Αυτά είναι στεγνωμένα Κώστα, τα έχω κόψει απ´ τον περασμένο Γεννάρη.
Σήμερα έκοψα κάποια καινούρια κομμάτια φτελιά αλλά απ´ αυτές που χτυπάει η αρρώστεια κι έχουν ήδη ξεραθεί όρθια πριν το Καλοκαίρι.
Δες το δέντρο... Σε πιάνει σφίξιμο στο στομάχι όταν τα βλέπεις να μαραίνονται σε χρόνο dt και τα κολωσκουλίκια να έχουν καταφάει τα πάντα κάτω απ´τη φλούδα.
Κώστα την επόμενη φορά θα τον πιούμε τον καφέ, τώρα θα έχω κόσμο μαζί μου.
Μπάμπη εκείνα είναι από τα παλιά που τα είχες μουλιάσει εάν θυμάμαι καλά?
μετά το μούλιασμα τι έκανες ?
πες λίγο για την διαδικασία συνολικά, να μαθαίνουμε και εμείς.
Σήμερα συνέχισα τη χθεσινή "παραγωγή".
Ήρθε κι ο φίλος που με προμηθεύει ξύλα να σενιάρουμε και τα δικά του κι έτσι ο ξεχονδριστήρας και το παγκοπρίονο δούλευαν στο φούλ.
Ερωτευμένος με την ποιότητα κοπήε του δίσκου Festool που είχα παλρει πριν κάποιους μήνες και σε δοκιμές που είχα κάνει τότε σε κόντρα πλακέ δεν μου έκανε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση σε σχέση με τον εξαιρετικό μαμίσιο της Makita. Στα συγκεκριμένα ξύλα κυριολεκτικά ζωγραφίζει. Δεν ξέρω τι φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά οι κοπές είναι καθρέφτης.
Δεύτερη πολύ ευχάριστη έκπληξη το συρρόμενο κομμάτι teflon που προσάρμοσα στον πάγκο δουλεύει Θεικά, απορώ τι έκανα τόσο καιρό. Εννοείτα οτι άρχισα τις σκέψεις και τα σχέδια για αρβάτη κατασκευή, το διαδύκτιο προσφέρει άπειρες ιδέες και λύσεις.
And last but not least... Ο ξεχονριστήρας!
Φοβερό εργαλείο αλλά αν το δουλεύεις σωστά και με προσοχή. Έτσι κι αρχίσεις τις βιασύνες και τις λαλακίες, ειδικά με μικρά και σκληρά κομμάτια ξύλου κινδυνεύεις... κι εσύ και το εργαλείο.
Σ´ ευχαριτώ Κώστα...
και να ξέρεις, μαζί με τον καφέ εδώ κερνάμε και ωραίο ξύλο! :grandpa:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.