Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

παντως δεν ξερω αν ειδες κατι σε 3d ...ειναι πολυ καλο !!
Ειδα το Resident Evil σε 3D και στη σκηνη που πεταει η Μιλα τα αστεράκια σκυβω για να μη με χτυπησουν...Σε 3D υλικο ατοφιο δεν παιζεται το μηχανημα.Πολύ θετικες εντυπωσεις...Σε ματροσκες και dvd θελει καλο upscaler αλλιως χανει παρα πολυ...

- χανει σε ματροσκες 1080p .?
- ο χωρος φωτιζει πολυ σε 2d. ? θα χρειαζεται λετε γκρι πανι για οθονη 92". ?

Για πεστε, για πεστε τιποτε βρε παιδια μιας και ειστε ξυπνιοι και τα σκαλιζετε.

Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Ειδα το Resident Evil σε 3D και στη σκηνη που πεταει η Μιλα τα αστεράκια σκυβω για να μη με χτυπησουν...Σε 3D υλικο ατοφιο δεν παιζεται το μηχανημα.Πολύ θετικες εντυπωσεις...Σε ματροσκες και dvd θελει καλο upscaler αλλιως χανει παρα πολυ...

Συμφωνω μαζι σου . Πρεπει να δεις και το Αλικη στην χωρα των θαυματων. Φοβερο 3d νομιζω οτι εκει δειχνει την αξια του τα μικρα πλησιαζαν να πιασουν τους ηρωες της ταινιας . Καναμε μαλλον καλη αγορα:music-smiley-005:

καλα ολο δεν προλαβαινετε για σχολια, και απο την αλλη εχετε κατεβασει ολη την 3d βιντεοθηκη μου φαινεται.
Εχει αρχισει το...ξεσκισμα. :rofl:
Καλα κανετε, ευχομαι να τους ευχαριστηθειτε και εσεις και τα παιδια σας.
καλοριζικοι και καλη συντροφια να σας χαρισουν.

Υ.Γ. παρτε εξτρα γυαλια, να βλεπει και κανενας φιλος. Με παρεα ειναι ακομη πιο ωραια. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Τη στιγμή που μιλάμε για software διόρθωση θα είναι αποτελεσματική για απόκλιση ακέραιου αριθμού pixels. Διαφορετικά αναγκαστικά ο αλγόριθμος θα προκαλεί θολούρα στην εικόνα, η οποία μπορεί να εντοπιστεί εύκολα με το κατάλληλο pattern, π.χ. λευκές γραμμές πάχους ενός pixel.

Θαύματα δεν μπορούν να γίνουν από κανένα firmware..
Οταν λες ακέραιο εννοείς πως η μετατόπιση θα γίνεται αν ενα πιξελ και οχι ανα 0,1;

καλα ολο δεν προλαβαινετε για σχολια, και απο την αλλη εχετε κατεβασει ολη την 3d βιντεοθηκη μου φαινεται.
Εχει αρχισει το...ξεσκισμα. :rofl:
Καλα κανετε, ευχομαι να τους ευχαριστηθειτε και εσεις και τα παιδια σας.
καλοριζικοι και καλη συντροφια να σας χαρισουν.

Υ.Γ. παρτε εξτρα γυαλια, να βλεπει και κανενας φιλος. Με παρεα ειναι ακομη πιο ωραια. -bye-

Να σαι καλά αδερφέ!Τον πρώτο προβολέα τον ειχα πάρει το 2004 για το μαγαζι...απο τότε και με αναλυση 800 χ 600 και μια σταμπα 16:9 support....η μεταβαση σε home cinema 3D προβολικου...ηταν αλμα και οχι απλα βημα...Τα εχω δει όλα...Ευχομαι ο καινουριος χρονος να φερει υγεια σε ολους και φυσικά οτι ποθει ο καθενας για τα δικα του ματια.Τα τεστ συνεχιζονται...

- χανει σε ματροσκες 1080p .?
- ο χωρος φωτιζει πολυ σε 2d. ? θα χρειαζεται λετε γκρι πανι για οθονη 92". ?

Για πεστε, για πεστε τιποτε βρε παιδια μιας και ειστε ξυπνιοι και τα σκαλιζετε.

Στα δικά μου ματια η ματροσκα με τον πλανητη των πηθικων σε σχεση με το αυθεντικο υλικο απο bluray φανηκε η διαφορά...Ο χωρος ναο φωτιζει άλλα ειναι νομιζω θεμα προσωπικου γουστου και ποσο σκοτεινος ειναι ο χωρος του καθενα...δηλαδη θα πρεπει να το δεις για να βγαλεις συμπερασμα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Οταν λες ακέραιο εννοείς πως η μετατόπιση θα γίνεται αν ενα πιξελ και οχι ανα 0,1;

Αναγκαστικά γίνεται ανά ένα pixel. Δεν υπάρχει μικρότερη μονάδα ανάλυσης στα panels.

Απ' ότι έχω καταλάβει απλά το sw είναι πλέον αρκετά έξυπνο ώστε να δίνει την εντύπωση ότι επιδρά σε μικρότερα βήματα, σε βάρος όμως της ευκρίνειας.

...Move now with the "Arrow-down"-Button to the line named "Bit 5" and then activate with the "Arrow-right"-Button.

Don't change other bits or DIP-Switches!

Now press Enter and then leave the menu by pressing ESC twice.

Now switch off the PJ and then on again.

Now you can find a new submenu named "LCD Alignment" in the "Advanced"-Submenu. Here you can adjust the pixel alignment, you can activate or deactivate the adjustments or reset them.

The "LCD Alignment"-submenu will appear now permanently in the "Advanced"-Submenu until you deactivate "Bit 5" in DIP-SW 6.

The function of the other bits and DIP-Switches is unknown so far...I will play with them a bit and then report here...

Warning: As the function of the other bits and DIP-Switches is unknown, any change might cause problems and/or void warranty...so use it on your own risk...!

Με λίγα λόγια, αλλάζουμε μόνο την επιλογή Bit 5, γνωρίζοντας ότι αυτή ενεργοποιεί το υπομενού ευθυγράμμισης των pixel.
Όλα τα υπόλοιπα Bit/DIP-switches είναι άγνωστο (ακόμη) τι είδους αλλαγές μπορεί να επιφέρουν στο μηχάνημα, γι' αυτό...
μην αγγίζετε.

Ερώτηση: γιατί θα πρέπει ο χρήστης να εμπλακεί σε τέτοιου είδους "τρίπλες" (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση κατά
λάθος αλλαγής μη σωστών
Bit/DIP-switches), προκειμένου να ενεργοποιήσει ένα χαρακτηριστικό του μηχανήματος, το
οποίο κρατείται "κρυφό" out of the box?
Και, κυρίως, γιατί να "απειλείται" με παραβίαση της εγγύησης, όταν τέτοιου είδους
σκαλίσματα τού επιβάλλονται, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε μια λειτουργία, η οποία
πολυδιαφημίζεται ως βασική?

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Συμφωνω μαζι σου . Πρεπει να δεις και το Αλικη στην χωρα των θαυματων. Φοβερο 3d νομιζω οτι εκει δειχνει την αξια του τα μικρα πλησιαζαν να πιασουν τους ηρωες της ταινιας . Καναμε μαλλον καλη αγορα

Καλορίζικοι και να τους χαίρεστε με χορταστικές θεάσεις!!!Και πάνω απ'όλα να είστε καλά!

Εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω-ζητήσω το εξής:

Αυτό που θα ήθελα πολύ προσωπικά να ακούσω σαν γνώμη μετά από σύγκριση είναι το εξής:

Αν μπορούσατε ας πούμε να βλέπατε το Blu-ray 3D δισκάκι του Resident Evil Afterlife σε κάποια 3D τηλεόραση
(π.χ. Samsung σειρά D, Sony φετινές σειρές) και στη συνέχεια να το βλέπατε και στον προτζέκτορα Epson.

Μετά θα ήθελα όσο γίνεται αμερόληπτα να άκουγα μια γνώμη,πως είναι το 3D στην τηλεόραση,πως είναι στον προβολέα.

Εντάξει θα μου πείτε υπάρχει διαφορά...μεγέθους!!Αναμφισβήτητα! Αλλά πέρα από την τεράστια διαφορά μεγέθους θα ήθελα πολύ να άκουγα μια σύγκριση αναφορικά με την ποιότητα του 3D σε κάθε περίπτωση!

Για παράδειγμα σε εκείνη τη συγκεκριμένη σκηνή στο Resident Evil Afterlife που πετάει κάτι η Mila και σκύψατε όπως λέτε θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να μπορούσε κάποιος να μας πει πως είναι η αντίχτοιχη σκηνή σε μια 3D τηλεόραση! Είναι το ίδιο θεαματικό το εφφέ?Μήπως το συγκεκριμένο εφφέ το αναδεικνύει αποκλειστικά το μέγεθος της εικόνας στον προβολέα??

Δεν ξέρω αν έχετε 3D τηλεόραση,πάντος αν έχετε ή αν τυχαίνει να έχει κάποιος γνωστός σας πραγματικά πιστεύω πως το συγκεκριμένο πείραμα σύγκρισης 3D τηλεόρασης- 3D προβολέα έχει να μας πει πάρα πολλά!

Προσωπικά τόσο καιρό αυτό παλεύω να μάθω,αλλά δυστυχώς δεν έχει βρεθεί κάποιος να μας δώσει τις εμπειρίες του από τη σύγκριση!!

Σας ευχαριστώ και πάλι καλές θεάσεις και μην μας βαρεθείτε αν σας πρίξουμε λιγάκι ρε παιδιά!!!

Υ.Γ.:Φίλοι justme και enoxos αν δεν έχετε πρόβλημα θα ήθελα να σας κάνω κάποια ερώτηση σχετικά με τον προβολέα και ίσως θα ήταν καλύτερα μέσω pm!

Το καλυτερο 3D φιλε keraki το ειχα δει σε μια sony 920 55 ιντσων στα public και το καλυτερο 3D απο μια LG....αλλα δεν θυμαμαι πια και ηταν παθητικο...Τωρα...σε οτι αφορα το εφφε και τις διαστασεις που το βλεπεις....εγω πραγματικα στο συγκεκριμενο σημειο της ταινιας απο το resident evil επαθα σοκ μιας και πραγματικα ερχεται στη μαπα σου το αντικειμενο....

Το καλυτερο 3D φιλε keraki το ειχα δει σε μια sony 920 55 ιντσων στα public και το καλυτερο 3D απο μια LG....αλλα δεν θυμαμαι πια και ηταν παθητικο...Τωρα...σε οτι αφορα το εφφε και τις διαστασεις που το βλεπεις....εγω πραγματικα στο συγκεκριμενο σημειο της ταινιας απο το resident evil επαθα σοκ μιας και πραγματικα ερχεται στη μαπα σου το αντικειμενο....

Δηλαδή φίλε enoxos,θυμάσαι πως ήταν καλύτερη η εμπειρία του 3D που είχες βιώσει στην Sony 55ΗΧ920 σε σχέση με τον προβολέα Epson? Κάποιο γνωστό-φίλο δεν έχετε να κάνετε τώρα τι σύγκριση ρε παιδιά!

Εχω καεί γιατί ήμουν ανάμεσα στις Sony 55ΗΧ920,Samsung 55D8000 και σκέφτομαι μήπως είναι προτιμότερο να πήγαινα στον 3D προβολεά της Epson! Κατάλαβες γιατί έχω κολλήσει και ρωτάω συνεχώς για τη σύγκριση του εφέ και της ποιότητας του 3D ανάμεσα σε καλές 3D τηλεοράσεις και στον Epson!

Επίσης να πως ότι για παθητικό 3D σε τηλεόραση δεν το σκέφτομαι αφού σε 3D έχει τη μισή ανάλυση!

Θα μπορούσα να σας κάνω κάποια ερώτηση σε pm σχετικά με τον προβολέα φίλοι enoxos και justme ?

Εννοώ ότι το 3D του EPSOΝ στα δικά μου ματια σε σχεση με τις μεχρι τότε εμπειρίες μου με το 3D των τηλεορασεω που αναφερα είναι πολύ καλύτερο.Ο EPSON ειναι ενα τιμιότατο μηχανάκι για την αξία του και για τα οσα προσφέρει.Δεν νομιζω για πολύ καιρο ακόμα να παραμεινει στα 2000 ευρω και κατι...μαλλον θα ανεβει η τιμη του.Οτι αλλο θες στειλε pm,εδω ειμαστε!

ευχαριστω για τις ευχες σου.Τωρα σε αυτο που ρωτας δεν εχω 3d τv για να σου απαντησω αλλα μπορω να πω το εξης..Οσες φορες εβλεπα 3d tv σε καποιο κατστημα εβαζα τα 3d γιαλια εβλεπα για ενα λεπτο και στο τελος ελεγα οκ αλλα ποτε δεν σκευτομουνα να αγορασω tv για αυτο το λογο.
Τωρα με τον projector ειναι αλλη αισθηση χθες που ειδα πρωτη φορα το οκ εγινε ενθουσιασμος , τα παιδια δεν ξεκολανε. Βεβαια και 3d να μην ηταν αλλο να βλεπεις σε 55" και αλλο σε 120" εχεις κινητογραφικη αισΘηση

Σημ. δεν ειναι π πρωτος μου projector

Last edited:
φιλε enoxos να ρωτησω εχεις ψαξει για εχτρα γιαλια ? και μηπως διαβασες αν δεν κλεισουμε τα γυαλια στο τελος αυτα απενεργοποιουνται αυτοματα ?

ευχαριστω για τις ευχες σου.Τωρα σε αυτο που ρωτας δεν εχω 3d τv για να σου απαντησω αλλα μπορω να πω το εξης..Οσες φορες εβλεπα 3d tv σε καποιο κατστημα εβαζα τα 3d γιαλια εβλεπα για ενα λεπτο και στο τελος ελεγα οκ αλλα ποτε δεν σκευτομουνα να αγορασω tv για αυτο το λογο.
Τωρα με τον projector ειναι αλλη αισθηση χθες που ειδα πρωτη φορα το οκ εγινε ενθουσιασμος , τα παιδια δεν ξεκολανε. Βεβαια και 3d να μην ηταν αλλο να βλεπεις σε 55" και αλλο σε 120" εχεις κινητογραφικη αισΘηση

Καλησπερα
Ενοεις οτι εχει ανετη θεαση με τα γυαλια χωρις να ζαλιζεται κανεις οπως στην Panny VT20

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

-

Επαιξα στην τβ μου το ιδιο screnshot ακριβως της ταινιας (00:13:38) κανοντας αντιπαραθεση να παρω μια γευση του προβολεα.
Πιστευω οτι ο προβολεας θα αποδωσει πολυ καλυτερα με καλιμπραρισμα.

Στο πουκαμισο βλεπουμε τα χρωματιστα τετραγωνακια οτι περιεχουν χρωμα μπλε. Στην τβ μου πιο πολυ εκεινα τα σημεια εχουν κιτρινο/λευκο χρωμα.

Το προσωπο του ηθοποιου και η ζακετα του ειναι αρκετα πιο κοκκινο vivid. Eπισης vivid ειναι και ο μπλε φλουταρισμενος ωμος.

Πιστευω οτι σιγουρα πρεπει να τιθεται θεμα καλιμπραρισματος χρωματος, θερμοκρασιας λευκου και ισως συγκλισης.
Τετοιο μηχανημα, σιγουρα πρεπει να καλιμπραριστει, για αρχη θα ελεγα με καποια δικα σου patterns φωτεινοτητας, contrast, μειωσε και λιγο το χρωμα προς το παρον. -bye-

Αχ.... Γιαυτό έχουμε πει ότι οι φωτογραφίες από προβολείς είναι 100% άχρηστες..

Η συγκεκριμένη φωτογραφία πρακτικά δεν μας λέει τίποτα για το πως παίζει ο προβολέας, για λόγους που έχουμε αναλύσει άπειρες φορές.

Ο προβολέας (όπως και όλοι οι προβολείς ανεξαιρέτως) σίγουρα θα επωφεληθεί από επαγγελματικό calibration, αλλά επειδή πολύ απλά είναι αρρύθμιστος. Όχι επειδή μπορούμε να τον συγκρίνουμε μέσω φωτογραφιών με κάποιον ρυθμισμένο.