Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Πώς μέ καταλαβαίνει ο μάστορας στά βραχέα κύματα,:a0210: ακριβώς αυτό Πάνο,αυτή η μπαλαντέζα φτιάχτηκε,αντικατάσταση έκανε ουσιαστικά από τήν μιά παλιά πού πάει γιά πέταμα λόγο χρήσης,έχω 2 μπαλαντέζες 30 μετρες 2 Χ 2,5 mm,γιά μονωμένα εργαλεία πού δέν έχουν γείωση,(όχι μόνο γιά τό ηλεκτρικό αλυσοπρίονο,αλλά γενικά γιά πιστολέτα,δράπανα,γωνιακό τροχό,ηλεκτρικά μπορντουροψάλιδα,καί ένα σωρό άλλα συναφή μονωμένα εργαλεία κ.τ.λ),καί δέν ήθελα νά κουβαλάω έξτρα βάρος,καί όγκο.
Οσο γιά τήν βίδα τού φίς τό πιάνει πολύ καλά τό ακροχιτώνιο,έκανα τέστ τό τράβαγα καί δέν καταλάβαινε τίποτα.

Γάτος !! κατάλαβες τήν χρήση της γενικά,άπλωμα γιά εργαλεία πού τό καρούλι δέν βολεύει στό πήγαινε-έλα.
Οσο για μπαλαντέζα σέ άλλη χρήση έχω σέ καρούλι μέ γείωση.

Ακροχιτώνια είναι όχι κός,τήν μπαλαντέζα τήν φτιάχνει κάποιος ανάλογα τήν χρήση τών εργαλείων πού θά δουλεύει,καί εφόσον γιά τά εργαλεία πού προορίζεται δέν έχουν γείωση,γιατί να κουβαλάω τσάμπα βάρος καί όγκο.

Επειδη, οπως πολλες φορες εχει γραφτει εδω μεσα, προεχει η ασφαλεια, δεν νοειται μπαλαντεζα για χρηση σε εξωτερικο χωρο που να μην εχει γειωση. Μπορει να πεσει σε χερια αλλου ατομου και να χρησιμοποιησει εργαλειο που θα χρειαζεται γειωση, κλπ τουλαχιστον βγαλε τα λαμακια της γειωσης ή μαρκαρισε την.
Δηλαδη στα 30 μετρα με 2,5αρι ποσο παραπανω θα ηταν το βαρος της γειωσης, 1 κιλο?
Ακροχιτωνια (κος -€“ ακροδεκτες η γενικη ορολογια) μπαινουν σε συνδεσεις που γινεται ο κακος χαμος απο πολυκλωνα καλωδια, και οταν οι συνδεσεις βρισκονται σε αποσταση χιλιοστων, ωστε τα συρματα του καλωδιου να περιοριστουν ολα μαζι και να μην εχουμε βραχυκυκλωμα. Στο φις σουκο που η αποσταση τους ειναι 1,5cm ειναι περιττο!
Δικια σου η μπαλαντεζα και οτι θες την κανεις :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Επειδη, οπως πολλες φορες εχει γραφτει εδω μεσα, προεχει η ασφαλεια, δεν νοειται μπαλαντεζα για χρηση σε εξωτερικο χωρο που να μην εχει γειωση. Μπορει να πεσει σε χερια αλλου ατομου και να χρησιμοποιησει εργαλειο που θα χρειαζεται γειωση, κλπ τουλαχιστον βγαλε τα λαμακια της γειωσης ή μαρκαρισε την.
Δηλαδη στα 30 μετρα με 2,5αρι ποσο παραπανω θα ηταν το βαρος της γειωσης, 1 κιλο?
Ακροχιτωνια (κος -€“ ακροδεκτες η γενικη ορολογια) μπαινουν σε συνδεσεις που γινεται ο κακος χαμος απο πολυκλωνα καλωδια, και οταν οι συνδεσεις βρισκονται σε αποσταση χιλιοστων, ωστε τα συρματα του καλωδιου να περιοριστουν ολα μαζι και να μην εχουμε βραχυκυκλωμα. Στο φις σουκο που η αποσταση τους ειναι 1,5cm ειναι περιττο!
Δικια σου η μπαλαντεζα και οτι θες την κανεις :ernaehrung004:

Καλά κάνεις καί τα αναφέρεις τά παραπάνω γιά κάποιον πού δέν γνωρίζει.
Τώρα στά πρός τά δικά μου,τό να τήν πάρει άλλος κατά λάθος αποκλείεται,γιατί στόν χώρο αποθήκευσης έχω μόνο εγώ πρόσβαση,καί στήν δουλειά είμαι μόνος χωρίς αλλα "συνεργεία" κοντά μου.Γιαυτό δέν χρειάζεται ούτε νά τίς βγάλω τά λαμάκια ούτε νά τήν μαρκάρω,εγώ τήν έφτιαξα καί όσα λένε γνωρίζει ο νοικοκύρης δέν τά ξέρει ο κόσμος όλος.
Τό βάρος της θά ήταν 1,5 κιλό περίπου παραπάνω,βάλε Χ 2 μπαλαντέζες πού έχω = εξήντα μέτρα 3 κιλά θά σήκωνα τσάμπα καί βερεσέ παραπάνω στό μάζεμα καί στό πήγαινε-έλα κουλούρα,καί δέν θά ήταν αυτό μιά φορά τόν μήνα,αλλά πολύ τακτικότερα,καί επίσης στό άπλωμα όταν μετακινούμαι θά είχε περισσότερα ζόρια.
Ακροδέκτες είναι η γενική ονομασία γιά όλα ,αλλά άλλο είναι τά κώς καί άλλο τά ακροχιτώνια
Εκτός από αυτό πού σωστά ανέφερες στήν προτελευταία παράγραφο,τά ακροχιτώνια επίσης προστατεύουν τό χαλκόσυρμα τών πολύκλωνων καλωδίων,όταν τα πιάνουμε σέ κλέμες η στά φίς πού η βίδα μπορεί να κόψει κάποια κομμάτια από τό χαλκόσυρμα.

Οσο γιά τήν τελευταία παράγραφο προσυπογράφω :ernaehrung004:

Χθες με την αγορα του τορνου μου εδωσαν και ενα ρολοι τοιχου!

Ομορφο δε λεω αλλα δεν ειναι και Dewalt...

20181123-191334.jpg

Ετσι λοιπον στο γραφειο εκτυπωθηκε ενα σχεδιακι των αγαπημενων μου κομικ Joe Bar Team.

20181123-192249.jpg

Κοπηκε στην σωστη διασταση και κολληθηκε στην πλακα του ρολογιου δινοντας αυτο το πανεμορφο ρολοι τοιχου που θα παει στο εργαστηριο!
Αυτο ειδικα στον CB400BolDorDim θα αρεσει πολυ!

20181123-204027.jpg

20181123-191334.jpg

Ετσι λοιπον στο γραφειο εκτυπωθηκε ενα σχεδιακι των αγαπημενων μου κομικ Joe Bar Team.

20181123-192249.jpg

Κοπηκε στην σωστη διασταση και κολληθηκε στην πλακα του ρολογιου δινοντας αυτο το πανεμορφο ρολοι τοιχου που θα παει στο εργαστηριο!

20181123-204027.jpg
Ωραίο!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κολλημενο ειναι το χαρτι, αν το δεις απο κοντα θα καταλαβεις, τωρα ειναι υπο γωνια και το μαυρο που φαινεται ειναι το εσωτερικο καθετο τοιχειο της περιμετρου του ρολογιου.

Κολλημενο ειναι το χαρτι, αν το δεις απο κοντα θα καταλαβεις, τωρα ειναι υπο γωνια και το μαυρο που φαινεται ειναι το εσωτερικο καθετο τοιχειο της περιμετρου του ρολογιου.

Τότε με ξεγελάει η ευθεία αντανάκλαση που κάνει στα πόδια τους.
Πέρνα το και μια στρώση υγρό γυαλί από πάνω να γίνει Jet. :grandpa:

Γαμωτ, γαμωτ, γαμωτ, γαμωτ............................ειναι τρελλα!!!!!!!!!!!
Οι ρητίνες ειναι για τους χλεχλεδες!!!!!!!! Νιτρομεθανολη να το περασεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Βρηκες το ευαισθητο σημεειο μου, και αυτο ειναι μειο(ν) μου!!!)

Re: Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Παρεξηγηση, συνεχεια στον καφενε εντος ολιγου!

20181123-191334.jpg

20181123-192249.jpg

20181123-204027.jpg

Θα είχε ενδιαφέρον να έφτιαχνες κανένα ρολόι σε στυλ κοντέρ. :drool1:

Άσπρο...

Χωρίς κόκκινες...

PC090077.jpg
PC090078.jpg
PC090079.jpg

μικροχειρουργικη σημερα ,εσπασε ενα κομματακι πλαστικο που κραταει την βιδα του ρεγουλατορου της αλυσιδας του αλυσοπριονου(φωτο 1 στην ακρη του τρυπανιου) .
επιασε δουλεια το dremel με το μικρο του τσοκακι και τα τρυπανακια του ,εβαλα ενα τρυπανακι 1,6 μμ ανοιξα μια τρυπουλα εκει ποθυ ηταν τπ πλαστικο στοπ και φυτεψα ενα καρφακι 1,7 μμ σφινωτα και ετοιμο!!

PA200075.jpg

PA200073.jpg

καθαρισμος σομπας πελλετ πριν κανα μηνα .πολυτιμοι βοηθοι ο bosch gli και η karcher wd2

Ωραιες οι μικροπατεντες στο αλυσοπριονο, μπραβο Βασιλη.
Η σομπα ηταν τιγκα στη στακτη η μου φαινεται? :)) Το 12βολτο φαναρακι της bosch ειναι πραγματικα το καλυτερο στο ειδος του.