Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Καλημέρα!!!Τελικά ο οπτομα hd 80 μου ήρθε σπίτι μαζί με το ηλεκτροκίνητο πανι 2,40*1,80.Στο σπίτι είχαμε μαζευτεί πέντε άτομα για την εγκατάσταση του.Εγώ , ο αδερφός μου , μια φίλη και δύο ποράκλες φίλοι μου που ασχολούνται καιρό με τεχνολογία και home cinema.

H εγκατάσταση του αποδείχτηκε τελικά , πρός έκπληξη μου , εύκολη υπόθεση σε σχέση με ότι είχα ακούσει μέχρι τώρα.Ξεκινήσαμε τιε θεάσεις μας παίζοντας στο ps3 τις ταινίες spiderman 3 , ghost rider και κάποια ντοκυμαντέρ του hitech...Tis ρυθμίσεις τις είχα αφήσει στο default kai την λάμπα στην οικονομική της λειτουργία...

Τέτοια εικόνα , τέτοια ευκρίνεια , τέτοια ομαλή κίνηση , τέτοια φωτεινότητα δεν είχαμε ξαναδεί...αποδυκνείοντας την αγορά του Οπτόμα λίρα 100!!!!

Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο για εμένα να δώσω τόσα λεφτά για ένα προβολέα που δεν τον είχα δεί να παίζει και με κίνδυνο να βλέπω rainbow!!!Όσο για το τελευταίο μετά από μισή ώρα θεασης θυμήθηκα πως κάπου εδώ γύρω πρέπει να υπάρχει ένα rainbow...Μα που ήταν???Προς ευχαριστη τελική έκπληξη μου κανένας από την παρέα ούτε και εγώ διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο...

Και μία κακία???Ο φίλος μου που ήταν να αγοράσει τον επσον 2οοο και μου πήγαινε κόντρα :violent-smiley-030:τώρα το μετάνιωσε και πάει φούλ για τον JVC DLA-HD1 των 4800 €!!!!!!!!:twoguns:

ΚΑΛΕς ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!!:ernaehrung004:

στο plaisio στη στουρναρη μονο τον 700 εχουν dlp κανενα ποσο μαλλον 1080p!!! καποιο μαγαζι δεν μπορω να βρω αγορασα τα περιοδικα ειδικου τυπου αλλα οταν τηλεφωνω μου λενε δεν υπαρχει demo μοντελο. με τρομαζει το γεγονος να εχω παρεα και οι μισοι να ζαλιστουν σε μια ταινια αλλα η μεγαλυτερη ευκρινεια ειναι πολυ ομορφη σειρηνα για νατην αποφυγει κανεις . ειναι ο πρωτος και λογω απειριας δεν θελεις να νιωσεις κοροιδο αγοραζοντας κατι ακριβο και οχι καλο. αρχικα ενθουσιαστικα με τον 2000 αλλα οσο διαβαζω με ξενερωνει. θα μου πεις δεν εχεις δει ουτε τα μετρια τι ψαχνεις....

Όταν στην αγορά υπάρχουν δύο προβολείς, πχ Optoma και Epson οι οποίοι κοστίζουν το ίδιο κι εγώ, αφού έχω δεί και τους δύο, αποφασίζω να αγοράσω τον έναν από τους δύο είναι απόλυτα φυσιολογικό να τον θεωρώ καλύτερο και να τον υπερασπίζομαι.
Είδα-διάλεξα-πλήρωσα-πήρα. Τέλος.....
Άλλο αυτό όμως κι άλλο οι υπερβολές και οι αφορισμοί. Έχουμε μια τάση να είμαστε υπερβολικοί σε όλα μας... Δεν ξέρω βεβαίως αυτό πόσο βοηθάει.
Επιπλέον καλό θα ήταν οι κάτοχοι προβολέων και γενικά μηχανημάτων να μας λένε και κάποια από τα ελαττώματα του. Όχι μόνο τι καλός και τι φοβερός που είναι και τι μαμάτη αγορά έκανα εγώ....
Αυτό σίγουρα βοηθάει.

Σχετικά με dlp vs lcd γενικώς υπάρχει η αίσθηση ότι οι dlp έχουν καλύτερη απόδοση εκτός του "πιθανού" rainbow και της "σχετικής" δυσκολίας εγκατάστασης.
Για το πρώτο πρεπει να δεις καποιον, για κανένα μισάωρο το λιγότερο, κυρίως σε ασπρόμαυρο φιλμ και με υπότιτλους και να αποφασίσεις.
Για το δεύτερο, πρεπει να μελετήσεις το χώρο σου.

Αν θέλεις να πιασουν τόπο τα χρηματα σου, έχε υπ´όψιν ότι οι προβολείς είναι αναλώσιμοι και είναι σε φάση εξέλιξης... ότι και να αγοράσεις τώρα, πολύ γρήγορα θα είναι ξεπερασμένο, άρα πρεπει να ιεραρχήσεις τις αναγκες σου...

Αν είσαι τορεντας σε HD, αγοράζεις BD/HD-DVD ή "high end" τύπος τότε η αγορά 1080 είναι μονόδρομος.
Από τον επσον (δεν τον εχω δει) και τον οπτομα που αναφερονται εδω, μάλλον θα πηγαινα στον οπτομα λόγω φωτεινότητας /ευκρίνειας (θέλει όμως χειρουργική τοποθέτηση).
Αν θέλεις απλά να "γουστάρεις" ταινιούλες sd/dvd σε μεγάλη οθόνη και να χαζεύεις τηλεόραση, ίσως θα πρέπει να δεις και κατι σε 720. Value 4 money. Ο επσον του φίλου σου, είναι καλό παράδειγμα.

Last edited:
1080p απο τορρεντ μεσω δυνατου laptop ή αγωνας απο nova κυριως με ενδιαφερει. και ταινιες 720p φυσικα. ο προτζεκτορας δεν θα ειναι σε σταθερο σημειο αρκετες φορες θα αλλαζει και θεση. δεν θελω να βλεπω ταινιες με απλη ποιοτητα

Απάντηση: Re: Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

1080p απο τορρεντ μεσω δυνατου laptop ή αγωνας απο nova κυριως με ενδιαφερει. και ταινιες 720p φυσικα. ο προτζεκτορας δεν θα ειναι σε σταθερο σημειο αρκετες φορες θα αλλαζει και θεση. δεν θελω να βλεπω ταινιες με απλη ποιοτητα

Δώσε ένα χιλιαρικάκι και πάρε τον SONY Topaz... Και κράτα τα υπόλοιπα 1500 Ε να τα δώσεις σε 1-2 χρόνια για τον καινούριο σου...
Δεν θα το μετανοιώσεις...
icon12.gif

1080p απο τορρεντ μεσω δυνατου laptop ή αγωνας απο nova κυριως με ενδιαφερει. και ταινιες 720p φυσικα.

...και άφηνε να περναει αρκετή ώρα ενδιάμεσα σε.... νοβα και τορεντ... -bye-
μη σου έρχεται απότομα η... ποιότητα :grinning-smiley-043

H εγκατάσταση του αποδείχτηκε τελικά , πρός έκπληξη μου , εύκολη υπόθεση σε σχέση με ότι είχα ακούσει μέχρι τώρα.

Μα το θεμα δεν ειναι οτι εχει δυσκολη εγκατασταση... αλλα δυστροπη!...
Εισαι τυχερος που σου "μπηκε" στο σπιτι... γιατι στο δικο μου δεν εμπενε!

Re: Απάντηση: Re: Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Το ποσο προβλημα είναι για τα ματια του καθενος δεν μπορεις να το ξερεις.
Και μαλιστα όταν το φαινομενο δεν εχει εξαφανιστεί, αλλα απλως εχει μειωθει ( όπως λες )
Εχει μειωθει στο τιποτα εγραψα.

Συνεπώς όταν λες πως εγω το βλεπω αλλα δεν με ενοχλεί επειδή είναι λίγο , και συμπληρώνεις
Originally Posted by nix
Δεν υπαρχει καμια μα καμια περιπτωση να εχει καποιος προβλημα rainbow με τον HD80
τοτε εισαι αδικαιολόγητα απόλυτος.

Η πεποίθηση μου ειναι οτι σε μονοτσιπο DLP η εξαπλη ταχυτητα περιστροφης του χρωματικου τροχου εχει εξαλειψει το προβλημα του rainbow.
Δεν εξαφάνισε το φαινομενο τελειως αλλα πλεον θεωρω οτι ειναι ελαχιστες οι φορες που θα το δει καποιος.
Βαση αυτου ειναι γνωμη μου,πεποιθηση μου,αποψη μου οτι σε ενα μονοτσιπο DLP προβολεα με ταχυτητα τροχου 6x δεν ειναι προβλημα το rainbow.
Αυτο υποστηριζω και οποιος θελει το δεχεται.

Εκει που θα με τσατίζει καποιος άλλος , καλυτερα να με τσατίζεις εσυ .
Και εκεί που θα σε στεναχωρεί καποιος άλλος καλύτερα να σε στεναχωρώ εγω που σ’ αγαπω.
:HTEHEH56:
Μου φαινεται καλυτερα θα ειναι να με μισεις. :slapface:

Last edited:
Ναι, ειχαμε κόντρα χτες hd80 απέναντι στον panasonic 2K στην Ηχοέκφραση.
Ευχαριστω πολύ τα παιδια εκει που μας βοήθησαν!!

Και οι 2 out of the box με μικρορυθμίσεις της στιγμής.
Παίξαμε blu-ray και DVD (χωρις upscale)

O optoma παιζει αρκετά καλά θα έλεγα αλλα δυστυχώς το rainbow ηταν εκει.
Λίγο μεν (ειδικά σε φωτεινα πλάνα) αλλα όταν πιάνουν μαυρα παίζω μπαλωθιές....
Αν δεν εβλεπα rainbow θα έπερνα χωρίς δευτερη σκέψη dlp σε αυτη την κατηγορία τιμής.

Ο panasonic είχεε ελαχιστα καλλίτερο μαυρο απο optoma και μου φάνηκε επίσης ενα κλικ καλλίτερος απο τον epson 2Κ. (μετράει και η ποιότητα κατασκευής)

Οσο αφορά τα χρώματα, στον panny ειναι πολύ έντονα και θέλει αρκετό τράβηγμα για να έρθει στα ίσα του. Στα εξωτερικά πλάνα ήταν μια χαρά (καλλιτερα και απο τον Optoma) αλλα στα σκοτεινα ο hd80 περνάει εμπρός.

Επίσης ο Optoma έχει καλλίτερη ευκρίνεια σημαντικός παράγοντας για να επιλέξει κανεις προβολικό.

Ολα αυτα ειπαμε με πρόχειρη δοκιμη με σχεδόν αρυθμιστα προβολικα και οπως τα είδα εγώ.
Σε καθε περίπτωση η εικόνα ειναι τιμιότατη και απο τους 2.

Ρε παιδιά , off topic είμαι αλλά κάπου είχε αναφερθεί πως το rainbow ενοχλεί περισσότερο άτομα με πρόβλημα όρασης , αληθεύει η λάθος θυμάμαι ?
Και αν αληθεύει σε ποιά πάθηση είναι πιο ορατό ?(μυωπία-πρεσβυωπία-στιγματισμό )

Απάντηση: Re: Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Ειστε καφροι.Μου την εχετε δωσει πολυ ασχημα.

Παιδια ας σταματησουν τα ειρωνικα αστειακια με το θεμα rainbow..
Και εσυ βρε Nix λιγο αυτοσυγκρατηση στις εκφρασεις..Ξερεις οτι εδω μεσα προσπαθουμε να κρατησουμε ενα επιπεδο..

Ειστε καφροι.Μου την εχετε δωσει πολυ ασχημα.

Ελα, σορρυ... απλα επειδη τον ειχα τον projector για κατι μερες και δε καταφερα να τον κρατησω λογω rainbow... μου φανηκε τελειως υπερβολη η σιγουρια σου! :afro:
:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Ρε παιδιά , off topic είμαι αλλά κάπου είχε αναφερθεί πως το rainbow ενοχλεί περισσότερο άτομα με πρόβλημα όρασης , αληθεύει η λάθος θυμάμαι ?
Και αν αληθεύει σε ποιά πάθηση είναι πιο ορατό ?(μυωπία-πρεσβυωπία-στιγματισμό )

Αστιγματισμό!