Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Ντουλάπι κ ραφιέρα είναι πλέον στον αέρα!!!
Εξυπηρετεί κ την νοικοκυρά στο καθάρισμα αλλά μάλλον έτσι προστάζει η μόδα! :flipout:

Η φωτο είναι από την έκθεση της Porcelana στα 80 cm. Εγώ πήγα στα 100 cm πλάτος (πάγκος κ νεροχύτης).

Πολύ ωραία δουλειά Κώστα ειλικρινά. Είναι για να κάθεσαι με τις ώρες μέσα ...

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λοιπον, το εχω ξαναπει οτι εγω δεν το εχω με τα τσιμεντοειδη. Ειμαι τοσο αχρηστος σε αυτα, που μου προκαλει καταθλιψη.
Αγαπητε Κωνσταντινε, ποτε θα κανονισουμε μια συνατηση, εσυ, ο Νεκ και εγω................στο σπιτι μου!!!!!!!

ΕΥΓΕ Νεε μου!!

Εντος και Εκτος θεματος:
Τι κουλο ειναι αυτο που ειδα χτες πανω σε ενα 25κιλο, με κουπονια και δωρα;;;;;;;;
Ποσους ποντους πρεπει να μαζεψω, για να σε παρω δωρο;;;;;;;;;;;Για περιορισμενο χρονικο διαστημα.

Κώστα άψογος, μερακλής και τεχνικός! Μπράβο! Ζηλεύω!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μάστορες μια ερώτηση, για πλακάκια μπάνιου (γρανιτοπλακάκια πααάρα πολύ σκληρά) τι τρυπάνι να πάρω; Έχω στο παρελθόν κάψει 2-3 φθηνά και δεν ξέρω άμα μίζες κάτι ακριβό, ή 2-3 φθηνιάρικα. Σαν μέγεθος νομίζω 4άρι ή 5άρι

Μάστορες μια ερώτηση, για πλακάκια μπάνιου (γρανιτοπλακάκια πααάρα πολύ σκληρά) τι τρυπάνι να πάρω; Έχω στο παρελθόν κάψει 2-3 φθηνά και δεν ξέρω άμα μίζες κάτι ακριβό, ή 2-3 φθηνιάρικα. Σαν μέγεθος νομίζω 4άρι ή 5άρι
Προσωπικά παίρνω ένα ακριβό και μου μένει. Στο κρουστικό μη βάζεις πολλές στροφές γιατί ανάβει το τρυπάνι.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Υπάρχουν τρυπάνια για πλακάκι γρανίτη με χρήση νερού, αν θυμάμαι το 5αρι 15-16Ε.

Προσωπικά παίρνω ένα ακριβό και μου μένει. Στο κρουστικό μη βάζεις πολλές στροφές γιατί ανάβει το τρυπάνι.

Το κρουστικό μόνον στο μπετόν, σε τούβλα και πλακάκια μόνο περιστροφή.

Last edited by a moderator:
βαζε και χαρτοταινια πανω στο πλακακι στο σημειο που θες να τρυπησεις για πιο ευκολια (για να μην σου γλιστραει το τρυπανι πανω στο πλακακι)

εχω τρυπησει και με περιστροφη και με κρουση και σε φτηνο κινεζικο και σε πανακριβο ιταλικο το ιδιο αποτελεσμα ειχα

το παν ειναι τα τρυπανακια που θα παρεις να ειναι καλα ( ισον ακριβα )

εγω αν πχ θελω να κανω 6αρα τρυπα σε πλακακι , ξεκιναω με πιο μικρο νουμερο πχ 4αρι και μετα παω στο 6αρι για πιο ευκολια

Κόλλημα πριονοκορδέλας 6 mm με χρήση καμινετου κ ασημοκόλλησης με ενσωματωμένο βορακα.

Λύση ανάγκης που όμως δουλεύει άψογα στην Metabo!

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Κόλλημα πριονοκορδέλας 6 mm με χρήση καμινετου κ ασημοκόλλησης με ενσωματωμένο βορακα.

Λύση ανάγκης που όμως δουλεύει άψογα στην Metabo!

Α σου έγινε, μπράβο! Το είχα προσπαθήσει παλιά στην Proxxon αλλά δεν....
Κάπου εκεί με τον βόρακα χαλούσε η δουλειά, τώρα με τον ενσωματωμένο ίσως το ξαναδω.

Έγινε πολύ γρήγορα κ πολύ εύκολα. Λίγο τρίψιμο στην αρχή με το Dremel ή με γυαλόχαρτο.
Η βέργα είναι από τοπικό κατάστημα της Πάτρας (ο γνωστός Μητρόπουλος), ζυγίζει την βέργα κ σου ζητάει τι % ασημιού θέλεις. Αυτή που πήρα εγώ είναι 25% ασημί κ μου κόστισε 3,80 .

Πολύ ωραία Κώστα. Κάτι που μου είπε φίλος που έχει τροχειο, ότι θα πρέπει να βάζεις ένα οδηγό ώστε να κολλάνε στην ευθεία τα δύο μέρη της κορδέλας.

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Πολύ ωραία Κώστα. Κάτι που μου είπε φίλος που έχει τροχειο, ότι θα πρέπει να βάζεις ένα οδηγό ώστε να κολλάνε στην ευθεία τα δύο μέρη της κορδέλας.

Σωστά σου είπε.

Σας ευχαριστώ όλους για τα tips, περιστροφή λοιπόν και όχι κρουστικό και θα βάλω λίγη χαρτοταινία γιατί τα πλακάκια γλιστράνε πολύ

Σας ευχαριστώ όλους για τα tips, περιστροφή λοιπόν και όχι κρουστικό και θα βάλω λίγη χαρτοταινία γιατί τα πλακάκια γλιστράνε πολύ
Για να μην σου γλιστράει μπορείς να κτυπήσεις ελαφριά το σημείο με μια πόντα ίσα που να σπάσει λίγο για αρχή νομίζω σε πολύ σκληρά πλακάκια χωρίς κρούση δεν κάνεις τίποτα θα το δεις βέβαια και στην πράξη.