Λοιπόν μετά από 2 ώρες περίπου δοκιμών και ρυθμίσεων εχω να πώ τα εξής:
Out of the box:
Τρομακτική φωτεινότητα!
Πάρα πολύς θόρυθος στην εικόνα, σα να είναι ζωντανό το χρώμα, δε ξέρω πώς να το περιγράψω αλλοιώς, είμαι άσχετος.
Το κίτρινο δεν είναι κίτρινο είναι ένα πρασινοκίτρινο.
Το λευκό τρομερά έντονο αλλά λευκότατο, βγαζει μάτι.
Πολύ καλή κίνηση.
Σε πλάνα που έχει ας πούμε καρό σακάκι πίκρα τα καρό μπαιρδεύονται και κινούνται τρελλά! Σαν παλιά ασπρόμαυρη! Απίστευτο!!!!!!!
Γενικά πίκρα και κάκιστη κινηματογραφική αίσθηση, μου θύμισε τις LCD που βλέπω στη σειρά στα καταστήματα ηλεκτρικών και με πιάνουν τα γέλια κάθε φορά,γιαυτόν ακριβώς τον λόγο δεν έχω πάρει ακόμη!
Μαύρο απλά δεν υπάρχει είναι σκούρο γκρί.
Μετά δοκίμασα να τον ρυθμίσω με πρότυπα τα γνωστά από ένα DVD παλιό του high tech που έχει EBU PLUGE 1-5, EBU COLOR BARS, SNELL & WILCOX, CROSSHATCH, 100% WHITE.
Σύμφωνα με τα παραπάνω ήθελε πολύ ρύθμιση στη φωτεινότητα (-10) και στο κόντραστ (-11). Σε όλα τα υπόλοιπα τεστ που είχε ήταν απλά άψογος (με τα ίδια τεστ είχα ρυθμίσει και τον παλιό μου 4805 που σε κανένα δεν ήταν άψογος)!!??
Στα ίδια πλάνα πάλι, ελαφριά βελτίωση στην όλη αίσθηση αλλά τα γενικά χαρακτηριστικά δυστυχώς τα ίδια.
Το μαύρο πλέον αρχισε να μοιαζει με μαύρο.
Απ την άλλη η έντονη φωτεινότητα του λευκού πραγματικά συνεχίζει να τυφλώνει, σε σκηνές από το 5th element δε φαίνεται λευκό αλλά σαν ασημί που ανακλά φως! Τα χρώματα αφύσικα και το δέρμα σα να έχει 1 πόντο make-up - στόκο!
Ο θόρυβος -"μυρμηγκιασμα" απαράδεκτος και γενικά απίστευτη απογοήτευση.
Πηγή το ταπεινό oppo 971H με ανταπτορα από DVI σε HDMI (μακάρι να φταίει αυτό).
Γενικά δε μπορώ να πιστέψω ότι είναι τόσο πολύ χάλια οι LCD, θέλω να πιστεύω ότι έχω κάνει κάτι λάθος και είναι πολύ πιθανών καθότι είμαι άσχετος από προβολείς, αλλοιώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!
Είναι δυνατόν ο αρχαίος μου 4805 να ήταν τόσο καλύτερος??????
Αν και αύριο δε βρώ άκρη αρχίζω να ψάχνω λάμπα για τον 4805 και ο epson στον αγύριστο, κρίμα το χιλιάρικο σε τόσο δύσκολες εποχές!