Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Μιχάλη μου, πιάσε που και που και κανένα εργαλείο στα χεράκια σου, όχι μόνο κρασοπότηρα. -bye-
Κλείσε την παροχή νερού, άνοιξε τη βρύση του ζεστού στο μπάνιο και ξεβίδωσε το spiral του ζεστού που βιδώνει πάνω στο θερμοσίφωνο.
Δοκίμασε με φύσημα και με καμιά βέργα να δείς αν είναι βουλωμένο.

Αυτό που λέει ο Μπάμπης να κάνεις ...με μια σιδερένια βέργα ή χοντρό σύρμα. Γι αυτό σε ρώτησα αν ο θερμοσίφωνας είναι κάθετος ή οριζόντιος. Αν είναι κάθετος η σωλήνα του ζεστού νερού μέσα είναι ευθεία προς την επάνω μεριά του θαλάμου που μαζεύεται το ζεστό νερό.
Αν είναι οριζόντιος μάλλον θα πρέπει να έχει γωνία για να φτάσει προς τα επάνω. Προσπάθησε και ότι γίνει ...προσοχή μην τερματίσει η βέργα και χτυπάς τα τοιχώματα.
Μπορεί κάτι να κάνεις και να σε βγάλει αρκετό διάστημα.-bye-

Δεν του είπατε όμως του ανθρώπου από να βγάλει το σπιράλ και τι να κάνει με τα νερά που θα πλημμυρίσουν το πατάρι...

Πως θα πλημυρίσει το πατάρι βρε Πάνο;
Είπαμε, θα κλείσει την παροχή και να ξεβιδώσει το σπιράλ του ζεστού στην πάνω πλευρά του θερμοσύφωνα.
Αν του λέγαμε να ξεβιδώσει την αντίσταση εκεί το καταλαβαίνω το πρόβλημα των νερών. Με το σπιράλ όμως πώς θα τρέξει;

Απ το τέλος της σωληνας του ζεστού μέσα στο θερμοσίφωνα και μέχρι το άνω άκρο του,όλα τα νερά θα αδειάσουν.
Και για ενημέρωση των νεότερων να πούμε ότι για να αλλάξουμε αντίσταση,βάζουμε ψιλό λάστιχο μέσα απ τη σωλήνα του ζεστού του θερμοσίφωνα ώστε να τερματίσει στον πάτο και από εκεί στην μπανιέρα.
Όλα αυτά για να μη ξεβιδωσουμε την βαλβιδα.

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απ το τέλος της σωληνας του ζεστού μέσα στο θερμοσίφωνα και μέχρι το άνω άκρο του,όλα τα νερά θα αδειάσουν.

Δεν καταλαβαίνω τι θες να πείς... Δηλαδή τα νερά θα ανέβουν πρός τα πάνω;

Ο σωλήνας του ζεστού μέσα στον θερμοσίφωνα δεν τερματίζει μέχρι επάνω,έχει μια απόσταση μέχρι το ανώτερο σημείο.Ολα αυτά τα νερα θα αδειάσουν .

Πάνο, μάλλον λέμε διαφορετικά πράγματα...
Έχουμε ένα θερμοσίφωνα ξάπλα στο πατάρι. Μπορείς να μου πείς πως θα τρέξουν νερά αν βγάλω το κόκκινο σπιράλ;
Που είναι τα πολλά νερά που δεν κρατιούνται;

patarioy.jpg

Ναι λεμε διαφορετικα.
Εγώ λέω για παροχές πλάι και από κάτω
Αν είναι έτσι, για ξεβουλωμα δεν θα τρέξει.

Ναι λεμε διαφορετικα.
Εγώ λέω για παροχές πλάι και από κάτω
Αν είναι έτσι, για ξεβουλωμα δεν θα τρέξει.

Το φαντάστηκα οτι μιλάγαμε για διαφορετικά πράγματα.

Εγώ που είμαι πιο καλός μάστορας είπα πριν από όλα ....φωτογραφία ή περιγραφή διάταξης ...αλλιώς δεν αναλαμβάνω....:grinning-smiley-043

Εγώ που είμαι πιο καλός μάστορας είπα πριν από όλα ....φωτογραφία ή περιγραφή διάταξης ...αλλιώς δεν αναλαμβάνω....:grinning-smiley-043

Και πιό καλός και πιό έμπυρος... :ernaehrung004:

Επειδη μεταφερθηκε το κοφλερ μακρυα απο το εργαστηριο εκανα εγκατασταση γραμμων αερος σε τρια σημεια και ηλεκτρικη εγκατασταση αυτοματισμου για απομακρυσμενο ελεγχο με μπουτον και ρελε.

Δώσε πληροφορίες για τον αυτοματισμο!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευγε Νεκταριε, πολυ περιποιημενα πραγματα!! :SFGSFGSF:

Ακριβως το ιδιο πραγμα με τον Βασιλη σκεφτομουν πριν δω την αναρτηση του, οτι σου χρειαζεται ενας ετικετογραφος για να συμπληρωνει τελεια την ομορφη δουλεια σου!!