Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μην ανησυχείς κ μην σε ξεγελάει η οποία γωνία της φωτογραφίας.

Έχεις κάποιο μοντέλο να μου προτείνεις? -bye-

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έκοψα ένα νέο βαζάκι. Όλοι οι "καλοί" μου σφιγκτήρες μου ήταν αλλού πιασμένοι.

Για μια ακόμα φορά ο συγκεκριμένος σφιγκτήρας της Wolfcraft με απογοήτευσε πλήρως.
Οπότε επιστράτευσα το .....όποιο μαστορικό μου δαιμόνιο & με ένα tire up δόθηκε μια αξιοπρεπέστατη λύση.

Στις φωτό φαίνεται επίσης η κόλλα με το πριονίδι στην ένωση που μπήκε η κορδέλα & το αποτέλεσμα από το τρίψιμο (πριν τον στοκάρισμα).

Στην τελευταία φωτό απεικονίζεται ένας σφιγκτήρας λιγότερο ντιζαϊνάτος ....αλλά όπου σφίξει παραμένει ακλόνητος.

Μου κάνει εντύπωση που δεν σου βγήκε καλός ο wolfcraft. Εγώ 4 κομμάτια εδώ και κάτι χρόνια και μου έχουν βγει σκυλιά!

Έχω άλλον έναν ίδιον ακριβώς. Εκεί που κάνεις το τελευταίο σφίξιμο μου κάνει ένα βήμα πίσω. Δεν κλειδώνει εκεί που θέλω κ μάλιστα όχι σε μεγάλο ζόρι.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μην ανησυχείς κ μην σε ξεγελάει η οποία γωνία της φωτογραφίας.

Έχεις κάποιο μοντέλο να μου προτείνεις? -bye-

Όχι όλο το μηχάνημα μπρε, μόνο την κορδέλα. Μάλλον την στόμωσες!

Θα έπεσες σε ελαττωματικούς... Πάντως εδώ και καιρό έχω βάλει στο μάτι κάτι Bessey
http://www.troxeioshop.gr/el/home/343-σύσφιξη-με-ένα-χέρι-σφικτήρας-ezs-bessey.html

Εγώ να δεις που ήμουν εκεί πριν λίγο καιρό & τους ¨χάιδευα¨ κιόλας.

Αυτό το μαγαζί έχει πολλά (πάρα πολλά) πράγματα & μάλλον το αδικεί κατά πολύ το site του.

Όχι όλο το μηχάνημα μπρε, μόνο την κορδέλα. Μάλλον την στόμωσες!

Ε, τότε ξέρεις κάνα καλό μαγαζί να μου προτείνεις για κορδέλα ? !

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εγώ να δεις που ήμουν εκεί πριν λίγο καιρό & τους ¨χάιδευα¨ κιόλας.

Αυτό το μαγαζί έχει πολλά (πάρα πολλά) πράγματα & μάλλον το αδικεί κατά πολύ το site του.

:drool1::drool1::drool1:

αριστερα μετα το τριψιμο, δεξια μετα τα 2 χερια βερνικι εμποτισμου.

web-0664.jpg~original

εδω το πως ηταν πριν το τριψιμο
http://i1262.photobucket.com/albums/ii619/kostaspapakotas/web-0660.jpg~original

ξερω οτι οι πολυχρωμια οφειλεται στο οτι το ξυλο δεν εχει τριφτει σε ολα τα σημεια το ιδιο, αλλα ηταν σε τοσο κακο χαλι που θα επρεπε να βγαλω ΠΟΛΥ ξυλο απο τα σημεια που ειχε γκριζαρει

και επισκευη στο σπασμενο φρυδι που πιανει στο κασωμα.
Κολλα εποξικη αρλαντιτ και μερικα καρφακια.
μηπως να εβαζα καμμια λευκη πολυουρεθανης? εχω αλλα 2 τετοια ακομα.

web-0663.jpg~original

Πολυ καλος Κωστα, μπραβο! Τι ξυλο ειναι το παντζουρι? Πευκο?

Αν ειναι Πευκο, η διχρωμια δεν ειναι αποτελεσμα του 'μη τριψιματος' αλλα απο το γεγονος οτι το πευκο δεν εχει την ιδια πυκνοτητα παντου.
Σαν αποτελεσμα, αλλου απορροφα περισσοτερο, αλλου λιγοτερο βερνικι. Δεν υπαρχει λυση σε αυτο εκτος αν το περνουσες αχρωμο βερνικι η καποιο sealer που θα μειωνε τη διχρωμια.

ααα. μαλιστα...αυτο εξηγει πολλα. και αχρωμα εβαλα.
αλλα πειδη προκειται για εργολαβικα σιγουρα εχει οτι να'ναι κομματια...φαινονται τα διαφορετικα νερα, και μαλισταενα φυλαρακι εχει και "ψιχα" (εντεριωνη)

αρα να δωσω συγχαρητηρια στο εαυτο μου οτι εκανα οτι καλυτερο γινεται? χαχαχα....

ΥΣ ξεχασα να βαλω στο καδρο και το μινι τριβειακι που κατασκευασα για να μπαινω στις γωνιες απο τα φυλλαρακια.
πηρα μια βιδα απο χερουλι συρταριου, μερικες ροδελες και παξιμαδια και εναν κυκλο απο χονδρο καπακι. και εκανα ενα δισκο/πλατω 2 φορες μεγαλυτερο απο αυτα του ντρεμελ. γθαλόχαρτα βαζω κομμενους κυκλους απο στρογγυλα γυαλοχαρτα για τροχο

Και βεβαια να δωσεις συγχαρητηρια στον εαυτο σου, ηταν μεγαλουτσικη και μπελαλιδικη δουλεια!

Να ξερεις οτι υπαρχουν διαφορα εξαρτηματατακια για τα παντζουρια που μπαινουν στο πολυεργαλειο της dremel (η αλλο παρομοιο) και κανουν αριστη δουλεια. Ειναι και φτηνα.
Παντως και οι πατεντες εχουν αλλη χαρη, ανεβασε μια φωτο αν μπορεις απο την ιδιοκατασκευη σου!

δωσε λινκ γρηγορα...μιλας για το rotary dremel και οχι για πολυεργαλειο τριψε/κοψε/ξυσε....

δωσε λινκ γρηγορα...μιλας για το rotary dremel και οχι για πολυεργαλειο τριψε/κοψε/ξυσε....

Μονο το πολυεργαλειο παιρνει αυτα τα ανταπτορακια σε διαφορα σχηματα που βαζεις πανω τους γυαλοχαρτο.

Οκ...το ζητημα ειναι (το εχω ξαναπει) οτι δεν εχω ρευμα, οποτε θα πηγαινα σε επαναφορτιζομενο.
Αν βγαλει το λιντλ θα παρω, αλλα μετα την εμπειρια μου με το πλατο στο τρυπανι, παλι το ιδιο θα εκανα. εχω γινει εξπερ και γρηγορος

Οκ...το ζητημα ειναι (το εχω ξαναπει) οτι δεν εχω ρευμα, οποτε θα πηγαινα σε επαναφορτιζομενο.
Αν βγαλει το λιντλ θα παρω, αλλα μετα την εμπειρια μου με το πλατο στο τρυπανι, παλι το ιδιο θα εκανα. εχω γινει εξπερ και γρηγορος

Πολυεργαλειο μπαταριας 10βολτο βγαζει και η dremel και η bosch στην πρασινη σειρα (με τις ιδιες μπαταριες που φοραει το dremel!) και η μπλε bosch, το GOP.

απαππααα.. αυτα ειναι ΠΟΛυ εξω απο το μπατζετ μου..

Αν κ δεν είμαι της επανάληψης προχώρησα αλλά 5 industrial-style φωτιστικά για τον φίλο μου που μου τα ζήτησε.
Άλλαξα κ κορδόνια στο παπούτσι μου.

Κώστα σε αυτές τις βάνες να βγάζεις όσα εξαρτήματα χρειάζεται από μέσα μην τις κλείσει κανένας και κόψει το καλώδιο. Ή να βάζεις σωληνάκι να μπλοκάρει τον μηχανισμό ανοιχτό.
Βέβαια εσύ ...έξυπνος είσαι ...κάτι θα έχεις σκεφτεί. -bye-