Φίλε emperor, καλησπέρα. Η αλήθεια είναι ότι στο σπίτι δεν είχε τύχει να έχω κάποιομ σοβαρό προβολέα παλιότερα, πλην ενός της πλάκας, που μου χάρισε ένας φίλος κοντά στα Χριστούγεννα. Ομως για να παίξει ο συγκεκριμένος (ανάλυσης 800χ600) έπρεπε να έχω όλα τα φώτα σβηστά. Και πάλι έβλεπες θαμπά!
Αυτό που αντίκρισα στον Epson, αφού πέρασα πια λίγες μέρες μαζί του (μόλις τελείωσε και μια ταινία που έβλεπα) είναι ότι έχει κατ' εμέ πολύ φυσική εικόνα και αρκετή φωτεινότητα. Ακόμα και λίγο φωτισμό να έχω στο δωμάτιο, όπως είχα ξαναναφέρει, η λειτουργία της λάμπας παίζει στο LOW. Εαν μιλάμε για τα φώτα κανονικά ανοικτά, τότε σε λειτουργία "VIVID" ή "DAY CINEMA" ο προβολέας παίζει μια χαρά, σαν μια μεγάλη τηλεόραση, ιδιαίτερα στα φωτεινά πλάνα. Στα σκοτεινά εννοείται ότι φαίνεται ανοικτό γκρι, αντί για μαύρο, λόγω φωτισμού του δωματίου.
Δεν ξέρω πως παίζει ο 700, όμως τουλάχιστον στον 2000, προσωπικά καταλαβαίνω αισθητή διαφορά στην εικόνα μεταξύ 720p και 1080p. Οχι ότι παίζει άσχημα στα 720p, αλλά η εικόνα που βλέπεις σε μια ταινία που είναι 1080p είναι απλά απερίγραπτη!
Τον έχω ανοίξει μέχρι και στις 170" και πίστεψέ με, η εικόνα του δεν αλλοιώνεται. Φυσικά για τόση μεγάλη εικόνα, πρέπει να έχεις την λάμπα στο NORMAL, αλλά ο προβολέας δίνει τα ρέστα του.
Το μαύρο του δεν μπορώ ακόμα να το σχολιάσω απόλυτα, γιατί όσες ταινίες είδα μέχρι τώρα, είχα το mode "HD" στο οποίο η ύριδα είναι απενεργοποιημένη. Πιστεύω ότι το καλό μαύρο που μπορεί να δώσει ο συγκεκριμένος προβολέας πρέπει να είναι με ενεργοποιημένη την ύριδα. Ομως κι έτσι που βλέπω εγώ, είχε πάρα πολύ καλό μαύρο, τουλάχιστον πολύ καλύτερο από μια LCD τηλεόραση καλιμπραρισμένη για παράδειγμα (ίσως άτοπη η σύγκριση, αλλά για να δώσω ένα στίγμα).
Κάθε μέρα που περνάει αισθάνομαι όλο και περισσότερο πολύ τυχερός που επέλεξα το συγκεκριμένο προβολέα. Και να σκεφτεί κανείς ότι αρχικά είχα αποφασίσει να αγοράσω τον Panasonic AX200 (720p προβολέας) και ένας 'φίλος´ με βοήθησε να σκεφτώ σωστά και να πάρω τη σωστή απόφαση την τελευταία στιγμή.

Για εμένα ο συγκεκριμένος προβολέας αξίζει μέχρι και το τελευταίο !!!