Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

ψαξε στις ρυθμισεις για pixel aligment. οταν το ξεκινησεις, κανονικα απο τα βιντεο του κ. Καστρουνη θα σου βγαλει ενα pattern με οριζοντιες και καθετες λευκες γραμμες (πλεγμα)
Αν τις γραμμες τις βλεπεις ασπρες τοτε οκ.
Αν ξεπεταγονται μπλε, πρασινο κλπ θα πρεπει να κανεις aligment.

Παιδια out of the box o projectr ειναι φοβερος δεν εχω προλαβει να κανω καποιο ιδιαιτερο τεστ ουτε το βλεπω για σημερα. Τα παιδια μου ειχουν παρει τα 3d γιαλια και βλεπουν την Alice in Wonderland 3D side by side .mkv αρχειο απο το xtreamer prodigy 3d.
Eπειδη το ειχαμε δει και στο cinema θα ελεγα οτι ειναι η ιδια ακριβως αισθηση πολυ καλη εικονα τελειο χρωμα και το black πολυ καλυτερο απο την tv μου ( sony x3500 )...Σαν πρωτη εντυπωση εχω εντυπωσιαστη οταν αναλογιστω και την τιμη του σιγουρα το cinema σπιτι .
Η προβολη γινεται σε μια οθονη projecta 120' .
Μονο προβλημα για την ωρα δεν εχω αλλο ζευγαρι 3d γιαλια... και δεν βλεπω να μπορω να τους τα παρω..:BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Με 'γειες justme & enoxos. Καλώς δεχθήκατε τη μεγάλη οθόνη στο σαλόνι σας!

justme, δε σε βλέπω να τα βγάζεις πέρα με την πιτσιρικαρία. Θα σε αναγκάσουν
να περιορισθείς σταθερά στις... μεταμεσονύκτιες προβολές!
:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Με 'γειες justme & enoxos. Καλώς δεχθήκατε τη μεγάλη οθόνη στο σαλόνι σας!

justme, δε σε βλέπω να τα βγάζεις πέρα με την πιτσιρικαρία. Θα σε αναγκάσουν
να περιορισθείς σταθερά στις... μεταμεσονύκτιες προβολές!
:2thumb22sup:

ευχαριστω
εχεις δικο...

ψαξε στις ρυθμισεις για pixel aligment. οταν το ξεκινησεις, κανονικα απο τα βιντεο του κ. Καστρουνη θα σου βγαλει ενα pattern με οριζοντιες και καθετες λευκες γραμμες (πλεγμα)
Αν τις γραμμες τις βλεπεις ασπρες τοτε οκ.
Αν ξεπεταγονται μπλε, πρασινο κλπ θα πρεπει να κανεις aligment.

λυπαμε αλλα δεν εχει σεμενα αυτη την επιλογη!!!!!!!!

Ουτε κι εγω την βρηκα αυτη την επιλογη....Μηπως ειναι καποιος συνδιασμός πληκτρων σαν κρυφο μενου...Και αν ναι ξερει κανεις ποιος μπορει να ειναι...?

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

1. Switch on the PJ

2. Press and hold the Menu-Button for 8 sec.

3. Press the ESC-Button twice

Now a new Window with Informations about the Beamer appears. With the
"Arrow-right" and "Arrow-left"-Button you can see several other Information-Windows.

4. Press again the Menu-Button for 8 sec.
5. Press again the ESC-Button twice.

Now a new Windows appears. On the left side you see 6 lines named
"DIP-SW1" to "DIP-SW 6". Move with the "Arrow-down-Button" to "DIP-SW 6" and press "Enter".

On the right side there are 8 lines named "Bit 0" to "Bit 7" and then "0" and "1" with a white (=deactivated) or green (=activated) Rectangle before the 0 or 1.

Move now with the "Arrow-down"-Button to the line named "Bit 5" and then activate with the "Arrow-right"-Button.

Don't change other bits or DIP-Switches!

Now press Enter and then leave the menu by pressing ESC twice.

Now switch off the PJ and then on again.

Now you can find a new submenu named "LCD Alignment" in the "Advanced"-Submenu. Here you can adjust the pixel alignment, you can activate or deactivate the adjustments or reset them.

The "LCD Alignment"-submenu will appear now permanently in the "Advanced"-Submenu until you deactivate "Bit 5" in DIP-SW 6.

The function of the other bits and DIP-Switches is unknown so far...I will play with them a bit and then report here...

Warning: As the function of the other bits and DIP-Switches is unknown, any change might cause problems and/or void warranty...so use it on your own risk...!
1. Press the Menu-Button and hold for 8 sec.
2. Press the ESC-Button twice
3. Press the "Left-Arrow"-Button
4. Repeat Steps 1-3

Last edited:
ειναι το πιο πανω που δημοσιευσα...Βεβαια το λεει ξεκαθαρα..οτι το κανεις με δικο σου ρισκο και δεν υπαρχουν εγγυησεις..Τουλαχιστον ετσι το ενεργοποιησαν στο εξωτερικο το pixel aligment.

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

ειναι το πιο πανω που δημοσιευσα...Βεβαια το λεει ξεκαθαρα..οτι το κανεις με δικο σου ρισκο και δεν υπαρχουν εγγυησεις..Τουλαχιστον ετσι το ενεργοποιησαν στο εξωτερικο το pixel aligment.

εσυ το εκανες ... Eμενα απλα μου βγηκε μια καρτα info ..μου δινεις το link που βρηκες αυτη τη πληροφορια ?

Last edited:
... και το black πολυ καλυτερο απο την tv μου ( sony x3500 )...

Αν θυμαμαι καλα η sony x3500 εχει παρεμφερες μαυρο σαν την samsung f86 που εχω. Υποτιθεται (για την εποχη τους) το μαυρο αυτο ειναι πολυ καλο. Εισαι σιγουρος οτι ο προβολεας εδινε καλυτερο μαυρο. ??? (ή ιδιο ?)
Μηπως η tv σου ειχε εντονο clounding και για αυτο σου φανηκε τοσο μαυρο στον προβολεα. ?

(Ειδατε εμμεσος τροπος να ψαρευει κανεις κοπλιμεντα για το προβολι. ? :flute: )

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Καλα με κουφανε η Epson ...
Η τοπικη διόρθωση της σύγκλησης μου θύμισε ρύθμιση crt και σίγουρα πρόκειται απο τις σοβαρότερες υλοποιήσεις ...
Μανωλη ο Panasonic διορθώνει και αυτος τοπικα η μετακινεί ολόκληρο το panel;
Παντως φαίνεται πως οι τριτσιποι το πηραν αποφαση.
Ενα απο τα σημαντικότερα μειονέκτημα των τριτσιπων που αφορούσε την ευκρίνεια τους φαίνεται να λύνεται απο την στιγμη που αποφάσισαν να βαλουν την διόρθωση και μάλιστα τοπικά...
Ήταν κατι που τοσο καιρο έλειπε αδικαιολόγητα γιατι δεν μιλαμε για μηχανικη διόρθωση αλλα μεσω software πραγμα που σαν εφαρμογή ειναι ευκολο αλλα και οικονομικα φθηνο
Μακαρι να ακολουθήσουν και οι άλλοι

Τη στιγμή που μιλάμε για software διόρθωση θα είναι αποτελεσματική για απόκλιση ακέραιου αριθμού pixels. Διαφορετικά αναγκαστικά ο αλγόριθμος θα προκαλεί θολούρα στην εικόνα, η οποία μπορεί να εντοπιστεί εύκολα με το κατάλληλο pattern, π.χ. λευκές γραμμές πάχους ενός pixel.

Θαύματα δεν μπορούν να γίνουν από κανένα firmware..

Αν θυμαμαι καλα η sony x3500 εχει παρεμφερες μαυρο σαν την samsung f86 που εχω. Υποτιθεται (για την εποχη τους) το μαυρο αυτο ειναι πολυ καλο. Εισαι σιγουρος οτι ο προβολεας εδινε καλυτερο μαυρο. ??? (ή ιδιο ?)
Μηπως η tv σου ειχε εντονο clounding και για αυτο σου φανηκε τοσο μαυρο στον προβολεα. ?

(Ειδατε εμμεσος τροπος να ψαρευει κανεις κοπλιμεντα για το προβολι. ? :flute: )

εχεις δικιο ηταν ο πρωτος ενθουσιασμος Tωρα που βλεπω παραλληλα το ιδιο υλικο εχει καλο μαυρο αλλα οχι σαν τη sony.

Last edited:
1. Ανοιγουμε τον προβολέα

2. Παταμε παρατεταμενα το Menu-Button για 8 δευτερολεπτα

3. Παταμε το ESC-Button 2 φορές

4. Παταμε ξανα το Menu Button για 8 δευτερολεπτα και αμεσως μετα το ESC 2 φορές

.....Απο κει και περα ειστε στο menu για να ενεργοποιησετε το κολπο της συγκλισης...αλλα με δικη σας ευθηνη

"DIP-SW1" to "DIP-SW 6". Move with the "Arrow-down-Button" to "DIP-SW 6" and press "Enter".

On the right side there are 8 lines named "Bit 0" to "Bit 7" and then "0" and "1" with a white (=deactivated) or green (=activated) Rectangle before the 0 or 1.

Move now with the "Arrow-down"-Button to the line named "Bit 5" and then activate with the "Arrow-right"-Button.

Now you can find a new submenu named "LCD Alignment" in the "Advanced"-Submenu. Here you can adjust the pixel alignment, you can activate or deactivate the adjustments or reset them.

The "LCD Alignment"-submenu will appear now permanently in the "Advanced"-Submenu until you deactivate "Bit 5" in DIP-SW 6.

The function of the other bits and DIP-Switches is unknown so far...I will play with them a bit and then report here...

Warning: As the function of the other bits and DIP-Switches is unknown, any change might cause problems and/or void warranty...so use it on your own risk...!

εμενα πατωντας το pattern μου φευγει το κοκκινο πανω και αριστερα...Αλλά χέρι δεν του βαζω αν δεν μαθω πως γινεται σωστα η διαδικασια ή εάν δεν ερθει καποιος να μου το ρυθμισει...Στη επαρχία βεβαια...λίγο δυσκολο.

Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

1. Switch on the PJ

2. Press and hold the Menu-Button for 8 sec.

3. Press the ESC-Button twice

Now a new Window with Informations about the Beamer appears. With the
"Arrow-right" and "Arrow-left"-Button you can see several other Information-Windows.

4. Press again the Menu-Button for 8 sec.
5. Press again the ESC-Button twice.

1. Press the Menu-Button and hold for 8 sec.
2. Press the ESC-Button twice
3. Press the "Left-Arrow"-Button
4. Repeat Steps 1-3

οκ εμφανιστηκε.... αλλα δεν νομιζω να το πειραξω . αλωστε δεν βλεπω καποιο προβλημα

Δεν ξερω ποση εμπειρια εχετε απο 3d στο σινεμα (εγω εχω ελαχιστη-μηδαμινη) αλλα τι γινεται με το crοsstalk/ghosting. ? εχω διαβασει οτι υπαρχει λιγο. Ενοχλει. ?
(ειμαι και επηρεασμενος απο την πολυ καλη αποδοση μηδαμινου crosstalk του benq w7000 βεβαια, που ειναι ο δευτερος υποψηφιος προς αγορα.)

Last edited:
Δεν ξερω ποση εμπειρια εχετε απο 3d στο σινεμα (εγω εχω ελαχιστη-μηδαμινη) αλλα τι γινεται με το crοsstalk/ghosting. ? εχω διαβασει οτι υπαρχει λιγο. Ενοχλει. ?

ειδα το alice in wonderland και τωρα το avatar .. σε καποια σημεια ειχε ελαχιστο σιγουρα εμενα δεν με ενοχλησε