Epson EH-TW9200 / TW9200W

Re: Epson TW-9200: Εντυπώσεις από την έκθεση ΗΧΟΣ ΕΙΚΟΝΑ SHOW

Τι εννοεις με το " isf εργαλείο" ;

Απάντηση: Re: Epson TW-9200

Έχει συγκρίνει πραγματικά κανείς από σας τον Epson ΕΗ-TW9200 με τον (δυστυχώς αρκετά ακριβότερο στην Ελλάδα, όχι στο εξωτερικό) Sony VPL-HW55ES?
Προς το παρόν, βλέπω τα εξής + του Epson:
- 1200 Ε φθινότερος
- φωτεινότερος στο dynamic, και με το φίλτρο για best mode (χωρίς αυτό, ο Sony έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα στο best mode, βλ. projectorreviews και projector central)
- καλύτερο service
- βελτιωμένο φακό
- 400Hz στο 3D (άρα πιο ξεκούραστος)
- 5000 ώρες λάμπα (αλλά και ο Sony το βελτίωσε)
και τα + του Sony:
- αθόρυβος
- λιγότερο screen-door effect (κοτετσόσυρμα)
- κυρίως quality control.
Είμαι όλος αυτιά (δηλ. μάτια) για τις γνώμες σας!

1) Καλυτερο service η Epson απο την Sony απο που προκυπτει ?
Υπαρχουν αναφορες κατοχων epson που λενε οτι τους εγινε αντικατασταση με αλλον χρησιμοποιημενο προτζεκορα
2) Δεν υπαρχει συγκριση αναμεσα σε ποιοτητα κατασκευης σε προτζεκτορες Epson σε σχεση με την ποιοτητα κατασκευης των Sony
3) Αυτο με τις 5000 ωρες ζωης στην λαμπα το πιστευει κανεις ?

Re: Epson TW-9200

Να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει το εξής, αν θέλεις να συνδέσεις με τον 9200 ενισχυτή hifi, όχι av, υπάρχει κάποιος τρόπος?

Να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει το εξής, αν θέλεις να συνδέσεις με τον 9200 ενισχυτή hifi, όχι av, υπάρχει κάποιος τρόπος?

Ωστε να καταφερεις τι. ?

Να πάρεις ηχο από τον στερεοφωνικό ενισχυτή και τα ηχεία σου. Δηλαδή να ενώσεις για εικόνα τον προβολέα με την πηγή σου πχ. το λαπτοπ ή τον αποκωδικοποιητή με hdmi και να ενώσεις και τον προβολέα για ήχο με τον στερεοφωνικό ενισχυτή σου ώστε να πάρεις ήχο από τα ηχεία σου. Βλέπω δηλαδή ότι δεν έχει audio output για να καρφώσεις rca βύσμα, δηλαδή ήχο παίρνεις μόνο από av ενισχυτή ή υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδέσεις και hifi ενισχυτή που έχει μόνο rca υποδοχές?

Απάντηση: Epson TW-9200

Θα επρεπε ο προβολεας να μετατρεπει το ψηφιακο σημα σε αναλογικο πριν το δωσει στον ενισχυτη.
Τη σημερον ημερα, χρησιμοποιουνται οι AVR με hdmi inputs για αυτο το λογο. (ή τουλαχιστον με καποια spdif για πολυκαναλο ηχο απο την πηγη)

Στη δικη σου περιπτωση οπου ο δικαναλος ενισχυτης σου εχει απλα καποιο aux in, του δινεις κατευθειαν αναλογικο ηχο απο την πηγη, ειτε αυτη ειναι καποια αναλογικη εξοδος ηχου, ακομη και απο μια απλη εξοδο ηχου ακουστικων. (π.χ. minijack to rca)

Oπως καταλαβαινεις, σημερα οι ενισχυτες avr ειναι αυτοι οπου παιρνουν εικονα+ηχο απο την hdmi τους και στελνουν την εικονα υστερα στον προβολεα. (και οχι ο προβολεας να παρει εικονα και ηχο και να στειλει ηχο στον avr)

Aν αναφερεσαι σε laptop, παιρνεις απο την εξοδο ακουστικων.
Απο pc παρε αντιστοιχα απο καποια αναλογικη εξοδο της καρτας ηχου.
Για οποιοδηποτε Player, ψαχνεις να βρεις με τι εξοδο δινει αναλογικο ηχο και συνδεεις το αναλογο καλωδιο.
(rca σε....οτι εξοδο δινει το player)

Last edited:

καλησπερα παιδια εχω ενα θεμα τωρα με το μουντιαλ προσπαθησα χτες να δω απο τον προτζεκτορα τον αγωνα αλλα δεν μου εδειχνε τιποτα εχω τον ασυρματο epson 9200 και ενω συνδεω το hdmi απο το ασυρματο στον αποκωδικοποιητη μου γραφει no signal detected δοκιμασα την ιδια εξοδο το playstation και παιζει κανονικα λετε να φταιει ο αποκωδικοποιητης......

καλησπερα παιδια εχω ενα θεμα τωρα με το μουντιαλ προσπαθησα χτες να δω απο τον προτζεκτορα τον αγωνα αλλα δεν μου εδειχνε τιποτα εχω τον ασυρματο epson 9200 και ενω συνδεω το hdmi απο το ασυρματο στον αποκωδικοποιητη μου γραφει no signal detected δοκιμασα την ιδια εξοδο το playstation και παιζει κανονικα λετε να φταιει ο αποκωδικοποιητης......

Καλησπέρα,
αυτό είναι κάτι που το έχω ξαναδεί και δεν διορθώθηκε. Από ότι με πληροφόρησαν από την αντιπροσωπεία σε σχετική ερώτηση μοθ, με ενημέρωσαν ότι πρέπει να είναι θέμα ασυμβατότητας συσκευών. Αναγκαστικά συνδέθηκε αναλογικά με τον ενισχυτή και μετα στον αναμεταδότη μέσω HDMI από την έξοδο του ενισχυτή.

Re: Απάντηση: Re: Epson TW-9200

Καλησπέρα,
αυτό είναι κάτι που το έχω ξαναδεί και δεν διορθώθηκε. Από ότι με πληροφόρησαν από την αντιπροσωπεία σε σχετική ερώτηση μοθ, με ενημέρωσαν ότι πρέπει να είναι θέμα ασυμβατότητας συσκευών. Αναγκαστικά συνδέθηκε αναλογικά με τον ενισχυτή και μετα στον αναμεταδότη μέσω HDMI από την έξοδο του ενισχυτή.

οκ σας ευχαριστω κυριε Καστρουνη θα δοκιμασω να παρω αλλο αποκοδικωποιητη γιατι αρχισε να μου κανει και κατι αλλα νερα να δουμε αν ειναι αυτο.....

av_1408354932.jpg
EUROPEAN HT PROJECTOR 2014-2015

Epson EH-TW9200W

''Για τους λάτρεις του κινηματογράφου, o Epson EH-TW9200W είναι ένας home cinema προβολέας που προσφέρει την απόλυτη εμπειρία θέασης. Ο Εpson EH-TW9200W συνδυάζει υποδειγματικά την μεγάλη εικόνα, την εύκολη εγκατάσταση και τη χρηστικότητα. Είναι τεχνολογίας Full HD LCD με φωτεινότητα 2.400 Lumens και δυναμική αντίθεση 600.000:1, ώστε να δημιουργεί καθηλωτικές (συμπεριλαμβανομένων 3D), γεμάτες με λεπτομέρεια, φωτεινότητα και απόδοση κίνησης -που μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω μέσω του συστήματος Frame Interpolation- εικόνες. Η εγκατάσταση υποβοηθείται από ένα φακό με οπτικό ζουμ 2.1x, έχοντας ευέλικτη οριζόντια και κατακόρυφη μετατόπιση. Ένας πομπός HD επιτρέπει στους χρήστες την ασύρματη προβολή HD περιεχομένου, χωρίς να χρειάζεται να συνδέσουμε άλλες συσκευές. Η λειτουργία του EH-TW9200W είναι πολύ ήσυχη και η εμφάνιση του «έξυπνη» ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σ´ οποιοδήποτε δωμάτιο.''

http://www.eisa.eu/awards/home-theatre-display-video/13/european-ht-projector-2014-2015.html#award

Πριν λιγες ωρες παρηγγειλα από Audioshow τον εν λογω προβολεα...
Αν και δε θα γινει αμεσα η εγκατασταση του,επειδη διαβασα πολλα και καλα για το νέο firmware,είναι σχετικα ευκολο να αναβαθμιστη από καποιον που δεν είναι κανενας αμα γνωστης??

Και μια ακομη ερωτηση..εχω τη γνωστη 100'' οθονη από τον αγγλο,την ειχα παρει για τον benq W1070,ολα καλα με τη φωτεινοτητα??

Είχες τον benq w1070 αν αργότερα πάω από benq που τον έχω σε αυτόν που έχεις θα δω διάφορες τρελές;

Είχες τον benq w1070 αν αργότερα πάω από benq που τον έχω σε αυτόν που έχεις θα δω διάφορες τρελές;

Ακόμη δεν τον έχω παραλάβει καν.Ας έρθει μα το καλό και θα ενημερώσω..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καβλοριζικος. ;)

Ευχαριστώ πολύ Θανάση,να'σαι καλά!!

Γεια έχω ένα benq w1070 σε τραπεζάκι σαλονιού και μου δίνει σχεδόν 106"(πανί 2,36χ1,33 με bold 40cm .Ο epson για να πάρω τις ιδιες ίντσες σε τι απόσταση πρέπει να το τοποθετήσω με τέρμα το zoom και σε πόση χωρίς καθόλου zoom.Επισης οριζόντια μετατόπιση ποσό μπορώ να δώσω το πανί μου είναι 2,36 πλάτος πόσο αριστερα μπορώ να το βάλω για να κεντράρει εικόνα . μετατόπιση κάθετη ποσό μπορώ να κάνω;Κάτι τελευταίο η ασύρματη μετάδοση στον 9200w αξίζει η σπάει την εικόνα και χάνει;

Γεια σας και παλι!Οπως προανεφερα,ο προβολεας μου θα μπει στη γνωστη 100αρα του Αγγλου με gain 0.8.Ο προβολεας θα στηθει περι τα 3,5m σε ραφακι σε υψος περιπου 2μ.Το ταβανι ειναι 2.8m και ενα φωτιστικο κατεβαινει απο το ταβανι στα 55cm.Πως το βλεπετε το εγχειρημα???