Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Παιδιά καλησπέρα. Έχω ένα πολύ μικρό μπάνιο (πλάτος 1,19 Χ 2,6 μήκος) και θέλω να το φτιάξω καινούργιο.
Πλακάκια, λεκάνη, ντουζιέρα νιπτήρας.
Είναι πολύ πρόβλημα αυτό το μπάνιο γιατί η πόρτα είναι κάπου στη μεση(1,40) και δυσκολεύομαι να βρω ποια θα είναι η όσο το δυνατόν σωστή διαρρύθμιση.

Μπορείτε να προτείνετε καταστήματα έτσι ώστε να βρω οικονομικά υλικά?

και μιας και λετε για πλακακια πως κανω τρυπα για μπριζες σε πλακακια κουζινας?

και μιας και λετε για πλακακια πως κανω τρυπα για μπριζες σε πλακακια κουζινας?

Εαν δεν υπαρχει προβλεψη για (χωνευτη) πριζα, σκεψου μηπως ειναι καλυτερα να βαλεις καποια 'εξωτερικη' πριζα αντι να σκαψεις τα πλακακια.
Υπαρχουν οι απλες εξωτερικες πριζες αλλα υπαρχουν και αυτες που βιδωνουν στο κατω μερος των ραφιων https://www.fotistika.eu/πριζεσ-και...51-rettangolo-inox-πριζα-παγκου-κουζινασ.html

Τρυπες σε πλακακι γινονται με ποτηροτρυπανο αλλα θα ηταν το τελευταιο πραγμα που θα εκανα αν ηταν να βαλω εξτρα πριζα σε παγκο κουζινας.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα έφτιαξα κάτι πολύ απλό,μιά μπαλαντέζα 30 μέτρα 2 Χ 2.5 mm,με φίς καουτσούκ,τοποθετήθηκαν ακροχιτώνια,μέ τά κατάλληλα εργαλεία χαίρεσαι νά δουλεύεις μέ τά καλώδια.

mpal110.jpg

mpal210.jpg

mpal310.jpg

mpal410.jpg

mpal510.jpg

mpal610.jpg

mpal710.jpg

Εισαι ωραιος εξαιρετικά χρησιμη.
Μονο που επρεπε να παρεις μαυρο καλώδιο καθως θα γινει αστα να πανε.

Ευχαριστώ
Στά καλλιστεία θά πάει ? :flipout:,έτσι καί αλλιώς μαύρη θά γίνει μέ τόν καιρό.

Εφτιαξες τοσα μετρα μπαλαντεζα, με φις καουτσουκ, χωρις γειωση?
Ετσι κι αλλιως, ετσι οπως μονταρες τα φις, με κος, νομιζα οτι την προοριζεις για τα καλλιστεια.
και μανιουαλ συναρμολογησης μπαλαντεζας να υπηρχε, δεν ξερω αν θα ανεφερε τη χρηση κος !

Τα κος προσφερουν καλυτερη επαφη σε πολυκλωνα καλωδια, σχεδον αθανατη! Αλλα χωρις γειωση?:furious3:
Ρε Δημητηρη δεν σηκωνει δικαιολογια καμια εν ετη 2018.:smash:

Ε, καλά μην τον παίρνετε και από τα μούτρα. Θα αλλάξει το φις και οκ. Εξάλλου έχει σημασία και για ποια χρήση την προορίζει

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Για το stihl την φτιαχνει,μπου δεν εχει μαλλον γειωση, ως διπλα μονωμενο εργαλειο. Αλλα μπαλαντεζα ειναι καιμκαποια στιγμη μπορει να την βαλει σε αλλη χρηση. Και χωρις γειωση αν υπαρχει σφαλμα δεν θα δουλεψει καμια ασφαλεια, αμεσα, οποτε το λιγοτερο φωτια.

Ε, καλά μην τον παίρνετε και από τα μούτρα. Θα αλλάξει το φις και οκ. Εξάλλου έχει σημασία και για ποια χρήση την προορίζει

Θα την δούλευει κάθε μέρα σε εργαλεία που δεν χρειάζεται.Οποτε τζάμπα θα κουβάλαγε το βάρος..

Το μαύρο καλώδιο είναι για ανθυγρου συνήθως και πιο ακριβό και τα ακροχιτωνια στα δις, νομίζω πως δεν μπορεί να τα καργάρει η βίδα.

Θα την δούλευει κάθε μέρα σε εργαλεία που δεν χρειάζεται.Οποτε τζάμπα θα κουβάλαγε το βάρος..

Το μαύρο καλώδιο είναι για ανθυγρου συνήθως και πιο ακριβό και τα ακροχιτωνια στα δις, νομίζω πως δεν μπορεί να τα καργάρει η βίδα.

Πώς μέ καταλαβαίνει ο μάστορας στά βραχέα κύματα,:a0210: ακριβώς αυτό Πάνο,αυτή η μπαλαντέζα φτιάχτηκε,αντικατάσταση έκανε ουσιαστικά από τήν μιά παλιά πού πάει γιά πέταμα λόγο χρήσης,έχω 2 μπαλαντέζες 30 μετρες 2 Χ 2,5 mm,γιά μονωμένα εργαλεία πού δέν έχουν γείωση,(όχι μόνο γιά τό ηλεκτρικό αλυσοπρίονο,αλλά γενικά γιά πιστολέτα,δράπανα,γωνιακό τροχό,ηλεκτρικά μπορντουροψάλιδα,καί ένα σωρό άλλα συναφή μονωμένα εργαλεία κ.τ.λ),καί δέν ήθελα νά κουβαλάω έξτρα βάρος,καί όγκο.
Οσο γιά τήν βίδα τού φίς τό πιάνει πολύ καλά τό ακροχιτώνιο,έκανα τέστ τό τράβαγα καί δέν καταλάβαινε τίποτα.

Για το stihl την φτιαχνει,μπου δεν εχει μαλλον γειωση, ως διπλα μονωμενο εργαλειο. Αλλα μπαλαντεζα ειναι καιμκαποια στιγμη μπορει να την βαλει σε αλλη χρηση. Και χωρις γειωση αν υπαρχει σφαλμα δεν θα δουλεψει καμια ασφαλεια, αμεσα, οποτε το λιγοτερο φωτια.

Γάτος !! κατάλαβες τήν χρήση της γενικά,άπλωμα γιά εργαλεία πού τό καρούλι δέν βολεύει στό πήγαινε-έλα.
Οσο για μπαλαντέζα σέ άλλη χρήση έχω σέ καρούλι μέ γείωση.

Εφτιαξες τοσα μετρα μπαλαντεζα, με φις καουτσουκ, χωρις γειωση?
Ετσι κι αλλιως, ετσι οπως μονταρες τα φις, με κος, νομιζα οτι την προοριζεις για τα καλλιστεια.
και μανιουαλ συναρμολογησης μπαλαντεζας να υπηρχε, δεν ξερω αν θα ανεφερε τη χρηση κος !

Ακροχιτώνια είναι όχι κός,τήν μπαλαντέζα τήν φτιάχνει κάποιος ανάλογα τήν χρήση τών εργαλείων πού θά δουλεύει,καί εφόσον γιά τά εργαλεία πού προορίζεται δέν έχουν γείωση,γιατί να κουβαλάω τσάμπα βάρος καί όγκο.

Δέν γίνεται να αλλαχτεί τό φίς Βαγγέλη σέ διπολικό γιατί όλα τά διπλά μονωμένα εργαλεία μπαίνουν σέ φίς σούκο,άσχετα άν δέν υπάρχει γείωση.Στό δεύτερο μέρος τής πρότασης τό πρσδιορίζεις πολύ σωστά,"Εξάλλου έχει σημασία και για ποια χρήση την προορίζει" :a0210:

Ωραια και μερακλιδικη δουλεια με το μπαλαντεζακι Δημητρη!

Βεβαια να σου θυμισω οτι με ενα 18βολτο αλυσοπριονακι και 1-2 μπαταριες, η ζωη γινεται ακομα ευκολοτερη :)
Mη μου πεις οτι δεν υπαρχει χωρος και χρηση για ενα αλυσοπριονο μπαταριας μαζι με τα αλλα, και δεν εννοω ερασιτεχνικη χρηση!

Ωραια και μερακλιδικη δουλεια με το μπαλαντεζακι Δημητρη!

Βεβαια να σου θυμισω οτι με ενα 18βολτο αλυσοπριονακι και 1-2 μπαταριες, η ζωη γινεται ακομα ευκολοτερη :)
Mη μου πεις οτι δεν υπαρχει χωρος και χρηση για ενα αλυσοπριονο μπαταριας μαζι με τα αλλα, και δεν εννοω ερασιτεχνικη χρηση!

Eυχαριστώ Μιχάλη.
Υπάρχουν επαγγελματικά εργαλεία κήπου μπαταρίας 36 volt καί 54 volt πού "γαζώνουν" στήν κυριολεξία σέ δύναμη,καί δέν έχουν νά ζηλέψουν σέ τίποτα από τά εργαλεία ρεύματος η εργαλεία κήπου μέ καύσιμο (σε μικρά-μεσαίου κυβισμού φυσικά),δοκίμασα στόν ντέτσικα πού είχε έρθει η Husqvarna καί έκοψα μέ αλυσοπρίονο μπαταρίας 36 volt καί έπαθα τήν πλάκα μου από δύναμη.Βέβαια δέν μπορεί να αντικαταστήσει ένα αλυσοπρίονο 40 cc καί επάνω ένα αλυσοπρίονο μπαταρίας.
Χωρίς καυσαέρια,χωρίς καλώδια,μειωμένος θόρυβος,τό μόνο μείον είναι ότι είναι άκριβα ακόμα καί μέ κόστος χρήσης μεγαλύτερο σέ βάθος χρόνου από τά ρεύματος-καυσίμου,λόγο πού άν τίς φορτίζεις τίς μπαταρίες κάθε μέρα γιά δουλειά,σέ 2-3 χρόνια τό πολύ θά πρέπει να δίνεις αρκετά χρήματα γιά αντικατάσταση τους,καί θά πρέπει νά έχεις τουλάχιστον 4-5 μπαταρίες μέ αρκετά Ah μαζί σου γιά να βγάλεις δουλειά.

Εχω εργαλεία ρεύματος καί καυσίμου,καί ανάλογα τήν περίσταση (έκταση-σκαλοπάτια-πρανές κ.τ.λ) παίρνω αυτό πού μέ βολεύει καλύτερα στό χώρο.