Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

spytsi συμφωνω απολυτα μαζι σου.το να μην εχει lens shfi ειναι τεραστιο φαουλ..αλλα πιστευω οτι αυτα τα μοντελακια θα κανουν τρελες πωλησεις.

Επειδή έχω μπερδευτεί, εκτός του lens shift και της φωτεινότητας υπάρχουν και άλλες διαφορές μεταξύ 6000 & 9000?
Θέλω να τον πάρω άμεσα για να τον στήσω στις γιορτές.

Επιπλέον διαφορές υπέρ του 9000:

• Μεγαλύτερο contrast
  • Βαθύτερο μαύρο
  • Περισσότερο zoom (2.1x έναντι 1.6x)
  • Creative Frame Interpolation.

Τέλος της εβδομάδας με αρχές της άλλης σε χθεσινή μου επικοινωνία με τον KOSMAS HiFi....Υπομονή...

Λιγο :offtopic:

Εγω που ειμαι ετοιμος για αγορα του benq w6000, αξιζει η αγορα του tw9000 απο ποιοτητα εικονας. ? (χρωμα, black levels, κλπ)

Ρωτω, γιατι με εναν προχειρο υπολογισμο, ο epson θα μου κοστισει μονο 200 ευρω ακριβοτερα απο τον benq.
(για την αγορα του benq θα πρεπει να δαπανησω 150 ευρω σε ταξιδι για να τον αγορασω, και 320 ευρω για γκρι πανι με gain 0,8 λογω μεγαλης φωτεινοτητας του benq) οποτε με ενα πανι χαμηλοτερου κοστους( λευκο gain 1) και χωρις ταξιδι για την αγορα του, ο epson θα κοστισει 200 ευρω περιπου ακριβοτερα.

Ξερω οτι review αναλυτικο δεν υπαρχει για τον epson, αλλα οι γνωστες θα γνωριζουν αν σε σχεση με τον benq w6000 θα ειναι καλυτερος σε ποιοτητα εικονας.
( τα διαφορα αλλα καλουδια δεν τα βαζω στη εξισωση, 3d, frame interpolation κλπ)

Η προβολη θα γινεται σε οθονη 90-92". απο αποσταση 2,5 μετρων

Last edited:
Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Εγω που ειμαι ετοιμος για αγορα του benq w6000, αξιζει η αγορα του tw9000 απο ποιοτητα εικονας. ? (χρωμα, black levels, κλπ)

Ρωτω, γιατι με εναν προχειρο υπολογισμο, ο epson θα μου κοστισει μονο 200 ευρω ακριβοτερα απο τον benq.
(για την αγορα του benq θα πρεπει να δαπανησω 150 ευρω σε ταξιδι για να τον αγορασω, και 320 ευρω για γκρι πανι με gain 0,8 λογω μεγαλης φωτεινοτητας του benq) οποτε με ενα πανι χαμηλοτερου κοστους( λευκο gain 1) και χωρις ταξιδι για την αγορα του, ο epson θα κοστισει 200 ευρω περιπου ακριβοτερα.

Ξερω οτι review αναλυτικο δεν υπαρχει για τον epson, αλλα οι γνωστες θα γνωριζουν αν σε σχεση με τον benq w6000 θα ειναι καλυτερος σε ποιοτητα εικονας.
( τα διαφορα αλλα καλουδια δεν τα βαζω στη εξισωση, 3d, frame interpolation κλπ)

Η προβολη θα γινεtai σε οθονη 90-92".
αυτο θα ηθελα να το μαθω και εγω, βαζωντας ομως στην εξίσωση και τον νεο benq 7000..

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Η προβολη θα γινεται σε οθονη 90-92". απο αποσταση 2,5 μετρων

πρόσεχε την απόσταση από την οποία θα προβάλεις να είναι minimum 4 μετρα , sorry για το offtopic

Ξερω οτι review αναλυτικο δεν υπαρχει για τον epson...

l

Πως δεν υπαρχει;
Μαλιστα υπαρχουν και συγκριτικες φωτο (περα απο τις πολλες πολλες σελιδες κειμενου που θα διαβασεις) με ολους τους "ανταγωνιστες" και με τον W6000 που ηταν ο "στοχος" σου!

http://www.projectorreviews.com/epson/home-cinema-5010/index.php

Καλο διαβασμα! :)

Η προβoλη θα γινεται σε οθονη 90-92". απο αποσταση 2,5 μετρων

90 ιντσες με τον W6000 θα εχεις με ελαχιστη αποσταση 3.22μ, ενω με τον 9000 απο τα 2.67μ. (http://www.projectorcentral.com/BenQ-W6000-projection-calculator-pro.htm - http://www.projectorcentral.com/Epson_Europe-EH-TW9000-projection-calculator-pro.htm)
Υπερβολικα φωτεινοι ομως και οι δυο στα χαρτια, σε τετοιες ιντσες-αποστασεις (171-180 nits) θα παιζουν το ρολο φωτιστικου. Δεν ξερω τι γινεται στην πραξη, δεν τον εχω δει, εχω ρωτησει και εγω πριν 1-2 βδομαδες αλλα δεν μας ειπε καποιος ακομα...

Συγνωμη, εννοουσα αποσταση θεασης 2,5 μετρα. Ο προβολεας μπορει να τοποθετηθει μεχρι και 4,20 μετρα μακρια.
Οσον αφορα την "κοντρα" benq w6000 και epson tw-9000, ναι ειδα το συγκριτικο με τους ανταγωνιστες, αλλα περα απο ενα screenshot σε εικονα δεν λεει και πολλα πολλα.

Το θεμα ειναι οτι πιθανοτατα ο tw9000 σε 2d ολο και θα μοιαζει με καποιον παλαιοτερο epson που ηδη θα γνωριζετε.
Σιγουρα αρκετοι θα εχουν δει και τον benq w6000 στο παρελθον, περαν της θεωριας, ποιος μοιαζει να εχει την καλυτερη εικονα overall. Δυστυχως απο review αμεσης κοντρας δεν υπαρχει μιας και συγκρινονται οι dlp με τους dlp, και οι 3lcd με τους 3lcd, συνηθως.

Ακομη κι αν μπορουσα να δω τον epson οταν ερθει, δεν υπαρχει περιπτωση να δω τον benq σε καποιο show room για να σχηματισω αποψη.

Οποτε η αισθηση ποια ειναι. ? Ο epson αραγε δινει καλυτερο μαυρο (σε 2d) απο τον benq ? (θεωρηστε οτι εξ'ορισμου ο benq θα επαιζε σε γκρι 0.8 gain πανι)

Τελος, με τις τιμες εως τωρα, δεν θα μου κοστιζε 200 ευρω παραπανω ο epson , αλλα 50-70. (αρα, εχουμε στα ιδια χρηματα και το 3d καβατζα)

Το μεγαλο διλλημα ομως ειναι καθαρα στην υπεροχη της εικονας. Αν δινουν ιδια ποιοτητα, παλι συμφeρει ο epson λογω εξτρα καλουδιων.

Ευχαριστώ για τις αναλυτικές απαντήσεις όλους τους φίλους!Είμαι αρχάριος και προσπαθώ να
σχηματίσω μια εικόνα!Πάμε πάλι στις ερωτήσεις:

Λοιπόν από τις απαντήσεις σας στα ερωτήματα που είχα θέσει κατάλαβα ότι οι Epson
υποστηρίζουν κανονικά σύνδεση με Blu-ray 3D player και αναπαραγωγή από δισκάκια
Blu-ray 3D.Επίσης μου αναφέρατε ότι από τους Epson θα έχω Full HD 3D ανάλυση στο
3D δηλαδή 1920 χ 1080 σε κάθε μάτι.

Εγώ τώρα θέλω να ρωτήσω το εξής:

Η ποιότητα στο 3D των Epson να αναμένω να είναι αντίστοιχη ή έστω εφάμιλη μιας
καλής 3D τηλεόρασης??Όταν λέω καλή 3D τηλεόραση ας έχουμε ως μέτρο σύγκρισης
το 3D που θα έχω από τις παρακάτω 3 τηλεοράσεις:

Samsung 55d8000
Sony 55HX920
Panasonic 50 ή 55 VT30

Με τον προτζέκτορα θα έχω ίδιο ή καλύτερο ή χειρότερο σε ποιότητα 3D σε σχέση με το
3D που θα έχω από τις παραπάνω 3 καλές 3D τηλεοράσεις?

Νομίζω πως είναι μια πολύ εύλογη απορία,ειδικά από κάποιον άσχετο με προτζέκτορες!
Η λογική της σκέψης μου είναι ότι για μια από τις παραπάνω 3 τηλεοράσεις θα δώσω
περίπου 2100 -2200 ευρώ.Μήπως θα έχω την ίδια ποιότητα 3D με έναν από τους νέους
προτζέκτορες της Epson + το σημαντικότατο πλεονέκτημα της μεγάλης κινηματογραφικής
εικόνας ??
Ως γνωστόν και ειδικά στο 3D η μεγάλη εικόνα έχει τεράστια σημασία!

Σκέφτομαι την αγορά 3D τηλεόρασης και πιστεύω πως το ερώτημα μου λογικά απασχολεί
κι άλλους!

Ανακεφαλαιώνω κωδικοποιώντας την ερώτηση μου:

Με τον προτζέκτορα θα έχω :
1.Καλύτερο σε ποιότητα 3D σε σχέση με μια πολύ καλή 3D τηλεόραση (όπως οι παραπάνω 3 3D τηλεοράσεις)
2.Χειρότερο σε ποιότητα 3D σε σχέση με μια πολύ καλή 3D τηλεόραση (όπως οι παραπάνω 3 3D τηλεοράσεις)
με απλά το πλεονέκτημα της μεγάλης 3D εικόνας που προσφέρει ένας 3D προτζέκτορας
3.Περίπου ίδιο ή ίδιο σε ποιότητα 3D σε σχέση με μια πολύ καλή 3D τηλεόραση
(όπως οι παραπάνω 3 3D τηλεοράσεις)

Επίσης να ρωτήσω, το standard μέγεθος εικόνας που θα έχω με ένα προτζέκτορα είναι στις 90 - 100 ίντσες??
Επίσης η απόσταση που θα τοποθετηθεί ο προτζέκτορας από το σημείο στο οποίο θα προβάλλει πρέπει να είναι
τουλάχιστον 4 μέτρα ή και περισσότερο για καλύτερα??Έτσι είδα κι αναφέρατε στα προηγούμενα post!

Θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση από εσάς τους γνώστες,γιατί σκεφτόμουν να προχωρήσω σε αγορά 3D τηλεόρασης (πιθανότατα μιας από τις Samsung 55d8000 και Sony 55HX920) και μπήκα στις σκέψεις και
στα ερωτήματα που σας ανάφερα!Ελπίζω να μου δώσετε λίγο φώς!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ένα μόνο θα πω. 3D=projector. Αν κάποτε λέγαμε ότι η μεγάλη εικόνα είναι εντυπωσιακή, με το 3D επιβάλλεται να είναι μεγάλη. Και πιο πάνω από τις 100 ίντσες αν μπορείς. Εμένα η 92άρα σε 3D μου φάνηκε μικρή.

Ένα μόνο θα πω. 3D=projector. Αν κάποτε λέγαμε ότι η μεγάλη εικόνα είναι εντυπωσιακή, με το 3D επιβάλλεται να είναι μεγάλη. Και πιο πάνω από τις 100 ίντσες αν μπορείς. Εμένα η 92άρα σε 3D μου φάνηκε μικρή.

Συμφωνώ απόλυτα φίλε Pleo απλά επειδή δεν είμαι γνώστης του θέματος θα ήθελα βοήθεια!
Προχωρώ στα ερωτήματα:

1.Από τι εξαρτάται το πόσο μεγάλη εικόνα μπορείς να πετύχεις σε ένα προβολέα?
Όσο πιο μεγάλη απόσταση έχει ο προβολέας από το πανί που θα γίνεται η προβολή τόσο
περισσότερες ίντσες εικόνα μπορεί να βγάλει κάποιος??Υπάρχει κάποια "ιδανική" απόσταση,
όπως τα 4 μέτρα ή παραπάνω που είδα να αναφέρεται πριν?

2.Γνωρίζω και μπορώ κι εγώ να το φανταστώ ότι η μεγάλη εικόνα ειδικά στο 3D έχει μεγάλη σημασία!
Άρα στο θέμα μεγέθους προφανώς και υπάρχει ένα μεγάλο συν σε ένα 3D προβολέα σε σχέση με μια
3D τηλεόραση.Αυτό όμως που θέλω να ρωτήσω είναι αν η ποιότητα του 3D ενός προβολέα είναι ίδια με
την ποιότητα του 3D μιας 3D τηλεόρασης.Και εξηγούμαι:

Αναφορικά με την ανάλυση μου απαντήσατε σε προηγούμενο ερώτημα μου ότι όπως σε μια 3D τηλεόραση
έχω Full HD 3D,δηλαδή ανάλυση 1920 x 1080 σε κάθε μάτι την ίδια ακριβώς ανάλυση θα απολαμβάνω και στον
3D προβολέα,χωρίς καμμιά υποχώρηση ως προς την ανάλυση.
Ρωτάω λοιπόν αν υπάρχει κάποιο σημείο στο θέμα 3D που υστερεί ένας 3D προβολέας όπως οι Epson σε
σχέση με μια 3D τηλεόραση !!
Το γεγονός ότι η προβολή γίνεται πάνω σε πανί και όχι σε ένα πάνελ όπως σε μια τηλεόραση,επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας και ειδικά της 3D εικόνας???
Γενικά υπάρχει κάπου που μπορεί να υστερεί ένας 3D προβολέας όπως οι Epson σε σχέση με μια 3D τηλεόραση
αναφορικά με την ποιότητα του 3D που αποδίδουν??

3.Αν κανείς πάει σε περίπου 2000-2200 ευρώ τότε ανάμεσα σε μια 3D τηλεόραση όπως οι Samsung 55d8000 ή
Sony 55hx920 προτείνεται την αγορά π.χ. του Epson tw9000?? Σκέφτομαι μήπως ειδικά στην τιμή που έχει το
μεσαίο μοντέλο tw6000 μήπως θα έχω το ίδιο καλό 3D σε σχέση με μια 3D τηλεόραση + το τεράστιο ατού του
μέγεθος της εικόνας!Τι λέτε κι εσείς?

4.Για προβολή 3D χρειάζεται ειδικό πανί,ή κάνει το ίδιο κλασσικό πανί που έχουμε και για 2D??
Εκτός από πανί,βάση,καλώδιο HDMI τι άλλο θα χρειαστώ για να είμαι έτοιμος με ένα 3D προβολέα??
Ρωτάω για να δω μήπως με τη λύση του 3D προβολέα χρειάζομαι αρκετά ακόμα και ανεβαίνει το κόστος!

Νομίζω έχετε καταλάβει τι λογική των ερωτήσεων μου!

Ευχαριστώ και περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

...Με τον προτζέκτορα θα έχω ίδιο ή καλύτερο ή χειρότερο σε ποιότητα 3D σε σχέση με το
3D που θα έχω από τις παραπάνω 3 καλές 3D τηλεοράσεις?...

Στα ερωτήματά σου μπορεί να λάβεις πλήθος διαφορετικών απαντήσεων - εξαρτάται με ποια (υποκειμενικά) κριτήρια ορίζει ο καθένας μας το "καλύτερο". Μπορεί λ.χ. εγώ να συμφωνήσω με την άποψη του Pleo, ωστόσο για σένα η TV ν' αποδειχθεί τελικά καλύτερη 3D εμπειρία (κι επένδυση).

Είσαι προφανώς εξοικειωμένος με τη 3D εικόνα των τηλεοράσεων που αναφέρεις και θες να σιγουρευτείς ότι αξίζει ν' αλλάξεις σε 3D προβολέα (μάλλον κάποιον εκ των 9000/9000W, βάσει του ποσού που διαθέτεις). Ο ασφαλέστερος τρόπος για να το διαπιστώσεις είναι ένας: εμπιστεύσου αυτό που εσύ βλέπεις.

Εφόσον δεν επείγεσαι να προχωρήσεις στην αγορά άμεσα εντός των εορτών, κάνε λίγο υπομονή μέχρι την 23η Ιανουαρίου, που έχει ανακοινωθεί η επίσημη παρουσίαση των EPSON TW9000 & R4000. Εκεί θα 'χεις την ευκαιρία να δεις με τα μάτια σου 3D εικόνα από προβολέα και να συζητήσεις κάθε σου απορία με εμπειρότερα μέλη του forum. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, δήλωσε έγκαιρα συμμετοχή στην εκδήλωση εδώ.

Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Στα ερωτήματά σου μπορεί να λάβεις πλήθος διαφορετικών απαντήσεων - εξαρτάται με ποια (υποκειμενικά) κριτήρια ορίζει ο καθένας μας το "καλύτερο". Μπορεί λ.χ. εγώ να συμφωνήσω με την άποψη του Pleo, ωστόσο για σένα η TV ν' αποδειχθεί τελικά καλύτερη 3D εμπειρία (κι επένδυση).

Είσαι προφανώς εξοικειωμένος με τη 3D εικόνα των τηλεοράσεων που αναφέρεις και θες να σιγουρευτείς ότι αξίζει ν' αλλάξεις σε 3D προβολέα (μάλλον κάποιον εκ των 9000/9000W, βάσει του ποσού που διαθέτεις). Ο ασφαλέστερος τρόπος για να το διαπιστώσεις είναι ένας: εμπιστεύσου αυτό που εσύ βλέπεις.

Εφόσον δεν επείγεσαι να προχωρήσεις στην αγορά άμεσα εντός των εορτών, κάνε λίγο υπομονή μέχρι την 23η Ιανουαρίου, που έχει ανακοινωθεί η επίσημη παρουσίαση των EPSON TW9000 & R4000. Εκεί θα 'χεις την ευκαιρία να δεις με τα μάτια σου 3D εικόνα από προβολέα και να συζητήσεις κάθε σου απορία με εμπειρότερα μέλη του forum. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, δήλωσε έγκαιρα συμμετοχή στην εκδήλωση εδώ.

Φίλε spytsi σε ευχαριστώ θερμά για την απάντηση σου!

Ακριβώς αυτό θέλω να δω αν κάπου υστερεί το 3D των προβολέων σε σχέση με το 3D μιας καλής 3D τηλεόρασης!

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να το διαπιστώσεις είναι ένας: εμπιστεύσου αυτό που εσύ βλέπεις.

Συμφωνώ και επαυξάνω όμως δυστυχώς δεν είμαι Αθήνα,βρίσκομαι Κρήτη!Εδώ για να καταλάβεις πας στο πλαίσιο
και τους λες θέλω να δω την τάδε τηλεόραση να παίζει σε 3D και σου απαντάνε αδιάφορα: "Δεν την έχουμε συνδέσει για 3D...!"

Εδώ 3D στις τηλεοράσεις δεν βάζουν να δεις...πού πιστεύεις θα μπορέσω να βρω κάποιο 3D προβολέα για να δω
πως παίζει!!???

Αν ήμουν Αθήνα θα ήμουν σίγουρα παρόν για να τον δω...

Αν έχετε κάποιες γνώμες αναφορικά με 3D από καλές 3D τηλεοράσεις και 3D προβολείς θα σας παρακαλούσα
να μου γράφατε τις σκέψεις και γνώμες σας!!!

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου φίλε spytsi!Αναφορικά και με τις υπόλοιπες ερωτήσεις μου όσοι γνωρίζουν αν μπορούν ας κάνουν τον κόπο να μου αναφέρουν δυο λόγια!

Ευχαριστώ και αναμένω!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

πατριωτακι το μονο μαγαζι που ξερω με σοβαρα demo rooms στο Ηρακλειο ειναι η planetav στην πλατεια του Αγιου Μηνα,εχει παντα στημενα αρκετα μηχανηματα προς θεαση και ακροαση!

κερακι απο που κρητη?εγω καταγωγη απο σητεια!βλεπω εχεις τρελαθει με το 3d.για μενα δεν υπαρχει συγκριση οποιασδηποτε τηλεορασης με προβολεα.δεν μιλαμε καν για 3d που θελει σιγουρα πολλες ιντσες για χορταστικα εφφε.

τωρα το πως θα παζει ο epson δεν ξερω.θελω πολυ να τον δω και θα παω στην παρουσιαση.οποτε σιγουρα θα γραψουμε εδω μεσα τις εντυπωσεις μας.αυτο που περιμενω να δω ειναι ποσο θα κουραζει το flickering απο τα γυαλια και τι crosstalk θα εχει.για το φως λενε οτι δεν εχει θεμα και ειναι απο τους ποιο φωτεινους σε 3d.ειδωμεν!

Συμφωνώ απόλυτα φίλε Pleo απλά επειδή δεν είμαι γνώστης του θέματος θα ήθελα βοήθεια!
Προχωρώ στα ερωτήματα:

1.Από τι εξαρτάται το πόσο μεγάλη εικόνα μπορείς να πετύχεις σε ένα προβολέα?
Όσο πιο μεγάλη απόσταση έχει ο προβολέας από το πανί που θα γίνεται η προβολή τόσο
περισσότερες ίντσες εικόνα μπορεί να βγάλει κάποιος??Υπάρχει κάποια "ιδανική" απόσταση,
όπως τα 4 μέτρα ή παραπάνω που είδα να αναφέρεται πριν?

Από την απόσταση και το zoom του φακού. Ιδανικά αποφεύγεις τις ακραίες θέσεις zoom του φακού. Στον 9000 έχεις ένα από τα μεγαλύτερα zoom (2.1) και η ζωή σου γίνεται πιο εύκολη.

2.Γνωρίζω και μπορώ κι εγώ να το φανταστώ ότι η μεγάλη εικόνα ειδικά στο 3D έχει μεγάλη σημασία!
Άρα στο θέμα μεγέθους προφανώς και υπάρχει ένα μεγάλο συν σε ένα 3D προβολέα σε σχέση με μια
3D τηλεόραση.Αυτό όμως που θέλω να ρωτήσω είναι αν η ποιότητα του 3D ενός προβολέα είναι ίδια με
την ποιότητα του 3D μιας 3D τηλεόρασης.Και εξηγούμαι:

Αναφορικά με την ανάλυση μου απαντήσατε σε προηγούμενο ερώτημα μου ότι όπως σε μια 3D τηλεόραση
έχω Full HD 3D,δηλαδή ανάλυση 1920 x 1080 σε κάθε μάτι την ίδια ακριβώς ανάλυση θα απολαμβάνω και στον
3D προβολέα,χωρίς καμμιά υποχώρηση ως προς την ανάλυση.
Ρωτάω λοιπόν αν υπάρχει κάποιο σημείο στο θέμα 3D που υστερεί ένας 3D προβολέας όπως οι Epson σε
σχέση με μια 3D τηλεόραση !!
Το γεγονός ότι η προβολή γίνεται πάνω σε πανί και όχι σε ένα πάνελ όπως σε μια τηλεόραση,επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας και ειδικά της 3D εικόνας???
Γενικά υπάρχει κάπου που μπορεί να υστερεί ένας 3D προβολέας όπως οι Epson σε σχέση με μια 3D τηλεόραση
αναφορικά με την ποιότητα του 3D που αποδίδουν??

Την ίδια ανάλυση θα έχεις και στον προβολέα.
Πάντα η οθόνη επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας. Το σύστημα προβολής είναι και η οθόνη.
Επιμένω σε εκείνο που είπα πιο πριν. Αν πριν το 3D, η μεγάλη εικόνα ήταν εντυπωσιακή, τώρα με το 3D είναι απαραίτητη. Πολύ μικρή σχέση έχει το 3D από τις 55 ίντσες μιας τηλεόρασης με το 3D από τις 100+ ενός προβολέα. Πρόκειται για εφφέ το οποίο είναι πολύ πιο εντυπωσιακό καθώς μεγαλώνουν οι ίντσες.
Και πρόσεξε κάτι. Οι 120 ίντσες είναι τετραπλάσια σε μέγεθος εικόνα από τις 55 γιατί μιλάμε για εμβαδόν.

3.Αν κανείς πάει σε περίπου 2000-2200 ευρώ τότε ανάμεσα σε μια 3D τηλεόραση όπως οι Samsung 55d8000 ή
Sony 55hx920 προτείνεται την αγορά π.χ. του Epson tw9000?? Σκέφτομαι μήπως ειδικά στην τιμή που έχει το
μεσαίο μοντέλο tw6000 μήπως θα έχω το ίδιο καλό 3D σε σχέση με μια 3D τηλεόραση + το τεράστιο ατού του
μέγεθος της εικόνας!Τι λέτε κι εσείς?

Αναφορικά με το μέγεθος της εικόνας θα έχεις καλύτερο 3D. Είναι εφφέ που το βοηθάει πολύ η μεγάλη εικόνα.

4.Για προβολή 3D χρειάζεται ειδικό πανί,ή κάνει το ίδιο κλασσικό πανί που έχουμε και για 2D??
Εκτός από πανί,βάση,καλώδιο HDMI τι άλλο θα χρειαστώ για να είμαι έτοιμος με ένα 3D προβολέα??
Ρωτάω για να δω μήπως με τη λύση του 3D προβολέα χρειάζομαι αρκετά ακόμα και ανεβαίνει το κόστος!

Νομίζω έχετε καταλάβει τι λογική των ερωτήσεων μου!

Ευχαριστώ και περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας!!

Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν ειδικές οθόνες για 3D οι οποίες πλεονεκτούν στο γεγονός ότι μειώνουν το φαινόμενο crosstalk και ως εκ τούτου έχουν καλύτερη 3D εικόνα ως προς την αίσθηση του βάθους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μια καλή οθόνη δεν κάνει για 3D. Μια καλή οθόνη είναι πάντα μια καλή οθόνη. Στη δουλειά που δοκίμασα τον 6000, το έκανα με την καλύτερη οθόνη της Da-Lite η οποία μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Δεν είχα την ευκαιρία να τον δοκιμάσω σε ειδική οθόνη για 3D (είχα μόνο δείγμα οθόνης 3D). Μην ξεχνάς πως τον προβολέα θα τον δουλέψεις και σε 2D.

Βάσεις θα βρεις οικονομικές και πολύ καλές. Το καλώδιο HDMI έχει αυξανόμενο κόστος αναλόγως των μέτρων που θα χρειαστείς.

Τέλος της εβδομάδας με αρχές της άλλης σε χθεσινή μου επικοινωνία με τον KOSMAS HiFi....Υπομονή...

Από Δευτέρα σε Σάββατο κι από Σάββατο σε Δευτέρα... :turtle:

Τουλάχιστον η αιτία της καθυστέρησης να έκρυβε καμιά μίνι
έκπληξη, ώστε κι η αναμονή ν' άξιζε τον κόπο... :drummer: :presents2:

...ενεργοποίηση της ίριδας και του CFI σε 3D, ας πούμε! :marchmellow: