EPSON EMP-TW2000 - Τον παράγγειλα επιτέλους

Καλοθεατος Πανο.

Πιστευω οτι οι 84 ιντσες για μεσα σπιτι ειναι ενταξει. Εκτος και ειναι η αποσταση θεασης οσο ολο το δικο μου σπιτι.
Σε εμενα παντως 3,5 μετρα καλυπτει ολο το οπτικο πεδιο μου.
Ασε που αν διαβαζεις και υποτιτλους, θελει μια μικρη επιπλεον αποσταση.
Πιστεψε με, ολο το πανηγυρι θα γινει σε 1-2 μηνες που θα τον απολαμβανεις στην αυλη σου.
Συμβουλη:
Αρχισε απο τωρα να σχεδιαζεις τον εξωτερικο σου χωρο που θα κανεις τις προβολες.
Δεν ειναι νωρις, εχεις να κανεις αρκετη δουλεια.
1. Απαγορευονται τα καλωδια να περιφερονται, να απλωνεις και να μαζευεις.
2. Απο ηχο στην αυλη σου; Χρειαζεσαι οπως ειπες κατι αναλογο του μεγεθους προβολης.ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΛΩΔΙΑ
3. Τροφοδοσια σηματος video; Απεφυγε το βαζω - βγαζω, σε καλωδια και προβολι.
4. Το συστημα της οθονης; Θα ειναι σταθερο, θα ειναι το κλασσικο ρολλο;
Αν δεν εχεις σημειο στηριξης, σκεψου μια διακριτικη κατασκευη.

Το ξερω οτι εγραψα πολλα και οτι κοιταζω μπροστα αλλα τα λεω γιατι τα εζησα,
και ειναι κριμα, αδικο και αμαρτια να τα βρεις και εσυ μπροστα σου.

Να γραψω και εγω τις εντυπωσεις μου για το τερατακι :grinning-smiley-043 του φιλου Πανου -bye-.
Απαραιτητη προυποθεση για αυτο να τονισω οτι το μηχανημα ηταν εντελως αρυθμιστο και προβαλε πανω σε λευκο τοιχο χωρις καμια ειδικη επεξεργασια!
Πρωτη εντυπωση ομορφη και στιβαρη κατασκευη.
Δευτερη εντυπωση ΑΘΟΡΥΒΟΣ.Το μηχανημα επαιζε πρακτικα σχεδον χωρις ηχο σε αποσταση ουτε μισο μετρο απο τα αυτια μας και στο "economy" ηταν "ταφος" νομιζω σημαντικοτατο!
Πανευκολο στο στησιμο και στο χειρισμο.
Οσο για την εικονα αν και δεν ειμαι και ο καλυτερος κριτης λογω του οτι δεν εχω δει αλλα προβολικα επαθα πλακα.Το μετρο συγκρισεις για τα ματια μου ειναι η SONY 46X3500 και το μηχανημα επαιζε τουλαχιστον ισαξια σε 1080p (αρυθμιστος εντελως) σε 3πλασιο μεγεθος αλλα ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΑ και να φανταστει κανεις οτι η SONY φημιζεται για τα πολυ φυσικα της χρωματα!:HTEHETH63:

Πάνο για 2η φορά καλορίζικος κι επίσημα τώρα που τον άνοιξες.
Μία ερώτηση. Τι άλλους προβολείς έχεις δει, και τι διαφορές έχει ο νέος με αυτούς; Σε ρωτάω, γιατί η επόμενη αγορά που ήθελα να κάνω είτανε ο epson , αλλά επειδή έχω ήδη τον 700, από το πλαίσιο μου είπανε ότι δεν θα δω διαφορά στα 720p όπου κυρίως βλέπω, αλλά μόνο στα 1080p, ¨οπου και είναι λογικό να δεις διαφορά , λόγω ανάλυσης και μόνον.
Ευχαριστώ
//Γιάννης

Φίλε Πάνο καλορίζικος και σου εύχομαι να περάσεις πολλές και ονειρικές ώρες θεάσεων μαζί του.

Πάντως θα συμφωνήσω με τον Τάσο Οικ. για τη διάσταση της οθόνης.

Οι 100´´ θα σου έδιναν έναν αέρα 'υπεροχής' επιπλέον.;)

Πιστεύω ότι πρέπει να το εντάξεις στις μελλοντικές σου αναβαθμίσεις...:D

Καλές θεάσεις.

Δημήτρη, αυτό το γνωρίζω.
Αυτό που δεν ξέρω πραγματικά, είναι αν έχει διαφορά με τον 700 ο συγκεκριμένος. Ξέρω ότι η ανάλυση στην τελική μετράει λιγότερο απ'ότι όλα τα υπόλοιπα, και το κατάλαβα πολύ καλά από την plasma που πήρα η οποία είναι 1024χ768 αλλά δείχνει πολύ καλύτερα από όλες τις lcd που έχω δει. (άσε που λέει ότι είναι 1080p/24 πράγμα που ακόμα δεν το έχω καταλάβει.
Απλά, ρωτάω τον Πάνο σε σύγκριση, με άλλους αν είδε διαφορά.
Γιατί, αν πράγματι είναι ο πρώτος σχετικά τελευταίας τεχνολογίας που βλέπει, είναι λογικότατο να είναι εντυπωσιασμένος.
Αυτά :)

Φίλε emperor, καλησπέρα. Η αλήθεια είναι ότι στο σπίτι δεν είχε τύχει να έχω κάποιομ σοβαρό προβολέα παλιότερα, πλην ενός της πλάκας, που μου χάρισε ένας φίλος κοντά στα Χριστούγεννα. Ομως για να παίξει ο συγκεκριμένος (ανάλυσης 800χ600) έπρεπε να έχω όλα τα φώτα σβηστά. Και πάλι έβλεπες θαμπά!

Αυτό που αντίκρισα στον Epson, αφού πέρασα πια λίγες μέρες μαζί του (μόλις τελείωσε και μια ταινία που έβλεπα) είναι ότι έχει κατ' εμέ πολύ φυσική εικόνα και αρκετή φωτεινότητα. Ακόμα και λίγο φωτισμό να έχω στο δωμάτιο, όπως είχα ξαναναφέρει, η λειτουργία της λάμπας παίζει στο LOW. Εαν μιλάμε για τα φώτα κανονικά ανοικτά, τότε σε λειτουργία "VIVID" ή "DAY CINEMA" ο προβολέας παίζει μια χαρά, σαν μια μεγάλη τηλεόραση, ιδιαίτερα στα φωτεινά πλάνα. Στα σκοτεινά εννοείται ότι φαίνεται ανοικτό γκρι, αντί για μαύρο, λόγω φωτισμού του δωματίου.

Δεν ξέρω πως παίζει ο 700, όμως τουλάχιστον στον 2000, προσωπικά καταλαβαίνω αισθητή διαφορά στην εικόνα μεταξύ 720p και 1080p. Οχι ότι παίζει άσχημα στα 720p, αλλά η εικόνα που βλέπεις σε μια ταινία που είναι 1080p είναι απλά απερίγραπτη!

Τον έχω ανοίξει μέχρι και στις 170" και πίστεψέ με, η εικόνα του δεν αλλοιώνεται. Φυσικά για τόση μεγάλη εικόνα, πρέπει να έχεις την λάμπα στο NORMAL, αλλά ο προβολέας δίνει τα ρέστα του.

Το μαύρο του δεν μπορώ ακόμα να το σχολιάσω απόλυτα, γιατί όσες ταινίες είδα μέχρι τώρα, είχα το mode "HD" στο οποίο η ύριδα είναι απενεργοποιημένη. Πιστεύω ότι το καλό μαύρο που μπορεί να δώσει ο συγκεκριμένος προβολέας πρέπει να είναι με ενεργοποιημένη την ύριδα. Ομως κι έτσι που βλέπω εγώ, είχε πάρα πολύ καλό μαύρο, τουλάχιστον πολύ καλύτερο από μια LCD τηλεόραση καλιμπραρισμένη για παράδειγμα (ίσως άτοπη η σύγκριση, αλλά για να δώσω ένα στίγμα).

Κάθε μέρα που περνάει αισθάνομαι όλο και περισσότερο πολύ τυχερός που επέλεξα το συγκεκριμένο προβολέα. Και να σκεφτεί κανείς ότι αρχικά είχα αποφασίσει να αγοράσω τον Panasonic AX200 (720p προβολέας) και ένας 'φίλος´ με βοήθησε να σκεφτώ σωστά και να πάρω τη σωστή απόφαση την τελευταία στιγμή.:grinning-smiley-043
Για εμένα ο συγκεκριμένος προβολέας αξίζει μέχρι και το τελευταίο !!!

Last edited:
από την plasma που πήρα η οποία είναι 1024χ768 αλλά δείχνει πολύ καλύτερα από όλες τις lcd που έχω δει. (άσε που λέει ότι είναι 1080p/24 πράγμα που ακόμα δεν το έχω καταλάβει.

να υποθεσω οτι αναφερεσαι σε (κακης ποιοτητας) τηλεοπτικο σημα
ειμαι σιγουρος οτι αν αγοραζες μια crt θα εβλεπες υπεροχες (τηλεοπτικες) εικονες.
επιπλεον δεν θα επιχειρουσα συγκριση αναμεσα σε 1024Χ768 και 1920Χ1080 ουτε καν στην 17'' οθονη ενος laptop

Εχω παραγγειλει και εγω τον 2000 και προσπαθω να βρω τι πανι να παρω. Η απασταση του 2000 θα ειναι 5 μετρα και αυτοι που θα βλεπουν θα καθοντε στα 4.6 και 3.9 μετρα.
Μπορεις κανεις να μου πει τι να παρω?
Πανο επειδη και εγω θα βλεπω και απο macbook, τι καλωδιο εχεις ?

Αρης

Αρη, το iMac έχει miniDVI έξοδο. Ετσι έχω αντάπτορα miniDVI->DVI κι από εκεί καλώδιο DVI->HDMI και κλειδώνει μια χαρά ο Epson αυτόματα στα 1920x1080, 60Hz.
Τώρα δεν θυμάμαι το macbook τι έξοδο έχει...λογικά εσένα πρέπει να έχει κανονική DVI, έτσι δεν είναι?

Re: Απάντηση: EPSON EMP-TW2000 - Τον παράγγειλα επιτέλους

Αρη, το iMac έχει miniDVI έξοδο. Ετσι έχω αντάπτορα miniDVI->DVI κι από εκεί καλώδιο DVI->HDMI και κλειδώνει μια χαρά ο Epson αυτόματα στα 1920x1080, 60Hz.
Τώρα δεν θυμάμαι το macbook τι έξοδο έχει...λογικά εσένα πρέπει να έχει κανονική DVI, έτσι δεν είναι?

Εχει και αυτο miniDVI. Απλως ελεγα μηπως ειχες καποια γνωστη μαρκα καλωδιου.
Για το πανι τι λες ?
Στο site της Epson εχει ενα s/w tool για να αποφασισει καποιος τι πανι θελει:
http://esupport.epson-europe.com/Pr...data=U002Fu0+9pghwqpyH6IGWV38fpxUX5U002FuGuWr

Πανί αγόρασα αναγκαστικά ηλεκτρικό, γιατί δεν είχα ελεύθερο τοίχο για να τοποθετήσω σταθερή οθόνη. Ομως προς το παρόν, φαντάσου ότι ο προβολέας παίζει σε έναν απλό άσπρο τοίχο και πάλι δίνει τα ρέστα του. Πιστεύω ότι εαν κάποιος αγοράσει έναν ακριβό προβολέα τέτοιας κατηγορίας, δεν πρέπει να ξοδέψει πολλά λεφτά στο πανί, γιατί έτσι κι αλλιώς η εικόνα που θα έχει θα είναι καταπληκτική!
Τώρα εξαρτάται από το χώρο σου που θες να τον τοποθετήσεις, όπως κι από το ποσό που θέλεις και είσαι διατεθημένος να ξοδέψεις. Για εμένα η ιδανική λύση είναι να βάλεις μα σταθερή οθόνη, ακόμα και ιδιοκατασκευής, εαν έχεις μεράκι και πιάνουν τα χέρια σου. Φυσικά αυτό προϋποθέτει ότι θα έχεις κάποιο χώρο αποκλειστικά για τον προβολέα. Εαν δεν έχεις, και θες πανί, τότε θα σου πρότεινα κάποιο ηλεκτρικό (Screenline Othello στις 83" αγόρασα εγώ). Αλλά εσύ θα θες σίγουρα 100", για να μην σου πω 110", λόγω της απόστασης που είπες ότι θα έχεις από τη θέση θέασης.

Πανί αγόρασα αναγκαστικά ηλεκτρικό, γιατί δεν είχα ελεύθερο τοίχο για να τοποθετήσω σταθερή οθόνη. Ομως προς το παρόν, φαντάσου ότι ο προβολέας παίζει σε έναν απλό άσπρο τοίχο και πάλι δίνει τα ρέστα του. Πιστεύω ότι εαν κάποιος αγοράσει έναν ακριβό προβολέα τέτοιας κατηγορίας, δεν πρέπει να ξοδέψει πολλά λεφτά στο πανί, γιατί έτσι κι αλλιώς η εικόνα που θα έχει θα είναι καταπληκτική!
Τώρα εξαρτάται από το χώρο σου που θες να τον τοποθετήσεις, όπως κι από το ποσό που θέλεις και είσαι διατεθημένος να ξοδέψεις. Για εμένα η ιδανική λύση είναι να βάλεις μα σταθερή οθόνη, ακόμα και ιδιοκατασκευής, εαν έχεις μεράκι και πιάνουν τα χέρια σου. Φυσικά αυτό προϋποθέτει ότι θα έχεις κάποιο χώρο αποκλειστικά για τον προβολέα. Εαν δεν έχεις, και θες πανί, τότε θα σου πρότεινα κάποιο ηλεκτρικό (Screenline Othello στις 83" αγόρασα εγώ). Αλλά εσύ θα θες σίγουρα 100", για να μην σου πω 110", λόγω της απόστασης που είπες ότι θα έχεις από τη θέση θέασης.

Πρεπει να παρω ηλεκτρικο πανι αλλα δεν ξερω ποια ειναι καλα και με ποια διαγωνιο.

Last edited:
Είμαι σίγουρος ότι έχεις ξεχάσει το όνομα σου από την χαρά:Banane0: με το εργαλείο!!!!! Όντος είναι θεϊκό μηχανάκι και σου εύχομαι να έχεις ονειρικές και αμέτρητες θεάσεις!!:worshippy:-bye-

Πρεπει να παρω ηλεκτρικο πανι αλλα δεν ξερω ποια ειναι καλα και με ποια διαγωνιο.

Ποσο χωρο (πλατος) εχεις ?

Υπολογισε και μισο μετρο αερα τουλαχιστον αριστερα δεξια ομως.

Ποσο χωρο (πλατος) εχεις ?

Υπολογισε και μισο μετρο αερα τουλαχιστον αριστερα δεξια ομως.

Ο 2000 θα ειναι σε αποσταση 5 μετρων και υψος 1.20 απο το εδαφος
Οι θεατες θα ειναι σε αποσταση 4.8 και 3.9.
Ο τοιχος εχει viewable πλατος 2.60 και υψος 1.60 αρα περίπου 120" διαγωνιο. Απο τα παραπανω το πανι μπορει να ειναι max 120", αλλα αυτο θα μου καληψει ολο τον τοιχο και ετσι λεω να παρω 100" (για να βαλω και τον αερα)
θα κανω καλα?
Αρης