Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Το τρυπάνι καταστρέφεται απ´ τη θερμοκρασία.
Όταν τρυπάς τούβλο με πολλές στροφές και χωρίς λίπανση είναι πολύ χεορρότερα απ´ το να τρυπάς σίδερο με αργές στροφές και λίπανση.

Εγω, παντως, που ΟΝΤΩΣ τρωω τη σουπα με το πηρουνι (κυριολεκτω), θα πω οτι νομιζω οτι λετε διαφορετικα πραγματα:
Ο ενας λεει τι ΜΠΟΡΕΙΣ να κανεις και οι αλλοι λενε τι ΠΡΕΠΕΙ να κανεις (..."κανονικα"). :)

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Το τρυπάνι καταστρέφεται απ´ τη θερμοκρασία.
Όταν τρυπάς τούβλο με πολλές στροφές και χωρίς λίπανση είναι πολύ χεορρότερα απ´ το να τρυπάς σίδερο με αργές στροφές και λίπανση.

Πολυ σωστα, αλλα το τρυπανι ανεπτυξε ελαχιστη θερμοκρασια καθως δεν προλαβε να ζεστανει επειδη εκοψε τον σοβα και το τουβλο ταχυτατα, οπως ανεφερα αλλωστε, σαν βουτυρο. Δεν το περιμενα τοσο ευκολο.
Επισης τα bimetal εχουν και το καλο να μην ζεσταινονται γρηγορα οσο τα HSS.

Ειναι σημαντικο ομως να δεις την χρηση bimetal τρυπανιου σε τοιχοποιια σαν μερος των πειραματων που πολλοι απο εμας κανουμε, χρησιμοποιωντας αναλωσιμα και υλικα καπως ανορθοδοξα αλλα καμμια φορα με απροσμενη επιτυχια.. :))

Πλακα πλακα, δεν υπαρχει περιπτωση να αγορασω διαμαντοκορωνες για παρομοιες τρυπες στον τοιχο. Ειμαι σιγουρος οτι καμμια 20αρια τρυπες σε τουβλο τις εχει! Ποσες τρυπες για πριζα/διακοπτες να κανει ενας ερασιτεχνης σε μια ζωη?

""Ποσες τρυπες για πριζα/διακοπτες να κανει ενας ερασιτεχνης σε μια ζωη?""

1-2 ...το πιο σίγουρο είναι και καμία ..... !!!!

λοιπον εχουμε και λεμε
Vitex DIRECT-3 in 1
Vivechrom VIVELOCK GLOSS
και τα 2 υποσχονται ισχυρη προσφυση και εφαρμοφη απευθειας στη σκουρια, χωρις μινιο

προκειται για επαναβαφη 20 μετρα καγκελου, μπελαλιδικα με σχεδια και στριφτες βεργες, που ειχαν βαφτει πριν απο 15 χρονια, δεν εχουν πολλες σκουριες οι οποιες ομως θα τριφτουν με συρματοβουρτσα, αλλα υπαρχουν πολλα σημεια που διχνουν οτι το χρωμα εχει χαλασει
ποιο να προτιμησω

λοιπον εχουμε και λεμε
Vitex DIRECT-3 in 1
Vivechrom VIVELOCK GLOSS
και τα 2 υποσχονται ισχυρη προσφυση και εφαρμοφη απευθειας στη σκουρια, χωρις μινιο

προκειται για επαναβαφη 20 μετρα καγκελου, μπελαλιδικα με σχεδια και στριφτες βεργες, που ειχαν βαφτει πριν απο 15 χρονια, δεν εχουν πολλες σκουριες οι οποιες ομως θα τριφτουν με συρματοβουρτσα, αλλα υπαρχουν πολλα σημεια που διχνουν οτι το χρωμα εχει χαλασει
ποιο να προτιμησω

Κανένα.
Βάλε μινιο.Την έχω πατήσει αρκετές φορές...

Κανένα.

Το μίνιο δεν είναι για άβαφα σίδερα;
Μερικές μέρες πίσω, έπεσε η εξής συνταγή από τον Κωστή (KOSSTV):
"Σκέτο ολοκληρο καινούργιο σίδερο = μινιο
Βαμμένο ολόκληρο με πολλές σκουριες = αντισκωριακο αστάρι ( με τάση υπερβολής και σταθεροποιητης)
Βαμμένο ολόκληρο με λίγες σκουριες = σταθεροποιητης τοπικά + ασταρι μετάλλου τοπικά"

Έχω βάλει μπρος για 80 μέτρα κάγκελα την μεσαία λύση (λόγω πολλής σκουριάς), με σταθεροποιητή σκουριάς (λόγω γενικής τάσης προς την υπερβολή). Αν υπάρχει κι' άλλος δρόμος θα με ενδιέφερε και 'μένα να τον μάθω, έστω και εγκυκλοπαιδικά. Για τα χρώματα απ' ευθείας στην σκουριά (για το hammerite συγκεκριμένα) έχουν γίνει και άλλες αρνητικές αναφορές στο φόρουμ.

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

λοιπον εχουμε και λεμε
Vitex DIRECT-3 in 1
Vivechrom VIVELOCK GLOSS

ποιο να προτιμησω
Κανένα από τα δύο...
Ένα οποιοδηποτε ασταρι μετάλλου να βάλεις πρώτα..
Οι λύσεις που προτείνονται είναι χαμηλής διάρκειας...Δεν θα αντέξουν για πολύ.

Κανένα.
Πάνο μινιο πάνω σε βαμμένο δεν πιάνει...

Γιατί όχι με το χέρι.. ;
Εαν είναι ίσια δεν υπάρχει δυσκολία...μπορούν να παραστούν με microstar κυλίνδρακι και να τελειώσει γρήγορα..
Εαν είναι με καραβολα και λουλούδια ναι είναι μανίκι...

Το μίνιο δεν είναι για άβαφα σίδερα;
Μερικές μέρες πίσω, έπεσε η εξής συνταγή από τον Κωστή (KOSSTV):
"Σκέτο ολοκληρο καινούργιο σίδερο = μινιο
Βαμμένο ολόκληρο με πολλές σκουριες = αντισκωριακο αστάρι ( με τάση υπερβολής και σταθεροποιητης)
Βαμμένο ολόκληρο με λίγες σκουριες = σταθεροποιητης τοπικά + ασταρι μετάλλου τοπικά"

Έχω βάλει μπρος για 80 μέτρα κάγκελα την μεσαία λύση (λόγω πολλής σκουριάς), με σταθεροποιητή σκουριάς (λόγω γενικής τάσης προς την υπερβολή). Αν υπάρχει κι' άλλος δρόμος θα με ενδιέφερε και 'μένα να τον μάθω, έστω και εγκυκλοπαιδικά. Για τα χρώματα απ' ευθείας στην σκουριά (για το hammerite συγκεκριμένα) έχουν γίνει και άλλες αρνητικές αναφορές στο φόρουμ.

Συνέχισε με την μεσαία λύση......Δεν ξέρω κάποια άλλη κατά υπερβολή καλυτερη...

Γιαννη για περιμενε μηπως και δεν χρειαζεται να ξεβαψεις την παλια μπογια απο τα ντουλαπια. Ειναι πολυ δουλεια και νομιζω οτι ο Νικος ο Πετειναρακης που εχει δουλεψει με την κιμωλια ισως να σε διαφωτισει καλυτερα. Μην κανεις τσαμπα τοσο κοπο.
Οκ Μιχάλη άλλωστε δεν είναι επείγον, ευχαριστώ..

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ένα ελαφρύ τρίψιμο και βαφεις από επάνω.
Ένα βερνίκι μετά και τέλος.

Τον νεροχύτη μην τον τρίψεις,μόνο καθαριστικά.

Νικ, το GUMILAK, ωραιο, ειχα ριξει με πιστολι σε ενα τραπεζι αλλα για εσωτερικη χρηση
Πανο, Κωστη, τα βαριεμαι τα μινιο και ασταρι αλλα μαλλον στο τελος θα τα φτιαξει ελαιοχρωματιστης ! Με το πινελο δεν το εχω καθολου, δωσε μου πιστολι και παρε μου τη ψυχη.

παντως στο παρελθον, σε καποια αλλα καγκελα, ειχα περασει μινιο σε σκουρια και βαμμενο και για πολλα χρονια, χωρις ντουκο, δεν ειχαν ξεφλουδισει.

Κωστη, γιατι microstar, το σφουγγαρι δεν ειναι καλυτερο για ντουκο?

Θανάση για να γίνουν τα κάγκελα με πιστόλι θέλει καλό καιρό και απνοια και καλή μονωση στους τριγύρω χώρους....το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό αλλά σου βγαίνει η πίστη να το κάνεις με τα υπόλοιπα..
Προσωπικά με το χέρι δεν έχω πρόβλημα...

Εγώ μιλάω για καθαρό μινιο πάνω σε βαμμένο. Εάν μιλας για αυτο και σου αντεξε τι να σου πω...πάω πάσο...

Τώρα όσο αφορά το σφουγγαρακι ναι με αφήνει ωραία επιφάνεια αλλά δεν αφήνει χρώμα για προστασία...άσε που πρέπει να το φορτώνεις συνεχεια με χρώμα για να γίνει η δουλειά...
Ειδικά τώρα με τις ζεστές δεν παίζει με τίποτα το σφουγγάρι...
Το microstar αφήνει χρώμα αρκετό και κανει παχος που το προστατεύει το σιδερο...άσε που σκεπάζει καλύτερα.. θέλει απλώς λίγο σουμαρισμα μετά...
Πάρε ένα 10ρη πλύντω με white spirit όπως είναι καθαρό και τυναξε το καλά να ανοίξει η τρίχα του.
Εποιτα εαν εξέχουν κάποιες κοφτές με ένα ψαλιδάκι και είναι έτοιμο προς χρήση..
Προσωπικά αντί να βγάζω βαψιμο 20-25 μετρα κάγκελο,μιλωντας για ισια,σε μια μέρα.. προσθέτονται αλλά 10-15 με το microstar...
Πάρτο και θα με θυμηθείς.

Βάψιμο σε κάγκελα με πιστόλι σε πολυκατοικία & σε κατοικημένη περιοχή με πολλές ιδιοκτησίες σημαίνει μηνύσεις για αποζημιώσεις για λερωμένα αμάξια από κάτω, για την τέντα του γείτονα, για τα αλουμίνια του τρίτου, τα πλακάκια της βεράντας του από κάτω & πάει λέγοντας.

παντως στο παρελθον, σε καποια αλλα καγκελα, ειχα περασει μινιο σε σκουρια και βαμμενο και για πολλα χρονια, χωρις ντουκο, δεν ειχαν ξεφλουδισει.

Πολλά χρόνια έχω έτσι κάγκελα και πόρτες στο Χωριό...

Μπεκ Ποιο βάζεις στο πιστόλι και πόσο αραιώνεις?

δεν συζηταω να βαψω τα καγκελα με πιστολι στο μπαλκονι, η μονη σκεψη που ειχα κανει ηταν να τα ξηλωνα να τα κατεβαζα στην αυλη, να τα εβαφα με πιστολι και μετα να τα ξανατοποθετουσα (ηλεκτροκολλησεις κλπ), αλλα ενας κολλητος που κανουμε μαζι διαφορες αλχημειες ... δεν με αφηνει :flipout:

Πανο, μπεκ 1,6 ή 1,4 αναλογως χρωματος / επιφανειας / χρησης και αραιωση περιπου 10%. Και με πλαστικο χρωμα εχω βαψει νοβοπαν λειο με μεγαλη επιτυχια.

Κωστη, σαν να εχεις δικιο με το microstar, θα αφηνει περισσοτερο υλικο

Μιχαλη παλιότερα είχε γίνει κάνα 2 φορές αυτό...ταλαιπωρία αλλά ευκολία μετα στο βάψιμο...
Άλλες εποχές βεβαια προκειμένου να γίνει η δουλειά σωστά και τα χρήματα ερχόντουσαν σε δεύτερη μοίρα...