Epson EH-TW9200 / TW9200W

Απάντηση: Re: Epson TW-9200

Θανάση ευχαριστώ πολύ με βλέπω να το δοκιμάζω..
Μα καλά τόσο σάπιος ο προβολέας ?εναςw1070 τον ξεμπροστιασε πριν κάνει ζέσταμα ?

Δεν ειναι ολες οι hdmi boards ιδιες στις συσκευες. Συμβαινουν αυτα αρκετα συχνα. Παρεμβαλλεται και ο ενισχυτης σου και δυσκολευει κι αλλο τα πραγματα. Αν εχεις και 10-10+ καλωδιο...!

Μην αποκαρδιωνεσαι τοσο συντομα. Ισως χρειαστει καποιο καλυτερο καλωδιο, ή hdmi booster, repeater κλπ Δυστυχως τιποτα δεν ξερεις πότε θα δουλεψει εαν δεν το δοκιμασεις.
Το εχουν αυτο το ζορι τα μεγαλα μηκη hdmi καλωδιων.

Re: Epson TW-9200

Δεν ειναι ολες οι hdmi boards ιδιες στις συσκευες. Συμβαινουν αυτα αρκετα συχνα. Παρεμβαλλεται και ο ενισχυτης σου και δυσκολευει κι αλλο τα πραγματα. Αν εχεις και 10-10+ καλωδιο...!

Μην αποκαρδιωνεσαι τοσο συντομα. Ισως χρειαστει καποιο καλυτερο καλωδιο, ή hdmi booster, repeater κλπ Δυστυχως τιποτα δεν ξερεις πότε θα δουλεψει εαν δεν το δοκιμασεις.
Το εχουν αυτο το ζορι τα μεγαλα μηκη hdmi καλωδιων.

Γιάννη ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν αποκαρδιωνομαι εύκολα απλώς είμαι στη μέση της μετακόμισης, από εκεί που ήταν να τον κρεμάσω έβαλα γυψοσανιδα βιβλιοθήκη, πήγαμε με φίλους να κρεμάσουμε το πανί,είχε ο τοίχος πρόβλημα, καινούργια γυψοσανιδα σήμερα και πολλά ακόμη..
Τον προβαλα σήμερα στον τοίχο και είχα αυτά τα θέματα. η Ατυχία μου είναι πως είμαι Σερρες και δεν μπορώ να βρίσκω εύκολα 10μετρα καλώδια..
τι να κάνω λοιπόν ?

Και κάτι ακόμα που δεν καταλαβαίνω.
Ο.Κ. Φταιει το HDMI που έρχεται στον προβολέα από τον sc-lx 75,γιατί περνάει κανονικά η 3d full hd εικόνα από το bluray και δορυφορικό δέκτη και γράφει HDMI NOT SUPPORTED για το pc,το mede8er και το WD live?
Με τη δική μου λογική δεν έπρεπε να περνά ούτε το πιο βαρύ σήμα..
Και ο Benq που είναι πιο entry level έχει πιο καλό HDMI board?
Τελοσπαντων με συγχωρείτε για τον διαχυτο αρνητισμο μου,είναι λόγω της απογοήτευσης..
P.S. τσεκαροντας το μήνυμα αυτό(HDMI NOT SUPPORTED) στο site της Epson, κάτι έγραφε για Hz των συνδεδεμένων συσκευών αλλά δεν το πολυκατάλαβα..

Απάντηση: Epson TW-9200

μαλλον καποια ρυθμιση θα ειναι το προβλημα.
Μην απογοητευεσαι,κιανε δοκιμες με τις ρυθμισεις των πηγων.

Re: Απάντηση: Epson TW-9200

μαλλον καποια ρυθμιση θα ειναι το προβλημα.
Μην απογοητευεσαι,κιανε δοκιμες με τις ρυθμισεις των πηγων.

Λακη ευχαριστω για τη βοηθεια....να ξεραμε να τα κανουμε κιολας...anyway..

ΕΣΥ βρε colombe74 δεν ζαλίζεις τους άλλους απλά είσαι καλός να ρωτάς και όχι να απαντάς .Να σου απαντήσω εγώ που είχα κάποτε ίδιο θέμα απλά ο epson δεν συνεργάζεται και ειναι λογικό ο benq πως συνεργαζόταν ; Ερώτημα θέλει έχουν πέσει ολα τα κεφάλια για να λύσουν τα αυτονόητα αφού πριν σου δούλευε σημαίνει οτι το καλωδιο ειναι εντάξει όπως και η πηγή σου .Τι σημασία εχει αν περνάει μέσα σε γυψοσανίδα άλλαξε η ποιότητα η το μήκος του καλωδίου;ΑΥΤΗ ειναι η λύση και οτι κανείς απλά χαλάς τον χρόνο σου

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν εχει συμβεί σε κανέναν να μη κλειδωδνει το hdmi εγώ ενα acer projector που είχα δεν κλείδωνε με τίποτα και το καλωδιο ήταν πολυ καλό όπως και με την ασύρματη δικτύωση ο epson δεν συνεργάζεται με συγκεκριμένες πηγές only .Τι κανείς σε αυτή τη περίπτωση πες με το καλωδιο σου και τον pioneer στο μαγαζί που το πήρες λογικά εκει θα έχουν και άλλες συσκευές και αν δεν κλειδώσει τον γυρνάς πισω.Σε καμία περίπτωση μη πας αντιπροσωπεία όλη η ευθύνη σύμφωνα με ευρωπαϊκή νομοθεσία βαραίνει το καταςτημα

Το ποιο λογικό εχει κάποιο θέμα ο epson βασικά έχεις δοκιμάσει και τις 2 εισόδους hdmi του epson?

Λέει ο άλλος κάνε δοκιμές με τις πηγές σου εγώ ο άσχετος λέω το ποιο απλά αφού πριν ο άνθρωπος δεν είχε κανένα θέμα οι πηγές φταίνε;

P.S. τσεκαροντας το μήνυμα αυτό(HDMI NOT SUPPORTED) στο site της Epson, κάτι έγραφε για Hz των συνδεδεμένων συσκευών αλλά δεν το πολυκατάλαβα..

Άγη, είναι εύκολο να μεταφέρεις τι γράφει το site της Έπσον πάνω στο θέμα?

[/COLOR]Λέει ο άλλος κάνε δοκιμές με τις πηγές σου εγώ ο άσχετος λέω το ποιο απλά αφού πριν ο άνθρωπος δεν είχε κανένα θέμα οι πηγές φταίνε;

για διαβασε τι λεει εδω η epson και μετα κανε τον εξυπνο.

Make sure the computer's display resolution does not exceed the projector's resolution and frequency limit. If necessary, select a different display resolution for your computer. (See your computer manual for details.)

Γιάννη αυτό είναι το link ελπίζω να είναι σχετικό με την περίπτωση μου γιατί όπως φαίνεται εγώ δεν είμαι..
http://www.epson.com/cgi-bin/Store/...63097441&foid=244300&cat=243822&subcat=243966

Πριν ξεκινήσεις δοκιμές με τα καλώδια και τις πηγές, σιγουρέψου:

Έξοδος σήματος από την κάρτα γραφικών (ποια είναι?), 1080 60 ή 24 Hz. Επίσης δοκίμασε 1280χ720 60 Hz.

Πήγαινε: Settings---advanced---hdmi video range και βάλε το σε full RGB.

Και βλέπουμε..

Ενταξει η epson στο manual, αναφερεται για τις κλασσικες περιπτωσεις οπου εχεις βαλει σε ενα pc αναλυσεις ή συχνοτητα hz διαφορετικες απο αυτες που υποστηριζει ο προβολεας.
Στην προκειμενη περιπτωση, προφανως ο Αγης εχει τις σωστες.

Τωρα, ψαχνοντας στο νετ, βρηκα περιπτωσεις οπου και σε αλλους χρηστες δεν κλειδωναν καποιες συσκευες βγαζοντας τους το ιδιο μηνυμα ή απλα δεν ειχαν εικονα.
Ενας μαλιστα ανεφερε ακριβως το ιδιο προβλημα. Εικονα με χιονακια, πότε εδινε εικονα, πότε οχι, ωσπου επαψε να δινει εντελως εικονα και του τον αλλαξαν με νεο και το προβλημα σταματησε.

Ειναι handshake προβλημα. ? Προβλημα με edid, hdcp. ? Λιγη σημασια εχει.

Καλο ειναι να γινουν 2 πραγματα.
Να αφαιρεθει απο την εξισωση ο ενισχυτης AV και να δοκιμαστει αλλο καλωδιο.
Ας δοκιμαστει να κλεισουν (ή να ανοιξουν) ολα τα CEC απο τα μενου ολων των συσκευων στην αλυσιδα μπας και...!

Το κακο ειναι οτι η υποθεση ως συνηθως σε αυτα τα διαολεμενα προβληματα των hdmi, ειναι trial&error κατασταση. Εχει προβληματα η hdmi. ? Προβλημα firmware. ? Συνηθισμενο προβλημα συνεργασιας συσκευων/καλωδιου. ?
Ας δοκιμαστουν πρωτα καποια πραγματα πριν καταληξει στο σερβις γιατι το "φταιει το καλωδιο" ειναι το πρωτο πραγμα που εισπραττει συνηθως καποιος. :frown:

Καλο ειναι να γινουν 2 πραγματα.
Να αφαιρεθει απο την εξισωση ο ενισχυτης AV και να δοκιμαστει αλλο καλωδιο.
Ας δοκιμαστει να κλεισουν (ή να ανοιξουν) ολα τα CEC απο τα μενου ολων των συσκευων στην αλυσιδα μπας και...!

Yep...

Βρε παιδιά τι ψάχνεσαι ο benq δεν είχε θέμα αντικατάσταση ο epson είχα το ίδιο πρόβλημα με acer

Παιδια τι να σας πω,πραγματικα σαν είμαι ευγνωμων που τοο με βοηθατε.
Γιαννη οσον αφορα τις ρυθμισεις,την εχω 1600x900 στα 60HZ μη μου ζητας να αλλαξω κατι το θελω τοσο αλλα λογω αμπαλοσυνης επι του θεματος δεν το εχω.
Γιαννη ετερε,ακριβως αυτό μου συμβαινει!!Στο WD,Mede8er και PC.Παιζουν Bluray,ψηφιακος δεκτης και PS3.
Τελος,μετα από παρεμβαση του 3ου Γιαννη J_L εκανα δοκιμες να παιξω με τον ενισχυτή παραλληλα ολες τις πηγες τοσο στον προβολεα οσο και στην τηλεοραση.Στην τηλεοραση παιζουν όλα κανονικότατα!!

Kαταρχας ΑΛΛΑΞΕ την αναλυση σε 1920Χ1080 24hz (απο 1600Χ900)
Aυτη την αναλυση την υποστηριζει μονο αναλογικα απο οσο γραφει το manual.
(βεβαια αυτο δεν μας διαφωτιζει γιατι δεν παιζει απο το WD αλλα ενα πραγμα τη φορά)

Re: Απάντηση: Epson TW-9200

Kαταρχας ΑΛΛΑΞΕ την αναλυση σε 1920Χ1080 24hz (απο 1600Χ900)
Aυτη την αναλυση την υποστηριζει μονο αναλογικα απο οσο γραφει το manual.
(βεβαια αυτο δεν μας διαφωτιζει γιατι δεν παιζει απο το WD αλλα ενα πραγμα τη φορά)

Γιαννη μολις δοκιμασα το WD κατευθείαν στον προβολεα χωρις ενισχυτή ενδιάμεσα με το 10μετρο και παιζει νερακι....
Για αλλαγες σε αναλυσεις μην ζητατε πολλα,δυστυχως,θα περιμενω μαλλον τον γατο αυριο.....

δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας, αναλυση. Ευκολο ειναι.

Αρα ο ενισχυτης δημιουργει το προβλημα. Αν αυριο ερθει ο γατος, θα κοιταξει και τις υλοποιπες ρυθμισεις (και στον ενισχυτη σου) μπας και καταφερεις να δουλεψεις και με αυτον μαζι.

Αντε, τελικα βγαινει ακρη σιγα σιγα. (να παρει επιτελους και ο ilzals τον 9200)
Ιlzals...ξε-ακυρωσε την ακυρωση πωλησης του 1070. :flipout: