Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σωτήρη γιατί το έκανες σταθερό;
Για πιό γερό ή για πιό εύκολο, χωρίς μεντεσέδες κλπ;

Θα σου πω τι δεν μ´ αρέσει.
Η ένωση αυτή είναι λίγο πρόχειρη. Με μια εγκοπή στο κάτω δοκάρι κι ένα φάλτσο στην πάνω εσωτερική πλευρά του ποδαρικού θα ήταν πολύ πιο όμορφο αλλά και πιό σταθερό.

Attachments

• image.jpeg
    image.jpeg
    10.2 KB · Views: 144
Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραία δουλειά Σωτήρη!

Στο τσεκούρι κόλλησε λιγο αρμαφλεξ.
φοβάμαι ότι μετά από καιρό θα τριφτεί-διαλυθεί και θα μείνει η μαυρίλα από την κόλλα στη λαβή...θα δω μήπως μπορεί να κολληθεί χοντρό σχοινί στο κάτω μέρος...αύριο θα δοκιμάσω το τσεκούρι σε χτυπήματα με όλη την δύναμη να δω πως πάει...εάν ενοχλούν οι κραδασμοί θα δοκιμάσω διάφορα...έχω και ένα κομμάτι αρμαφλέξ πάντως κάπου χωμένο...

Σωτήρη γιατί το έκανες σταθερό;
Για πιό γερό ή για πιό εύκολο, χωρίς μεντεσέδες κλπ;

Θα σου πω τι δεν μ´ αρέσει.
Η ένωση αυτή είναι λίγο πρόχειρη. Με μια εγκοπή στο κάτω δοκάρι κι ένα φάλτσο στην πάνω εσωτερική πλευρά του ποδαρικού θα ήταν πολύ πιο όμορφο αλλά και πιό σταθερό.
για πιο εύκολο μάλλον, ακολούθησα αυτόν
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

και όχι αυτόν
http://woodgears.ca/sawhorse/

φοβάμαι ότι μετά από καιρό θα τριφτεί-διαλυθεί και θα μείνει η μαυρίλα από την κόλλα στη λαβή...θα δω μήπως μπορεί να κολληθεί χοντρό σχοινί στο κάτω μέρος...αύριο θα δοκιμάσω το τσεκούρι σε χτυπήματα με όλη την δύναμη να δω πως πάει...εάν ενοχλούν οι κραδασμοί θα δοκιμάσω διάφορα...έχω και ένα κομμάτι αρμαφλέξ πάντως κάπου χωμένο...

Υπάρχει ειδική ταινία γί αυτή ακριβώς τη δουλειά.

Σώτο, σίδερο με σίδερο (στην χειρολαβή) θα σε τρανταζει για τα καλά όταν δουλεύεις το τσεκούρι.

χωρια που ειναι ισιο....θα σου "σπασει" τον καρπο ετσι. Και ξυλινο να ητανε θα σε κουαζε αμεσως.
Και τιο αδικεις το τσεκουρι γιατι απο την φωτο μου φαινεται σφυρηλατο

Καλό μεσημέρι.
Παρόλα τα "μπλεξίματα" μου, ξεκίνησα να φτιάξω ένα φωτιστικό, αλλά δεν ξέρω πότε θα το τελειώσω.
Τα λεπτά σανίδια είναι οξιά κομμένα μόλις στα 3 mm παρακαλώ, στην Metabo & οι δίσκοι από μαόνι (σαν τροχαλίες είναι !!!) κόπηκαν αρχικά στην πριονοκορδέλα & μετά ετοιμάστηκαν (τελική εξωτερική διάμετρος, πατούρα) στον ξυλότορνο της Βoston.

Τώρα για να μην μου σπάσουν οι λωρίδες ή θα τα μουλιάσω σε ζεστό νερό & θα τα στριμώξω σε κάνα σφιγκτήρα σωλήνα ή θα βάλω οδηγούς (μεγάλες καβίλιες) σε ξύλο & θα προσπαθήσω να τα γυρίσω για να πάρουν το σχήμα τους ή

........ θα τα πετάξω όλα μαζί από την ταράτσα στον κάδο άμα μου σπάσουν στο γύρισμα τα λεπτά σανίδια (έχω βέβαια έτοιμα 3 εφεδρικά).

υπαρχει περιπτωση αν ερθουν επιτοπου? δηαδη να τα πιασεις ολα μαζι μεταξυ 2 δισκων και μια μια περαστη ντιζα, να βιδωνεις λιγο λιγο ρπος τα μεσα?

Last edited by a moderator:

Σήμερα είπα να δοκιμάσω επιτέλους το GKS 10.8 που πήρα πρόσφατα. Επιχείρηση "ξεμερδίσματος" ευρωπαλετών για νέο project! Πήρα μαζί μου τις 2 2,5Αh και την μία 4Αh, αλλά και τον φορτιστή γιατί δεν ήξερα πόσο θα μου κρατήσουν. Ε, έμεινα έκπληκτος με την απόδοση!

Στην φωτό που βλέπετε είναι οι κοπές από την μια μπαταρία των 2,5Αh!! Και συγκεκριμένα 31 τάβλες πλάτους 7,5εκ, 10 των 8,5 και 6 των 10. Σύνολο δηλαδή (υπολογίζοντας κοπή και στις 2 πλευρές) 7,55 μέτρα με μια μπαταρία! Πάχη ξυλείας από 1,5 ως 1,8εκ.

DSC_0773.JPG

kospap σε παραδέχομαι! Αυτό ακριβώς έχω σκεφτεί.
Θα (πρέπει να) κολλήσω κ τα 12 τεμάχια στην εσωτερική πατούρα στις 2 φλάντζες τους κ με τον σφιγκτήρα "βιδόνι" των 3/4'' θα έρθω κ θα τα συμπιέζω μέχρι την επιθυμητή διάσταση. Αυτό μάλλον θα το ξεπέρασω ανώδυνα.

Όμως έχω άλλο πρόβλημα με τις διαστάσεις στο πλάτος τους.
Με 5 cm πλάτος δεν χωράνε με τίποτα 12 τεμ. στον κύκλο της πατούρας πάρα μόνο 8 τεμ.
Ή θα πρέπει να βάλω λιγότερα pc ή θα πρέπει να "φάω" τις άκρες τους. Σπαζοκεφαλιά.

δηλαδή? κάτι σαν λαστιχοταινία ας πούμε?

Νομίζω ήταν υφασμάτινη.
Δεν την έχω ανοίξει, την αγόρασα απ´ το Lidl, αν θυμάμαι καλά, και την πήγα στο χωριό για τα εργαλεία.

Εκεί που θα την "ακούσει" είναι στο κάτω μέρος στο κόλλημα. Είναι πολύ πιθανό να του σκιστεί ο σωλήνας ακριβώς δίπλα από την κόλληση μετά από κάποιες τσεκουριές.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα πέρασα καλώδιο σέ σπιράλ εξωτερικά στό εργαστήριο,καί έβαλα μιά μπρίζα κοντά στόν αεροσυμπιεστή.
Τό άσπρο φόντο δέν είναι τοίχος,είναι επένδυση κομμάτια μελαμίνη βιδωτή πάνω σέ στρατζαριστό.

hlektr12.jpg

hlektr11.jpg

hlrktr10.jpg

πςςςςςςςςςςς ωραίος ο γείτονας !!

ήμουν σίγουρος για την κατασκευή σου, η επιτυχία σου είναι εξασφαλισμένη !!!

άντε να δούμε πότε θα ταιριάξει να πιούμε κανένα καφεδάκι...

Eυχαριστώ Γιώργο,γιά τό καφεδάκι αναμένουμε νά αναρρώσει ο Κυριάκος νά βρεθούμε όλη η μαστοροπαρέα.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νομίζω ήταν υφασμάτινη.
Δεν την έχω ανοίξει, την αγόρασα απ´ το Lidl, αν θυμάμαι καλά, και την πήγα στο χωριό για τα εργαλεία.

Είναι γνωστη κύριε Μπάμπη μας η ταινία αυτή
https://www.amazon.com/3M-Gripping-...rd_wg=NoCiC&psc=1&refRID=KB1V3AGTRYXXC5JVQAFT

Sent from my iPad using Tapatalk

Πολυ ώραιο το καβαλετα Σωτήρη
Κάποια στιγμη σκέφτηκα να το κανω κι εγω (του Καναδού όμως) αλλα δεν το προχωρηςα, γιατι δεν κλείνει

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

kospap σε παραδέχομαι! Αυτό ακριβώς έχω σκεφτεί.
Θα (πρέπει να) κολλήσω κ τα 12 τεμάχια στην εσωτερική πατούρα στις 2 φλάντζες τους κ με τον σφιγκτήρα "βιδόνι" των 3/4'' θα έρθω κ θα τα συμπιέζω μέχρι την επιθυμητή διάσταση. Αυτό μάλλον θα το ξεπέρασω ανώδυνα.

Όμως έχω άλλο πρόβλημα με τις διαστάσεις στο πλάτος τους.
Με 5 cm πλάτος δεν χωράνε με τίποτα 12 τεμ. στον κύκλο της πατούρας πάρα μόνο 8 τεμ.
Ή θα πρέπει να βάλω λιγότερα pc ή θα πρέπει να "φάω" τις άκρες τους. Σπαζοκεφαλιά.

εναλλακτικα τα βαζεις το ενα πανω απο το αλλο.ολα στην σειρα. ετσι θα κανεις δυο στιβες. απλα το πιο κατω στην μια θα ειναι και το κατω στην αλλη

Σήμερα πέρασα καλώδιο σέ σπιράλ εξωτερικά στό εργαστήριο,καί έβαλα μιά μπρίζα κοντά στόν αεροσυμπιεστή.
Τό άσπρο φόντο δέν είναι τοίχος,είναι επένδυση κομμάτια μελαμίνη βιδωτή πάνω σέ στρατζαριστό.
Μπραβο Δημητρη

Στην επομενη δουλεια,αντικατεστησε το σπιραλ με ευθεια Κουβιδη.

Και εγώ μία από τα ίδια... πρώτη πρόχειρη μικροκατασκευή για τα 3D γυαλιά... καμία σχέσει με το έργο τέχνης του παππού.

IMG_3588.JPG.b2ee4b3a819b46b8233e1115f4f759d8.JPG

IMG_3586.JPG.060b5d9f50fceb4b7e4b3bd9b9e0236c.JPG