αυτο θα ηθελα να το μαθω και εγω, βαζωντας ομως στην εξίσωση και τον νεο benq 7000..Λιγοfftopic:
Εγω που ειμαι ετοιμος για αγορα του benq w6000, αξιζει η αγορα του tw9000 απο ποιοτητα εικονας. ? (χρωμα, black levels, κλπ)
Ρωτω, γιατι με εναν προχειρο υπολογισμο, ο epson θα μου κοστισει μονο 200 ευρω ακριβοτερα απο τον benq.
(για την αγορα του benq θα πρεπει να δαπανησω 150 ευρω σε ταξιδι για να τον αγορασω, και 320 ευρω για γκρι πανι με gain 0,8 λογω μεγαλης φωτεινοτητας του benq) οποτε με ενα πανι χαμηλοτερου κοστους( λευκο gain 1) και χωρις ταξιδι για την αγορα του, ο epson θα κοστισει 200 ευρω περιπου ακριβοτερα.
Ξερω οτι review αναλυτικο δεν υπαρχει για τον epson, αλλα οι γνωστες θα γνωριζουν αν σε σχεση με τον benq w6000 θα ειναι καλυτερος σε ποιοτητα εικονας.
( τα διαφορα αλλα καλουδια δεν τα βαζω στη εξισωση, 3d, frame interpolation κλπ)
Η προβολη θα γινεtai σε οθονη 90-92".
Λιγοfftopic:
Εγω που ειμαι ετοιμος για αγορα του benq w6000, αξιζει η αγορα του tw9000 απο ποιοτητα εικονας. ? (χρωμα, black levels, κλπ)
Ρωτω, γιατι με εναν προχειρο υπολογισμο, ο epson θα μου κοστισει μονο 200 ευρω ακριβοτερα απο τον benq.
(για την αγορα του benq θα πρεπει να δαπανησω 150 ευρω σε ταξιδι για να τον αγορασω, και 320 ευρω για γκρι πανι με gain 0,8 λογω μεγαλης φωτεινοτητας του benq) οποτε με ενα πανι χαμηλοτερου κοστους( λευκο gain 1) και χωρις ταξιδι για την αγορα του, ο epson θα κοστισει 200 ευρω περιπου ακριβοτερα.
Ξερω οτι review αναλυτικο δεν υπαρχει για τον epson, αλλα οι γνωστες θα γνωριζουν αν σε σχεση με τον benq w6000 θα ειναι καλυτερος σε ποιοτητα εικονας.
( τα διαφορα αλλα καλουδια δεν τα βαζω στη εξισωση, 3d, frame interpolation κλπ)
Η προβολη θα γινεται σε οθονη 90-92". απο αποσταση 2,5 μετρων
Λιγοfftopic:
Ξερω οτι review αναλυτικο δεν υπαρχει για τον epson...
l
Η προβoλη θα γινεται σε οθονη 90-92". απο αποσταση 2,5 μετρων
Ένα μόνο θα πω. 3D=projector. Αν κάποτε λέγαμε ότι η μεγάλη εικόνα είναι εντυπωσιακή, με το 3D επιβάλλεται να είναι μεγάλη. Και πιο πάνω από τις 100 ίντσες αν μπορείς. Εμένα η 92άρα σε 3D μου φάνηκε μικρή.
...Με τον προτζέκτορα θα έχω ίδιο ή καλύτερο ή χειρότερο σε ποιότητα 3D σε σχέση με το
3D που θα έχω από τις παραπάνω 3 καλές 3D τηλεοράσεις?...
Στα ερωτήματά σου μπορεί να λάβεις πλήθος διαφορετικών απαντήσεων - εξαρτάται με ποια (υποκειμενικά) κριτήρια ορίζει ο καθένας μας το "καλύτερο". Μπορεί λ.χ. εγώ να συμφωνήσω με την άποψη του Pleo, ωστόσο για σένα η TV ν' αποδειχθεί τελικά καλύτερη 3D εμπειρία (κι επένδυση).
Είσαι προφανώς εξοικειωμένος με τη 3D εικόνα των τηλεοράσεων που αναφέρεις και θες να σιγουρευτείς ότι αξίζει ν' αλλάξεις σε 3D προβολέα (μάλλον κάποιον εκ των 9000/9000W, βάσει του ποσού που διαθέτεις). Ο ασφαλέστερος τρόπος για να το διαπιστώσεις είναι ένας: εμπιστεύσου αυτό που εσύ βλέπεις.
Εφόσον δεν επείγεσαι να προχωρήσεις στην αγορά άμεσα εντός των εορτών, κάνε λίγο υπομονή μέχρι την 23η Ιανουαρίου, που έχει ανακοινωθεί η επίσημη παρουσίαση των EPSON TW9000 & R4000. Εκεί θα 'χεις την ευκαιρία να δεις με τα μάτια σου 3D εικόνα από προβολέα και να συζητήσεις κάθε σου απορία με εμπειρότερα μέλη του forum. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, δήλωσε έγκαιρα συμμετοχή στην εκδήλωση εδώ.
Συμφωνώ απόλυτα φίλε Pleo απλά επειδή δεν είμαι γνώστης του θέματος θα ήθελα βοήθεια!
Προχωρώ στα ερωτήματα:
1.Από τι εξαρτάται το πόσο μεγάλη εικόνα μπορείς να πετύχεις σε ένα προβολέα?
Όσο πιο μεγάλη απόσταση έχει ο προβολέας από το πανί που θα γίνεται η προβολή τόσο
περισσότερες ίντσες εικόνα μπορεί να βγάλει κάποιος??Υπάρχει κάποια "ιδανική" απόσταση,
όπως τα 4 μέτρα ή παραπάνω που είδα να αναφέρεται πριν?
2.Γνωρίζω και μπορώ κι εγώ να το φανταστώ ότι η μεγάλη εικόνα ειδικά στο 3D έχει μεγάλη σημασία!
Άρα στο θέμα μεγέθους προφανώς και υπάρχει ένα μεγάλο συν σε ένα 3D προβολέα σε σχέση με μια
3D τηλεόραση.Αυτό όμως που θέλω να ρωτήσω είναι αν η ποιότητα του 3D ενός προβολέα είναι ίδια με
την ποιότητα του 3D μιας 3D τηλεόρασης.Και εξηγούμαι:
Αναφορικά με την ανάλυση μου απαντήσατε σε προηγούμενο ερώτημα μου ότι όπως σε μια 3D τηλεόραση
έχω Full HD 3D,δηλαδή ανάλυση 1920 x 1080 σε κάθε μάτι την ίδια ακριβώς ανάλυση θα απολαμβάνω και στον
3D προβολέα,χωρίς καμμιά υποχώρηση ως προς την ανάλυση.
Ρωτάω λοιπόν αν υπάρχει κάποιο σημείο στο θέμα 3D που υστερεί ένας 3D προβολέας όπως οι Epson σε
σχέση με μια 3D τηλεόραση !!
Το γεγονός ότι η προβολή γίνεται πάνω σε πανί και όχι σε ένα πάνελ όπως σε μια τηλεόραση,επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας και ειδικά της 3D εικόνας???
Γενικά υπάρχει κάπου που μπορεί να υστερεί ένας 3D προβολέας όπως οι Epson σε σχέση με μια 3D τηλεόραση
αναφορικά με την ποιότητα του 3D που αποδίδουν??
3.Αν κανείς πάει σε περίπου 2000-2200 ευρώ τότε ανάμεσα σε μια 3D τηλεόραση όπως οι Samsung 55d8000 ή
Sony 55hx920 προτείνεται την αγορά π.χ. του Epson tw9000?? Σκέφτομαι μήπως ειδικά στην τιμή που έχει το
μεσαίο μοντέλο tw6000 μήπως θα έχω το ίδιο καλό 3D σε σχέση με μια 3D τηλεόραση + το τεράστιο ατού του
μέγεθος της εικόνας!Τι λέτε κι εσείς?
4.Για προβολή 3D χρειάζεται ειδικό πανί,ή κάνει το ίδιο κλασσικό πανί που έχουμε και για 2D??
Εκτός από πανί,βάση,καλώδιο HDMI τι άλλο θα χρειαστώ για να είμαι έτοιμος με ένα 3D προβολέα??
Ρωτάω για να δω μήπως με τη λύση του 3D προβολέα χρειάζομαι αρκετά ακόμα και ανεβαίνει το κόστος!
Νομίζω έχετε καταλάβει τι λογική των ερωτήσεων μου!
Ευχαριστώ και περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας!!
Τέλος της εβδομάδας με αρχές της άλλης σε χθεσινή μου επικοινωνία με τον KOSMAS HiFi....Υπομονή...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.