Epson EH-TW3600 και EH-TW3200

Απάντηση: Re: Epson EH-TW3600 και EH-TW3200

Οθόνη πήρα από Γερμανία αυτήν http://www.visivo.de/en/Electric-Sc...ro/Electric-Screen-Vision-Pro-16-9/90955.html

στην εκπληκτική τιμή των 219 + 98 euro τα μεταφορικά. Το πανί είναι το χοντρό (αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν 2. Το λεπτό πάχος και το πιο χοντρό) Η αλήθεια είναι ότι σ' αυτή την τιμή είχα παραγγείλει το light και όχι το pro το οποίο είχε 289 euro αλλά δεν παραπονέθηκα όταν ήρθε το πιο ακριβό. Mάλλον είχαν έλειψη στο light. Είναι πάρα πολύ καλό για τα λεφτά του. Πιστεύω οτι ούτε με 600 euro δεν αγοράζεις τέτοιο πανί από Ελλάδα. Φίλος πήρε το ίδιο πανί από το ίδιο μαγαζί πρόπερσι 550 + τα μεταφορικά. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί να μην αγοράζουν ΟΛΟΙ από εκεί. SUPER. Σε μια ακριβώς εβδομάδα το είχα σπίτι. Πλήρωσα βέβαια με paypal αλλά δε με πείραξε καθόλου αφού είχα ήδη account. Το προτείνω ΑΝΕΤΑ

Από πιο μαγαζί την πήρες?

nikolouzosr ο 3200 που έχεις έχει ρυθμίσεις οπώς και ο 3500 για το χρώμα saturation - gamma - r g b offsets κλπ; Δηλαδη μπορείς να τον κάνεις calibration αν θες; Επίσης η γνώμη σου είναι οτι στο cinema mode δεν χρειάζεται παραπάνω φωτεινότητα;

Last edited:
Ναι. μπορεί να γίνει calibration είναι όλο το menu ανοιχτό. Στο cinema mode όχι, δε θα έλεγα ότι έχει αρκετή φωτεινότητα. Τον έχω βάλει στο Living Room mode ως εξής:

Brightness: -10
Contrast: +10
Color Saturation: +5
Color Temperature: 8000
Skin Tone: 3

τα υπόλοιπα τα έχω στο default (αν θυμάμαι καλά)

Έχω την εντύπωση οτι το cinema mode πρέπει να είναι το καλύτερο για θέαση ταινιων.Είσαι σίγουρος οτι με την λαμπα στο normal και οχι στο economy είναι προβληματική ;Αν είναι ανεπαρκη η φωτεινότητα τοτε αυτο είναι κακο χμμ..

Δε λέω ότι είναι προβληματική, απλά στο cinema mode δε μου φτάνει η φωτεινότητα. Μπορεί για κάποιον άλλο να είναι μια χαρά

Ευχαριστω φίλε για την απάντηση απλα είμαι προβληματισμένος και δεν ξέρω ποιον να διαλέξω ανάμεσα απο τον 3600 - 3200 (270 ευρώ διαφορά) :)

Δε λέω ότι είναι προβληματική, απλά στο cinema mode δε μου φτάνει η φωτεινότητα. Μπορεί για κάποιον άλλο να είναι μια χαρά

Καλοθεατος!

Σε ποσες ιντσες προβαλλεις και σε τι περιβαλλον (σκοταδι..) ωστε να μην σε καλυπτει η φωτεινοτητα?
τι ακριβως σημαινει "δεν αρκει η φωτεινοτητα" ?
εχει σχεση με τη ρυθμιση brightness για μαυρο στο 16 κ.τ.λ?

Ναι. μπορεί να γίνει calibration είναι όλο το menu ανοιχτό. Στο cinema mode όχι, δε θα έλεγα ότι έχει αρκετή φωτεινότητα. Τον έχω βάλει στο Living Room mode ως εξής:

Brightness: -10
Contrast: +10
Color Saturation: +5
Color Temperature: 8000
Skin Tone: 3

τα υπόλοιπα τα έχω στο default (αν θυμάμαι καλά)

To cinema mode είναι για περιβάλλοντα που επιτυγχάνεται σχεδόν πλήρης συσκότιση, χωρίς αντανακλάσεις. Οπότε σε σπιτικό περιβάλλον με ανοιχτόχρωμους τοίχους, λευκά ταβάνια κλπ, μάλλον το ξεχνάς...

Επίσης κατά τη γνώμη μου, ο κατασκευαστής έχει κάποια presets ανάλογα με το χώρο που θα παίξει ένας projector. Π.χ. το living room mode που έβαλες και σκάλισες, έγινε αυτόματα "bastard mode". Επίσης το color temperature στο 8000 μου ακούγεται κάπως υψηλό, δεν μπλεδίζει;

Τα ρυθμιστικά από πόσο μέχρι πόσο παίζουν; από -10 μέχρι +10; Γιατί άμα το έχεις βάλει τέρμα στο 10 θα έχεις φάει αρκετές σκάλες του λευκού ή του μαύρου. Για να δεις αν και τι χάνεις πάνε http://www.lagom.nl/lcd-test/ και παίξε με το "black levels" και το "white saturation" σε συνδυασμό με τα contrast/brightness.

Λοιπόν... Δειλά δειλά θα πω μερικά πράγματα για το tw3200. Απόσταση μεταξύ προβολέα και οθόνης στα 5 - 5,5 μέτρα. Μέγεθος 120".
1. Φωτεινότητα: Θα πω απλά ότι είναι ΑΦΘΟΝΗ. Δε χρειάζεται κάτι παραπάνω να πω.
2. Αντίθεση: Δε μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα κι όλας. Θα ήθελα λίγο παραπάνω.
3. Σύγκλιση: Χάνει ένα πράσινο pixel προς τα αριστερά. (Καλά που δε χάνει παραπάνω)
4. Θόρυβος: Απλά ανύπαρκτος. Ξεχνάω ότι είναι αναμμένος. Απόσταση περίπου 1 μέτρο.
5. Εικόνα: Για ευκρίνεια δεν τίθεται λόγος, μια χαρά. Σε αυτές τις ίντσες η διαφορές μεταξύ 720p και 1080p είναι πλέον εμφανή. Τα χρώματα θα τα ήθελα λίγο πιο έντονα (χωρίς να εξαφανίζεται εντελώς το "μαύρο").

Το μαύρο απλά δεν υπάρχει. Καλύτερα να το λέμε γκρι. "Rich gray levels" :award:. Λείπουν από το menu τα theater black modes τα οποία υπάρχουν στον tw3500 και πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια βασική διαφορά μεταξύ του tw3600. Στο eco mode η λάμπα δε με ευχαριστεί καθόλου. Νιώθω ότι πρέπει να την έχω στο Normal.

Προσπαθώ να καταλάβω σε ποιο mode πρέπει να τον βάλω Cinema - Natural - Living Room. Κανένα δεν είναι σαφές. Το Cinema είναι ποιο μουντό, το Natural πολύ έντονο, το Living Room ξεπλυμένο. Δεν έχει και ένα User mode να το φτιάξω μόνος μου όπως η πλάσμα... Τέλος πάντων το φοβερό είναι ότι αν ανάψω το φως στην κουζίνα δεν ενοχλεί πολύ. Βλέπεις όλη την ταινία ΑΝΕΤΑ.
Ευχάριστη έκπληξη είναι το SD υλικό. Πολύ καλό upscaler πρέπει να έχει.
6. Κίνηση: Στα 24p είναι Γ@Μ@ΤΗ. Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο.

7. Lens Shift: Χάλια αίσθηση. Απλά κάνει τη δουλεία του.

8. Value for Money: Αν και το θέμα είναι υποκειμενικό, θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σ' αυτά τα χρήματα.

Δε μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό τώρα. Ελπίζω να βοήθησα

Να προσθέσω και εγώ με την σειρά μου τις εντυπώσεις μου ....
Θα πρασινίσω σε όσα συμφωνώ με τον φίλο "nikolouzosr" + τα δικά μου .

- Απόσταση 4 μέτρα και οθόνη max 120'' συνήθως 110'' .

- Σύγκλιση μάλλον θα πάει πίσω .... για αντικατάσταση.

- Κίνηση: Στα 24p είναι καλή .

- Ευκρίνεια .... δεν με ξετρέλανε ίσως να φταίει η σύγκλιση.

- Παίζω σε cinema με κάποιες αλλαγές .

- Όταν στην σκηνή υπάρχει μία καλοφωτισμένη εικόνα τότε ο προβολέας διαπρέπει .
- Όταν υπάρχει πολύ φως ή μεγάλη αντίθεση ή σκοτεινή σκηνή χάνει την μπάλα.

Δοκιμάζω ακόμα σεταρίσματα και προσεύχομαι .

Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο Αντικαταστάτης του 3500 έχει λιγότερα ρυθμιστικά . Δεν έχει επίσης THX mode.

@vadergr : έχει cinema.

Σχετικά με τα σχόλια που έγραψα.

Πήγα στο Πλαίσιο από όπου και τον αγόρασα .
Τους εξήγησα ότι ενώ έχει Lens Shift δεν έχει Keystone ( κάτι σαν να τους έβρισα την μάνα ένα πράμα ) και βλέπω ένα ελαφρύ τραπέζιο αντί για ορθογώνιο ( βέβαια αυτό συμβαίνει σε μεγάλη χρήση , είναι η αλήθεια )
Τα ίδια τους είπα και για την σύγκλιση .
Μου είπαν ότι δεν έχει DOA και πρέπει να τον πάω στην Epson . ( εδώ ήταν σαν να μου έβριζαν εμένα την μάνα )

Ίσως να κάνω εγώ λάθος , μιας και δεν δεν είναι το φόρτε μου οι προβολείς και θα πάω από εκεί την Τετάρτη.
Αλλά σε περίπτωση που δεν τα καταφέρω μπορεί κάποιος να με βοηθήσει αν μπορώ να διεκδικήσω " Αναιτιολόγητη Επιστροφή " ? ή τι άλλο μπορώ να κάνω ?
Η αγορά έγινε το Σάββατο 11/12/2010

Last edited:
Υπάρχει κάποιο free pattern να τρέξω απο το PC για να το εξακριβώσω ?

Η σύγκλιση που λες, πόσο χάνει; Για το keystone δεν θα' πρεπε να ανησυχείς, αφού χαλάει τόσο την εικόνα που είναι ουσιαστικά άχρηστο.

Επίσης τι εννοείτε δεν έχει cinema mode; Ένα preset δεν είναι κι αυτό;

Πάντως από την εμπειρία μου (έχω δει 4-5 κομμάτια) πρέπει να σου τύχει λαχείο για να πάρεις τρίτσιπο που χάνει λιγότερο από 1-2 pixels. Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα σε προιόντα που θεωρούνται HD, έπρεπε το λάθος στη σύκλιση να είναι το πολύ μισό pixel. Απ' ότι φαίνεται η τεχνολογία δεν έχει ωριμάσει.

Rainbow ή κακή σύγκλιση φαίνεται να είναι η επιλογή σήμερα...

.......... αν ήξερα πόσο χάνει θα το έγραφα .

γιαυτό ζητάω κάποιο pattern .

Τι να χαλάσει το Keystone αφού είναι ήδη αλλανταλα της παρασκευής το γάλα. :D

θα το γράψω πάλι ....... CINEMA EXEI .... μιλάω πάντα για τον 3600,

παιδια συγνωμη αλλα τι σημαίνει κακή σύγκλιση ? εχω ενα epson 3500 και πως μπορω να το τσεκάρω αυτο ? Κeystone δεν εχει ο 3500 νομίζω...

Τον πήγα στο Service στην Octabit , προς το παρόν ήταν αρκετά εξυπηρετικοί και θα με ειδοποιήσουν αύριο. Τους ρώτησα για αυτό που μου είπαν στο Πλαίσιο "ότι για να γίνει αναιτιολόγητη επιστροφή θέλουν την έγκριση τους" . Μου είπαν ότι δεν ισχύσει . Θα πάω πλαίσιο και βλέπουμε .
Αν είναι δικό μου το λάθος και κάτι δεν έχω σετάρει καλά είπαν ότι αύριο αν πάω θα μου δείξουν πως δουλεύει ..... lol.

Επέστρεψε το μηχάνημα από Octabit . To είδα να παίζει . ΟΛΑ καλά και Καθαρά. ) :eek: το παρέλαβα και θα δώ τι παίζει σε λίγο στο σπίτι.

Η έχω κάνει κάποια Μακακία ή φταίει το καλώδιο που αγόρασα ( 5 μέτρα απο το Πλαίσιο ) :chinscratch:

Θα δείξει.