Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Χρώματα παντού σήμερα.
Ευτυχώς για εμένα μόνο στον καμβά....

Ελπίζω να σας αρέσει αν και δεν έχει τελειώσει ακόμη.
Είναι 150 επί 50.
DSC_3954.jpg

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Χρώματα παντού σήμερα.

Είναι 150 επί 50.
DSC_3954.jpg
είσαι ερωτευμένος φαίνεται.... χε χε

Χρώματα παντού σήμερα.

Είναι 150 επί 50.
DSC_3954.jpg

Πολυ προσχαρο πραγματικα.
Ζωγραφιζεις γενικοτερα ή το εκανες τωρα για καποια συγκεκριμενη περισταση?

Κυριακο ειναι πολυ ομορφο, χαρουμενο και γεματο θετικη ενεργεια!!

Kαι δεν ταιριαζει μονο στο σαλονι, ταιριαζει και σε παιδικο δωματιο...να το ετοιμαζεις σιγα σιγα:)))

Είναι σε παράκρουση ...κανονικά κοντοσούβλια και τσίπουρα έπρεπε να ζωγραφίσει :flipout:
Ωραίο Κυρ. και ας μην είναι τελειωμένο.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Είναι σε παράκρουση ...κανονικά κοντοσούβλια και τσίπουρα έπρεπε να ζωγραφίσει :flipout:
Ωραίο Κυρ. και ας μην είναι τελειωμένο.

Όταν το τελειώσει να δείς... Θα ζωγραφίσει μπεκάτσες πίσω απ´ τα λουλουδάκια και θα τις αρχίσει στις καραμπινιές...:grinning-smiley-043
Μπράβο ρε καλλιτέχνη!

Ευχαριστώ παιδιά!
Γιάννη μη φανταστείς τπτ έργα τέχνης.
Απλά μου αρέσει.
Αυτό θέλω να το κρεμασω στον τοίχο στο σαλόνι.

Πολυ ωραιο!να φτιαξεις και την κορνιζα ομως!τι τα εχουμε τα εργαλεια!👍

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τις τελευταιες μερες ασχοληθηκα με την επιδιορθωση του επιπλου της sissy της ραπτομηχανης.
Ειχε ραγισει η βαση που παταγε λογω βαρους αλλα και χρηςης-πολυκαιριας.
Ηταν λιγακι δυσκολο αλλα ολοκληρωθηκε αριστα συμφωνα με τα δικα μου σταθμα ποιοτητος.
Αν ειχα μερικα εξαρτηματα, οπως Φ16 forstner, καλυτερα bits router και λιγη υπομονη παραπανω θα ηταν ολα καλυτερα. Το σιγουρο ειναι οτι σε θεμα αντοχης ειναι πολυ καλυτερα απο πριν.

Εδω η παλια βαση απο συμπαγη ξυλο και καπλαμα.

Χρηση ενδιαμεσου τμηματος απο ανοιγομενο τραπεζι που αποσυρθηκε. Ρουτερισμα σε πατρον που πηρα συμφωνα με τη μεταλλικη βαση της ραπτομηχανης

Συγκριση των δυο τεμαχιων

Πρωτη τοποθετηση

Να σημειωσω πως η μηχανη σηκωνεται πανω στους μεταλικους μεντεσεδες που φαινονται πισω. Αν ειναι κλειστος ο διακοπτης εμπρος, ενα κινουμενο κλιπς σηκωνεται μαζι με το ξυλο-βαση και τραβωντας ςνα διακοπτη που δεν φαινεται πεφτει κατω/πισω σε μεντεσεδες τυπου κομπασο θα ελεγα που πιανουν στα πλαγια. Επειδη το νεο κομματι ειναι νοβοπαν στο πυρηνα το ενισχυση στα σημεια που θεωρησα απαραιτητο, με φιλετα οξιας.

Αυτα.

photo sharing sites

Όμορφη μετατροπή. Μπράβο Νεκτάριε.

Όμορφο έγινε. Κ η βάση έχει αρκετή δουλειά από ότι μπορώ να διακρίνω

*** Αν χαϊδεύεις την λάμπα περιμετρικά σου προβλέπει κ το μέλλον ? :flipout:

Last edited by a moderator:

χτες την κυριακη εκανα αυτο το επιτραπεζιο φωτηστικο απο διαφορα υλικα και με δικια μου την βαση και την εμπνευση!!!
IMG_20161219_172003_1.jpg
[/url][/IMG]

Η εκτέλεση Νεκ. ωραία αλλά τώρα θα μαζεύεις τα πριονίδια από κάτω από το κομμένο νοβοπάν εγώ θα έβαζα κοντραπλακε. Η γνώμη μου είναι ότι αυτά τα εργαλεία πρέπει να τα ανακαινίζεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αρχικό-bye-

Και γω αυτο σκεφτηκα..:AFADF0:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η εκτέλεση Νεκ. ωραία αλλά τώρα θα μαζεύεις τα πριονίδια από κάτω από το κομμένο νοβοπάν εγώ θα έβαζα κοντραπλακε. Η γνώμη μου είναι ότι αυτά τα εργαλεία πρέπει να τα ανακαινίζεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αρχικό-bye-

Μα ειναι κοντα στο αρχικο, λαμινατε επιφανεια, ιδιοι μεντεσεδες και εξαρτηματα. Το νοβοπαν που αναφερω εχει καπλαμα και απο κατω. Οι κοπες περαστηκαν με βερνικι για σταθεροποιηση του υλικου. Δεν νομιζω να αρχισει να διαλυεται τοσο συντομα.

Ααα μάστορα δεν είπες για βερνίκι και σταθεροποίηση υλικού ... αλλά πολύ κακώς δεν το υπέθεσα μόνος μου λαμβάνοντας υπ´όψιν την εμπειρία και το επίπεδο του μάστορα :flipout::grinning-smiley-043-bye-

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

λες.... να με πει το τζοκερ για να δοκιμασω!!

Νεκ ωραια υλοποιηση αλλαπιστευω οτι τετοια κομματια συλλεκτικα θα πρεπει να επισκευαζονται -αναπαλαιονονται με τα αρχικα τουλαχιστον υλικα.εχω μια zenith καμμια 60 ετων της γιαγιας μου σκεπασμενη σε μια γωνια στην αποθηκη και σκεφτομαι να της κανω ενα refresh καποια στιγμη!