Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Μαστρο-Χιωτη, θελω να κανω ενα πανωσηκωμα στο αυθαιρετο στο χωριο, να ριξω 5-6 οροφους απο πανω, να φτιαξω μια πισινουλα κτλ. Για βγαλε μου μια προσφορα.
Αλλα, σε 2 μηνες να ειναι ετοιμα, να παω τον Αυγουστο, νταξ'; 😁 😁 😁

Θα εκπλαγω λιγο καθως τα ποτηροτρυπανα ειναι bi metal (ενισχυμενα δηλαδη) και μια-δυο φορες συντομη και περιστασιακη χρηση σε τουβλο θα με παραξενευε να προκαλουσε τετοια φθορα στα δοντια.

Η αληθεια βεβαια ειναι οτι αν θες συνεχη τρυπηματα σε τοιχο πας σε αντιστοιχες ποτηροκορωνες μπετου και πετρας με το αναλογο κοστος!

Το θεμα ειναι να μην εχουν προβλημα στο ξυλο για το οποιο και αγορασα τα συγκεκριμενα τρυπανια. Αν ηθελα ποτηροτρυπανα για σοβαρη και επαναλαμβανομενη δουλεια σε μεταλλο θα επελεγα αλλη μαρκα.. :)

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Μαστρο-Χιωτη, θελω να κανω ενα πανωσηκωμα στο αυθαιρετο στο χωριο, να ριξω 5-6 οροφους απο πανω, να φτιαξω μια πισινουλα κτλ. Για βγαλε μου μια προσφορα.
Αλλα, σε 2 μηνες να ειναι ετοιμα, να παω τον Αυγουστο, νταξ'; 😁 😁 😁

Πισινα στον τελευταιο οροφο? Η στο περιβολι?

Οταν θα πας μετα να τρυπησεις ομως μεταλλο μην εκπλαγεις οτι θα φας κλωτσιμα και δεν θα κοβουν.

Δεν πρόκειται τα δόντια να χαλάσουν με τόση ευκολία...
Φυσικά δεν είναι να πάρεις αμπάριζα να κάνεις 15-20 αλλα μια στο τόσο όπως ενηργησε ο Μιχάλης...

Επειδή σήμερα ήμουν όλη μέρα με το πλυστικό να καθαρίζω αυλές από πρασινίλες.

Υπάρχει κάτι για να καθαρίζει καλύτερα τσιμέντο, πέτρα και πλάκες Καρύστου από πρασινίλες;
Ή αφότου το καθαρίσεις κάποιο προστατευτικό ώστε να μην πιάνουν πρασινίλες και βρωμιά;

Παναγιώτη εγώ περνω ενα αυτά τα 2..οποιο βρισκω δηλαδη..

https://www.durostick.gr/proioda/ka...mogon/durostick-oksino-katharistiko-plakidion
https://www.durostick.gr/proioda/katharistika-proioda/katharistika-eidikon-efarmogon/durostick-d-21

το durostick d 21 που είναι για μάρμαρα αγυαλιστα...στην ουσια το ιδιο πράγμα με την πέτρα Καρύστου..Είναι πιο δυνατό από το άλλο..

Ευχαριστώ Κώστα.
Το πρώτο με το άρωμα λεμόνι το έχω χρησιμοποιήσει σε άλατα σε πλακάκια (αν και τελευταία βρίσκω μόνο το αντίστοιχο της New Line στην περιοχή)

New line έχω πάρει και εγώ...Αλλά νομίζω είναι κατώτερη της durostic...
Σε μάρμαρα ,που πηρα το αναλογο new line, με χτένια για καθαρισμό μαυριλων από μύκητες δεν εκανε πολλα..
Είναι φτηνότερο σαν προϊόν οπότε καταλαβαίνεις ποιο "σπρωχνουν" οι έμποροι. .
Βρες πάντως το d21 και κάνε μια δοκιμή..Είναι καλό προϊόν....
Το έχουν αρκετοί..
https://www.skroutz.gr/s/22516273/D...ό-αγυάλιστων-μαρμάρων-Υγρό-1000ml-ΝΤ2101.html

Καλημέρα
Για να ξασπριστεί το μάρμαρο τι να πάρω; να το τριψω με βούρτσα;
Για να βάψω τα ντουλάπια με χρώμα κιμωλία να τα βγάλω πρώτα την παλιά λαδομπογιά;
b78fb1a721e93f07711bbe5dc422dca3.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Nαι φιλε μου κανουν, αλλιως δεν θα ειχε γινει η τρυπα αυτη μεσα σε ελαχιστα δευτερολεπτα και μαλιστα με δραπανο μπαταριας :)

Ειναι τα γνωστα bi metal ποτηροτρυπανα του Lidl που στις οδηγιες αναγραφουν οτι προκειται για ποτηροτρύπανα ξύλου, μετάλλου, πλαστικού και ελαφριών δομικών υλικών.

Οκ, το τελευταιο το προσθεσα εγω ...αλλα ισχυει :)

Μιχαλη και με κουταλι σκαβανε τους τοιχους στην φυλακη...

Θα τα καραστρεψεις αν τα χρησιμοποιείς ετσι και ειναι κριμα.

Καλημέρα
Για να βάψω τα ντουλάπια με χρώμα κιμωλία να τα βγάλω πρώτα την παλιά λαδομπογιά;
b78fb1a721e93f07711bbe5dc422dca3.jpg

Γιαννη διαδοχικα γυαλοχαρτα και τριψημο μεχρι ψηλα νουμερα θελει για να ασπρισει.

Last edited by a moderator:
Γιαννη διαδοχικα γυαλοχαρτα και τριψημο μεχρι ψηλα νουμερα θελει για να ασπρισει.

...και ετσι θα καταφερεις τελικα να καταστρεψεις το μαρμαρο :)))

Ηπιο καθαριστικο θελει φιλε μου, ουτε γυαλοχαρτα ουτε χλωρινες ουτε τιποτα. https://www.e-fresh.gr/el/katharist...RUBgE7EWtPHU1Ta6HiJ7m3SFEnb_xAVkaAn4qEALw_wcB

Μιχαλη και με κουταλι σκαβανε τους τοιχους στην φυλακη...

Θα τα καραστρεψεις αν τα χρησιμοποιείς ετσι και ειναι κριμα.

Ασε τη θεωρια πατριωτακι, αφουγκρασου την πραξη εστω και την ανορθοδοξη και πιασε τα στιβαρα ποτηροτρυπανα του Lidl για φινα τρυπηματα σε τοιχο και σοβα :)

Ειπαμε οτι για μια δυο φορες δεν προκειται να φθαρουν περισσοτερο απο οτι αν ανοιγες τρυπες σε σιδερο καθε βδομαδα.

Last edited by a moderator:
Μα το σίδερο δεν είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ πιο σκληρό απο το σοβά και το τούβλο?

Είναι σαn να λέμε ότι τα τρυπάνια μπετού/σίδερου/ξύλου θα χαλάσουν αν τρυπήσουν 5-6 φορές προσεκτικά plexiglass.

Ο καθείς εφ ́ω ετάχθη λεγαν οι αρχαιοι και κατι ήξεραν.

Τωρα αν θελεις να τρως τη σουπα με πιρούνι δικαίωμα του καθενος ειναι.

Γιαυτο υπαρχουν ποτηροτρυπανα μπετου και δομικων υλικων και αλλα για μεταλλο και ξυλο.

Απο εκει και περα ειπαμε ο καθενας οτι θελει κανει αλλα αυτο δεν ειναι το συνιστωμενο.

Καλημέρα

Πάντως και εγώ όταν ασπρισα μια μαρμαροποδια σε μπαλκονόπορτα ετριψα με γυαλόχαρτα από 180 μέχρι 2.000 διαδοχικά.

Στο τελευταίο λεπτό από το παρακάτω βιντεάκι το δείχνω.
https://youtu.be/xnPFJHPEuYI

Οταν η τρυπα στον τοιχο με το ποτηροτρυπανο ανοιγει σε 5-6 δευτερολεπτα, δεν το συγκρινεις ακριβως σαν να τρως σουπα με πιρουνι... ετσι δεν ειναι?

Περα απο ολα αυτα, υπαρχουν bimetal ποτηροτρυπανα οπως το δικο μου που αναγραφουν οτι ειναι καταλληλα και για ελαφρα δομικα υλικα (σοβας/τουβλο).
Ακομα πιο περα, η χρηση ενος ποτηροτρυπανου για λιγα δευτερολεπτα σε τοιχο δεν συγκρινεται με την χρηση του ποτηροτρυπανου για ανοιγμα τρυπας σε μαντεμι παχους εστω 10μμ.!!
Η φθορα του bit λογω σκληροτητας μεταλλου και λογω μεγαλης θερμοκρασιας που αναπτυσσεται κατα την ολιγολεπτη προσπαθεια ειναι αρκετα για το φθειρουν πολυ περισσοτερο.

Εαν δεις το bit τωρα, σε πληροφορω οτι δεν εχει υποστει την παραμικρη φθορα. Και ειναι πανευκολο να το καταλαβεις συγκρινοντας το με το μικροτερο που ειναι εντελως καινουριο.

Σιγουρα υπαρχουν ειδικα ποτηροτρυπανα/ποτηροκορωνες για ολες τις χρησεις αλλα υπαρχει και η λογικη που σου λεει οτι μπορεις να κανεις την δουλεια σου και με αλλο παραπλησιο τροπο εστω και με ελαχιστη η καθολου (στην συγκεκριμενη περιπτωση) απωλεια.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τον νεροχύτη γιατί όταν ρωτάει κανείς είναι καλύτερα από το να κάνει μόνο του κεφαλιού του. Λοιπόν θα δοκιμάσω. Και με το καθαριστικό ( https://www.e-fresh.gr/el/kath...6HiJ7m3SFEnb_xAVkaAn4qEALw_wcB) και αν δεν με ικανοποιεί θα πάω στα βαριά δηλαδή τρίψιμο με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο πρώτα δοκιμαστικά και μετά θα προχωρήσω. Για το βάψιμο με κιμωλία θα βγάλω τις παλιές μπογιές με πιστόλι θερμού αέρα που το έχω δουλέψει και είναι εύκολο. Την καλημέρα μου..

Οταν η τρυπα στον τοιχο με το ποτηροτρυπανο ανοιγει σε 5-6 δευτερολεπτα, δεν το συγκρινεις ακριβως σαν να τρως σουπα με πιρουνι... ετσι δεν ειναι?

Περα απο ολα αυτα, υπαρχουν bimetal ποτηροτρυπανα οπως το δικο μου που αναγραφουν οτι ειναι καταλληλα και για ελαφρα δομικα υλικα (σοβας/τουβλο).
Ακομα πιο περα, η χρηση ενος ποτηροτρυπανου για λιγα δευτερολεπτα σε τοιχο δεν συγκρινεται με την χρηση του ποτηροτρυπανου για ανοιγμα τρυπας σε μαντεμι παχους εστω 10μμ.!!
Η φθορα του bit λογω σκληροτητας μεταλλου και λογω μεγαλης θερμοκρασιας που αναπτυσσεται κατα την ολιγολεπτη προσπαθεια ειναι αρκετα για το φθειρουν πολυ περισσοτερο.

Εαν δεις το bit τωρα, σε πληροφορω οτι δεν εχει υποστει την παραμικρη φθορα. Και ειναι πανευκολο να το καταλαβεις συγκρινοντας το με το μικροτερο που ειναι εντελως καινουριο.

Σιγουρα υπαρχουν ειδικα ποτηροτρυπανα/ποτηροκορωνες για ολες τις χρησεις αλλα υπαρχει και η λογικη που σου λεει οτι μπορεις να κανεις την δουλεια σου και με αλλο παραπλησιο τροπο εστω και με ελαχιστη η καθολου (στην συγκεκριμενη περιπτωση) απωλεια.

Ειπαμε Μιχαλη δεν γίνεται να συμφωνουμε σε ολα ολοι.

Εγω ξαναλεω υπαρχει για το καθε ειδος το καταλληλο τρυπανι και αυτό πρεπει να χρησιμοποιηθεί κατ εμε.

Bi-metal για τοιχοποιία δεν υπαρχει παντως.

Ειπαμε Μιχαλη δεν γίνεται να συμφωνουμε σε ολα ολοι.

Εγω ξαναλεω υπαρχει για το καθε ειδος το καταλληλο τρυπανι και αυτό πρεπει να χρησιμοποιηθεί κατ εμε.

Bi-metal για τοιχοποιία δεν υπαρχει παντως.

Κατ'εσε, επρεπε ο MacGyver να περιμενει το πρωι να ανοιξει το Leroy για να αγορασει το καταλληλο τρυπανι για να ανοιξει μια τρυπα?? Βρε τσαμπα ειχες βαλει τον MacGyver και την Dewalt στην υπογραφη σου παλαιοτερα? Τι μου λες τωρα!!:))

Παντως απο εσενα περιμενα να χαρεις -και οχι να γκρινιαζεις σα γερος- που ανεκαλυψες οτι ενα ποτηροτρυπανο bi metal μπορει να ανοιξει ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ τρυπα σε τοιχο ΧΩΡΙΣ καμμια ουσιαστικα φθορα.

Η αυστηρη πολιτικη ορθοτητα στα εργαλεια ΔΕΝ ταιριαζει σε ερασιτεχνες μαστορες του επιπεδου σου βρεεεε :grinning-smiley-043

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τον νεροχύτη γιατί όταν ρωτάει κανείς είναι καλύτερα από το να κάνει μόνο του κεφαλιού του. Λοιπόν θα δοκιμάσω. Και με το καθαριστικό ( https://www.e-fresh.gr/el/kath...6HiJ7m3SFEnb_xAVkaAn4qEALw_wcB) και αν δεν με ικανοποιεί θα πάω στα βαριά δηλαδή τρίψιμο με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο πρώτα δοκιμαστικά και μετά θα προχωρήσω. Για το βάψιμο με κιμωλία θα βγάλω τις παλιές μπογιές με πιστόλι θερμού αέρα που το έχω δουλέψει και είναι εύκολο. Την καλημέρα μου..

Γιαννη για περιμενε μηπως και δεν χρειαζεται να ξεβαψεις την παλια μπογια απο τα ντουλαπια. Ειναι πολυ δουλεια και νομιζω οτι ο Νικος ο Πετειναρακης που εχει δουλεψει με την κιμωλια ισως να σε διαφωτισει καλυτερα. Μην κανεις τσαμπα τοσο κοπο.