Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Kαλησπέρα συνάδελφοι μάστορες,ωραία καί χρήσιμα πράγματα φτιάξατε Χρήστο καί Αχιλλέα

Αυτός ο μήνας είναι ο μήνας τής επισκευής μου,μιά η καφετέρια,σήμερα είδα ότι τό ποντίκι τού pc δέν έκανε καλό scrolling ε λέω τό κλασσικό θέλει καθάρισμα από τίς σκόνες πού μαζεύει στήν ροδέλα από τήν μιά ,καί στά δύο led υπέρυθρων πού είναι απέναντι στήν πλακέτα από τήν άλλη καί έτσι δέν μπορεί να περάσει η δέσμη γιά να δουλέψει σωστά,καί έτσι τήν έχω βγάλει μέ ένα ποντίκι Logitech πάνω από 10 χρόνια.
Τό ανοίγω τό καθαρίζω νά φύγουν τά χονδρά χνούδια μέ ένα πινελάκι ζωγραφικής μικρό πού τό έχω για αυτές τίς δουλειές,καί πάω στήν αποθήκη να το φυσήξω καλά μέ τόν αεροσυμπιεστή έναν μικρό Nuair,μέ τό πού ανοίγω τόν διακόπτη νά γεμίσει τό καζάνι του έκανε διακοπές καί στάμάτησε,ώπα είπα λέω καί ξαναλέω λέω τί προέκυψε Σαββατιάτικα ? Το κουνάω πέρα δώθε μήπως δέν κάνει καλή επαφή κανα καλώδιο όλον τόν αεροσυμπιεστή καί η σκέψη μου ήταν σωστη,ξεκίνησε μέ διακοπές νά γεμίζει τό καζάνι,τό κλείνω,λέω θά τό ανοίξω καί άς είναι στήν εγγύηση σιγά μήν περιμένω νά τό πάω Δευτέρα στό service γιά κακή επαφή καλωδίου,καί άν χάσω τήν εγγύηση τήν υγειά μας νά έχουμε καί όλα γίνονται.
Τό ανοίγω καί τί βλέπω οι Κινέζοι έκαναν τήν Κινεζιά τους,μιά βίδα πού κρατάει τό ένα καλώδιο ρεύματος καί τόν πυκνωτή στήν κλέμα μέ έλασμα είχε πέσει κάτω και ήταν στόν αέρα τα καλώδια,και ο ένας ακροδέκτης του πυκνωτή είχε κοπεί εκεί στήν βίδα,στήν πρώτη φωτό εγώ έβγαλα έξω τόν έναν ακροδέκτη τού πυκνωτή γιά να φανεί καλύτερα τό πρόβλημα.Βγάζω τόν πυκνωτή τελείως από τήν κλέμα μέ έλασμα,παίρνω τό ηλεκτρονικό κολλητήρι καί κολλάω έξτρα καλώδιο (κόκκινο) στούς δύο ακροδέκτες τού πυκνωτή,του βάζω θερμοσυστελόμενο,γδέρνω τά καλώδια στήν άκρη καί βάζω τά καλώδια στήν κλέμα (εκεί δέν μπορώ νά βάλω ακροχιτώνια γιατί είναι κλέμα μέ έλασμα καί έχει μέ ακροδέκτη μη μονωμένο καί τήν τροφοδοσία,καί άν έβαζα ακροχιτώνιο θά σηκωνόταν πιό ψηλά καί δέν θά έκανε επαφή το καλώδιο τροφοδοσίας ) σφίγγω καί τίς δύο βίδες καλά (παρεπιπτόντος η δεύτερη βίδα ήταν καργαρισμένη οκ ,η μία είχε πέσει κάτω) καί κάνω δοκιμή καί ολα καλά,τό κλείνω τό καπάκι του,καί φύσηξα τήν ροδέλα από τό ποντίκι,καί τέλος καλό,όλα καλά.

Καί σιγά μήν έκαναν τέτοια δουλειά στό service,θά έχωναν μέσα στήν κλέμα τόν υπολοιπο μισό ακροδέκτη τού πυκνωτή πού είχε κοπή και μέ κάργα σφίξιμο στήν βίδα πιθανόν νά ξανακοβόταν ο ακροδέκτης του πυκνωτή,η θά έβαζαν νέο πυκνωτή στήν καλύτερη έτσι μέ τούς λεπτούς ακροδέκτες στήν κλέμα μέ έλασμα.

Μιχάλη αφιερωμένη η επισκευή πού έχεις πεί σού αρέσουν κάτι τέτοια :ernaehrung004:
Καί συγγνώμη γιά τά πολλά λόγια,αλλά τά λέω αναλυτικά μήπως κάπως-κάποτε έχετε παρόμοιο πρόβλημα.

:a0210:
Το εργαστήριο σου από πλευράς ταξινόμησης κ καθαριότητας θυμίζει χειρουργείο. Μπράβο.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Να σαι καλά Μιχάλη ευχαριστώ,ισχύει τό ο τολμών νικά ? χαχαχα,εντάξει ήταν ας το πούμε στά σχετικά "χωράφια" μου τά ηλεκτρολογικά-ηλεκτρονικά τά κατέχω,άν ήταν άλλο πρόβλημα πού δέν τό κατέχω δέν νομίζω ότι θά έμπαινα στά ενδότερα,μήν λέω ψέματα.

χαχα, οχι να μην το πεις, γιατι δεν ισχυει στην περιπτωση μου τουλαχιστον.
Οι πιθανοτητες για μενα ειναι μαλλον 50-50 καθως δεν εχω εξειδικευμενη γνωση σε κανενα 'χωραφι', απλα ο,τι εχω μαθει απο τον πατερα μου :)))

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραια! Θελω και γω ενα!
Τα παλετοξυλα τα εχεις βαψει καπως ή με την εκθεση στις καιρικες συνθηκες και τριψιμο εγιναν ετσι?

Εγινεεε !
Το 2ο Νεκτάριε. Μη φανταστείς πολυ τρίψιμο. Ίσα να φανεί το ξυλο.
Θα τα βάψω αυριο, οπως το πρωτο.

Ειναι λίγο στενά αυτα (γνώμη μου).
Εσυ το θες για κατω απο το γραφείο ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Σωστός Μιχάλη.
Ευχαριστώ Κώστα,τό έχω μέ τήν καθαριότητα καί τήν τάξη καλώς η κακώς,δέν μπορώ τήν ακαταστασία καθόλου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εγινεεε !
Το 2ο Νεκτάριε. Μη φανταστείς πολυ τρίψιμο. Ίσα να φανεί το ξυλο.
Θα τα βάψω αυριο, οπως το πρωτο.

Ειναι λίγο στενά αυτα (γνώμη μου).
Εσυ το θες για κατω απο το γραφείο ;

Sent from my iPad using Tapatalk
Το θέλω για...σκαλακι στη κουζίνα! Να φτάνει ή μαγείρισσα στα ψηλά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το θέλω για...σκαλακι στη κουζίνα! Να φτάνει ή μαγείρισσα στα ψηλά.

Ίσως να μην βολεύει αυτό Νεκτ. Τα υποπόδια έχουν κλιση.
Ένα step tool να φτιάξεις ή ένα σκαμνάκι που λένε κ οι Άγγλοι.

Ωραίες οι κατασκευές σας κύριοι.

Εγώ βλέποντας τον κάδο του κυκλωνικου του Παναγιώτη σκέφτομαι πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο ροκανιδι. Είναι αμαρτία να πεταχτεί...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το πήρε ξαδέλφη για τον κήπο της...

Χρήστο καλές δουλειές...

Μπράβο Μαστρο-Δημήτρη, τις κινεζιές των Κινέζων της έχω φάει με το κουτάλι...

Last edited:

Να φτιάξεις μια σόμπα για πριονίδι Πανάγο για το εργαστήριο....είχα εναν πελάτη στην Τρίπολη που είχε μια τέτοια στο μαγαζί του...κόλαση το εργαλείο.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νικόλα έχω στον ίδιο χώρο τον καυστήρα πέλλετ, τι λες να το κάνω χαμάμ...

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Χαχα καλό,:flipout: το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;:flipout::flipout::flipout::flipout:

9e95288e43761012669e82b034d7b1bd.jpg

Συμπληρώθηκε το ''παζλ''
Πρέπει να το αγαπουσαν πολύ το έπιπλο για να χρειάζεται τόσα πολλά μέχρι να έρθει.
Καινούργιο το έκανες

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Και τώρα που θα πάει στο λουστραδορο θα κάνει μαγικά κι αυτος

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο Μαστρο-Δημήτρη, τις κινεζιές των Κινέζων της έχω φάει με το κουτάλι...

Ευχαριστώ Παναγιώτη,Αστα οι Κινέζοι κάνουν τίς Κινεζιές τους.

Το πριονίδι έχει πολλαπλές εφαρμογές, μερικές στα γρήγορα:

1) Σε συνδυασμό με παραφινέλαιο σε μία παλιά φόρμα μπισκότων μπορεί να φτιάξει ωραιότατα pellets προσανάματος

2) Είναι από τα καλύτερα λιπάσματα καθώς διασπάται γρήγορα (λόγω των μικρών διαστάσεων) και έχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

3) Είναι από τα καλύτερα εδαφοκαλυπτικά (μακράν καλύτερο και πιο οικολογικό από φλοιό δέντρων) καθώς όχι μόνο δεν αφήνει να φυτρώσουν χόρτα γύρω από τα δέντρα που τοποθετείται αλλά και λόγω των ουσιών που περιέχει αλλάζει το ph και έτσι τα εμποδίζει μέχρι και να φυτρώσουν.

Φυσικά πέραν όλων των παραπάνω δημιουργεί κια ένα άριστο οπτικό αποτέλεσμα.;)

Συμπληρώθηκε το ''παζλ''

Πολύ ωραία και καλή αποκατάσταση Αχιλλέα, τελειωμένο θα είναι τέλειο, να το ποστάρεις όταν τελειώσει.

1) Σε συνδυασμό με παραφινέλαιο σε μία παλιά φόρμα μπισκότων μπορεί να φτιάξει ωραιότατα pellets προσανάματος

2) Είναι από τα καλύτερα λιπάσματα καθώς διασπάται γρήγορα (λόγω των μικρών διαστάσεων) και έχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

3) Είναι από τα καλύτερα εδαφοκαλυπτικά (μακράν καλύτερο και πιο οικολογικό από φλοιό δέντρων) καθώς όχι μόνο δεν αφήνει να φυτρώσουν χόρτα γύρω από τα δέντρα που τοποθετείται αλλά και λόγω των ουσιών που περιέχει αλλάζει το ph και έτσι τα εμποδίζει μέχρι και να φυτρώσουν.

Φυσικά πέραν όλων των παραπάνω δημιουργεί και ένα άριστο οπτικό αποτέλεσμα.;)

Διαβολικά χρήσιμες συμβουλές Νικόλα, ευχαριστούμε.

Φυσικά πέραν όλων των παραπάνω δημιουργεί κια ένα άριστο οπτικό αποτέλεσμα.;)

συμφωνώ απόλυτα με το 2 και το 3. έχω γεμίσει τον κήπο στο χωριό με πριονίδι και τα δένδρα στην ρίζα.