Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλές δημιουργίες κ. Μπάμπη.
Θέλουν στέγνωμα ή κάτι άλλο τώρα αυτά?

Αυτά είναι στεγνωμένα Κώστα, τα έχω κόψει απ´ τον περασμένο Γεννάρη.
Σήμερα έκοψα κάποια καινούρια κομμάτια φτελιά αλλά απ´ αυτές που χτυπάει η αρρώστεια κι έχουν ήδη ξεραθεί όρθια πριν το Καλοκαίρι.
Δες το δέντρο... Σε πιάνει σφίξιμο στο στομάχι όταν τα βλέπεις να μαραίνονται σε χρόνο dt και τα κολωσκουλίκια να έχουν καταφάει τα πάντα κάτω απ´τη φλούδα.

Attachments

• IMG_4499.jpg
    IMG_4499.jpg
    253.7 KB · Views: 270
  • IMG_4496.jpg
    IMG_4496.jpg
    259.2 KB · Views: 266
  • IMG_4497.jpg
    IMG_4497.jpg
    252.8 KB · Views: 265

Ωρέ ζημιά τα άτιμα.

Ρίξε ένα φονι όταν γυρίζεις από Βον. μπας κ τα πούμε (πιούμε) στον Ρίον κ μπας κ ξεκολλήσω κ εκείνον τον Osatosa (λέμε τώρα) να έρθει.

Μου είπες Κυριάκο, η επόμενη αγορά θα είναι...
Κώστα την επόμενη φορά θα τον πιούμε τον καφέ, τώρα θα έχω κόσμο μαζί μου.

Αυτά είναι στεγνωμένα Κώστα, τα έχω κόψει απ´ τον περασμένο Γεννάρη.
Σήμερα έκοψα κάποια καινούρια κομμάτια φτελιά αλλά απ´ αυτές που χτυπάει η αρρώστεια κι έχουν ήδη ξεραθεί όρθια πριν το Καλοκαίρι.
Δες το δέντρο... Σε πιάνει σφίξιμο στο στομάχι όταν τα βλέπεις να μαραίνονται σε χρόνο dt και τα κολωσκουλίκια να έχουν καταφάει τα πάντα κάτω απ´τη φλούδα.

Μας έχει φάει η ζήλια... Καλές κατασκευές φίλε.-bye-

Μπάμπη εκείνα είναι από τα παλιά που τα είχες μουλιάσει εάν θυμάμαι καλά?
μετά το μούλιασμα τι έκανες ?

πες λίγο για την διαδικασία συνολικά, να μαθαίνουμε και εμείς.

Μπάμπη εκείνα είναι από τα παλιά που τα είχες μουλιάσει εάν θυμάμαι καλά?
μετά το μούλιασμα τι έκανες ?

πες λίγο για την διαδικασία συνολικά, να μαθαίνουμε και εμείς.

Τα έχει απλώσει σε μανταλάκια & στεγνώνουν !!! :flipout:

Καλημέρα Σώτο άρχοντα!

Σήμερα συνέχισα τη χθεσινή "παραγωγή".
Ήρθε κι ο φίλος που με προμηθεύει ξύλα να σενιάρουμε και τα δικά του κι έτσι ο ξεχονδριστήρας και το παγκοπρίονο δούλευαν στο φούλ.
Ερωτευμένος με την ποιότητα κοπής του δίσκου Festool που είχα πάρει πριν κάποιους μήνες και σε δοκιμές που είχα κάνει τότε, σε κόντρα πλακέ, δεν μου έκανε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση σε σχέση με τον εξαιρετικό μαμίσιο της Makita. Στα συγκεκριμένα ξύλα κυριολεκτικά ζωγραφίζει. Δεν ξέρω τι φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά οι κοπές είναι καθρέφτης.
Δεύτερη πολύ ευχάριστη έκπληξη το συρρόμενο κομμάτι teflon που προσάρμοσα στον πάγκο δουλεύει Θεικά, απορώ τι έκανα τόσο καιρό. Εννοείτα οτι άρχισα τις σκέψεις και τα σχέδια για βαρβάτη κατασκευή, το διαδύκτιο προσφέρει άπειρες ιδέες και λύσεις.
And last but not least... Ο ξεχονριστήρας!
Φοβερό εργαλείο αλλά αν το δουλεύεις σωστά και με προσοχή. Έτσι κι αρχίσεις τις βιασύνες και τις λαλακίες, ειδικά με μικρά και σκληρά κομμάτια ξύλου κινδυνεύεις... κι εσύ και το εργαλείο.

Attachments

• IMG_4506.jpg
    IMG_4506.jpg
    197.1 KB · Views: 122
  • IMG_4507.jpg
    IMG_4507.jpg
    217 KB · Views: 121
  • IMG_4508.jpg
    IMG_4508.jpg
    102.9 KB · Views: 120
  • IMG_4509.jpg
    IMG_4509.jpg
    124 KB · Views: 121
  • IMG_4510.jpg
    IMG_4510.jpg
    105.2 KB · Views: 123
  • IMG_4511.jpg
    IMG_4511.jpg
    179.2 KB · Views: 122

Σήμερα συνέχισα τη χθεσινή "παραγωγή".
Ήρθε κι ο φίλος που με προμηθεύει ξύλα να σενιάρουμε και τα δικά του κι έτσι ο ξεχονδριστήρας και το παγκοπρίονο δούλευαν στο φούλ.
Ερωτευμένος με την ποιότητα κοπήε του δίσκου Festool που είχα παλρει πριν κάποιους μήνες και σε δοκιμές που είχα κάνει τότε σε κόντρα πλακέ δεν μου έκανε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση σε σχέση με τον εξαιρετικό μαμίσιο της Makita. Στα συγκεκριμένα ξύλα κυριολεκτικά ζωγραφίζει. Δεν ξέρω τι φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά οι κοπές είναι καθρέφτης.
Δεύτερη πολύ ευχάριστη έκπληξη το συρρόμενο κομμάτι teflon που προσάρμοσα στον πάγκο δουλεύει Θεικά, απορώ τι έκανα τόσο καιρό. Εννοείτα οτι άρχισα τις σκέψεις και τα σχέδια για αρβάτη κατασκευή, το διαδύκτιο προσφέρει άπειρες ιδέες και λύσεις.
And last but not least... Ο ξεχονριστήρας!
Φοβερό εργαλείο αλλά αν το δουλεύεις σωστά και με προσοχή. Έτσι κι αρχίσεις τις βιασύνες και τις λαλακίες, ειδικά με μικρά και σκληρά κομμάτια ξύλου κινδυνεύεις... κι εσύ και το εργαλείο.

Πόνεσε μας κ εσύ με τα όμορφα ξύλα σου να δω τι θα καταλάβεις.

Καλές κ χρήσιμες δημιουργίες σου εύχομαι.

Σ´ ευχαριτώ Κώστα...
και να ξέρεις, μαζί με τον καφέ εδώ κερνάμε και ωραίο ξύλο! :grandpa:

Κώστα είναι εντελώς προσωρινή λύση, έτυχε να βρω δυο τρια τέτοια κομμάτια στο φίλο μου, σαν επιφάνειες κοπής της χρησιμοποηούσε, και πήρα το ένα για δοκιμή.
Τώρα που είδα πόσο σου διευκολίνει τη ζωή θα προχωρήσω σε πολύ πιο μελετημένη κατασκευή.

πολύ ωραία ξύλα Μπάμπη, να δούμε με τι θα μας εκπλήξεις.