Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ψιλομαστόρεμα σήμερα,μετέφερα μιά βρύση πού ήταν χαμηλά καί πίσω,πιό ψηλά,πιό έξω καί λίγο πιό πλάγια εκεί πού είναι η σέλλα μέ τό λάστιχο,γιατί ήταν άβολα εκεί πού είχε τοποθετηθεί.
Χρησιμοποίησα πολυστρωματική σωλήνα αλουμινίου Φ16 μέ μόνωση,πού έχει τήν ιδιότητα νά γωνιάζει - νά κάνει καμπύλες,ρακόρ πολυστρωματικής σωλήνας φ16 ορειχάλκινο αρσενικό (μέ μαστό 1/2) γιά νά μπεί εκεί πού θά βγεί η παλιά βρύση,γωνία μέ στήριγμα πολυστρωματικής σωλήνας ορειχάλκινη φ16 θηλυκή (μέ μούφα 1/2) γιά νά μπεί η καινούργια βρύση.

Φύτεψα τό ένα κομμάτι σωλήνα από ιστό τηλεόρασης πού είχα μέσα στό χώμα μέ βαριοπούλα έβαλα ταινία από επάνω γιά νά μήν μπαίνει νερό αφενός,και αφετέρου να μήν κοπεί κανείς μέ τά γρέζια πού δημιουργήθηκαν από τό κοπάνημα μέ τήν βαριά,μέ σύρμα γαλβανιζέ τόν έδεσα γιά νά είναι βράχος στά σίδερα κάτω,και στό ξύλο πιό ψηλά, άνοιξα τρύπες στήν σωλήνα βίδωσα επάνω τήν ορειχάλκινη γωνία μέ στήριγμα,κανάβι,καί βίδωσα τήν καινούργια βρύση,κλείσιμο τό νερό βγάλσιμο η παλιά βρύση καί τοποθέτηση του ορειχάλκινου ρακόρ Φ16 μαζί μέ τήν πολυστρωματική σωλήνα.
Τέλος ένα πρόχειρο βάψιμο πράσινο γιά να δένει μέ τόν περιβάλων χώρο.

vrisi110.jpg

vrisi210.jpg

vrisi310.jpg

vrisi410.jpg

ένα ωραίο και βολικό by pass πολύ ωραίο weather 1967 καλά ποτίσματα

Vrass εμένα μου αρέσουν οι χελιδονοουρές που έχεις φτιάξει , παρότι τις θεωρώ παλούκι δεν φτιάχνω ποτέ τέτοιου τύπου ενώσεις αλλά και εγώ συμφωνώ με τους προλαλήσαντες με λίγο τρίψιμο θα είναι κουκλί

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έτοιμος ο νέος μου κήπος (πρώην ημιτελές θερμοκήπιο)!

1) Πρώτα σκάφτηκε 3 φορές με το φρεζάκι για να μαλακώσει το χώμα.
2) Έπειτα ποτίστηκε αρκετές φορές για να φύγουν τα περισσότερα ζιζάνια (πάλι έχει αλλά λίγα)
3) Ισοπεδώθηκε με τον κύλινδρο (όσο μπορούσα καλύτερα) για να ετοιμαστεί για εγκατάσταση γκαζόν αλλά και παρτεριών.
4) Με τα ξύλα του θερμοκηπίου, μιας παλέτας και λίγου OSB φτιάχτηκαν 7 παρτέρια (φαίνονται στις φωτό) και ο μισός διάδρομος.
5) Έπειτα τα παρτέρια γεμίστηκαν με φυτόχωμα και κόμποστ (από τον κάδο μου) και μπήκαν διάφορα διακοσμητικά και αρωματικά φυτά καθώς και 1 διακοσμητική μουριά (μικρό δέντρο) και μία τριανταφυλλιά μπάλα.
6) Στην συνέχεια σπάρθηκε το γκαζόν (lidl) και παίχτηκε πόλεμος με έναν τυφλοπόντικα (ήρθε να φάει την καρα-φατμέ του κόμποστ). Τελικά μάλλον τον καταπολέμησα γιατί του έβαλα ζυμάρι με ρινίσματα σιδήρου στις στοές του.
7) Μπήκαν και μερικά led φωτάκια συν έναν καλό led προβολέα με φωτοβολταϊκό.
8) Κατασκευάστηκε πρόχειρα ένας διάδρομος (μισός από τα ξύλα παλιού παρτεριού) και ο άλλος μισός από σχιστόλιθο που περίσσεψε από το ξύλωμα ενός ντουβαριού.

Σήμερα έγινε το δεύτερο κούρεμα του γκαζόν με ταυτόχρονη σπορά των κενών και λίπανση με ειδικό λίπασμα γκαζόν.

Υ.Γ: Στον πατέρα μου και την Θεία μου καθώς και σε όποιον περνάει από εκεί αρέσει πολύ. Τώρα ετοιμάζω και ένα μίνι συντριβάνι και είμαστε έτοιμοι!

Μπράβο σε όλους για τις κατασκευές και τις πατέντες. Τώρα ,όσο για τον Νίκο (diabolic) σε πρόσφατη βοήθεια ενός φίλου που κάναμε με μπαλετοξυλα την οροφή σε κιόσκι είχε διαμορφώσει τον κήπο του με ξύλινα παρτέρια. Σε ερώτηση μου τι βερνίκι είχε βάλει μου είπε καμένα λάδια εδω2 χρόνια τώρα δεν έχουν πάθει τίποτα και αν θες πιο ανοιχτό χρώμα (ξανθό)τα ξύλα βαλε καμένο λαδί από τηγάνι .

Attachments

• 20170506_134040.jpg
    20170506_134040.jpg
    230.9 KB · Views: 280

Πω πω απόλα ειχε ο μπαξες το τετραημερο!
Εργαλειοπατεντες, χελιδονοουρες, κατασκευες κηπων και παρτεριων!! Γεια στα χερια σας!

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο σε όλους για τις κατασκευές και τις πατέντες. Τώρα ,όσο για τον Νίκο (diabolic) σε πρόσφατη βοήθεια ενός φίλου που κάναμε με μπαλετοξυλα την οροφή σε κιόσκι είχε διαμορφώσει τον κήπο του με ξύλινα παρτέρια. Σε ερώτηση μου τι βερνίκι είχε βάλει μου είπε καμένα λάδια εδω2 χρόνια τώρα δεν έχουν πάθει τίποτα και αν θες πιο ανοιχτό χρώμα (ξανθό)τα ξύλα βαλε καμένο λαδί από τηγάνι .

Μπορεί να κάνει δουλειά αλλά έιναι πολύ επιβλαβές για το περιβάλλον αλλά και γι αυτόν που τα χρησιμοποιεί.
Θεωρούνται καρκινογόνα ειδικά τα χρησιμοποιημένα!

Μερικά φωτιστικά ακόμα από ξύλο Ελιάς και κερασιάς για να βγάλουμε το χαρτζιλίκι μας.

Διαμόρφωση καμπυλών στην κορδέλα και φινίρισμα με λάδι tung + πορτοκαλέλαιο.
Λάμπα LED τύπου Edison 4W και διάφανο ή μαύρο καλώδιο

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

ένα ωραίο και βολικό by pass πολύ ωραίο weather 1967 καλά ποτίσματα

Nα σαι καλά Γρηγόρη,καί σέ εσένα καλά ποτίσματα επίσης μιάς πού είδα από τίς φωτό ότι έχεις κήπο.

Μερικά φωτιστικά ακόμα από ξύλο Ελιάς και κερασιάς για να βγάλουμε το χαρτζιλίκι μας.

Διαμόρφωση καμπυλών στην κορδέλα και φινίρισμα με λάδι tung + πορτοκαλέλαιο.
Λάμπα LED τύπου Edison 4W και διάφανο ή μαύρο καλώδιο

Μπιμπελό είναι Νικόλα :a0210:
Καί ξέρεις εσύ,μέ τό χαρτζιλίκι μήν μένει πολύ στήν τσέπη και μπαγιατεύει,παραγγελιές θέλω νά βλέπω από τό εργαλειοσυναγερμό άμμεσα :grinning-smiley-043 [h=1][/h]

Παιδια να κανω μια παρακληση. Τις μικρες ξυλοκατασκευες να τις βαζουμες στο νημα με τις 'μικροξυλοκατασκευες' και τις μεγαλες στις 'μεγαλες κατασκευες απο ξυλο'.

Κατανοω οτι ολα μπορει να θεωρουνται 'μαστορεματα' αλλα ας τα κατηγοριοποιουμε σωστα εφ'οσον υπαρχουν πιο εξειδικευμενα νηματα, οπως το νημα για φωτιστικα για τα παραπανω εργα του Νικου.

Ωραιοτατα και πρωτοτυπα. Αυτα ειναι εργα τεχνης!

Last edited:
Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εξαιρετικά Νικο αυτα τα abstract έργα και η φυσικότητα του ξύλου είναι υπέροχα μπράβο σου.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

πολύ ωραία τα φωτιστικά diabolic αυτά τα νερά της ελιάς είναι άπαιχτα

Re: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Νίκο όσο πάει και γίνονται τελειότερα! Μπράβο σου!

Πολύ ωραία, το ψηλό μου άρεσε πιο πολύ απ'όλα.
Άμα έχεις βρει και την άκρη να τα δίνεις για πούλημα είναι ότι καλύτερο. Βγάλε γραμμή παραγωγής.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νικο πολυ ωραια...μπραβο σου...καλες πωλησεις...
Μια ερωτηση...ο λογος που εβαλες edisson λαμπα (αφου εχουν καπελο)...???

Πολύ ωραία, το ψηλό μου άρεσε πιο πολύ απ'όλα.
Άμα έχεις βρει και την άκρη να τα δίνεις για πούλημα είναι ότι καλύτερο. Βγάλε γραμμή παραγωγής.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε φίλους δίνω για την ώρα, σιγά σιγά θα επεκταθώ περισσότερο! :)

Νικο πολυ ωραια...μπραβο σου...καλες πωλησεις...
Μια ερωτηση...ο λογος που εβαλες edisson λαμπα (αφου εχουν καπελο)...???

Ο λόγος είναι γιατί υπάρχει καλύτερη διάχυση του φωτός. Οι κανονικές led συνήθως είναι μισοφέγγαρα και το φως πάει σχεδόν όλο προς τα πάνω.

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!

Last edited by a moderator:

Νικόλα πολλά μπράβο!!Κυρ,αν θυμάμαι καλά είχαμε πει αυτό το νήμα να είναι άνευ σχολίων,γι'αυτό ανεβάζω κι εγώ τα δικά μου σε άλλες κατηγορίες πρώτα.