Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

αυτά πραγματικά είναι ανεκτίμητα....πάρα πολύ δουλειά αλλά το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Στο δευτερο μερος ο νεαρος αναφερει πως θα το χρησιμοποιει για σαλατες και παρολα αυτα το εβαψε με βερνικι αυτοκινητου που του εδωσαν!!!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Στο δευτερο μερος ο νεαρος αναφερει πως θα το χρησιμοποιει για σαλατες και παρολα αυτα το εβαψε με βερνικι αυτοκινητου που του εδωσαν!!!
είναι έιτε επειδή δεν θα φάει αυτός είτε επειδή έχουν συνηθίσει τα μεταλλαγμένα στην χώρα του....

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

εγώ συνεχίζω με κατασκευές στον τόρνο....

Μαγικο Παυλο!!!!!

attachment.php

Προφανώς και δεν το έφτιαξα σήμερα απλά σήμερα το τελείωσα.

Με τους ρυθμούς που το δουλευω μου πήρε πάνω από ενάμιση μήνα για να το ολοκληρώσω.

Είναι το ίδιο καρεκλακι που είχα φτιάξει το καλοκαίρι με μια σεγα και παλετες μόνο τώρα ήμουν στην έδρα μου και ειχα όλο το οπλοστάσιο.

Η πρώτη ύλη ήταν κάτι σανιδες 20+ ετών.

Τριφτηκαν με τον ταινιολειαντηρα γιατί ήταν ένα ωραίο μαύρο κίτρινο από τα χρόνια χρώμα.

IMG_20161111_192600.jpgIMG_20161111_192436.jpgIMG_20161111_192422.jpgIMG_20161111_192446.jpgIMG_20161111_192415.jpg

Το τελικό φινίρισμα έγινε με βερνικη πολυουρεθανης. Δυστυχώς οι σανιδες παρόλο ο τι τις ετριψα πάρα πολύ είχαν ακόμα κάποιες μαυριλες που το λουστρο τόνισε.

Για να καταλαβουμε απλα τον κοπο-τροπο κανε ενα κοπο και ανεβασε μας ενα φωτο-ρεπορταζ ρε Παυλο.
Θελω πολυ να ασχοληθω να αγορασω τορνο σαν τον δικο σου οποτε θα με βοηθησεις.

Κυριάκο θα το κάνω το συντομότερο. το τορνάκι να το πάρεις όμως είναι από τα φθηνότερα και τα καλύτερα που κυκλοφορούν. μόλις βάλεις ένα ξύλο επάνω στον τόρνο θα δεις πόσο εύκολα βγαίνουν όλα. εγώ βλέπω δικές σας κατασκευές εδώ μέσα και παθαίνω τόσο με την ευρηματικότητα σας αλλά και το απότέλεσμα.
εγώ δουλεύω με σκαρπέλα που έχω φτοιάξει μόνος μου. αγόρασα δύο εταιρείας τα οποία τα έχω στην άκρη γιατί δεν μπόρεσα να τα δουλέψω.
Υ.Σ. περιμένω κι από τον παππού Κώστα να φτοιάξει κάτι, με αυτά που βλέπω έχει φαντασία και όρεξη

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίος! :a0210:
Δεν πειράζει, δεν ενοχλούν οι μαυρίλες.
Αυτό που ίσως ενοχλεί είναι οτι τα πιλσω πόδια προεξέχουν πολύ και θα είναι άβολη, και στη μεταφορά και στην τοποθέτηση.
Εγώ θα τις έκοβα και θα πρόσθετα μικρά κάθετα ποδαράκια στην ευθεία της πλάτης.

Μπάμπη να αρχίσεις την παρέα με την γυναίκα μου. Το ίδιο ακριβώς είπε.

Ναι είναι που είναι η αναλογία 1 προς τρία σπίτι να πω και αυτο να μην ξανασηκωσω κεφάλι ποτέ.

Με τους ρυθμούς που το δουλευω μου πήρε πάνω από ενάμιση μήνα για να το ολοκληρώσω.

Είναι το ίδιο καρεκλακι που είχα φτιάξει το καλοκαίρι με μια σεγα και παλετες μόνο τώρα ήμουν στην έδρα μου και ειχα όλο το οπλοστάσιο.

Τριφτηκαν με τον ταινιολειαντηρα γιατί ήταν ένα ωραίο μαύρο κίτρινο από τα χρόνια χρώμα.

View attachment 134228

Το τελικό φινίρισμα έγινε με βερνικη πολυουρεθανης. Δυστυχώς οι σανιδες παρόλο ο τι τις ετριψα πάρα πολύ είχαν ακόμα κάποιες μαυριλες που το λουστρο τόνισε.

:SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

να και τα δικά μου λεντάκια στην κουζίνα. να είστε καλά με τις ωραίες ιδέες σας παιδιά.
λεντ 14,4 W 3 το μέτρο
τροφοδοτικό 36 w 14 .

Attachments

• IMG_20161111_144956.jpg
    IMG_20161111_144956.jpg
    77.6 KB · Views: 110

Ααααα, μια χαρα βγηκε η καρεκλιτσα!!!!

Αν εκοβες τα ποδια θα ειχε προβλημα ισορροπιας νομιζω, καθως η πλατη εχει κλιση και ειναι ψηλη και θα επρεπε να προσεχεις πως καθεσαι για να μην τουμπαρει.

Λιγο πιο σκουρο βερνικι ισως να εδειχνε καλυτερο πανω στα παλια ξυλα. Επισης θα στρογγυλευα τις ακμες απο τις2 σανιδες των μπρατσων.

Παύλο καλημέρα.
Εμένα δεν με αφήνουν οι προ παραγγελίες..................
Έμπλεξα άσχημα (τραβάτε με κ ας κλαίω) !!!

Καλά, εσένα δεν σε προλαβαίνουμε… :SFGSFGSF:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολύ ωραία κατασκευή. Συμφωνώ βέβαια με τον Μπάμπη για τα πόδια γιαυτό όταν την έφτιαξα εγώ, αντέγραψα μια καρέκλα της ΙΚΕΑ.

Μετά από περίπου 3 χρόνια που το boiler ήταν βυσματωμένο στον τοίχο κάθετα, τα βύσματα μας πρόδωσαν και το boiler παρά την πτώση συνέχισε να είναι λειτουργικό και αφέθηκε προσωρινά στο δάπεδο όπως φαίνεται στην κάτωθι φωτογραφία
IMG_20161112_082204.jpg

Επειδή όμως καταλάμβανε πολύτιμο χώρο, συγκόλλησα μια μεταλλική βάση και το τοποθέτησα πάνω και μετά έγιναν εκ νέου οι απαραίτητες συνδέσεις με τουμπόραμα Φ16 και ιδού το αποτέλεσμα
IMG_20161112_172038.jpg

Το πρόβλημα όμως που συνεχίζει να υφίσταται είναι ότι το boiler είναι για κάθετη τοποθέτηση ενώ τώρα έχει τοποθετηθεί οριζόντια χωρίς όμως να καταλαβαίνω διαφορά στην απόδοσή του.