Σε απάντηση του Κώστα Κόγια που κάπου με ρώτησε για την αιτία της σημερινής κατάντιας της Ελλάδας.
Κατά τη γνώμη μου η πραγματική αιτία , ο ηθικός αυτουργός της σημερινής κατάστασης της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι η …. Χούντα των συνταγματαρχών. Ο Ελληνικός λαός , πλήρως ανώριμος πολιτικά , μπέρδεψε την δημοκρατία με την αναρχία το μπάχαλο.
Σαν ένα εκκρεμές που αδυνατεί να ισορροπήσει εκεί που πρέπει και ταλαντεύεται μεταξύ Παττακού και Λαϊκισμού. Και οι δύο είναι οι δύο όψεις της αποτυχίας της Ελλάδας να βρει βηματισμό.
Αποδομήθηκε το κράτος , ταυτίστηκε η αστυνόμευση με τους «μπάτσους» , η επιχειρηματικότητα με τον στυγνό καπιταλισμό , η ελευθερία των πανεπιστημίων με την γελοιότητα του (ελληνικού τύπου) πανεπιστημιακού ασύλου , ο παρανοϊκός συνδικαλισμός με τα δικαιώματα των εργαζομένων , η προοδευτικότητα (η καινοτομία δηλαδή) με …την «προοδευτουριά» της πλατείας Εξαρχείων και της πλατείας Κουμουνδόύρου
Όλα σε πλήρη και ολοκληρωτική σύγχυση . Το κράτος διαλύθηκε. Παρακολουθεί αδύναμο να εκτελέσει αποφάσεις , αδύναμο να εισπράξει φόρους , αδύναμο να ανοίξει δρόμους όταν τους κλείνουν ο οποιοδήποτε για οτιδήποτε τον βολεύει , αδύναμο να προστατεύσει τα πανεπιστήμια , τα λιμάνια , τον τουρισμό , την Ακρόπολη Και φυσικά την …κοινή λογική .
Πιστεύω ότι είναι και αδύναμο και να πολεμήσει αν χρειαστεί
Αυτό μετατρέπει όλους (ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ δηλαδή) σε συμμορία που εφαρμόζει το ότι προλάβουμε να αρπάξουμε. Να προλάβουμε να διοριστούμε , να βολευτούμε , να δομήσουμε παράνομα , να πάρουμε ψεύτικη σύνταξη , αγροτική επιδότηση να λουφάρουμε κλπ .κλπ.
Αυτό μετατρέπει τους πάντες σε θύτες κα θύματα . Παίρνει φακελάκι ο ΔΥ , του τα παίρνει μαύρα ο υδραυλικός για να αλλάξει μία βρύση , του οποίου τα παίρνει ο μανάβης της λαϊκής , του οποίου τα παίρνει ο μαύρα ο γιατρός , του οποίου τα παίρνει μαύρα ο καθηγητής με τα ιδιαίτερα , του οποίου τα παίρνει ο εργολάβος για του πουλήσει ημιυπαίθριο , και του τελευταίου τα παίρνει το κράτος μέσω φόρων για να πληρώσει τον ΔΥ, και ξαναξεκινά ο κύκλος της αρπαχτής και της ελληνικής γελοιότητας. Και φυσικά γκρινιάζουν οι πάντες σε ένα σύστημα που βασικά είναι ζούγκλα.
Ο κλέψας του κλέψαντος. Και φτάνουν να γυρίζει σε κύκλο το ποσό των 1000 ευρώ για να αγοραστεί μία σύριγγα στο δημόσιο όταν σε όποια άλλη χώρα του πλανήτη αυτό γίνεται με το 1/50.
Για όποιον είπε για τη διαφθορά της Γερμανίας (μέσω Siemens) κλπ , του απαντώ. Διαφθορά έχει και η Γερμανία και οι ΗΠΑ , ΑΛΛΑ εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας τους (όπως τα ερμηνεύει η εκάστοτε κυβέρνηση) , δεν είναι διαφθορά του τύπου «ο κουμπάρος του Δήμαρχου»
ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ. , γιατί αποδομήσαΜΕ το κράτος . Χωρίς κράτος και εθνική στρατηγική σε βάθος χρόνου είμαστε μία συμμορία λεχριτών και τίποτα άλλο.
Κατά τη γνώμη μου όποιος το αρνείται σήμερα , καταστρέφει τη χώρα , κοιμίζει το λαό . Οδηγεί τη χώρα στη καταστροφή .
Η χώρα χρειάζεται format του σκληρού της δίσκου . Αυτό πρέπει να γίνει σε επίπεδο πολίτη.
Την καλησπέρα μου όλους που μετέχουν στην κουβέντα . Η χώρα αργα-αργά ξυπνάει και ελπίζω να βρεί την κοινή λογική , απλά άργησε.
ΥΓ Μπάμπη τους χαιρετισμούς μου.