Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πω ρε φιλε, πολύ τριψιμο. Υποθέτω αυτή η σκόνη πήγε και σε σημεία του σώματος σου που δεν πιστευες ότι μπορεί να πάει ε;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλό κουράγιο και καλή συνεχεια

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ax ρε Η... τι τραβάει το παλικάρι μας για σένα...

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

λοιπων επεισα σημερα τις καρελές που λεγαμε ,τρελαθηκα στο τριψιμο ,ετριβα 2 ωρες συνεχεια δεν το περιμενα να εχει τοσο δουλεια .πηρα τα χοντρα και μενουν λεπτομερεις για αυριο .κολλημα καποιες συνδεσεις που εχουν ξεκολληση και μετα βαψιμο.υπολογιζω 4 απογευματα για καθε καρεκλα .
το dewwalt εκαμε ολοι την δουλεια ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΡΙΒΕΙΟ!!
Πρεπει απο κατω απο το πρασινο να ειχε βερνικι απο οτι βλεπω, αρα στην ουσια βγαζεις 2 ή 3 στρωσεις. Πρεπει να την φωναξεις να δει πως γινεται, και να "βοηθησει" "τριβοντας" και αυτη.
Οχι τιποτα αλλο μην το νομιζει και ευκολακι!

Απάντηση: !Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπαμπη και εμενα δε μου κανει το τραπεζακι.
Δεν υπαρχει τιποτε πιο ζεστο απο το ξυλο και μια ξυλινη επιφανεια θα ηταν οτι καλυτερο.
Για εμενα παντα.

Ναι ρε μάστορα, πολύ καλά κάνεις, τη γνώμη μας λέμε, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε όλοι σε όλα.
Κι αυτό είναι το σωστό, στα ίσια, μου αρέσει δεν μου αρέσει ή μου είναι αδιάφορο. Μόνο έτσι βοηθάμε.
Δεν μπορεί να είμαστε συνεχώς "μπράβο" "ζήτω" και "όπα". :ernaehrung004:

Ναι απλα πως θα σου φαινοταν δλδ αν ελεγα ειναι σιχαμενο το τραπεζακι σου.

Καμια παρεξηγηση με τον Σωτηρη .

Γενικα μιλαω και ειμαι ο πρωτος που καταλαβαινει τις απο το πληκτρολογιου παρεξηγησεις και θελω να τις αποφευγουμε.

Το τραπέζι του Μπάμπη είναι έκφραση τέχνης γιατί παντρεύει το μασίφ σίδερο με το ξύλο πολύ όμορφα και έτσι μόνο πρέπει να το δει κάποιος.
Όσον αφορά τα μόνο ¨Μπράβο" και "'επαθα πλάκα" κλπ που διαβάζω για τις διάφορες μικροκατασκευές ...μόνο καλό δεν κάνουν στον μάστορα.
Ένα κατασκεύασμα θέλει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο εφ όσον μιλάμε για χόμπυ να το επεξεργαστείς όσο περισσότερο μπορείς κυρίως στην λεπτομέρεια να το χαϊδέψεις με αρκετά εργαλεία ...και στο τέλος να πεις "μπράβο ρε μάστορα" πρώτα εσύ στον εαυτό σου.

Θυμάστε κάτι κατασκευές με τζιπ και τανκς και κάτι άλλα που έχουμε δει ???

Ετερον εκατερον.

Μπορει καποιος να φτιαξει ενα ρεσω σε 10 λεπτα που να ειναι κομψοτεχνημα και καποιος να αφιερωσει ενα χρονο να φτιαξει τον Αβερωφ ξυλινο και να ειναι και επισης πανεμορφο.

Ρεσω σε 10 λεπτά δεν φτιάχνει ούτε ο Θεός των ρεσω (ονόματα δεν λέμε)

Περιμένω ακόμα αυτόν τον ξύλινο Αβέρωφ του ενός χρόνου :cool4:

Ξυλινο Fletcher την δεκαετια του 60´
a.jpg

Ξυλινο καταδρομικο συγχρονο.

agia-paraskeyi.jpg

Ξυλινο αεροπλανοφορο.

1525272644496012277573257033708n.jpg

Πολλά Μπράβο στους μαστόρους - Ναυπηγούς...από την Χίο να υποθέσω. Ο Δικέφαλος που δένει ??

Γεια στα χέρια όλων σας!!!

Μπάμπη(με το συμπάθειο),δεν είναι δουλειά αυτή για σένα...
Βάλτου μία ροδέλα ελιάς από πάνω...

Η σημαία είναι του Πατριαρχειου.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπάμπη(με το συμπάθειο),δεν είναι δουλειά αυτή για σένα...
Βάλτου μία ροδέλα ελιάς από πάνω...

Πρέπει να είναι οπωσδήποτε ροδέλα;
Το χειροποίητο κουτάκι μου από γνήσια ελιά Ξηρομέρου δεν κάνει; :silly::silly:

attachment.php

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάλο απόγευμα.

Desk lamp ......... όλες οι κοπές του ξύλου οξιάς 20 mm έγιναν με την πριονοκορδέλα METABO 318.
Όμορφα, γρήγορα, εύκολα & απλά.

Πάρα πολύ ωραίο σχέδιο Κώστα... Μοντέρνο και πανέμορφο :a0210:

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κυριάκο, για τα κυβικά μας μιλάμε... Ένα βηματάκι πιο μπροστά απ´ τον άσχετο δηλαδή.
Γιατί αν ψάξουμε να βρούμε τι πραγματικά σημαίνει τέχνη στο ξύλο θα πρέπει να τα πουλήσουμε όλα και να ασχοληθούμε με κανένα μποστάνι.
(Μπα... Κι αυτό τέχνη θέλει...)

A-Russian-motorcycle-carved-in-wood-11-scale-1.jpg

Το πάντρεμα του ξύλου με το μέταλλο (ειδικα σε "βιομηχανικη" μορφη) ειναι υπέροχο , παντρεύεται το ιντουστριαλ με το νατουραλ .
Οι χρωματισμοι στο συγκεκριμένο τραπεζάκι του Μπαμπη ειναι υπέροχοι το μονο που μπορει να "ξενίζει" κάποιους ειναι η δομή στα υλικα . Αν ήταν μεταλλικος ο σκελετός και ξύλινη η επιφάνεια απο πανω θα ήταν ποιο βατή η δομή του .
Το μέταλλο σε τέτοια παντρεματα σαν ποιο "βαρή" υλικο (βιομηχανικο-ψυχρό) χρησιμοποιείτε ειτε σαν σκελετός είτε σαν σύνδεσμοι (πχ γραφεία , τραπέζια, κρεβάτια , καρέκλες κλπ) , ενώ το ξύλο (φυσικο υλικο-ζεστο) σαν "επιφάνεια" ή "επένδυση".

" παντρεύεται το ιντουστριαλ με το νατουραλ " Αυτό είπα και εγώ ...αλλά δεν με πρόσεξε :flipout:

Ναι .... αλλά οι καλλιτέχνες κάνουν και υπερβάσεις !!! Θέλουν να "ξενίζουν"

" παντρεύεται το ιντουστριαλ με το νατουραλ " Αυτό είπα και εγώ ...αλλά δεν με πρόσεξε :flipout:

Ναι .... αλλά οι καλλιτέχνες κάνουν και υπερβάσεις !!! Θέλουν να "ξενίζουν"
Μιλάμε την ίδια γλώσσα απλα στα γαλλικά δεν την έκανα κοπανα..χαχαχα...

(Βρε αν αρέσει στον δημιουργό τα αλλα περισσεύουν ...οι μοναδικοί σχολιασμοί θα έπρεπε να ήταν πανω σε βελτίωση τεχνικών κλπ..Τα μου αρέσει , δεν μου αρέσει , μπραβο , ουυυ , οφσαιτ , γκολ κλπ ειναι υποκειμενικά και χωρίς ουσία...)

Εμενα το τραπεζακι μ'αρεσει πολυ απο καθε αποψη, καθετως, οριζοντιως, πλαγιως, με ξυλο απο κατω και σιδερο απο πανω.
Το μονο του μειονεκτημα ειναι οτι δε χωραει τις πιτσες, τις μπυρες και ολα τα τηλεκοντρολ, οποτε πρεπει να φτιαξει και το σετακι του σε coffee table συν αλλο ενα side. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελικά το τραπεζάκι έχει πυροδοτήσει ζωηρές συζητήσεις βλέπω... Είναι όμως και πολύ εποικοδομητικές.
Το αστείο είναι οτι το ξεκίνησα εντελώς στην πλάκα. Βρέθηκα συμπτωματικά στη στράτζα και είπα να φτιάξω μια επιφάνεια 43Χ43 για ένα τραπεζάκι για τη βεράντα στο χωριό που είχα στο πρόγραμμα κάποια στιγμή να το φτιάξω. Παρέα με ένα στρογγυλό μεταλικό τραπέζι καφενείου.
Επειδή αυτές τις μέρες έβρεχε, και το είχα δαγκώσει στην ταράτσα, είπα κάποιες λεπτομέρειες, όπως πχ λαδωμα ποδιών, να τις κάνω στο σαλόνι.

Έτσι λοιπόν το έστησα ανάμεσα στις πολυθρόνες και το φωτογράφισα. Το τραπεζάκι δεν προορίζεται για το σαλόνι.
Το τελικό αποτέλεσμα, για μένα πάντα, ήταν καλύτερο απ´ ότι αρχικά περίμενα, και γι' αυτό το λόγο μετάνοιωσα που δεν ασχολήθηκα πιο σοβαρά, να χρησιμοποιήσω καλύτερο ξύλο και να προσέξω περισσότερο τις κοπές και τις συνδέσις.
Όπως είπα όμως δεν το περίμενα, ειδικά το πολύ ωραίο βάψιμο της λαμαρίνας, αφού δεν το είχα ξανακάνει και δεν ήξερα πως θα μου βγεί.Αυτός ήταν κι ο λόγος που ρώταγα τα παιδιά στο "Μάστορες τα φώτα σας" για τη διαδικασία βαψίματος.
Τελικά το αποτέλεσμα (βάψιμο) ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, έγινε κυριολεκτικά σαν βαφή σε φούρνο, κι έτσι ο αδύναμος κρίκος παρέμειναν τα πόδια.
Κάποια στιγμή πάντως θα τα αλλάξω. Μάλλον θα χρησιμοποιήσω καδρονάκια οξιάς.

....

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    144 KB · Views: 126
Last edited by a moderator: