Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απο τις αρχες του προηγουμενου μηνα στον ελευθερο μου χρονο, που ηταν και αρκετος βαλθηκα να οργανωσω το υπογειο-αποθηκη. Αυτο ξεκινησε απο μια απλη ενισχυση των θεμελιων και κατεληξε σε εκβαθυνση κατα 10-20 ποντους σε καποια σημεια, βαψιμο, νεα ραφια, ηλεκτρολογικα αλλα και μεταφορα και κατασκευη νεου συστηματος διανομης αερα υπο πιεση στους εργαστηριακους χωρους μου. :grandpa:
Ολη αυτη η διαδικασια οδηγει σε συμμαζεμα αλλα και αναδιοργανωση των υλικων που αποθηκευω, δεν θα ειναι διασπαρτα πλεον αλλα οργανωμενα σε ενα δυο χωρους, ευκολα προσβασιμα και ευκολα αναζητησιμα.
Απο την εκβαθυνση κερδισα περιπου 2-3 κυβικα χωμα και πετρας με τα οποια εφτιαξα ενα υπερηψωμενο παρτερι το οποιο θα σας το δειξω αλλη φορα.
Μεσα σε ολα ειχα στοχο να αξιοποιησω οτι ειχα οποτε ραφια κα κατασκευες γιναν ανακυκλωνοντας παλια ξυλα, πατζουρια, κασες κουφωματων, μελαμινες ντουλαπας...
Λοιπον μετα απο 3 κυβικα αμμοχαλικο, 20 τσιμεντα, ενισχυτικη ρυτινη, ακρυλικο χρωμα και μπολικη δουλεια ειμαι σε αυτη τη κατασταση περιπου τωρα.

Το υπογειο ηταν και θα μεινει με χωμα απο κατω, τουλαχιστον για το αμεσο μελλον. Εν καιρο θα αναδιαταξω την εισοδο και αν κρινω σκοπιμο λογω χρησης ισως το εξομαλυνω με σκυροδεμα.

Πολύ καλό συμμαζεμα Νεκτάριε..!!!
Πολλά πράγματα μπορεί να αξιοποιηθούν,που φενονται άχρηστα,άμα κατεβούν ιδέες που βλέπω οτι δεν σου λείπουν...
Μου αρέσει ο τροπος του"σιδερωματος" και το δεσιμο για την κατασκευη του μπετου...

Όσο για το πότε θα γεμίσεις το δάπεδο ο χρόνος που θα αφιερώσεις εκεί θα το καθορίσει αυτό....Και ο υπαίτιος είναι ένας η υγρασία...το ξέρω γιατί το χειμώνα που κατέβαινα στην αποθήκη στο υπόγειο δεν αντέχοταν η υγρασια και το έστρωσα όλο..

Αυτα ειναι projects...mega projects...οχι αστεια!!!

Μπραβο Νεκταριε το πεδιο μεταμορφωθηκε ριζικα! Απο τι ειναι τα ραφια της ξυλινης ραφιερας? Ξυλινα παραθυροφυλλα? :))

Πολύ καλό συμμαζεμα Νεκτάριε..!!!
Πολλά πράγματα μπορεί να αξιοποιηθούν,που φενονται άχρηστα,άμα κατεβούν ιδέες που βλέπω οτι δεν σου λείπουν...
Μου αρέσει ο τροπος του"σιδερωματος" και το δεσιμο για την κατασκευη του μπετου...

Όσο για το πότε θα γεμίσεις το δάπεδο ο χρόνος που θα αφιερώσεις εκεί θα το καθορίσει αυτό....Και ο υπαίτιος είναι ένας η υγρασία...το ξέρω γιατί το χειμώνα που κατέβαινα στην αποθήκη στο υπόγειο δεν αντέχοταν η υγρασια και το έστρωσα όλο..

Το καλο ειναι οτι δεν εχω καθολου υγρασια! Η υγρασια που εχει τωρα ειναι επειδη ειχα πλυνει τοιχους, βρεξει το χωμα να μην σηκωνει σκονη και απο τα μπετα που στεγνωνουν.

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Αυτα ειναι projects...mega projects...οχι αστεια!!!

Μπραβο Νεκταριε το πεδιο μεταμορφωθηκε ριζικα! Απο τι ειναι τα ραφια της ξυλινης ραφιερας? Ξυλινα παραθυροφυλλα? :))

Ξυλινα πατζουροφυλλα, αποξηλωμενα προ εικοσαετιας, περιμεναν υπομονετικα τη μοιρα τους. Τωρα η χρηση τους οπως το κοβω θα διαιωνιστεί, να μαστε καλα!

Το καλο ειναι οτι δεν εχω καθολου υγρασια! Η υγρασια που εχει τωρα ειναι επειδη ειχα πλυνει τοιχους, βρεξει το χωμα να μην σηκωνει σκονη και απο τα μπετα που στεγνωνουν.

Εαν δεν εχεις καθολου μια χαρα....!!!!

Μιας και σιγα μην έρθει υδραυλικός στο σπίτι, να καταχραστώ την καλοσύνη σας να απαντάτε σε "αλεξιπτωτιστές " και να ρωτήσω το εξης:
Εδώ και κάνα μήνα η ροή στο μπάνιο μου οταν τραβάω νερό από τον θερμοσίφωνα, είναι σταγόνα-σταγόνα (καλά λέμε και καμμία μακάκια να περνάμε ευχαριστα!)
Το κρύο τρέχει σφαίρα.
Άλλαξα μπαταρία στο μπάνιο αλλά τα ίδια....τζάμπα το έξοδο.
Έχετε καμμία ιδέα τι φταίει και πως το επιδιορθώνω κουτσά στραβά?
Ευχαριστίες -bye-

για δωσε περισσοτερες πληροφοριες, αυτο συμβαινει μονο στην μπανιερα ή στον νιπτηρα ή και στις δυο βρυσες, στην κουζινα τι συμβαινει?
ο θερμοσιφωνας ειναι ηλιακος ή ηλεκτρικος?

Μιας και σιγα μην έρθει υδραυλικός στο σπίτι, να καταχραστώ την καλοσύνη σας να απαντάτε σε "αλεξιπτωτιστές " και να ρωτήσω το εξης:
Εδώ και κάνα μήνα η ροή στο μπάνιο μου οταν τραβάω νερό από τον θερμοσίφωνα, είναι σταγόνα-σταγόνα (καλά λέμε και καμμία μακάκια να περνάμε ευχαριστα!)
Το κρύο τρέχει σφαίρα.
Άλλαξα μπαταρία στο μπάνιο αλλά τα ίδια....τζάμπα το έξοδο.
Έχετε καμμία ιδέα τι φταίει και πως το επιδιορθώνω κουτσά στραβά?
Ευχαριστίες -bye-

Μιχαλη, κατα 99% δεν θα σε βοηθησω, αλλα επειδη το εχω παθει:
Συνηθως, ειδικα οι ηλιακοι (αν ειναι τετοιος), αλλα καμια φορα και οι υπολοιποι, εχουν ξεχωριστη βανα/βρυση, ενιοτε σε μπαλκονι.
Δες μηπως τυχον καποιος το γυρισε απο λαθος και ειναι στο κλειστο. Ή, γενικα, μηπως ειναι εκει το θεμα.

Φιλαρακια μου , δεν εχω ηλιακο, μονο ηλεκτρικο στο παταρι.
Αυτο συμβαινει και στο νιπτηρα και στη ντουζιερα,που τα τροφοδοτει ο ηλεκτρικος θερμοσιφωνας.
Στην κουζινα που εχει ενα μικρο δικο της, ολα καλα!

Νομίζω ότι η πιο πιθανή αιτία είναι να έχει πιάσει άλατα ο θερμοσίφωνας. Για να δούμε τι μπορεί να γίνει πριν φτάσεις στην αλλαγή πρέπει να βάλεις φωτο να φαίνεται η διάταξη και οι συνδέσεις νερού ή να μας τα περιγράψεις. Είναι οριζόντιος ή κάθετος και αν υπάρχουν διακόπτες νερού στην σύνδεση και που.

Μαλλον ετσι πρεπει να ειναι ,οποτε παμε για υδραυλικο,οταν τελειωσουμε με το μπλεξιμο.
Ευχαριστω σας!!

Έχεις μια μικρή πιθανότητα αν υπάρχουν βάνες και τις ανοίξεις-κλείσεις μερικές φορές (με την βρύση ανοιχτή) να βελτιωθεί η κατάσταση. Ότι βάνα υπάρχει, και στο ζεστό και στο κρύο.

το ποιο πιθανο ειναι να εχει πιασει αλατα ο θερμοσιφωνας, που ειναι τοσα πολλα και εχουν φραξει την εξοδο του ζεστου νερου.
η αντεπιστροφη βρισκεται στη σωληνα του κρυου, εαν εχει χαλασει δεν θα γεμιζει τον θερμοσιφωνα στη σωστη πιεση, αλλα σε αυτη τη περιπτωση, μετα απο κποιες ωρες, οταν ανοιγεις το ζεστο θα εχεις σωστη ροη αλλα σταδιακα θα μειωνεται. Εαν η αντεπιστροφη εχει κολλησει και δεν περναει καθολου νερο ... ε τοτε, δεν θα εχεις καθολου ζεστο νερο.

Κοπάνα και λιγο ελαφρα με ενα σφυρακι,με ανοιχτα ολα τα ζεστα,τη βαλβιδα στο θερμοσίφωνα. Ειναι στο κρυο,με μπλε χρωμα.

edit: Μαζί γράφαμε Σωφρον .

Last edited by a moderator:
Θα τηρηθουν ολα με ευλαβια!!
Το απογευμα πιανω σφυρι και αρχιζω το (ευγενικο) κοπανημα.