Epson EH-TW3600 και EH-TW3200

τελικα θα μας πει καποιος τι ειναι η συγκλιση και πως καταλαβαινουμε οτι εχει καποιο προβλημα το μηχανημα;(εχω τον epson tw 3600)

Αυτό που βλέπεις (θα έπρεπε να) είναι μία λευκή γραμμή σε μπλε φόντο.
Όμως, βλέπεις πως η άσπρη γραμμή δεν ειναι άσπρη γιατί το κόκκινο έχει σύγκλιση (alignment) 1,5 πιξελ προς τα αριστερά και το πράσινο 0.5 πίξελ πάλι προς τα αριστερά

Δηλαδή τα 3 βασικά πιξελς κόκκινο πράσινο μπλε που παράγουν τα χρώματα, δεν πέφτουν ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο όπως θα έπρεπε

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πλήκτρο pattern στο τηλεχειριστήριο του προτζέκτορά σου και να δεις την ίδια εικόνα για να κρίνεις
Φυσικά υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι για να τσεκάρεις το alignment που έχει το μηχάνημα σου, αλλά αυτός είναι ο πιο γρήγορος :afro:

ελπίζω να βοήθησα

<script src='http://img841.imageshack.us/shareable/?i=06112010013.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Αυτό που δείχνει ο Άγγελος είναι μια πολύ καλή περίπτωση τρίτσιπου projector. Υπάρχουν άλλοι που χάνουν 2+ pixels, οπότε δημιουργείται πολύ άσχημο αποτέλεσμα.

Εδώ φαίνεται καθαρότερα στα γράμματα (που θα έπρεπε κανονικά να είναι άσπρα):
hc5500.jpg

το δοκιμασα και στην ασπρη γραμμη και στα γραμματα βλεπω λιγο κοκκινο στην ακρη (μισο πιξελ περιπου)αλλα πρεπει να πας πολυ κοντα να το δεις,μισο μετρο πιο πισω δεν βλεπεις τιποτα.τι να κανω ειναι προβλημα;να παω να τους το πω;(ειναι στην εγγυηση)ευχαριστω.

Δυσκολο να βρεις αριστη συγκλιση σε τριτσιπους.Ακομα και να στον αλλαξουν παιζει να σου κατσει χειροτερος.Εσυ θα κρινεις αν σε ενοχλει.

Re: Απάντηση: Epson EH-TW3600 και EH-TW3200

το δοκιμασα και στην ασπρη γραμμη και στα γραμματα βλεπω λιγο κοκκινο στην ακρη (μισο πιξελ περιπου)αλλα πρεπει να πας πολυ κοντα να το δεις,μισο μετρο πιο πισω δεν βλεπεις τιποτα.τι να κανω ειναι προβλημα;να παω να τους το πω;(ειναι στην εγγυηση)ευχαριστω.

με μισο πιξελ απόκλιση, οχι απλά δεν τον πας πίσω αλλά τους στέλνεις και ευχαριστήριο γράμμα -bye-

τριτσιπο σε αυτην την κατηγορία τιμής νομίζω από 1.5 - 2 πίξελ και άνω το σκέφτεσαι...

Με 1 pixel στο αλλάζουν ?

δεν ξέρω πια είναι η πολιτική της epson και ποσα πιξελ θεωρεί σαν "βλάβη" και προχωράει σε αντικατάσταση, αλλά απο την εμπειρία μου μέχρι τώρα και να στον αντικαταστήσει, μπορεί το κομμάτι που θα σου έρθει να ειναι χειρότερο ή και να έχει και άλλα προβλήματα...(όπως λέει και ο vadergr)

το 1 πιξελ πάντως μόνο σε browsing απο σχετικά κοντινή απόσταση μπορεί να σε ενοχλήσει λίγο, σε θέαση ταινιών δεν το βλέπεις καν

Last edited:
Από χθές το μεσημέρι έχω τον 3200 στο ταβάνι μου. Ακόμα δεν είδα τίποτα μιας και το ταπεινό μου oppo δεν έχει HDMI και φυσικά δεν το θυμόμουν! Σήμερα θα πάρω αντάπτορα από DVI to HDMI και μαλλον θα καταφέρω να δώ. Πρώτη εντύπωση πάντος, μόλις άνοιξα το κουτί, είναι οτι πρόκειται για πάρα πολύ μεγάλο σε μέγεθος προβολέα, τουλάχιστον συγκριτικά με τον αρχαίο μου 4805 και επίσης πολύ πιο βαρύ. Η βάση Vogels που έχω τον κρατάει οριακότατα, ελπίζω να μη μου ερθει στο κεφάλι καμια νύχτα(είναι και έντονα εμπροσθόβαρος)!
Το χρώμα του τώρα το ασπράκι όταν τον έχεις στα χέρια μοιάζει γελοίος, κάπως σαν ψυγείο ΙΖΟΛΑ ένα πράμα και τον κάνει να φαίνεται ακόμα πιο μεγάλος, όμως στο λευκό ταβάνι είναι μια χαρά, αν ήταν μαύρος θάταν σα μια τεράστια μαύρη τρύπα πάνω από το κεφάλι μου! Αρχικά φαίνεται να μήν έχει πρόβλημα απόκλισης-σύγκλισης αν και δεν είμαι καθόλου σχετικός. Στα γράμματα και στα μενου έχει ένα έλάχιστο λαχανί σιρίτι (κάτω από πίξελ) που φαίνεται σε λιγότερο από το μισό μετρο μόνο. Στο πάτερν δε φαίνεται σχεδόν καθόλου. Επίσης είναι εντελώς αθόρυβος, μα εντελώς. Α ξέχασα να αναφέρω οτι τα ρυθμιστικά του φακού (πάνω κάτω, δεξια αριστερά) είναι για γέλια από κατασκευαστικής άποψης, όμως κάνουν τη δουλιά τους εύκολα και μια χαρά και δε πιστεύω να τα ξαναπειράξω οπότε ο.κ
Αυτά για τώρα, εντυπώσεις ίσως αύριο.

Λοιπόν μετά από 2 ώρες περίπου δοκιμών και ρυθμίσεων εχω να πώ τα εξής:
Out of the box:
Τρομακτική φωτεινότητα!
Πάρα πολύς θόρυθος στην εικόνα, σα να είναι ζωντανό το χρώμα, δε ξέρω πώς να το περιγράψω αλλοιώς, είμαι άσχετος.
Το κίτρινο δεν είναι κίτρινο είναι ένα πρασινοκίτρινο.
Το λευκό τρομερά έντονο αλλά λευκότατο, βγαζει μάτι.
Πολύ καλή κίνηση.
Σε πλάνα που έχει ας πούμε καρό σακάκι πίκρα τα καρό μπαιρδεύονται και κινούνται τρελλά! Σαν παλιά ασπρόμαυρη! Απίστευτο!!!!!!!
Γενικά πίκρα και κάκιστη κινηματογραφική αίσθηση, μου θύμισε τις LCD που βλέπω στη σειρά στα καταστήματα ηλεκτρικών και με πιάνουν τα γέλια κάθε φορά,γιαυτόν ακριβώς τον λόγο δεν έχω πάρει ακόμη!
Μαύρο απλά δεν υπάρχει είναι σκούρο γκρί.

Μετά δοκίμασα να τον ρυθμίσω με πρότυπα τα γνωστά από ένα DVD παλιό του high tech που έχει EBU PLUGE 1-5, EBU COLOR BARS, SNELL & WILCOX, CROSSHATCH, 100% WHITE.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ήθελε πολύ ρύθμιση στη φωτεινότητα (-10) και στο κόντραστ (-11). Σε όλα τα υπόλοιπα τεστ που είχε ήταν απλά άψογος (με τα ίδια τεστ είχα ρυθμίσει και τον παλιό μου 4805 που σε κανένα δεν ήταν άψογος)!!??
Στα ίδια πλάνα πάλι, ελαφριά βελτίωση στην όλη αίσθηση αλλά τα γενικά χαρακτηριστικά δυστυχώς τα ίδια.
Το μαύρο πλέον αρχισε να μοιαζει με μαύρο.
Απ την άλλη η έντονη φωτεινότητα του λευκού πραγματικά συνεχίζει να τυφλώνει, σε σκηνές από το 5th element δε φαίνεται λευκό αλλά σαν ασημί που ανακλά φως! Τα χρώματα αφύσικα και το δέρμα σα να έχει 1 πόντο make-up - στόκο!
Ο θόρυβος -"μυρμηγκιασμα" απαράδεκτος και γενικά απίστευτη απογοήτευση.
Πηγή το ταπεινό oppo 971H με ανταπτορα από DVI σε HDMI (μακάρι να φταίει αυτό).

Γενικά δε μπορώ να πιστέψω ότι είναι τόσο πολύ χάλια οι LCD, θέλω να πιστεύω ότι έχω κάνει κάτι λάθος και είναι πολύ πιθανών καθότι είμαι άσχετος από προβολείς, αλλοιώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!
Είναι δυνατόν ο αρχαίος μου 4805 να ήταν τόσο καλύτερος??????
Αν και αύριο δε βρώ άκρη αρχίζω να ψάχνω λάμπα για τον 4805 και ο epson στον αγύριστο, κρίμα το χιλιάρικο σε τόσο δύσκολες εποχές!

Σήμερα πήρα τον 3200 (παραγγελία απο Γερμανία στα 999 ευρώ) και τον δοκίμασα το βράδυ.Έβαλα διάφορα τρέιλερ ταινίων που έχω κατεβάσει απο το ιντερνετ και διάφορα άλλα.Να πω οτι η φωτεινότητα του παρόλο οτι τον έχω στο cinema mode που υποτείθεται οτι είναι αυτο με τα λιγότερα lumen ήταν υπέραρκετη.Όλα αυτά σε προβολή σε τοίχο σε διαγώνιο 150 ιντσών.Οι εντυπώσεις παρα πολυ καλές.Σαφώς καλύτερο χρώμα απο τον epson tw700 που είχα, σαφώς καλύτερα σκοτεινά πλάνα και γενικώς η αισθηση που σου δίνει είναι οτι ειναι καλύτερος.Θόρυβος ανύπαρκτος (σε normal mode οχι economy).Η εικόνα που βλέπω συνδεδεμένος με ενα htpc με κάρτα Radeon 4770 εξαιρετική.Αν μπορέσω θα ανεβάσω εικόνες απο τον προβολέα σύντομα.

Στο Dynamic τα πράγματα είναι κάπως πιο υποφερτά αλλά γενικά το θέμα με το μυρμήγκιασμα δεν παίζεται, πραγματικά πολύ ενοχλητικό, υπάρχει περίπτωση να φταίει το DVD? αλλά γιατί δεν υπήρχε στον προηγούμενο προβολέα? Μήπως είναι πολύ κοντά η θέσης θέασης και γιαυτό φαίνεται? Η διάσταση της εικόνας είναι 90" και η απόσταση θέασης από πανί είναι 3,9 μέτρα, στα 7 μέτρα δεν είναι τόσο ενοχλητικό αλλά γιατι στον προηγούμενο δεν υπήρχε τέτοιο θέμα? Ή μήπως όλοι οι LCD το έχουν αυτό και απλά το συνηθίζουμε και τέρμα? Ας διαβάσουμε κάποια γνώμη πάνω στα ερωτήματα αυτά αν γίνεται γιατί δε βγάζω άκρη...

Πιθανότατα χρειάζεται καλιμπράρισμα, όμως ο θόρυβος (μυρμήγκιασμα) μπορεί να καλιμπραριστεί? Φοβάμαι μήπως όλοι οι LCD παίζουν έτσι γιατί δεν έχω και αναφορικές θεάσεις μιας και μέχρι σήμερα οι 3-4000 ώρες που έχω γράψει ήταν σε DLP.