Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εγω πιστευω πως είναι κατάλληλο για τοποθέτηση της "ραπτομηχανης"...

Για σκέψου το λίγο πιο σοβαρά... Η κατασκευή είναι πανεύκολη και το κόστος ασήμαντο. :a0210:

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εμένα μου αρεσει πολυ. Θύμισε μου όμως πως το έβαψες τελικά ;
Δηλ. αν έκανες κάποια επεξεργασία στο μέταλλο κλπ.
Ξέρεις ετοιμάζω μια μεταλλική κατασκευη και μ ενδιαφέρει

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πρέπει να είναι οπωσδήποτε ροδέλα;
Το χειροποίητο κουτάκι μου από γνήσια ελιά Ξηρομέρου δεν κάνει; :silly::silly:
:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

" παντρεύεται το ιντουστριαλ με το νατουραλ " Αυτό είπα και εγώ ...αλλά δεν με πρόσεξε :flipout:

Ναι .... αλλά οι καλλιτέχνες κάνουν και υπερβάσεις !!! Θέλουν να "ξενίζουν"
:SFGSFGSF:

Τελικά το τραπεζάκι έχει πυροδοτήσει ζωηρές συζητήσεις βλέπω... Είναι όμως και πολύ εποικοδομητικές.
Το αστείο είναι οτι το ξεκίνησα εντελώς στην πλάκα. Βρέθηκα συμπτωματικά στη στράτζα και είπα να φτιάξω μια επιφάνεια 43Χ43 για ένα τραπεζάκι για τη βεράντα στο χωριό που είχα στο πρόγραμμα κάποια στιγμή να το φτιάξω. Παρέα με ένα στρογγυλό μεταλικό τραπέζι καφενείου.
Επειδή αυτές τις μέρες έβρεχε, και το είχα δαγκώσει στην ταράτσα, είπα κάποιες λεπτομέρειες, όπως πχ λαδωμα ποδιών, να τις κάνω στο σαλόνι.

Έτσι λοιπόν το έστησα ανάμεσα στις πολυθρόνες και το φωτογράφισα. Το τραπεζάκι δεν προορίζεται για το σαλόνι.
Το τελικό αποτέλεσμα, για μένα πάντα, ήταν καλύτερο απ´ ότι αρχικά περίμενα, και γι' αυτό το λόγο μετάνοιωσα που δεν ασχολήθηκα πιο σοβαρά, να χρησιμοποιήσω καλύτερο ξύλο και να προσέξω περισσότερο τις κοπές και τις συνδέσις.
Όπως είπα όμως δεν το περίμενα, ειδικά το πολύ ωραίο βάψιμο της λαμαρίνας, αφού δεν το είχα ξανακάνει και δεν ήξερα πως θα μου βγεί.Αυτός ήταν κι ο λόγος που ρώταγα τα παιδιά στο "Μάστορες τα φώτα σας" για τη διαδικασία βαψίματος.
Τελικά το αποτέλεσμα (βάψιμο) ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, έγινε κυριολεκτικά σαν βαφή σε φούρνο, κι έτσι ο αδύναμος κρίκος παρέμειναν τα πόδια.
Κάποια στιγμή πάντως θα τα αλλάξω. Μάλλον θα χρησιμοποιήσω καδρονάκια οξιάς.

Καλα δεν ειπες στον γιαννη πως το εκανες ηλεκτροστατικη?

Καλα δεν ειπες στον γιαννη πως το εκανες ηλεκτροστατικη?

Ναι ρε, πρωτα ετριψε το μεταλλο με ενα μαλλινο πουλοβερ και το γεμισε στατικο ηλεκτρισμο. Μετα το ψεκασε....και ειχε στατικη. Μετα το φυσιξε με το ηλεκτρικο πιστολακι και την εκανε ηλεκτροστατικη. :flipout:
Και εγω ημουν 50-50 οταν απαντησε, αν το ελεγε σοβαρα ή οχι. Και μαλλον αστειευοταν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ναι ρε, πρωτα ετριψε το μεταλλο με ενα μαλλινο πουλοβερ και το γεμισε στατικο ηλεκτρισμο. Μετα το ψεκασε....και ειχε στατικη. Μετα το φυσιξε με το ηλεκτρικο πιστολακι και την εκανε ηλεκτροστατικη. :flipout:
Και εγω ημουν 50-50 οταν απαντησε, αν το ελεγε σοβαρα ή οχι. Και μαλλον αστειευοταν.
εμένα προσωπικά μου άρεσε το τραπεζάκι αλλά και το πως πάντρεψε το μέταλο με το ξύλο. δείχνει υπέροχο!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλημέρα σε όλους.
Συγνώμη για την παρανόηση, δικό μου το φταίξιμο, έπρεπε να το ξεκαθαρίσω όταν κάναμε την πλάκα με το Γιάννη. Στήν εμφάνιση πάντως είναι όντως σαν ηλεκτροστατική βαφή.
Την πλάκα απλά την καθάρισα καλά με διαλυτικό νίτρου και μετά την έβαψα με ένα spray που μου σύστησε ο χρωματοπώλης. Αυτοί που έχουν ποδήλατο ίσως το ξέρουν. Ούτε αστάρι ούτε τίποτε.
Πιο ακριβό απ´ τα απλά, τριπλή τιμή, αλλά είναι ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Θέλει ψέκασμα από πολύ κοντά γιατί δτεγνώνει αμέσως αλλά ψεκάζει ομοιόμορφα και χωρίς κανένα τρέξιμο.
Δείτε εδώ.

Δώσε μια ψεκασιά & στην πλάκα του ρούτερ, θα δείξει πολύ αμερικανιά λέμε !

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Στο χασάπη... :flipout:

Αφού λέω οτι μου το σύστησε ο χρωματοπώλης.

Τωρα αυτη ειναι απαντηση?

Στα χρωματοπωλεια που ξερω δεν το εχω βρει. Ουτε σε πολυκαταστηματα εργαλειων οπως το Leroy το εχω δει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τωρα αυτη ειναι απαντηση?

Στα χρωματοπωλεια που ξερω δεν το εχω βρει. Ουτε σε πολυκαταστηματα εργαλειων οπως το Leroy το εχω δει.

Εδώ δίπλα μου έχει... Πές μου τι χρώμα θες να σου πάρω...
Για το Leroy εντύπωση μου κάνει...

Εμένα το τραπεζάκι του Μπάμπη μου αρέσει τελικά, είχα συνηθίσει να βλέπω το ανάποδο, μεταλλικά πόδια σε ξύλινη επιφάνεια (σαν κάτι το διαφορετικό από το όλο ξύλινο), αλλά αφού το είδα και το ξαναείδα μερικές φορές μου άρεσε αυτή η ιδιαιτερότητα που έχει καθώς και η λεπτομέρεια που χώνεται στο ξύλο και φυσικά το βάψιμο είναι πάρα πολύ καλό. Για τα πόδια δεν με ενοχλούν που δεν είναι ξύλο μάρκας, όλα τα ξύλα είναι όμορφα.
Το δε κουτάκι από την ελιά που έχει πάνω στα τραπεζάκι, επειδή το έχω δει από κοντά....είναι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, από τα καλύτερα φινιρίσματα που έχω δει και από τις καλύτερες εφαρμογές στα κοψίματα και ενώ δεν του φαίνεται πρέπει να είχε πολύ δουλειά για να φτιαχτεί!.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μιας και πιάσαμε τα σπρέι, αν πάρω μερικά χρωματιστά σπρέι από εδώ, και ένα καλό αστάρι, πιστεύετε ότι σε βαφές ξύλου (κυρίως έλατο) θα έχω καλό αποτέλεσμα; Βάζω το συγκεκριμένο λινκ γιατί είναι τα πιο οικονομικά που βρίσκω και θέλω αρκετά χρώματα..