Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ όμορφο!
Νομίζω ότι θα αντέξει λόγω της τραβέρσας!

Το μαδέρι αν φορτιστεί πολύ στον μέσον του το βέλος κάμψης θα τείνει να σηκώσει επάνω τα άκρα του.
Η υπάρχουσα μεταλλική τραβέρσα είναι πολύ χαμηλά κ δεν θα το βοηθήσει.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα αξιώθηκα να κάνω μία υποτυπώδη πλάτη για να κρεμάω κάποια από τα εργαλεία που χρειάζομαι σε άμεση πρόσβαση και ως τώρα τα είχα πάνω στο γραφείο-πάγκο που δουλεύω.
Χρησιμοποίησα ένα ταμπλό που είχαν βγάλει για πέταμα από ένα γειτονικό σουβλατζίδικο, το οποίο ως ρακοσυλλέκτης και ανακυκλωτής που είμαι, δεν θα το άφηνα να πάει χαμένο. Έχει σκευρώσει λίγο, αλλά σε επιτρεπτά όρια.
Του έκοψα τα τμήματα που δεν χρειάζονται, με τα οποία θα φτιάξω βάσεις για τα κατσαβίδια και τα συναφή. Επίσης είχα και ένα κομμάτι λεντοταινια που είχε ξεμείνει από την ανακαίνιση της κουζίνας, οπότε πήρα ένα τροφοδοτικό και​ έβαλα φωτισμό από πάνω.
Τα εργαλεία τα στήριξα με βίδες προς το παρόν.
Δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά για τζάμπα πράμα μία χαρά...

IMG_20170409_220300982.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όμορφη κατασκευή.
Επειδή όμως έχει μεγάλο μήκος το μαδέρι αν κάτσουν 2 βαριά άτομα στο κέντρο θα σου "λυγίσει" κ θα στις "τινάξει" τις ενώσεις.
Ίσως θέλει δύο τραβέρσες ψηλά (μπρος κ πίσω) ή μια από κάτω, ώστε να δέσει καλύτερα το μαδέρι με τα ποδαρικά.

Φιλικά παππούς Κώστας.

Πολύ όμορφο!
Νομίζω ότι θα αντέξει λόγω της τραβέρσας!
σας ευχριστω!
σαν εμπνευση ειχα το βιντεο του diresta στο οποιο "ειδα" το δικο μου παγκακι.
περιπου ιδια κατασκευη αν και αυτος κανει χελιδονοουρες που πρεπει να ειναι πιο γερες συνδεσεις απο τις δικιες μου.
κωστα θα το τεσταρω και αν δω προβλημα θα βελτιωθει-ενισχυθει

https://www.youtube.com/watch?v=9_tvpVozSrc

Σήμερα αξιώθηκα να κάνω μία υποτυπώδη πλάτη για να κρεμάω κάποια από τα εργαλεία που χρειάζομαι σε άμεση πρόσβαση και ως τώρα τα είχα πάνω στο γραφείο-πάγκο που δουλεύω.
Χρησιμοποίησα ένα ταμπλό που είχαν βγάλει για πέταμα από ένα γειτονικό σουβλατζίδικο, το οποίο ως ρακοσυλλέκτης και ανακυκλωτής που είμαι, δεν θα το άφηνα να πάει χαμένο. Έχει σκευρώσει λίγο, αλλά σε επιτρεπτά όρια.
Του έκοψα τα τμήματα που δεν χρειάζονται, με τα οποία θα φτιάξω βάσεις για τα κατσαβίδια και τα συναφή. Επίσης είχα και ένα κομμάτι λεντοταινια που είχε ξεμείνει από την ανακαίνιση της κουζίνας, οπότε πήρα ένα τροφοδοτικό και​ έβαλα φωτισμό από πάνω.
Τα εργαλεία τα στήριξα με βίδες προς το παρόν.
Δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά για τζάμπα πράμα μία χαρά...

View attachment 139956

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
😀😀😀😀😀

Ηταν τυχερος που ο μπαμπας μου χαριν καλης γειτονιας (!!) και αφελειας (;) δεν αντι-καρφωσε μιας και ο διπλανος μας (βασικα η περισσοτερη γειτονια) εχουν ελαχιστο δειγμα νομιμων κατασκευων.

Μιλάμε γιά τόσο καλούς γειτόνους Δημήτρη έ ? :flipout:
Δέν είναι παράνομο αυτό πού κάνει,μέσα στά όρια του είναι να στηρίξει τήν αυλόπορτα του.

Βασικα δεν ειναι τυχαιο που οι γηγενεις αποκαλουνται με συγκεκριμενο παρατσουκλι που υποδηλωνει οτι δεν τα πανε καλα ουτε με τα εντοσθια τους, αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση, ο μαλακας ειναι ενας, που διμιουργει τα προβληματα σε ολους.
Ειχα τοση απορια με αυτους τους ανθρωπους που πηγα στο τοπικο νεκροταφειο να δω αν θα ειναι διαφορετικο απο τα υπολοιπα, αλλα διαπιστωσα οτι και εκει οι διαστασεις των ταφων ειναι οι συνηθεις, πραγμα που σημαινει οτι ουτε και αυτοι περνουν μαζι τους τιποτα (ποντους ή μετρα).

Αυτο το λαθος της "καλης γειτονιας" ειχε κανει και ο δικος μου πατερας Νεκ, και δεν με ειχε αφησει να χρησιμοποιησω τα στοιχεια που με τοσο κοπο ειχα συγκεντρωσει, ωστε να μαθουν καποιοι "τι εστι βερυκοκο", και τα επομενα χρονια, οχι μονο δεν το εκτιμησαν αλλα ειπαν και την κουβεντα τους, οτι ειναι μαλακας και δεν μιλαει.
Βεβαια μολις σταματησε να εχει λογο ο πατερας μου, οπου τον βρω του γανωνω το κερατο, εχει δεν εχει δικιο, μια τακτικη εξαλου που χρησιμοποιουσε και αυτος τοσα χρονια, που τον παρατηρω και τον ερευνω.
Αφου θελει να κανουμε ξυπνιους τους κλεφτες του Δημοσιου (ισως γιατι πριν καποια χρονια ετρωγε πολυ καλα απο αυτους), εγω δεν εχω κανενα προβλημα.

Επισκευή συντηρηση σε παλιο εικονοστασι του παππου μου στην Πινδο στα 1000 μ.
Ξυσιμο με συρματοβουρτσα σε τροχο,φυσημα,πλυσιμο,βαψιμο με ασταρι διαλυτου και βαψιμο με τσιμεντοχρωμα διαλυτου.

Αλλαγη των ξυλων σε παγκακια,κολληματα και βαψίματα.

Μια πιο παλια κατασκευή μαντρας

και μια αλλαγη τμηματος σωλήνας λογω υποχώρησης των μπαζωμάτων και του τσιμεντου από πανω.

Μπράβο σέ όλους σας συνάδελφοι,πολύ χρήσιμα όλα.

Δημήτρη cbfdim είναι παρατηρημένο στατιστικά,στούς 10 ανθρώπους ο ένας θά είναι "μπίπ", απαράβατος κανόνας,είναι μήν σού τύχει καί επειδή είναι μεγάλο ποσοστό άρα σίγουρα σέ κάθε οικοδομικό τετράγωνο θά υπάρχει καί ένας,γιά νά μήν σού πώ σέ κάθε πολυκατοικία ο ένας θά τρώγεται μέ τά ρούχα του συνέχεια.

Πάνο καλά νά περνάς,όμορφα μέρη :a0210:

Last edited:

Μιας και το έφερε η κουβέντα,για πέργκολα με κεραμίδι που από την μία πλευρά της θα στηρίζεται στο σπίτι και από την άλλη στο έδαφος με δοκάρια και μεταλλικές βάσεις χρειάζεται άδεια?

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πάνο με συγκίνησες ρε παλιόπαιδο με το εκκλησάκι του παππού σου!
(από την 'Ήπειρο κατάγεσαι και εσύ?)

τόσο καλό σιδέρωμα που έμαθες να κάνεις βρε (σωστά σίδερα, διατομές, αγκύρια κλπ)? καλύτερο και από τους μπετατζήδες, μπράβο !

είσαι πολυτεχνίτης και μάλιστα πολύ καλός, σε θαυμάζω!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μιας και το έφερε η κουβέντα,για πέργκολα με κεραμίδι που από την μία πλευρά της θα στηρίζεται στο σπίτι και από την άλλη στο έδαφος με δοκάρια και μεταλλικές βάσεις χρειάζεται άδεια?
εξαρτάται από τους γείτονες σου.....κανονικά θέλει.

για να καταλάβεις τι παίζεται....κανονικά άδεια θέλει ακόμη και η τοποθέτηση κλιματικού.... για αυτό σου είπα εξαρτάται από τους γείτονες σου...

Μαστόρεμα τελευταίων 2 εβδομάδων: Τρίψιμο 6 ξύλινων καρεκλών σκηνοθέτη κι ενός τραπεζιού. Για πολλά χρόνια παρατημένα. Ανήκουν στην οικοδέσποινα που με φιλοξενεί στο εργαστήριο (ας πούμε ότι είναι η ανταπόδοσή μου για την φιλοξενία). 99% της δουλειά βγήκε με το πολυεργαλείο Parkside. Κόκκωση 40-80-120

DSC_0767.JPG

DSC_0769.JPG

Βάψιμο 2 ή 3 χέρια Bondex Matt σε απόχρωση Μαόνι και ένα ή δύο χέρια Bondex Regatta. Οι φωτογραφίες δεν είναι πολύ καλές, αλλά παίρνετε μια ιδέα:

DSC_0778.JPG

DSC_0777.JPG

Βρίσκομαι ήδη στη μέση άλλου project, κατασκευαστικού αυτή τη φορά! Σε λίγες μέρες και φωτογραφίες

Καινούριες και πολύ φανταχτερές.
Το καλό χρώμα κάνει την διαφορά!

Βρε τι μαστορια εχουμε στο φορουμ! :grinning-smiley-043

Εκεινος ο Βασιλης με τις πρασινες καρεκλες σκηνοθετη που τις ετριψε και θα τις λαδωνε, δεν μας ειπε...τη βερνικωσε...τη καρεκλα?
:fahne90:

Χθεσινό μαστόρεμα "Υδραυλικών στο χωράφι".
Σπάσιμο της παροχής στα 3 γιατί το λάστιχο των 50 μέτρων είναι εντελώς άβολο (πήρε 4 χρόνια στον πατέρα μου για να το καταλάβει).

Συνολικό κόστος εξαρτημάτων (28 mm, ορειχάλκινα, αντιπαγωτικά και Ιταλικά) μαζί με το Τουμπόραμα (21 μέτρα) περίπου 100 .

upload photo

Μένει η σύνδεση των λάστιχων και η τοποθέτηση του ταφ με τις παροχές στην μέση.