Epson EH-TW9100 ρυθμισεις (calibration)!

Ούτε εγώ είδα τέτοιο πράγμα Χρήστο. Η φωτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ώστε να φανεί πόσο πιο έντονο γίνεται το φαινόμενο σε σκούρο φόντο (το δεξί βέλος, έναντι του αριστερού)
Μάλιστα αν θυμάσαι το σχολιάσαμε σε κάποιες σκηνές του Avatar νομίζω όπου η κίνηση ήταν πιο ομαλή και δεν είδαμε κάτι (όχι τουλάχιστον κάτι που να αξίζει να ασχοληθείς)

αν έχεις κρατήσει το med κάτω και έχεις όρεξη, βρες κάποια σχετικά γρήγορη σκηνή (κίνηση χεριών με σταθερό σώμα σε σκούρο φόντο θα ήταν το ιδανικό, ίσως στο hugo τη στιγμή που ο μικρός πάει να βουτήξει το μηχανικό ποντίκι και του γραπώνει το χέρι ο Kingsley ή αν βρεις τη σκηνή του avatar πιο πάνω κτλ) και πάτα pause.
Aν εμφανίζεται κάνε ρυθμίσεις του βάθους, ώστε να δεις αν βελτιώνεται.
Η αίσθησή μου είναι ότι μπορεί να διορθωθεί ή εξομαλυνθεί (αυτό που είδα) και δεν οφείλεται στη ποιότητα των γυαλιών ούτε στο συγχρονισμό τους με την εικόνα (εκτίμηση μόνο βέβαια).
Ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι με ξενίζει ακόμα η κίνηση στη μεγάλη οθόνη.

Σαφώς θέλει παραπάνω ψάξιμο όταν έρθουν στα χέρια σου τα τεστάκια βέβαια.

:ernaehrung004:

Last edited:
Σιγουρα σε σχεση με μια τηλεοραση, τα πραγματα ειναι πιο "ορατα".

Απ οσο εχω καταλαβει το φαινομενο, εχει να κανει περισσοτερο με το συγχρονισμο μεταξυ του προβολεα και των γυαλιων.
Εαν αυτο ισχυει, θα ελεγα οτι αυτο που περιγραφεις με γυαλια της samsung μπορει να ειναι κι ενας λογος.

Αληθεια, ποια γυαλι ειναι ακριβως? Εχω κι εγω μια es8000 με δυο ζευγαρια γυαλια. Κανουν? Εαν ειναι να τα δοκιμασω και να σου πω.

Εχω πάρει δύο μοντέλα, αλλά δεν έχω δει διαφορά μεταξύ τους.
Το ένα είναι από όσο θυμάμαι το SSG-4100 αλλά λογικά όλα τα RF Bluetooth της Samsung θα κάνουν.

Θα σου ήμουν υπόχρεος εάν τα δοκίμαζες να μου έλεγες εάν βλέπεις διαφορά με της Epson.

Θα το ψάξω βέβαια και περαιτέρω βάσει των ανωτέρω γραφομένων του φίλου Dalanik.

Last edited:
Εαν κλειδωνουν με τον προβολεα αυτα που εχω, πολυ ευχαριστως να τα δοκιμασω και να σου πω.

Θα μου κανει και καλο γιατι θα εχω 4 ζευγαρια γυαλια πλεον :ernaehrung004:

Aπ'οτι διαβαζω

"According to AVS members the Samsung SSG - 4100 3D glasses work fine with the Epsons."

οποτε δοκιμαζω και σου λεω !

Γιαννη δοκιμασα τα ssg-4100gb που εχω απο την es8000. Κλειδωνουν κανονικοτατα. Διαφορες με τα μαμα της epson, οσο κι αν προσπαθησα δεν ειδα.

Re: Απάντηση: Epson EH-TW9100 ρυθμισεις (calibration)!

Γιαννη δοκιμασα τα ssg-4100gb που εχω απο την es8000. Κλειδωνουν κανονικοτατα. Διαφορες με τα μαμα της epson, οσο κι αν προσπαθησα δεν ειδα.

Κονομήσαμε τσάμπα γυαλιά μου φαίνεται... ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson EH-TW9100 ρυθμισεις (calibration)!

Κονομήσαμε τσάμπα γυαλιά μου φαίνεται... ;)

Πληρωμενα ειναι, αλλα με αλλο τιμολογιο -bye-.

Τωρα με τα "κλειδωματα" τους, δεν σου λεω τιποτα. Θα τα δεις μονος σου !

Δηλαδή όσον αφορά βασικά σε crosstalk και δευτερευόντως σε πτώση φωτεινότητας και χρωματικές αλλοιώσεις δεν είδες κάτι το αξιοσημείωτο, έτσι;

Από τη μία αυτό είναι καλό διότι με βγάζει από περιττά έξοδα (το βασικότερο αυτή τη στιγμή...), από την άλλη κακό διότι πρέπει να εξετάσω λίγο βαθύτερα το θέμα του crosstalk.

Σε κάνει να αναρωτιέσαι βέβαια: τα γυαλιά της Epson 90-100 και της Samsung 18...

Τοσο που εχουνε τα samsung, θα παρω καμμια 10αρια ζευγαρια ακομα, ετσι, για να μην μας τη λεει ο Μπαμπης :grinning-smiley-043

Εχεις κανα λινκ ?

Τοσο που εχουνε τα samsung, θα παρω καμμια 10αρια ζευγαρια ακομα, ετσι, για να μην μας τη λεει ο Μπαμπης :grinning-smiley-043

Εχεις κανα λινκ ?

Δεν γίνεται να έχεις περισσότερα.... :bigcry:

Υ.Γ. Λες να κλειδώνουν και στον JVC; :flipout:

Εχεις κανα λινκ ?

Κελεπουράκια τα Samsung και πανάλαφρα (τα 4100, 3 γραμμάρια ελαφρύτερα από τα παθητικά της RealD που δίνουν στους κινηματογράφους :p ).

http://www.skroutz.gr/s/2156450/Samsung-SSG-4100GB.html?keyphrase=samsung+ssg-4100

http://www.skroutz.gr/s/2156454/Samsung-SSG-P41002.html?keyphrase=samsung+ssg-41002

http://www.skroutz.gr/s/3007317/Samsung-SSG-5100GB.html?keyphrase=samsung+ssg-5100

http://www.skroutz.gr/s/3053476/Sam...ase=samsung+ssg-p51002/xc+-+active+3d+glasses

Υ.Γ. Λες να κλειδώνουν και στον JVC; :flipout:

Aν ο RF emmiter του τζίβη έχει την ένδειξη του ενοποιημένου προτύπου FullHD 3D RF, τότε θα πρέπει να κλειδώνουν. Δε χάνετε τίποτα να κάνετε μια δοκιμή με τον Χρήστο... ;)

Θενκς για τα λινκ :ernaehrung004:

Μπαμπη, την επομενη που θα βρεθουμε, φερνεις τον jvc και δοκιμαζουμε αν κλειδωνουν ;)

Θενκς για τα λινκ :ernaehrung004:

Μπαμπη, την επομενη που θα βρεθουμε, φερνεις τον jvc και δοκιμαζουμε αν κλειδωνουν ;)

Αν πάω δίπλα στο φίλο μου που έχει τη Samsung 3D σειρά 8000 και πάρω τα γυαλιά μπορώ να τα δοκιμάσω; Τα ίδια με τα δικά σου είναι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson EH-TW9100 ρυθμισεις (calibration)!

Αν πάω δίπλα στο φίλο μου που έχει τη Samsung 3D σειρά 8000 και πάρω τα γυαλιά μπορώ να τα δοκιμάσω; Τα ίδια με τα δικά σου είναι;

Ναι, λογικα, αφου ειναι ιδια τηλεοραση :ernaehrung004:

(παραπανω εχω γραψει και τον τυπο των γυαλιων, τσεκαρισε τον.

Aν είναι D8000 ή ES8000 ή F8000 ναι, αν είναι C8000, όχι...