Epson PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Μπάμπη μου και ο jvc το tomorrowland έπαιζε , σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού βέβαια!
Μόνο με Α Β θέαση ο ένας δίπλα στον άλλον θα είχαμε σαφή συμπεράσματα !είμαι της άποψης ότι ο epson θα περνούσε μπροστά χαλαρά !
Τάκη μου δεν έχω σκοπό να στην πω , ή άποψη σου είναι σεβαστή , και ναι από τεχνικούς όρους δεν γνωρίζω πολλά
!Ξέρω όμως τι βλέπουν τα ματάκια μου !και όπως με ξέρεις τόσα χρόνια έχουμε κάνει πολλές γυρες όλοι μας σε παρουσιάσεις βίντεο προβολέων , ε λοιπόν αυτό το μηχάνημα έχει λαμπρό μέλλον , θυμηθητε τη μέρα που το λέω!
Είμαι σίγουρος ότι το laser είναι καθιερωθεί οριστικά τα επόμενα χρόνια !

Κάπου διάβασα οτι πλέον απαγορεύεται η χρήση ενός υλικού στις λάμπες οποτε η αναγκαστική χρήση laser ειναι μονόδρομος .
Εχω την εντύπωση οτι ο αντικαταστάτης του 9200 θα ειναι lazer του χρόνου ...

Απάντηση: Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

?..ε λοιπόν αυτό το μηχάνημα έχει λαμπρό μέλλον , θυμηθητε τη μέρα που το λέω!

Κι εγώ σου είπα παραπάνω οτι αν έφευγα απ´ την έκθεση με ένα μηχάνημα παραμάσχαλα μάλλον αυτό θα ηλταν ο Epson. Είπα επίσης οτι κρατάω τις επιφυλάξεις μου, είναι ένα εντελώς καινούριο μηχάνημα και δεν έχουμε ιδέα πως θα συμπεριφερθεί σε βάθος χρόνου.
Εγώ αποφεύγω πλέον εκφράσεις τύπου "θυμηθείτε τη μέρα που το λέω" και "είμαι σίγουρος" γιατί την έχω πατήσει και τις έχω πληρώσει ακριβά τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες. Κυριολεκτώ όταν λέω την έχω πληρώσει και το ξέρεις.
Θυμάσαι το Ruby με την λάμπα xenon; Επανάσταση, έλεγαν, για τη βιντεοπροβολή! Παπάρια μάντολες.
Θυμάσαι τους LED με τα τρομερά χρώματα και το απόλυτο μαύρο; Εκεί να δείς παπάρια μάντολες.
Ευτυχώς, εκεί ήμουν ψιλιασμένος και δεν τη πάτησα για δεύτερη φορά.
Μακάρι το laser να είναι το μέλλον, γιατί αν όντως είναι έτσι, όλοι κερδισμένοι θα βγούμε στο τέλος της μέρας.

Μπαμπη εσυ την εχεις πατησει γιατι βιαζοσουνα !Υπομονη και συνεση , διοτι τα χρηματα πλεον δεν μας ερχονται ευκολα , οπως καποτε!

Δηλ. θα αντικαταστησει τις λυχνιες, που καινε full και χρειαζονται καθε λιγα χρονια αλλαγη; αν ειναι ετσι συμφερει.

Κι εγώ σου είπα παραπάνω οτι αν έφευγα απ´ την έκθεση με ένα μηχάνημα παραμάσχαλα μάλλον αυτό θα ηλταν ο Epson. Είπα επίσης οτι κρατάω τις επιφυλάξεις μου, είναι ένα εντελώς καινούριο μηχάνημα και δεν έχουμε ιδέα πως θα συμπεριφερθεί σε βάθος χρόνου.
............................

Γιατι, καταφερες ποτε να μαθεις τα μηχανηματα σου, σε βαθος χρονου:flipout: , τι κανουν ?? :flipout:

Το ότι το laser θα αντικαταστήσει τις λαμπίτσες είναι μάλλον το μόνο σίγουρο.
Μέχρι να βγούνε όμως "τέλειοι" laser projectors σε τιμές <10k και πιο καλά σε "normal" τιμές ( 1.5-2.5k ) έεεεεχουμε ακόμα.
Θέλει ωρίμανση η τεχνολογία.

Re: Απάντηση: Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Γιατι, καταφερες ποτε να μαθεις τα μηχανηματα σου, σε βαθος χρονου:flipout: , τι κανουν ?? :flipout:

Ρε Browser ποσο δικιο εχεις:flipout: στις 150 ωρες τρωνε σουτ τα μηχανακια!!!!!Μπαμπη εισαι θεος!!!!!:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Ρε Browser ποσο δικιο εχεις:flipout: στις 150 ωρες τρωνε σουτ τα μηχανακια!!!!!Μπαμπη εισαι θεος!!!!!:flipout:

Μην τους ακούς αυτούς ρε... Δε βλέπεις που δεν τους απαντάω; -:tongue:

Εγώ αποφεύγω πλέον εκφράσεις τύπου "θυμηθείτε τη μέρα που το λέω" και "είμαι σίγουρος" γιατί την έχω πατήσει και τις έχω πληρώσει ακριβά τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες. Κυριολεκτώ όταν λέω την έχω πληρώσει και το ξέρεις.
Θυμάσαι το Ruby με την λάμπα xenon; Επανάσταση, έλεγαν, για τη βιντεοπροβολή! Παπάρια μάντολες.
Θυμάσαι τους LED με τα τρομερά χρώματα και το απόλυτο μαύρο; Εκεί να δείς παπάρια μάντολες.
Ευτυχώς, εκεί ήμουν ψιλιασμένος και δεν τη πάτησα για δεύτερη φορά.
Μακάρι το laser να είναι το μέλλον, γιατί αν όντως είναι έτσι, όλοι κερδισμένοι θα βγούμε στο τέλος της μέρας.

Μπαμπη αληθεια θα ηθελα να μαθω γιατι ο ΡΟΥΜΠΗ δεν πετυχε σαν προβολεας;;;

τι εγινε με τη Λαμπα προβλημα ; η σαν προβολεας δεν αξιζε ;

Μπαμπη αληθεια θα ηθελα να μαθω γιατι ο ΡΟΥΜΠΗ δεν πετυχε σαν προβολεας;;;

τι εγινε με τη Λαμπα προβλημα ; η σαν προβολεας δεν αξιζε ;

Ραγδαία πτώση της φωτεινότητας (λάμπα) Βαγγέλη και σταδιακή αλλοίωση εικόνας, μάλλον λόγω διχρωικών φίλτρων.

Ραγδαία πτώση της φωτεινότητας (λάμπα) Βαγγέλη και σταδιακή αλλοίωση εικόνας, μάλλον λόγω διχρωικών φίλτρων.

δηλαδη τζαμπα ο ντορος που ειχε γινει με τη λαμπα ξενον ....

κριμα !

Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser

Ο 10000 επαιζε σε οθονη 135 ιντσες τοποθετημενος αρκετα μακρυα απο αυτη.
Το ιδιο κι ο 9200, παλι σε 135 ιντσες κι αυτος εξισου μακρυα.
Ο 7000 σε οθονη 120 ιντσες τοποθετημενος κοντα, μιας και ηταν σε μικρο δωματιο.
Και οι τρεις σε καδρα 2.35 σε αυτες τις ινσες.
Στους μεν epson οι περισσοτεροι ειδαμε τις εικονες τους ορθιοι, πισω κι απο τις πολυθρονες και καρεκλες, δηλαδη σχετικα μακρυα.
Στο δε 7000 ολες οι θεσεις ηταν κοντα, με τη πρωτη σειρα κατεμε πολυ κοντα κι ακαταλληλη για θεαση σε αυτες τις ιντσες.

Λαμβανοντας υποψη τα παραπανω, θεωρω οτι ο 10000 ειναι πιο φωτεινος απο τον 7000, και θα τολμησω να πω αρκετα.
Να πω οτι αν τον εβλεπες συγκριτικα με τον 9200 που επαιζε ιδιες ιντσες σε ιδια αποσταση, ο 9200 φαινοταν σαν καντιλι, πραγμα που σιγουρα δεν ειναι.
Το πολυ φως που ειδαμε στον 7000, που ειναι σιγουρα περισσοτερο του 700, ηρθε απο την εξυπνη τοποθετηση του και την αποσταση.

Σε μαυρο θεωρω τον 7000 καλυτερο εως αρκετα καλυτερο απο τον 10000. Βεβαια ειναι λιγο χειροτερο απο τον 700. Κατι που ψιλοπεριμενα
διοτι το light path και τα πανελ εχουν μεινει τα ιδια αλλα εχει αλλαξει τη λαμπα με φωτεινοτερη.

Σε χρωμα και greyscale, απο αυτα που ειδα θα ελεγα οτι ο epson ηταν αρκετα σωστοτερος απο τον 7000.

Σε θεμα ευκρινειας δε μου ελλειψε τιποτα κι απο τους δυο.
Για το sharpness δεν το σχολιαζω καθολου. Χωρις διαθεση παρεξηγησης, να θυμισω οτι υπαρχει πατερν για να το φερνουμε κι αυτο στην αναφορα.:a0210:

Χαρηκα που τα νεα LCOQ πανελ του 10000 παιζουν αρκετα καλα για πρωτη φουρνια-κοντα στα LCOS. Επομενο βημα
ελπιζω να ειναι η επιτευξη και του ιδιου μαυρου.

Για το sony θα πω αυτο που ειπα και στο Μπαμπη το Σαββατο. Δε μου ειπε τιποτα overall. Το μονο που με εβαλε σε σκεψεις ειναι το υλικο hdr που προβληθηκε για λιγο
το οποιο παρολο που ηταν οπου ναναι απο ρυθμιση το μηχανημα, ειδα τρομερες διαβαθμισεις στα χρωματα.....Μεχρι εκει ομως.

Η Benq εδειξε σε ποιο κοινο στοχευει, τοποθετοντας το μηχανακι τους διαγωνια στο δωματιο να παιζει με keystone εν ετη 2015.
Α, και με αναμενα φωτα. Επιτηδες !!

Μπραβο στην Επσον που εστησε 3 μηχανακια διαφορετικης κλασης και κατηγοριας τιμης. Καθε χρονο και καλυτερα.
Μπραβο στη PSA που φροντισε το χωρο κι εστησε οσο καλυτερα γινοταν μια μεγαλη εικονα σε ενα τοσο μικρο δωματιο.

Αν ενδιαφερει , θα ελεγα στη Sony, να φροντιζει τα μηχανακια της αναλογα με την τιμη τους. Ποσο ειπαμε οτι εχει ο 4κ που ειδαμε???

Τελος και προς εμας. Οσο στο κοσμο αρεσουν τα τσιτωμενα σαρπνες, τα τουμπανο χρωματα και το εκτιφλωτικο φως, αυτα θα βλεπουμε στις εκθεσεις.
High end εκθεση εικονας δεν υπαρχει.
Αυτα.

Για το sony θα πω αυτο που ειπα και στο Μπαμπη το Σαββατο. Δε μου ειπε τιποτα overall. Το μονο που με εβαλε σε σκεψεις ειναι το υλικο hdr που προβληθηκε για λιγο το οποιο παρολο που ηταν οπου ναναι απο ρυθμιση το μηχανημα, ειδα τρομερες διαβαθμισεις στα χρωματα.....Μεχρι εκει ομως.

Απ´ αυτό που είδαμε μόνο υποθέσεις μπορούσες να κάνεις... Τι συμπέρασμα να βγάλεις από ένα μηχάνημα που παίζει υλικό HDR χωρίς να έχει γυρίσει σε HDR mode; :nounder:

Απ´ αυτό που είδαμε μόνο υποθέσεις μπορούσες να κάνεις... Τι συμπέρασμα να βγάλεις από ένα μηχάνημα που παίζει υλικό HDR χωρίς να έχει γυρίσει σε HDR mode; :nounder:

Αποσο ξερω, με υλικο hdr γυρνανε αυτοματα στο hdr mode τα μηχανακια Μπαμπη.

Αποσο ξερω, με υλικο hdr γυρνανε αυτοματα στο hdr mode τα μηχανακια Μπαμπη.

Οι τηλεοράσεις της SONY γυριζουν αυτόματα, αυτό είναι βέβαιο, για τον προβολέα άκουσα οτι δεν γυρνάει αυτόματα...
Δεν ξέρω τι απ´ τα δύο ισχύει, αν και στην αίθουσα το αναφέραμε και οι άνθρωποι της SONY μας είπαν οτι γυρίζει αυτόματα, αλλά απ´ αυτό που είδα συμπέρανα οτι δεν γυρίζει. Οτι κι αν συμβαίνει πάντως, είτε επειδή δεν γύρισε είτε επειδή δεν ρυθμίστηκε μια διαφορετική μνήμη για HDR, η ουσία είναι οτι έπαιζε τραγικά.

Οι τηλεοράσεις της SONY γυριζουν αυτόματα, αυτό είναι βέβαιο, για τον προβολέα άκουσα οτι δεν γυρνάει αυτόματα...
Δεν ξέρω τι απ´ τα δύο ισχύει, αν και στην αίθουσα το αναφέραμε και οι άνθρωποι της SONY μας είπαν οτι γυρίζει αυτόματα, αλλά απ´ αυτό που είδα συμπέρανα οτι δεν γυρίζει. Οτι κι αν συμβαίνει πάντως, είτε επειδή δεν γύρισε είτε επειδή δεν ρυθμίστηκε μια διαφορετική μνήμη για HDR, η ουσία είναι οτι έπαιζε τραγικά.

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις Μπαμπίνο.-bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

EPSON LS-10000

Λίγα λόγια και από εμένα δεδομένου ότι είχα την ευκαιρία να ρυθμίσω και τους Epson αλλά και τον JVC RS500 και να ζήσω κάποιες ώρες μαζί τους. Μου ξέφυγε ο Sony λόγω περασμένης ώρας (τα παιδιά της Sony την είχαν κοπανήσει).
Η αλήθεια είναι ότι έγινε μεγάλος αγώνας για να μπορέσει ο προβολέας αυτός να είναι στην έκθεση.
Επίσης , εάν δεν κάνω λάθος , είναι η πρώτη φορά που η Epson έχει ένα τόσο μεγάλο περίπτερο.

Νομίζω ότι η παρουσίαση του δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από παρουσιάσεις του εξωτερικού (Διπλή οθόνη 2,35:1, 16:9 ηχητικό σύστημα αξιώσεων, επιλογέας multiroom). Δυστυχώς σε τέτοιες εκθέσεις δεν υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιάσεις ένα προϊόν σε τέλειες συνθήκες. Πόσο μάλλον όταν θέλεις να παρουσιάσεις τρία διαφορετικά μοντέλα.
Το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας (LS-10000) το best buy (TW9200) αλλά και ένα νέο φωτεινό με frame interpolation με τιμή κάτω του χιλιάρικου (5350).

Ο LS10000 έπαιζε σε 140 ίντσες 2,35:1 από μια απόσταση 4,7 μέτρων (αντιστοιχεί σε 148 ίντσες 16:9). Αυτό και μόνο τον έκανε να μην μπορεί να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του (μεγάλη απόσταση για αυτές τις ίντσες). Επίσης το δωμάτιο δεν είχε την τέλεια συσκότιση, ιδιαίτερα όταν έπαιζαν και οι τρεις προβολείς ταυτόχρονα, για να μην μιλήσω για τα φώτα στην οροφή και το εκνευριστικό φως από το καθόλα απαραίτητο «exit» στην πόρτα. Την Κυριακή τα πράγματα ήταν καλύτερα δεδομένου ότι είχε μπει ένα είδος παραβάν στην είσοδο και δεν έπαιζαν οι άλλοι δυο προβολείς ταυτόχρονα.
Ο προβολέας αυτός φορά panels παρόμοια με αυτά που φορούν οι JVC. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο αυτών εταιρειών.
Δεν αποτελεί, κατά την άποψη μου, όπως αναφέρει ο Τάκης DLA περασμένης γενιάς σε επιδόσεις. Ο προβολέας αυτός έχει μια ονοματική φωτεινότητα 1600 lumens όταν ο αντίστοιχος περσινός (x700) είχε 1300 lumens και ο νέος 1800 lumens.
Οι συνθήκες όπως είπα και προηγουμένως δεν ήταν οι ιδανικότερες ενώ εάν κάποιος θελήσει να τον αγοράσει τότε επιβάλετε να τον δει σε ένα demo room και κάτω από ιδανικές συνθήκες. Ο χώρος μια έκθεσης δεν αποτέλεσε ποτέ, και ούτε πρόκειται, να αποτελέσει χώρο τελικής επιλογής ενός προϊόντος. Με αυτό το σκεπτικό δεν θα έπρεπε κανείς να διαλέξει τον dlp προβολέα που έπαιζε στον τρίτο όροφο.
Ο προβολέας αυτός είχε ευκρίνεια και οξύτατα αρκετή. Μάλιστα το super resolution το είχα κρατήσει χαμηλά , νομίζω στο 2 (επιλογές1-5 για 1080P) βάσει της σχετικής καρτέλας αναφοράς. Δεν ήθελα να δώσω αυτήν την «wow» εικόνα που προέρχεται από υπερβολικό sharpening. Και το φως του ήταν αρκετό και χρωματικά ήταν ισορροπημένος.

Αλήθεια ποιος θα περίμενε ότι θα υπήρχε αντίπαλος που θα στεκόταν απέναντι και θα κοιτούσε στα ίσα προβολέα της JVC;

Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι το Σάββατο που τον είδαμε όλοι μαζί, δεν μπορούσες να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.
Θα κανονίσω να τον μετρήσω ξανά σε ιδανικές συνθήκες και θα τις αναρτήσω.

Μανώλη εγώ ανέφερθηκα σε παραπλήσιες επιδόσεις dila προηγούμενης γενιάς αναφορικά με το μαύρο/contrast, όχι σε σχέση με την φωτεινότητα. Κατα τα αλλά, μακάρι να βλέπαμε το μηχανάκι υπό καλύτερες συνθήκες.

Μανώλη εγώ ανέφερθηκα σε παραπλήσιες επιδόσεις dila προηγούμενης γενιάς αναφορικά με το μαύρο/contrast, όχι σε σχέση με την φωτεινότητα. Κατα τα αλλά, μακάρι να βλέπαμε το μηχανάκι υπό καλύτερες συνθήκες.

Τάκη σε ποιες αναφερεσαι σαν παρόμοιες; Επίπεδο μαύρου, ansi contrast, φωτεινότητα, κίνηση; Η έλλειψη flickering δεν σου έκανε εντύπωση;