Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Σχωρνατε με παιδες, αλλα μου αρεσουν τα σχολια και εδω και παντου, δεν μεταφερω τιποτα :)))

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κάπως έτσι ξεκινάω Νικόλα τα Industrial.
Άντε να σου ετοιμάσω το βράδυ ή αύριο έναν κάκτο !
Δεν είναι κάτι το δύσκολο. Τι άλλο να περιγράψω ?

Edison table lamp - cactus lamp.

https://www.etsy.com/listing/269543...ery=wooden light industrial&ref=sr_gallery_13

Στοιχίζουν 45 - 50 με τις λάμπες & αυτός τα δίνει 100 χωρίς τις λάμπες !!!

Εγώ θα βάλω πιο πλατύ ξύλο (20 x 20) αυτός βάζει 15 * 15 cm, αλλά φοβάμαι μήπως ανατραπεί όπως θα το ξεσκονίζει η νοικοκυρά αν το αφήσω σε αυτήν την διάσταση.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα το "μαστορεμα" ήταν η φόρτιση της μιας μπαταρίας των δικαστικών Bosch !!!! Φυσικά αστειευόμενος πόνταρα στισυγκεκριμενο νήμα, άλλα με δεύτερη φόρτιση μετά από ένα χρόνο κτήσης, μάλλον μαστορέματα είναι πάρα, τυπική διαδικασία. Πρέπει να ευχαριστήσω το Μιχάλη που επέμενε και με έπεισε για τα εργαλεία μπαταρίας, ενώ εγώ ήμουν τελείως αντίθετος! Πληροφοριακα έχω gsr και gdr και από όταν τα πήρα δεν ξανά βίωσα ή τρύπησα με τα ηλεκτρικά.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σήμερα το "μαστορεμα" ήταν η φόρτιση της μιας μπαταρίας των δικαστικών Bosch !!!! Φυσικά αστειευόμενος πόνταρα στισυγκεκριμενο νήμα, άλλα με δεύτερη φόρτιση μετά από ένα χρόνο κτήσης, μάλλον μαστορέματα είναι πάρα, τυπική διαδικασία. Πρέπει να ευχαριστήσω το Μιχάλη που επέμενε και με έπεισε για τα εργαλεία μπαταρίας, ενώ εγώ ήμουν τελείως αντίθετος! Πληροφοριακα έχω gsr και gdr και από όταν τα πήρα δεν ξανά βίωσα ή τρύπησα με τα ηλεκτρικά.

Νίκος google tranclate 0-1 (παρόλα αυτά κατάλαβα τι έγραψες χαχαχαχα)

Κάπως έτσι ξεκινάω Νικόλα τα Industrial.
Άντε να σου ετοιμάσω το βράδυ ή αύριο έναν κάκτο !
Δεν είναι κάτι το δύσκολο. Τι άλλο να περιγράψω ?

Edison table lamp - cactus lamp.

https://www.etsy.com/listing/269543...ery=wooden light industrial&ref=sr_gallery_13

Στοιχίζουν 45 - 50 με τις λάμπες & αυτός τα δίνει 100 χωρίς τις λάμπες !!!

Εγώ θα βάλω πιο πλατύ ξύλο (20 x 20) αυτός βάζει 15 * 15 cm, αλλά φοβάμαι μήπως ανατραπεί όπως θα το ξεσκονίζει η νοικοκυρά αν το αφήσω σε αυτήν την διάσταση.

πολύ όμορφο άντε να το δούμε τελειωμένο

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νίκος google tranclate 0-1 (παρόλα αυτά κατάλαβα τι έγραψες χαχαχαχα)
Τ9 του κινητού! Αυτό φταίει!!

Θυμαστε τα μπετα για τη νεα πορτα? Ετοιμη!
Σημερα σοβαντισα το τελικο χερι με ετοιμο σοβα τις κολωνες.
Ανοιγμα 3,60χ1,60 υψος. It's huge:Banane0:

Τωρα μενουν καποια μερεμετια βαψιματος κυριως.
Επισης εδω φαινεται ο χωρος που δημιουργηται σιγα σιγα για αυλη/παρκινγ

Απλα δεν ξερω ακομη πως να το φτιαξω. Εχω σκεφτει για σκετο χαλικη και χορτο (οτι βγει, οχι γκαζον), για τσιμεντοπαβε ή σχιστολιθο πλακα της περιοχης. Απο τη μια δεν θελω να καλυψω το μερος με τσιμεντα και μπετα αλλα απο την αλλη λογω της στενοτητας, της στροφης 90° και του επικλενες του εδαφους δεν μπορω να αποφασισω.
Αν ηταν συνευθειακα με τη, εισοδο θα εφτιαχνα μονο τα πατηματα του αμαξιου με σταθερο εδαφος. Τωρα λογω της στροφης δεν θα ειναι δυνατο το αμαξι/α να πατα παντα στο "μονοπατι". Οποτε πρεπει ειτε να συμβιβαστω με αυτο ειτε να εχω γενικοτερη στρωση με δαπεδο.
:ears:

Ακολουθούν φωτογραφίες από το τελειωμένο σκελετό του πάγκου εργασίας σε σχήμα "Γ" που τοποθετήθηκε στο νέο χώρο εργαστηρίου που παλεύω τελευταία να στήσω ...

IMG_20170604_121515.jpg

IMG_20170604_121455.jpg

Χρησιμοποιήθηκε κοιλοδοκός 40Χ40Χ2 και πάνω μαύρη λαμαρίνα 5 χιλ που λόγω μήκους χρειάστηκαν 2 επιμήκεις κολλήσεις (φάρδος 625 χιλ και μήκος 2220 + 780 χιλ )

Πάγκος εργασίας για μεγάλα και σπουδαία πράγματα..... :a0210:

Ολοφρεσκο εργαστηριο με παγκους θηρια!! Μπραβο καλα τελειωματα!!
Να ποσταρεις την συνεχεια στο σχετικο νημα "οικιακο εργαστηριο".

Νεκταριε, σε χαιρομαι, γεια στα χερια σου, εδειξε παρα πολυ μεχρι στιγμης!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραια κατασκευη Νεκ!
Δεν εκανες μισοχαρακτες?

Χαχαχαχχαχαχ εγραψες Κυριακο!

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια, τη πορτα ομως την εκανε σιδερας. Με σιδερα δεν εχω ασχοληθει, ουτε εχω τα καταλληλα και σωστα εργσλεια. Οοολα τα αλλα ειναι δικα μου.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το τελειωμένο σκελετό του πάγκου εργασίας σε σχήμα "Γ" που τοποθετήθηκε στο νέο χώρο εργαστηρίου που παλεύω τελευταία να στήσω ..

Χρησιμοποιήθηκε κοιλοδοκός 40Χ40Χ2 και πάνω μαύρη λαμαρίνα 5 χιλ που λόγω μήκους χρειάστηκαν 2 επιμήκεις κολλήσεις (φάρδος 625 χιλ και μήκος 2220 + 780 χιλ )

Ωραία πράματα!

Έκοψα ένα νέο βαζάκι. Όλοι οι "καλοί" μου σφιγκτήρες μου ήταν αλλού πιασμένοι.

Για μια ακόμα φορά ο συγκεκριμένος σφιγκτήρας της Wolfcraft με απογοήτευσε πλήρως.
Οπότε επιστράτευσα το .....όποιο μαστορικό μου δαιμόνιο & με ένα tire up δόθηκε μια αξιοπρεπέστατη λύση.

Στις φωτό φαίνεται επίσης η κόλλα με το πριονίδι στην ένωση που μπήκε η κορδέλα & το αποτέλεσμα από το τρίψιμο (πριν τον στοκάρισμα).

Στην τελευταία φωτό απεικονίζεται ένας σφιγκτήρας λιγότερο ντιζαϊνάτος ....αλλά όπου σφίξει παραμένει ακλόνητος.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έκοψα ένα νέο βαζάκι. Όλοι οι "καλοί" μου σφιγκτήρες μου ήταν αλλού πιασμένοι.

Για μια ακόμα φορά ο συγκεκριμένος σφιγκτήρας της Wolfcraft με απογοήτευσε πλήρως.
Οπότε επιστράτευσα το .....όποιο μαστορικό μου δαιμόνιο & με ένα tire up δόθηκε μια αξιοπρεπέστατη λύση.

Στις φωτό φαίνεται επίσης η κόλλα με το πριονίδι στην ένωση που μπήκε η κορδέλα & το αποτέλεσμα από το τρίψιμο (πριν τον στοκάρισμα).

Στην τελευταία φωτό απεικονίζεται ένας σφιγκτήρας λιγότερο ντιζαϊνάτος ....αλλά όπου σφίξει παραμένει ακλόνητος.

Παππού άλλαξε κορδέλα, δεν κόβει καλά κάθετα! :p