Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Kαλημέρα,

Για το αν πάρουμε σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα απο έναν DLP ,επίτρεψέ μου να έχω τις αντιρήσεις-αμφιβολίες μου. Επίσης εάν αυτό που βλέπουμε στο πατερνάκι (ακόμη και χωρίς επέμβαση στο pixel alignment) είναι βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα είναι κάτι ,συγνώμη, που δεν με πείθει (με όλο το θάρρος).

Εδω μέσα δεν έχουμε θέμα ποιος εχει δίκιο και πιος άδικο και μου αρέσει να ανταλλάσουμε απόψεις.
Αυτό που έγραψα αλλά θα το πω ξανά είναι ότι από την φωτό δεν φαίνεται η ακριβής απεικόνιση που είχα εγώ βλέποντας το από τα 10 εκατοστά.
Επίσης εαν πρέπει να αντιπαραβάλουμε τις τεχνολογίες (έχω παραδεχτεί δημοσίως ότι είμαι Dlpάκιας) σε Optoma δεν έχετε συναντήσει το ίδιο "άπλωμα" στο μπλέ χρώμα σε αντίστοιχο pattern π.χ.?

Παντως θα ενδιεφερε πολλους να μαθουν (πιθανον απο τον κ. Καστρουνη,οταν τους δει ολους) ποιος απο τους τρεις προβολεις της ιδιας "σχολης" sony,epson,panasonic ειναι καλυτερος σε 2d και ποιος σε 3d.Παρολο οτι ο epson "παιζει" σε αλλη κατηγορια τιμης και ειναι ιδιαιτερα ελκυστικος.

Προς όσους παρέλαβαν τον 9000, θα είχε ενδιαφέρον να έριχναν μια ματιά στο πλαίσιο (δαχτυλίδι) του φακού, να δουν αν έχει εντομές (βόλτες), πάνω στις οποίες μπορεί να βιδώσει το φίλτρο της Light Power Edition (LPE). Οι εντομές πιθανότατα θα βρίσκονται στην έξω επιφάνεια του πλαισίου.

Εφόσον υπάρχει δυνατότητα υποδοχής του φίλτρου και στα non-LPE μοντέλα που διατίθενται στη χώρα μας, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να το δούμε να πωλείται ως έξτρα, σε μια τιμή που λογικά δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 100.

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

...(έχω παραδεχτεί δημοσίως ότι είμαι Dlpάκιας)...

...Άλλωστε για αυτό τον λόγο έγραψα ότι είναι ένα quick view και όχι review.

Ερώτηση προς την quick view πρώτη εντύπωση ενός έμπειρου DLPάκια:
DLPίζει καθόλου
ο 9000? συγκρίσιμα με τον Panasonic 5000? περισσότερο? :confused:

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Προς όσους παρέλαβαν τον 9000, θα είχε ενδιαφέρον να έριχναν μια ματιά στο πλαίσιο (δαχτυλίδι) του φακού, να δουν αν έχει εντομές (βόλτες), πάνω στις οποίες μπορεί να βιδώσει το φίλτρο της Light Power Edition (LPE). Οι εντομές πιθανότατα θα βρίσκονται στην έξω επιφάνεια του πλαισίου.

Εφόσον υπάρχει δυνατότητα υποδοχής του φίλτρου και στα non-LPE μοντέλα που διατίθενται στη χώρα μας, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να το δούμε να πωλείται ως έξτρα, σε μια τιμή που λογικά δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 100.

Τα φίλτρα αυτά τα οποία κατά καιρούς τα έχουμε δοκιμάσει είναι κουμπωτα και μπάινουν από έξω από τον φακό και χωνευτά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Ερώτηση προς την quick view πρώτη εντύπωση ενός έμπειρου DLPάκια:
DLPίζει καθόλου
ο 9000? συγκρίσιμα με τον Panasonic 5000? περισσότερο? :confused:

όχι όσο θα ήθελα. Θα τους δω όμως δίπλα δίπλα και θα σας ενημερώσω.

Αλλά θα πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έπαιξα όσο θα ήθελα ακόμη και για quick view.

Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα πολύ καλό μηχάνημα και μάλιστα 30% φτηνότερο.

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Παντως θα ενδιεφερε πολλους να μαθουν (πιθανον απο τον κ. Καστρουνη,οταν τους δει ολους) ποιος απο τους τρεις προβολεις της ιδιας "σχολης" sony,epson,panasonic ειναι καλυτερος σε 2d και ποιος σε 3d.Παρολο οτι ο epson "παιζει" σε αλλη κατηγορια τιμης και ειναι ιδιαιτερα ελκυστικος.
ξεχασες τον jvc x30..

καυτές κυρίες και οι δυο..αν και η δεύτερη ειναι για ακομα πιο ακριβά γούστα..
αναμένουμε εντυπωσεις.. Αλλα ως τότε καλη Χρόνια σε όλους!

ps οι άλλες ακριβές κυρίες (x70,x90) ποτέ θα παρελάσουν...

Σε ενα compare review (Epson 5010, Sony HW30 and JVC RS45) διαβασα οτι ο επσον εμφανιζε μερικες φορες pixel structure (screendoor effect) http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1381054 (αναφερεται στο post #16)
Υπαρχει καποιο link για να μαθω και εγω ο ασχετος τι ειναι αυτο. ?

Επισης, μιας και ειπωθηκε παραπανω για το aligment οτι υλοποιειται με harware τροπο, να πω οτι απο οσα εχω διαβασει εγω απο εδω και απο εκει, λενε οτι υλοποιειται με software.

Last edited:
με software φίλε μου ,με software.Είναι απίστευτο να έχουν τοποθετήσει σεβρομηχανισμούς που να κουνάνε τα panels. Επίσης το screendoor effect είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των LCD λόγω του μεγάλου κενού μεταξύ των pixel. Εμφανίζεται ώς κάθετες και οριζόντιες γραμμές.
Μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο να το εμφανίζει αυτό ο καινούργιος epson μιάς και έχουμε να το ακούσουμε απο την 720p εποχή..

Αυτο που δεν καταλαβα στα πιο πανω βιντεο ειναι γιατι οταν παμε να κανουμε ρυθμισεις aligment μας ζητα να επιλεξουμε intersection (σε καποιο απο ολα τα τετραγωνα) αφου η μετατοπιση εφαρμοζεται τελικα παντου.
Τι δεν εχω καταλαβει. ? :hmmmm2:

Αυτο που δεν καταλαβα στα πιο πανω βιντεο ειναι γιατι οταν παμε να κανουμε ρυθμισεις aligment μας ζητα να επιλεξουμε intersection (σε καποιο απο ολα τα τετραγωνα) αφου η μετατοπιση εφαρμοζεται τελικα παντου.
Απο το 2ο βιντεο απο οτι ειδα (βεβαια δεν εγινε ρυθμιση σε 2 σημεια αλλα σε 1) η ρυθμιση δεν αφορα ολο το πανελ, αλλα αν προσεξεις η μεταβολη ειναι 100% στο σημειο που πειραζεις και μειωνεται οσο απομακρυνεσαι απο αυτο. Δειχνει να ειναι τελικα software λυση, αν και οι αναφορες ηταν για hardware/motorized (δεν ειδα καμια για software μεχρι σημερα) "motorized pixel alignment of the panels." , "Amazingly sharp, crisp images — motorized pixel alignment"
http://ht3d.blogspot.com/2011/09/epson-3d-eh-tw59006000-3010-eh-tw9000.html http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=20927699#post20927699

Μακαρι το aligment να κανει καλη δουλεια και να μην κανει θολωματα κλπ στην εικονα. Περιμενουμε...

αντε, ακομα τους στηνετε βρε παιδια. ?

Δωστε review στο λαο. :listen:

Κοιτα να δεις πως θα εχουν κολλησει και θα βλεπουν με τις ωρες υποψιαζομαι. :laugh:

Σε ενα compare review (Epson 5010, Sony HW30 and JVC RS45) διαβασα οτι ο επσον εμφανιζε μερικες φορες pixel structure (screendoor effect) http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1381054 (αναφερεται στο post #16)
Υπαρχει καποιο link για να μαθω και εγω ο ασχετος τι ειναι αυτο. ?

Επισης, μιας και ειπωθηκε παραπανω για το aligment οτι υλοποιειται με harware τροπο, να πω οτι απο οσα εχω διαβασει εγω απο εδω και απο εκει, λενε οτι υλοποιειται με software.

Με software..

Το σύστημα σου δίνει την επιλογή να επιλέξεις ή όχι intersection. Αυτό που κάνει εαν διαβασετε το κειμενο στο 18 δευτερόλεπτο. θα δείτε ότι φτιάχνοντας τις τεσσερις γωνίες διορθώνεται αυτόματα και το υπόλοιπο panel.
Σε περίπτωση όμως που δεν γίνει καλά και δεν ικανοποιεί το αποτέλεσμα τότε έχουμε την δυνατότητα να φτιάξουμε όλες τις περιοχές με τον τρόπο που δείχνω στον εν λόγω βίντεο.
Εγω για την συντομία του πράγματος το έδειξα σε δυο διαφορετικά σημεία.