Απάντηση: EPSON PowerLite Pro Cinema LS10000 3LCD Reflective Laser
Οι τηλεοράσεις της SONY γυριζουν αυτόματα, αυτό είναι βέβαιο, για τον προβολέα άκουσα οτι δεν γυρνάει αυτόματα...
Δεν ξέρω τι απ´ τα δύο ισχύει, αν και στην αίθουσα το αναφέραμε και οι άνθρωποι της SONY μας είπαν οτι γυρίζει αυτόματα, αλλά απ´ αυτό που είδα συμπέρανα οτι δεν γυρίζει. Οτι κι αν συμβαίνει πάντως, είτε επειδή δεν γύρισε είτε επειδή δεν ρυθμίστηκε μια διαφορετική μνήμη για HDR, η ουσία είναι οτι έπαιζε τραγικά.
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις Μπαμπίνο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
EPSON LS-10000
Λίγα λόγια και από εμένα δεδομένου ότι είχα την ευκαιρία να ρυθμίσω και τους Epson αλλά και τον JVC RS500 και να ζήσω κάποιες ώρες μαζί τους. Μου ξέφυγε ο Sony λόγω περασμένης ώρας (τα παιδιά της Sony την είχαν κοπανήσει).
Η αλήθεια είναι ότι έγινε μεγάλος αγώνας για να μπορέσει ο προβολέας αυτός να είναι στην έκθεση.
Επίσης , εάν δεν κάνω λάθος , είναι η πρώτη φορά που η Epson έχει ένα τόσο μεγάλο περίπτερο.
Νομίζω ότι η παρουσίαση του δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από παρουσιάσεις του εξωτερικού (Διπλή οθόνη 2,35:1, 16:9 ηχητικό σύστημα αξιώσεων, επιλογέας multiroom). Δυστυχώς σε τέτοιες εκθέσεις δεν υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιάσεις ένα προϊόν σε τέλειες συνθήκες. Πόσο μάλλον όταν θέλεις να παρουσιάσεις τρία διαφορετικά μοντέλα.
Το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας (LS-10000) το best buy (TW9200) αλλά και ένα νέο φωτεινό με frame interpolation με τιμή κάτω του χιλιάρικου (5350).
Ο LS10000 έπαιζε σε 140 ίντσες 2,35:1 από μια απόσταση 4,7 μέτρων (αντιστοιχεί σε 148 ίντσες 16:9). Αυτό και μόνο τον έκανε να μην μπορεί να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του (μεγάλη απόσταση για αυτές τις ίντσες). Επίσης το δωμάτιο δεν είχε την τέλεια συσκότιση, ιδιαίτερα όταν έπαιζαν και οι τρεις προβολείς ταυτόχρονα, για να μην μιλήσω για τα φώτα στην οροφή και το εκνευριστικό φως από το καθόλα απαραίτητο «exit» στην πόρτα. Την Κυριακή τα πράγματα ήταν καλύτερα δεδομένου ότι είχε μπει ένα είδος παραβάν στην είσοδο και δεν έπαιζαν οι άλλοι δυο προβολείς ταυτόχρονα.
Ο προβολέας αυτός φορά panels παρόμοια με αυτά που φορούν οι JVC. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο αυτών εταιρειών.
Δεν αποτελεί, κατά την άποψη μου, όπως αναφέρει ο Τάκης DLA περασμένης γενιάς σε επιδόσεις. Ο προβολέας αυτός έχει μια ονοματική φωτεινότητα 1600 lumens όταν ο αντίστοιχος περσινός (x700) είχε 1300 lumens και ο νέος 1800 lumens.
Οι συνθήκες όπως είπα και προηγουμένως δεν ήταν οι ιδανικότερες ενώ εάν κάποιος θελήσει να τον αγοράσει τότε επιβάλετε να τον δει σε ένα demo room και κάτω από ιδανικές συνθήκες. Ο χώρος μια έκθεσης δεν αποτέλεσε ποτέ, και ούτε πρόκειται, να αποτελέσει χώρο τελικής επιλογής ενός προϊόντος. Με αυτό το σκεπτικό δεν θα έπρεπε κανείς να διαλέξει τον dlp προβολέα που έπαιζε στον τρίτο όροφο.
Ο προβολέας αυτός είχε ευκρίνεια και οξύτατα αρκετή. Μάλιστα το super resolution το είχα κρατήσει χαμηλά , νομίζω στο 2 (επιλογές1-5 για 1080P) βάσει της σχετικής καρτέλας αναφοράς. Δεν ήθελα να δώσω αυτήν την «wow» εικόνα που προέρχεται από υπερβολικό sharpening. Και το φως του ήταν αρκετό και χρωματικά ήταν ισορροπημένος.
Αλήθεια ποιος θα περίμενε ότι θα υπήρχε αντίπαλος που θα στεκόταν απέναντι και θα κοιτούσε στα ίσα προβολέα της JVC;
Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι το Σάββατο που τον είδαμε όλοι μαζί, δεν μπορούσες να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.
Θα κανονίσω να τον μετρήσω ξανά σε ιδανικές συνθήκες και θα τις αναρτήσω.