 2 χερια.

DSC_0827.jpg
DSC_0826.jpg
DSC_0825.jpg

Αυτο που κραταει το αεροπλανο το εφτιαξα πριν 2.5 χρονια και βγηκε τελειο παρ'ολο που χρησιμοποιησα ΕΝΑ εργαλειο και δεν ηταν ουτε Bosch.:award:

DSC_0828.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Να βαλω και εγω κατι που εφτιαξα πριν 1 χρονο για την βαφτιση του μικρου μου. Μπηκε ως κεντρικος στολισμος στα 15 τραπεζια.

Το κυριως σωμα (μπλε) ειναι απο ταβλες πευκο ή οξιας 20mm πανω στις οποιες κοπηκε με σεγα 45 φορες το σχημα. μετα 1 στα 3 κομματια ρουταριστηκε στο τελικο σχημα με πατρον που ειχε φτιαχτει με λιμαρισμα στο χερι. Υστερα συγκολληθηκαν δεξια και αριστερα τα αλλα 2 κομματια και ρουταριστηκαν με βαση το κεντρικο. Ετσι εγινε ενα συμπαγες κομματι 60Χ60mm.
Τα μεγαλα και μικρα φτερα (μπλε) και ελικας ειναι απο MDF 8mm που ολα βγηκαν με ρουτερ απο το 1ο πατρον που φινιριστηκε με το χερι.
Οι τροχοι mdf με ποτυροτρυπανο.
Η γκρι μυτη απο πευκο που μου τορνηρησε φιλος μου.
Βαφη με σπρει. Πρωτα 2 χερια ασταρι cosmoslack και υστερα τα αντιστοιχα χρωματα παλι 2 χερια.

Πολύ όμορφο με πολύ ωραία χρώματα. Μπράβο σου.

Καλα εχουμε ταλενταρες εδω μεσα...!!!
Μπραβο...

Μεγαλη τεχνη δεν εχει, αλλα πολυ δουλεια εχει και πριονιδι αβερτα.
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια.
Αν ολα πανε καλα ετοιμαζω κατι σε large διαστασεις για τα Χριστουγεννα.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εμενα σημερα το απογευμα μου ειχε ηλεκτρολογια αυτοκινητου και ηλεκτρονικη!
Εδω και καιρο στο κουρσαρο μου ειχα θεμα με τον ηχο. Στις λακουβες εσβηνε το ραδιοφωνο και το αριστερο ηχειο. Το δεξι δεν επαιζε εδω και καιρο.
Ετσι αφου γλυτωσε απο τα νευρα μου, αποφασισα λαβω πρωτοβουλια.
Να μην τα πολυλογω, "εμφανισα" τις πλεξουδες πισω απο τη πηγη, βρηκα τις συνδεσεις με ταινια, δεκαπενταετιας περιπου, ξηραμενες και χαλαρες. Τις κολλησα με καλάι, εβαλα θερμοςυςτελομενα για μονωςη και επισης ψεκασα με σπρευ επαφων τις φυσες.

Ο ηχος ομως συνεχιζε να διακοπτεται απο αριστερα, δεξια νεκρικη σιγη.
Οποτε "ανοιξα" τη πορτα, βρηκα το κροσσοβερ που μπηκε εκει προ δεκαετιας περιπου και αφου αντικατεστησα επισης τις συνδεσεις με μονωτικη διαπιστωσα οτι ειχα θεμα και με αυτο.

Κουνιοταν με το χερι και εχανε επαφη. Αποτελεσμα των κραδασμων του δρομου ηταν μια χαλαρη κολληση, ψυχρη επαφη αν δεν κανω τη λενε οι ηλεκτρονικοι.
Αφησα το γκαραζ και πηγα γρηγορα στο εργαστηριο του ηλεκτρονικου και αντικατεστησα τη κολληση.
Ετσι αισιως εκλεισε το απογευμα με επιδιορθωση των 2/3 απο τα προβληματα στο αμαξι. Αυριο αν βρεθει χρονος θα δω και τη δεξια πορτα.

Τα εργαλεια μου

free screen capture

Απιθανο το αεροπλανακι, πολυ προσεγμενο και εξαιρετικα καλα φινιρισμενο!!
Τον κινητηρα ισως τον εβαφα κιτρινο αλλα απο την αλλη ισως χαλουσε την ηπια αρμονια που δινει το υπαρχον γκρι/πρασινο (δεν βλεπω και καλα τα χρωματα λογω δυσχρωματοψιας..:))

η εγγονούλα από μικρή φαίνεται ότι είναι νοικοκυρά (αυτά θα βλέπει στο σπίτι της αυτά κάνει), μόλις πήρε την κουζινούλα έπεσε με τα μούτρα να κάνει παστίτσιο....χεχε

Μπράβο!

η εγγονούλα από μικρή φαίνεται ότι είναι νοικοκυρά (αυτά θα βλέπει στο σπίτι της αυτά κάνει), μόλις πήρε την κουζινούλα έπεσε με τα μούτρα να κάνει παστίτσιο....χεχε

Μπράβο!

:ernaehrung004:

Ωραίος ο Νεκτάριος,ψυχρή κόλληση τήν λένε οι ηλεκτρονικοί,αυτό τό πιστόλι θερμοκόλλησης τό είχες πάρει από τα Alex-pak ? γιατί έχω ένα πού μοιάζει αρκετά,πολύ δυνατό σέ ισχύ πάντος.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίος ο Νεκτάριος,ψυχρή κόλληση τήν λένε οι ηλεκτρονικοί,αυτό τό πιστόλι θερμοκόλλησης τό είχες πάρει από τα Alex-pak ? γιατί έχω ένα πού μοιάζει αρκετά,πολύ δυνατό σέ ισχύ πάντος.

Αλεξ πακ, δεν λεει να πεθανει το ατιμο. Αν και του εχω φτιαξει το καλωδιο δις...