Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έχουν γνώση οι φύλακες. Κάνε λίγο υπομονή. Υπάρχει λόγος.

Εδώ θα πάμε:

http://www.wackywoodworks.co.nz/napkin.php

& εδώ το video του φίλου.

Εγώ τα κοψίματα των τεμαχίων για να μην βγαίνω έξω κ ξεσκεπάζω τα μηχανήματα ή κάνω χαμό μέσα, τα έκανα όλα με την πριονοκορδέλα.

https://youtu.be/i4m61974f9w

Last edited:
Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ καλή γίνεται Παππού.

Αν θέλεις βέβαια, μπορείς να φτιάξεις δική σου καβίλια (από κλαδί) γιατί είναι πολύ πιο όμορφη από την ετοιματζίδικια.
Ειδικά δε αν το κλαδί δεν είναι πολύ παλιό με λίγη κόλλα στην άκρη κάθεται ακριβώς στην κατασκευή σου!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ καλή γίνεται Παππού.

Αν θέλεις βέβαια, μπορείς να φτιάξεις δική σου καβίλια (από κλαδί) γιατί είναι πολύ πιο όμορφη από την ετοιματζίδικια.
Ειδικά δε αν το κλαδί δεν είναι πολύ παλιό με λίγη κόλλα στην άκρη κάθεται ακριβώς στην κατασκευή σου!

Καλημέρα. Nικ μου αρέσει το μεταλλικό.
Αυτό είναι φ 8 mm, έτοιμο στρογγυλό με πολύ ωραίο φινίρισμα. Είναι από οδηγούς (βέργες) ρούτερ.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλημέρα. Nικ μου αρέσει το μεταλλικό.
Αυτό είναι φ 8 mm, έτοιμο στρογγυλό με πολύ ωραίο φινίρισμα. Είναι από οδηγούς (βέργες) ρούτερ.

Αν είναι έτσι ναι! ;)
Απλά η ξύλινη έτοιμη καβίλια δεν λέει καθόλου!

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα έβαλα μιά κεραία τηλεοράσεως σέ ένα φίλο.
Κεραία Fracarro Alpha 3HD ,splliter (διακλαδωτής) σέ αδιάβροχο μπουάτ,κονέκτορες τύπου F,καί έγινε επακριβώς διόπτευση μέ Πάρνηθα γιά τό καλύτερο σήμα-ποιότητα επάνω στήν ταράτσα μέ επίγειο πεδιόμετρο.

kerea110.jpg

splitt10.jpg

kerea210.jpg

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μαστρο-Δημήτρη μας εκπλήσσεις!

Φίλε Παναγιώτη άς όψεται η αγάπη μου γιά τούς πειρατικούς σταθμούς πρίν 35 περίπου χρόνια,καί ασχολήθηκα ερασιτεχνικά μέ τά ηλεκτρονικά,χωρίς διάθεση αυτοπαινέματος τά παραπάνω μέ τίς κεραίες TV είναι απλά πράγματα.Πρίν μερικά χρόνια ειχα φτιάξει μέ ξένο σχέδιο φυσικά έναν ανιχνευτή ηλεκτρικών εκκενώσεων πολύ μεγάλης εμβέλειας (τα Αγγλικά μου είναι ολίγον από γιουβέτσι βέβαια :flipout:)
Καί έναν φορητό πάλι από ξένα σχέδια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Φίλε Παναγιώτη άς όψεται η αγάπη μου γιά τούς πειρατικούς σταθμούς πρίν 35 περίπου χρόνια,καί ασχολήθηκα ερασιτεχνικά μέ τά ηλεκτρονικά,χωρίς διάθεση αυτοπαινέματος τά παραπάνω μέ τίς κεραίες TV είναι απλά πράγματα.Πρίν μερικά χρόνια ειχα φτιάξει μέ ξένο σχέδιο φυσικά έναν ανιχνευτή ηλεκτρικών εκκενώσεων πολύ μεγάλης εμβέλειας (τα Αγγλικά μου είναι ολίγον από γιουβέτσι βέβαια :flipout:)

http://sdtv.gr/smf/index.php/topic,12158.0.html

Ναι, ξέχασα πως ήσουν "πειρατής". Για εμένα το αντικείμενο, κάποια εποχή, ήταν επαγγελματικό.

Για μένα είναι ένα κομμάτι από τις απογευματινές επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Εισαι πολύ μπροστα Δημητρη!!!

Αξιος!!!

Γιατι Παρνηθα?
Γαλατσι...Αγ.Στεφανος...?

Μπράβο Δημήτρη ! έχεις και πεδιόμετρο ρε μπαγάσα !

εγώ δυστυχώς είμαι επιεικώς άσχετος με το αντικείμενο....αν και μου αρέσει, δεν το κατέχω το θέμα...

άμα σε χρειαστώ κάποια στιγμή να σε ενοχλήσω?

Σωπα ρε μαστορα! Εχεις κανει πολλα πραγματα!
Το κλωβο στεβενσον τον ειχα φτιαξει και γω παλιοτερα και νομιζω κοιτουσα το δικο σου λινκ. Πριν σε "γνωρισω" φυσικα.
Για το πεδιομετρο, ειναι και δορυφορικο? Ευχαριστημενος? Τι μπαταριες παιρνει?

Γιά τόν Μάκη τόν Πάνο καί τόν Ηλία πού γνωρίζουν,άν καί ίσως θά έχουν φτιάξει κάτι παρόμοιο,πολυ ωραίο καί απλό κύκλωμα είναι το παρακάτω απλό πεδιόμετρο πολύ μικρής ευεσθησίας καί εμβέλειας βέβαια γιά να δοκιμάζω διάφορα τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας-ασύρματα κουδούνια καί γενικά ότι εκπέμπει στούς 468 Mhz,άν καί διεγείρεται κοντά καί με κινητό στόν 1,8 Ghz λόγο μεγαλύτερης ισχύος,και ειδικά τό πρώτο δέν χρειάζεται κάν τροφοδοσία λειτουργεί μέ δύο διόδους,2 πυκνωτές καί ένα ποτενσιόμετρο (Ρυθμιζόμενη αντίσταση) .Τό δεύτερο έχει τροφοδοσία και είναι πιό ευέσθητο από τό πρώτο.

Όμορφες κ καθαρές δουλειές Δημήτρη όπως πάντα.

Ευχαριστώ Κώστα

Εισαι πολύ μπροστα Δημητρη!!!

Αξιος!!!

Γιατι Παρνηθα?
Γαλατσι...Αγ.Στεφανος...?

Να σαι καλά Πάνο
Πώς φαίνονται ότι γνωρίζουν τό αντικείμενο οι συνάδελφοι :a0210:,η περιοχή λήψης είναι ο Διόνυσος πού δέν βλέπει Υμηττό.

Μπράβο Δημήτρη ! έχεις και πεδιόμετρο ρε μπαγάσα !

εγώ δυστυχώς είμαι επιεικώς άσχετος με το αντικείμενο....αν και μου αρέσει, δεν το κατέχω το θέμα...

άμα σε χρειαστώ κάποια στιγμή να σε ενοχλήσω?

Ευχαριστώ Σωτήρη,ότι θέλεις στήν διάθεση σου
Εσύ πρέπει νά κάνεις λήψη στήν Ραφήνα από κέντρο εκπομπής Υμηττό,η απέναντι Εύβοια από Νέα Στύρα-Νιμποριό.

Σωπα ρε μαστορα! Εχεις κανει πολλα πραγματα!
Το κλωβο στεβενσον τον ειχα φτιαξει και γω παλιοτερα και νομιζω κοιτουσα το δικο σου λινκ. Πριν σε "γνωρισω" φυσικα.
Για το πεδιομετρο, ειναι και δορυφορικο? Ευχαριστημενος? Τι μπαταριες παιρνει?

Να σαι καλά Νεκτάριε
Ο κλωβός Stevenson μέ είχε παιδέψει,καί είχα κάνει πολλούς πειραματισμούς γιά νά τόν φέρω εκεί πού πρέπει γιατί ήταν μικρός σέ διαστάσεις καί "τσίμπαγε" +2 °C θερμοκρασία από Μάρτη καί μετά (εμείς οι ερασιτέχνες μετεωρολόγοι ξέρεις ότι είμαστε "παλαβοί" μέ τό νά έχουμε πολύ αξιόπιστες μετρήσεις σάν τίς ΕΜΥ καί άς έχουμε υποδεέστερο εξοπλισμό) λόγο πού ήταν μικρός,έτσι έβαλα τόν σένσορα σέ ένα pvc Φ100 καί μέ ένα fan 12 volt στά 8 Χ 8 cm, νά ρουφάει αέρα από κάτω καί νά τόν βγάζει επάνω καί έξω,καί έτσι ήρθε στά ίσια του.

Εσύ έχεις τόν Davis vantage vue πού τά έχει όλα κομπλέ.

Τώρα μέ τό πεδιόμετρο όπου χρειάστηκε έκανε πολύ καλά τήν δουλειά του,αυτό είναι μόνο επίγειο,εχει μέσα μπαταρία λιθίου 3000 mAh καί διαθέτει φορτιστή ρεύματος (220 volt) καί αυτοκινήτου (12 volt) ,φορτίζει και μετά τόν πάς στήν ταράτσα,καί έχει αυτονομία 4-5 ώρες,έχει οπτική ένδειξη μέ μπάρες γιά τό καλύτερο σήμα καί ποιότητα,καθώς επίσης καί ακουστική ένδειξη,όταν πχ τό σήμα είναι ασθενές κάνει διακοπτόμενο ήχο καί όσο γυρνάς τήν κεραία πρός τό σημείο εκπομπής ο ήχος γίνεται συνεχόμενος σάν τόν αισθητήρα παρκαρίσματος τής όπισθεν.

Επ! Τι έγινε τώρα σειρούλα? Τι όμορφη έκπληξη ήταν αυτή με την Ι.Χ. ιστοσελίδα σου?
Πολλά, πολλά μπράβο.

Γιά τόν Μάκη τόν Πάνο καί τόν Ηλία πού γνωρίζουν,άν καί ίσως θά έχουν φτιάξει κάτι παρόμοιο,πολυ ωραίο καί απλό κύκλωμα είναι το παρακάτω απλό πεδιόμετρο πολύ μικρής ευεσθησίας καί εμβέλειας βέβαια γιά να δοκιμάζω διάφορα τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας-ασύρματα κουδούνια καί γενικά ότι εκπέμπει στούς 468 Mhz,άν καί διεγείρεται κοντά καί με κινητό στόν 1,8 Ghz λόγο μεγαλύτερης ισχύος,και ειδικά τό πρώτο δέν χρειάζεται κάν τροφοδοσία λειτουργεί μέ δύο διόδους,2 πυκνωτές καί ένα ποτενσιόμετρο (Ρυθμιζόμενη αντίσταση) .Τό δεύτερο έχει τροφοδοσία και είναι πιό ευέσθητο από τό πρώτο.

Ευχαριστώ Κώστα

Να σαι καλά Πάνο
Πώς φαίνονται ότι γνωρίζουν τό αντικείμενο οι συνάδελφοι :a0210:,η περιοχή λήψης είναι ο Διόνυσος πού δέν βλέπει Υμηττό.

Ευχαριστώ Σωτήρη,ότι θέλεις στήν διάθεση σου
Εσύ πρέπει νά κάνεις λήψη στήν Ραφήνα από κέντρο εκπομπής Υμηττό,η απέναντι Εύβοια από Νέα Στύρα-Νιμποριό.

Να σαι καλά Νεκτάριε
Ο κλωβός Stevenson μέ είχε παιδέψει,καί είχα κάνει πολλούς πειραματισμούς γιά νά τόν φέρω εκεί πού πρέπει γιατί ήταν μικρός σέ διαστάσεις καί "τσίμπαγε" +2 °C θερμοκρασία από Μάρτη καί μετά (εμείς οι ερασιτέχνες μετεωρολόγοι ξέρεις ότι είμαστε "παλαβοί" μέ τό νά έχουμε πολύ αξιόπιστες μετρήσεις σάν τίς ΕΜΥ καί άς έχουμε υποδεέστερο εξοπλισμό) λόγο πού ήταν μικρός,έτσι έβαλα τόν σένσορα σέ ένα pvc Φ100 καί μέ ένα fan 12 volt στά 8 Χ 8 cm, νά ρουφάει αέρα από κάτω καί νά τόν βγάζει επάνω καί έξω,καί έτσι ήρθε στά ίσια του.

Εσύ έχεις τόν Davis vantage vue πού τά έχει όλα κομπλέ.

Τώρα μέ τό πεδιόμετρο όπου χρειάστηκε έκανε πολύ καλά τήν δουλειά του,αυτό είναι μόνο επίγειο,εχει μέσα μπαταρία λιθίου 3000 mAh καί διαθέτει φορτιστή ρεύματος (220 volt) καί αυτοκινήτου (12 volt) ,φορτίζει και μετά τόν πάς στήν ταράτσα,καί έχει αυτονομία 4-5 ώρες,έχει οπτική ένδειξη μέ μπάρες γιά τό καλύτερο σήμα καί ποιότητα,καθώς επίσης καί ακουστική ένδειξη,όταν πχ τό σήμα είναι ασθενές κάνει διακοπτόμενο ήχο καί όσο γυρνάς τήν κεραία πρός τό σημείο εκπομπής ο ήχος γίνεται συνεχόμενος σάν τόν αισθητήρα παρκαρίσματος τής όπισθεν.

Ευχαριστω.
Εχω και γω πεδιομετρο, ως μερος της δουλειας μου αλλα μονο δορυφορικο Dvb μονο. Εχει πεσει η μπαταρια του πολυ και ψαχνομαι για μπαταρια αν και θα επρεπε να το αντικαταστησω με ενα νεο dvb-s2 γιατι οσο παει και γινεται δυσκολοτερη η ανιχνευση και ρυθμιση.

Επ! Τι έγινε τώρα σειρούλα? Τι όμορφη έκπληξη ήταν αυτή με την Ι.Χ. ιστοσελίδα σου?
Πολλά, πολλά μπράβο.

Eυχαριστώ Κώστα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστω.
Εχω και γω πεδιομετρο, ως μερος της δουλειας μου αλλα μονο δορυφορικο Dvb μονο. Εχει πεσει η μπαταρια του πολυ και ψαχνομαι για μπαταρια αν και θα επρεπε να το αντικαταστησω με ενα νεο dvb-s2 γιατι οσο παει και γινεται δυσκολοτερη η ανιχνευση και ρυθμιση.

Σιγουρα Νεκτάριε τό dvb-s2 είναι πολύ καλύτερο καί ευκολότερο στήν ανίχνευση - ρύθμιση,άλλα μέχρι νά αγοράσεις νέο,άν τό ανοίξεις αυτο πού έχεις θά δείς τόν τύπο μπαταρίας,και πάρε ένα τηλέφωνο τόν Δήσιο στήν Αθήνα πού έχει τεράστια ποικιλία μπαταρίας νά τόν ρωτήσεις άν τήν έχει διαθέσιμη και τιμή γιά νά δείς άν συμφέρει.Επίσης και ο Γερμανός μπορεί νά τήν έχει η νά στήν φέρει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολύ ενδιαφέρον!
Δημήτρη βάλε το στα χρήσιμα λινκ.

Κυριάκο άν θέλεις βάλε εσύ όποιο νομίζεις ότι είναι χρήσιμο.

Δημητρη εγω που ειμαι στην ν αρτακη χαλκιδας που πρεπει να "βλεπει "η κεραια για να εχω καλητερο σημα;